Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 1 mei 2022

Molenbeek-uitspraak achtervolgt Conner Rousseau op 1 mei: "Ongepast voor voorzitter”

HLN
Molenbeek-uitspraak achtervolgt Conner Rousseau op 1 mei: "Ongepast voor voorzitter"
"Als ik door Molenbeek rijd, dan voel ik me niet in België." De uitspraak van Conner Rousseau (Vooruit) leverde hem afgelopen week heel wat kritiek op. Ook sommige socialisten vinden de uitspraak ongepast. Bekijk hierboven hoe militanten op de 1 mei-viering in Sint-Niklaas reageren.
Lees verder

ASSISEN. Hoe ex-lijfwacht van de koning wraak nam: na zelfmoord van vriendin wou hij haar stiefvader "lesje leren"
Ooit stond hij in voor de bewaking van de koning. Morgen zit Peter Willems in de beschuldigdenbank van het assisenhof in Leuven. Hij staat terecht voor moord op de stiefvader van zijn vriendin, Erik Van Puymbrouck. De labiele jonge vrouw beschuldigde het slachtoffer van jarenlange verkrachting toen ze kind was en pleegde een goed half jaar voor de feiten zelfmoord.
Lees verder

PORTRET. Mino Raiola, veelbesproken makelaar met allure van een filmster die zich 'slecht' kleedde: "Ik wil dat iedereen rijk wordt"
Hij zag eruit als "een Soprano" - dixit Zlatan Ibrahimovic. En hij was lang niet overal geliefd. Met Mino Raiola (54) verliest het voetbal zijn kleurrijkste en meest controversiële spelersmakelaar ter wereld. Een portret.
Lees verder

Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doorkruist woensdag Belgisch luchtruim
In het kader van de verjaardag van de Bevrijding tijdens de Tweede Wereldoorlog zal woensdag een Britse Lancaster-bommenwerper het Belgische en Nederlandse luchtruim doorkruisen. Het vliegtuig, dat deel uitmaakt van de 'Battle of Britain Memorial Flight' van de Britse Royal Air Force, was van groot belang tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Lees verder

LIVE. Chelsea en Everton houden elkaar in evenwicht, Lukaku op de bank
De eerste helft is op gang getrapt tussen Everton en Chelsea. Lukaku start op de bank tegen zijn ex-ploeg. The Blues strijden voor een plekje in de top vier, The Toffees kunnen alle punten gebruiken om degradatie te vermijden. Pakt Chelsea de drie punten mee uit Goodison Park of houdt de ploeg van Frank Lampard de drie punten thuis?
Lees verder

Negen mensen opgepakt na instorting gebouw in China
Na de instorting van een gebouw van zes verdiepingen in het Chinese Changsha zijn negen mensen opgepakt. Het gaat onder anderen om de eigenaar en werknemers van een bedrijf dat toezicht houdt op bouwwerkzaamheden.
Lees verder

ONS RAPPORT. "Vintage De Laet" bij de uitblinkers bij Antwerp, spitsenduo Union kent moeilijke namiddag
Antwerp heeft koploper Union op de Bosuil op een doelpuntenloos gelijkspel gehouden. Veel zesjes bij beide ploegen, al viel bij de Great Old een "scherpe, snedige, sterke en onverzettelijke" Ritchie De Laet op. Bij Union stond de grote uitblinker tussen de palen.
Lees verder

Kylie Minogue en Jason Donovan zullen te zien zijn in het einde van 'Neighbours'
Goed nieuws voor fans van de serie 'Neighbours'. De reeks mag na 37 seizoenen dan wel aan z'n einde komen, maar de makers zijn duidelijk van plan om de populaire show een waardig afscheid te geven. Op zondag raakte namelijk het nieuws bekend dat niemand minder dan Kylie Minogue (53) en Jason Donovan (53) zullen terugkeren voor de grote finale van de populaire serie.
Lees verder

LIVE. Everton en Chelsea houden elkaar in evenwicht, valt Lukaku in na rust?
Chelsea en Everton gaan rusten met een 0-0-tussenstand. Lukaku start op de bank tegen zijn ex-ploeg en moet hopen op een invalbeurt in de tweede helft. The Blues strijden voor een plekje in de top vier, The Toffees kunnen alle punten gebruiken om degradatie te vermijden. Kan Chelsea in de tweede helft de netten doen trillen of houdt de ploeg van Frank Lampard de drie punten thuis? Volg het hier LIVE!
Lees verder

"Ze zit vol woede en agressie": Amber Heard in nauwe schoentjes na derde week van megaproces tegen Johnny Depp
"Ik ben zelf een slachtoffer van huiselijk geweld." Johnny Depp (58) had deze week een niet mis te verstane boodschap tijdens zijn proces tegen zijn ex-vrouw Amber Heard (36). De 'Pirates of the Caribbean'-acteur meent zelf het slachtoffer te zijn van een "knorrige en opvliegende" Amber Heard. Een verhaal dat in de hand gewerkt werd door verschillende getuigen waaronder meerdere politieagenten, Depps bodyguard en een klinische psychologe. "Ze werd wat opvliegender, meer veeleisend. Ik kon zien dat zíj de broek wilde dragen in de relatie. Dat was heel duidelijk."
Lees verder

Van Grieken countert kritiek van Rousseau tijdens 1 mei-toespraak: "Hij is bezig met BV's, terwijl Vlaams Belang bezig is met GV's, de Gewone Vlaming"
Het Vlaams Belang is "de vakbond van de werkende Vlaming" en is de enige partij die zich bezighoudt met de gewone Vlaming. Dat heeft partijvoorzitter Tom Van Grieken gezegd tijdens zijn 1 mei-toespraak in Sint-Niklaas. Van Grieken counterde ook de eerdere kritiek van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Zo bestempelde hij Rousseau als "een typevoorbeeld van de verwaande elite die vol is van zichzelf", iemand die bezig is met BV's, terwijl het Vlaams Belang bezig is met de "GV's, de Gewone Vlaming". Van Grieken haalde eveneens de Molenbeek-uitspraak van Rousseau aan.
Lees verder

REACTIES. De Laet en Priske beseffen dat er beetje geluk aan te pas kwam - Mazzu: "4 op 6 is niet slecht"
Geen winnaar in Antwerp-Union. Ritchie De Laet en Brian Priske zijn blij met een punt. Felice Mazzu hoopt dan weer dat Club Brugge straks toch een steek(je) laat vallen in het Lotto Park.
Lees verder

Man (54) teruggevonden in diepvries Sint-Eloois-Winkel: parket onderzoekt verdacht overlijden
In Sint-Eloois-Winkel, deelgemeente van het West-Vlaamse Ledegem, is een man dood teruggevonden in een diepvries. Dat bevestigt de burgemeester van Ledegem, Bart Dochy, vandaag. Het parket zegt dat het een onderzoek heeft geopend naar een verdacht overlijden.
Lees verder

LIVE. Richarlison brengt Everton op voorsprong: laat Chelsea, met Lukaku op de bank, punten liggen op Goodison Park?
Aan het begin van de tweede helft scoort Richarlison de 1-0. Lukaku start op de bank tegen zijn ex-ploeg en moet hopen op een invalbeurt in de tweede helft. The Blues strijden voor een plekje in de top vier, The Toffees kunnen alle punten gebruiken om degradatie te vermijden. Kan Chelsea de achterstand nog ongedaan maken of houdt de ploeg van Frank Lampard de drie punten thuis? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Biden lacht met voorganger, zichzelf en met journalisten in speech: "Julie zijn enige Amerikanen die nog een lager goedkeuringscijfer hebben dan mij"
De Amerikaanse president Joe Biden heeft gisterenavond de correspondenten van het Witte Huis toegesproken. Hij deed dat in Washington DC op het jaarlijkse diner voor de politieke journalisten. Biden begon zijn toespraak met een grap over zijn voorganger en spaarde ook de genodigden zelf niet. Daarnaast had hij ook lof voor de pers: "Jullie doen er meer toe dan jullie ooit hebben gedaan".
Lees verder

Lemajic scoort punten, ook voor zichzelf: waarom de Serviër niet op lijstje 'vertrekkers' bij Vanhaezebrouck staat
One down. Met een 1-3 zege op Mambourg telde AA Gent Charleroi uit voor eindwinst in de Europe Play-offs. Met dank aan Darko Lemajic (28), die de overwinning met twee goals over de streep trok voor de Buffalo's. De Serviër scoorde niet alleen punten voor AA Gent, maar ook voor zichzelf.
Lees verder

Muziek kwam niet altijd eerst voor zangeres Lady Linn. "Mama worden en een goede man vinden was mijn grootste bekommernis"
Lady Linn (40) ademt muziek. Als ze niet zelf op een podium staat of nummers schrijft, gaat ze naar een optreden. Het is een passie, die zich niet zo makkelijk laat combineren met het gezinsleven. "Toen we nog geen kinderen hadden, leefden mijn man en ik veel 's nachts en alles was een beetje geïmproviseerd. Ik mis dat spontane wel af en toe." Intussen heeft ze wel een plan van aanpak en geeft ze de liefde voor muziek door aan haar kinderen.
Lees verder

Erik Van Looy ziet twee weken voor zijn afscheid zijn veteranenploegje Antwerpse beker pakken: "Het begon gênant te worden"
Regisseur en televisiemaker Erik Van Looy maakte al zestig lentes mee. Het ideale moment voor hem om zijn geliefde voetbalclub SK Muggenberg adieu te zeggen. Zondag stond hij bij de Beker van Antwerpen voor Veteranen nog aan de zijlijn, maar binnen twee weken trekt hij voor de laatste keer zijn geel-blauw shirt aan op het veld.
Lees verder

PS pleit voor hogere lonen, maar dat valt binnen Vivaldi voorlopig op een koude steen
Hogere lonen zijn volgens PS-voorzitter Paul Magnette de enige oplossing om deze economische crisis het hoofd te bieden. De loonnormwet van 1996 - hét paradepaardje van de liberalen - staat zo opnieuw op losse schroeven. Dit kan - opnieuw - voor een clash binnen Vivaldi zorgen. Al willen voorlopig alleen de groenen de strijd mee aangaan.
Lees verder

Iconische velodroom in Blankenberge staat te koop: "Eddy Merckx heeft hier nog leren fietsen"
Volgens de overlevering leerde Eddy Merckx er fietsen en generaties toeristen aan de Belgische kust beleefden er plezier. Maar na 89 jaar dreigt het doek te vallen voor De Lustige Velodroom, de houten wielerbaan nabij de pier van Blankenberge. "Je kan dat toch niet kapot laten gaan?"
Lees verder