Doorgaan naar hoofdcontent

Lenn (5) overwint kanker en is nu jongste doedelzakspeler ooit op Last Post onder Menenpoort: “Hij straalde, samen ...

HLN
Lenn (5) overwint kanker en is nu jongste doedelzakspeler ooit op Last Post onder Menenpoort: "Hij straalde, samen met zijn held pépé"
Lenn (5) werd als peuter door een levensgevaarlijke agressieve kanker getroffen. Het jongetje streed met wilskracht en maakte zaterdagavond dankzij Make-A-Wish een wens waar. Samen met zijn grote held, zijn pépé Eric Remy (59) van de Ypres Surrey Pipes & Drums, de Last Post in Ieper opluisteren. Het was schattig en ontroerend om te zien hoe gedisciplineerd Lenn de orders opvolgde. Hij is wellicht de jongste doedelzakspeler ooit onder de Menenpoort.
Lees verder

Lokeraar Bob Jennes, het zakelijk brein naast James Cooke: "Soms zijn we precies een getrouwd koppel"
Op het televisiescherm vormt James Cooke een succesvolle tandem met Gert Verhulst. Achter de schermen is hij al 14 jaar twee handen op één buik met zijn Lokerse zakenpartner Bob Jennes (45). Samen runnen ze twee theaterbedrijven, een televisieproductiehuis én een educatief platform voor scholen. "De erkenning van een tiener die met zichzelf worstelt doet meer deugd dan volle theaterzalen of hoge kijkcijfers", zegt Jennes.
Lees verder

Is Jérémie Vrielynck de nieuwe Niels Destadsbader? "De droom van iedere Vlaamse artiest"
Treedt Jérémie Vrielynck in de voetsporen van Niels Destadsbader? Hij zingt, acteert bij Ketnet en komt net als Niels uit het West-Vlaamse Deerlijk. De vergelijking is dus snel gemaakt.
Lees verder

Arsenal flirt met Youri Tielemans, een van zijn toptargets volgende zomer
Arsenal wacht op Youri Tielemans. De Rode Duivel (25) is één van de targets voor The Gunners deze zomer.
Lees verder

Hein en Vrancken zetten één-tweetje op over arbitrage: "Ga jij nu nog naar de referee meeting gaan?" - "Nee, het heeft toch geen zin"
Partners in crime. Hein Vanhaezebrouck en vooral Wouter Vrancken hadden na afloop van AA Gent-KV Mechelen (0-1) een handvol scherpe uitspraken in petto over de arbitrage. Bij Malinwa waren ze niet tevreden over hoe ref Alexandre Boucaut enkele fases beoordeelde.
Lees verder

Nieuwe 'Doctor Strange'-film haalt na één dag al 90 miljoen dollar op
De nieuwe Marvelfilm 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness' heeft er een indrukwekkende openingsdag opzitten. Met ruim 90 miljoen dollar in de Verenigde Staten alleen, is de prent goed op weg om de meest succesvolle opening ooit te verzilveren. Dat schrijft 'The Hollywood Reporter'.
Lees verder

Zo woont wielrenner Thomas De Gendt (35): "Door de gerecupereerde materialen lijkt het alsof het huis er al lang staat"
In 2012 behaalde Thomas De Gendt (35) als laatste Belg nog het podium van een grote wielerronde, de Ronde van Italië. Vrijdag is hij begonnen aan wat misschien wel zijn laatste Giro wordt. De finishlijn van zijn wielercarrière komt stilaan in zicht, met tegelijk het vooruitzicht op meer tijd met zijn gezin in hun zelfgebouwde huis in Gavere. "In het begin gebruikten we onze badkamer als keuken, waar we kookten op een elektrisch kampeervuurtje."
Lees verder

Oekraïense strijders in belegerde staalfabriek Marioepol slaan noodkreet: "Ik kan alleen maar hopen op een wonder"
Na de evacuatie van de laatste burgers uit de door Russen belegerde staalfabriek in Marioepol hebben de achtergebleven Oekraïense militairen een dringende oproep om hulp verstuurd. "Ik kan alleen maar hopen op een wonder", schrijft commandant Serhi Volynsky (30) op Facebook.
Lees verder

Amber Heard deinst terug wanneer ze Johnny Depp bijna tegen het lijf loopt in rechtszaal
Een ongemakkelijk moment in de rechtszaal in Virginia donderdag. Toen Johnny Depp (58) de zaal wilde verlaten voor de lunchpauze, liep hij bijna ex-vrouw Amber Heard (36) tegen het lijf.
Lees verder

Twee redacteurs schrijven emotionele brieven aan hun verloren mama's: "In de spiegel zie ik jou steeds vaker"
Vandaag vieren we moeders over het hele land. Maar wat als je mama er niet meer is? Wat zou je haar willen vertellen? Wat kreeg je nooit eerder gezegd? Stefan Voet, coördinator bij Dag Allemaal, en Anke Michiels, journaliste bij onze NINA, kropen in hun pen voor een brief, recht uit het hart, aan hun overleden moeder. "Er bestaat één video maar ik durf niet te kijken: als ik jou terug hoor, wil ik nooit nog op 'stop' duwen."
Lees verder

Presidentszoon, huurmoordenaar en een resem toyboys: Madonna krijgt haar liefdesleven maar niet op de rails
Madonna (63) is opnieuw single. De veelbesproken zangeres heeft haar relatie met Ahlamalik Williams (28) na drie jaar verbroken. Omdat "de passie verdwenen was", zo wordt er gefluisterd, en Madge heeft er nooit een geheim van gemaakt dat passie en seks voor haar erg belangrijk zijn. Gelukkig is ze er echter nooit van geworden. De 63-jarige zangeres heeft ondertussen meer relatiebreuken dan hits op haar naam staan, en verslijt de laatste jaren de ene piepjonge toyboy na de andere. "Het leeftijdsverschil is mentaal vaak te groot. Ik voel me namelijk nog veel jonger dan hen!"
Lees verder

Onze chef voetbal maakt zich op voor een bloedstollende titelclash: "Iedereen weet intussen waar 'St. G.' voor staat"
Vandaag is het een eerste keer écht D-day voor Union en Club Brugge. Dé revelatie van het seizoen kan een grote stap richting landstitel zetten, terwijl blauw-zwart zich weer helemaal in de titelrace kan knokken. Onze chef voetbal Niels Poissonnier blikt vooruit naar de clash. "Van de krochten in 1B naar het summum in het Belgisch voetbal. Winnen tegen Club, en de bubbels mogen koud worden gezet."
Lees verder

106 migranten bereiken zwemmend Grieks eiland Kos na schipbreuk
Na een schipbreuk zaterdagavond hebben in totaal 106 migranten zwemmend het Griekse eiland Kos bereikt. Alle opvarenden zijn gezond en er zijn geen vermisten, zegt de Griekse kustwacht. De migranten zijn naar eigen zeggen vertrokken vanaf de Turkse kust bij Bodrum, op slechts enkele kilometers van Kos, meldt de Griekse omroep.
Lees verder

3 topchefs onthullen het lievelingsgerecht van hun mama: "Ze maakt altijd heerlijk smeuïge puree met een royale klont hoeveboter"
Chefs Jeroen De Pauw, Seppe Nobels en Wim Ballieu leerden van hun mama de basis in de keuken en namen daarvan heel wat geheime ingrediënten en recepten mee. "Ze is de enige die van klassiekers zoals stoofvlees, spaghettisaus en vol-au-vent zo'n smaakbommen kan maken", vertelt Wim Ballieu. Ter ere van Moederdag delen deze chefs hun mama's exclusieve recept en vertellen hoe moeders keuken hen gevormd heeft als chef.
Lees verder

"Kans is groot dat hij uit zijn raam viel." Onderzoek naar zwaargewonde 27-jarige loopt verder
N. V. werd zwaar gewond voor zijn eigen deur gevonden op de nacht van vrijdag op zaterdag in Hoeilaart. De 27-jarige man van 27 jaar werd met verschillende verwondingen aan hoofd en benen overgebracht naar de afdeling intensieve zorgen in het ziekenhuis. "We bekijken twee pistes: een vechtpartij waarbij N. V. mogelijk slachtoffer werd, of een val uit het raam of balkon van zijn eigen woonst", zei Gilles Blondeau ons daar zaterdag over.
Lees verder

"Filmcrew Harry en Meghan niet welkom tijdens jubileumviering van de Queen"
De kogel is door de kerk: prins Harry (37) en zijn echtgenote Meghan Markle (40) komen in juni naar het Verenigd Koninkrijk voor de jubileumviering van Queen Elizabeth (96). Fijn nieuws, maar medewerkers van het paleis maken zich zorgen dat het koppel een filmcrew mee zal nemen naar het evenement. Dat schrijft 'The Sun'.
Lees verder

D-day in 'Boer zkt vrouw': Elien staat voor aartsmoeilijk dilemma
Vanavond krijgen we in 'Boer zkt vrouw' te zien wie boerin Elien kiest. Maar een gemakkelijke beslissing is dat allesbehalve, zegt ze tegen Dina Tersago. "Ik voel geen verliefdheid. Ik ben sowieso wel iemand die traag verliefd wordt. Ik heb er tijd voor nodig." En dus zit ze met haar gevoelens in de knoop: "De knapste is Dries", zegt ze. "Maar ik merk dat hij wat beleefder is. Bij Lorenz vind ik het net leuk dat ik hem af en toe wat terug moet trekken. Dat heb ik ergens wel nodig. Dat speelse vind ik net leuk." Een keuze maken blijft dus aartsmoeilijk. "Ik ga het gewoon zien", zegt ze. "Ik ga op het moment gewoon kiezen wie er het eerst in mij opkomt."
Lees verder

Ex-veiligheidschef John Lee aangesteld als nieuwe regeringsleider Hongkong
In Hongkong is ex-baas van de veiligheidsdiensten John Lee zondag door een klein comité van regimegetrouwen benoemd tot de hoogste bestuurder van de stad. De 64-jarige Lee, een voormalige politieagent, volgt aftredend regeringsleidster Carrie Lam op. Zij besloot eerder om geen tweede mandaat na te streven.
Lees verder

Football Talk. Einde seizoen voor Sandy Walsh - Nantes wint Coupe de France - Schalke promoveert
Sandy Walsh heeft tegen AA Gent een sleutelbeenbreuk opgelopen, dat wezen scans gisteravond in het ziekenhuis uit. Het seizoen van de rechtsback van KV Mechelen zit er zo op. Hij zal ook zijn debuut voor de Indonesische nationale ploeg - in juni zou hij voor het eerst opgeroepen worden - moeten uitstellen. Malinwa moet in zijn defensie ook al Bijker (kruisband), Swers (Covid) en Van Drongelen missen. Peyre pakte ook nog rood tegen Gent en kijkt tegen een schorsing aan. (ABD)
Lees verder

Van de juiste voeding tot manieren om schimmel te vermijden: zo kweek je zelf lekkere tomaten
Heerlijke tomaten kweken in je eigen tuin, welke tuinier droomt daar niet van? Maar gemakkelijk is het niet. Je teelt ze best in een serre, en tomaten vragen ook de nodige aandacht. Hoe lukt het wél, met toch niet al te veel moeite? We vroegen het aan onze tuinexperte Laurence Machiels.
Lees verder