Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 10 mei 2022

Klopjacht op voortvluchtige moordverdachte en gevangenisbewaakster eindigt met arrestatie en zelfmoord

HLN
Klopjacht op voortvluchtige moordverdachte en gevangenisbewaakster eindigt met arrestatie en zelfmoord
Na een langdurige klopjacht zijn de voortvluchtige gevangene Casey White en zijn bewaakster Vicki White maandag opgepakt in de Amerikaanse staat Indiana. Naar de twee werd al bijna twee weken naarstig gezocht. De bewaakster overleed korte tijd na de arrestatie aan schotwonden die ze zichzelf had toegebracht.
Lees verder

ONZE OPINIE. Deze overheid wil een reclameverbod, maar organiseert gokken wel mee via de Nationale Loterij
Je moet Vincent Van Quickenborne (Open Vld) de truken van de politieke foor niet leren. Dat het uitvoeren van korte celstraffen alweer wordt uitgesteld, lanceerde hij strategisch op 1 mei wanneer de socialisten met knalrode eisen in de spotlights staan. Met zijn ban op gokreclame omzeilt hij handig de tegenstribbelende copains van MR - Mouvement Réactionnaire in plaats van Réformateur als je het 'Q' vraagt. Gegokt en...
Lees verder

Onrust groeit onder 107 CD&V-burgemeesters: "Fierheid om voor CD&V uit te komen, is bij velen verdwenen"
Nu CD&V in peilingen wegdeemstert, verkeert de nationale partijtop in crisis. Ook bij burgemeesters klinkt het gemor steeds luider. "De fierheid om voor CD&V uit te komen is bij veel mensen verdwenen."
Lees verder

Het koningskoppel gaat uiteen: Anderlecht zal Kouamé niet kunnen houden, maar gaat wel vol voor verlengd verblijf Zirkzee
Zirkzee, Raman, Stroeykens. In een ideale wereld wordt dat het spitsentrio waarmee Anderlecht volgend seizoen van start gaat. Paars-wit hoopt Zirkzee nog een jaar te huren van Bayern München. De kans dat Christian Kouamé in het Lotto Park blijft, is nihil.
Lees verder

Derde verdachte van moord op president Haïti aangeklaagd in de VS
Ongeveer tien maanden na de moord op de Haïtiaanse president Jovenel Moïse is in de VS een derde persoon aangeklaagd die verdacht wordt van betrokkenheid. Het gaat om een 51-jarige Haïtiaan die beschuldigd wordt van samenzwering om buiten de VS een moord of ontvoering te plegen, aldus het Amerikaanse ministerie van Justitie.
Lees verder

Klimaatbezorgdheid veel vaker bepalend voor jobkeuze
Bedrijven met een groen bedrijfsbeleid hebben een voordeel op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit een onderzoek van HR-dienstenbedrijf Acerta. Ruim 60 procent van de werknemers zegt dat het al dan niet hebben van een klimaatbeleid hun keuze voor een nieuwe werkgever beïnvloedt.
Lees verder

Lagere gebruikskosten zijn dé doorslaggevende reden om als particulier elektrisch te gaan rijden. Maar wanneer is dat financieel ook echt interessant?
We moeten met z'n allen de omslag naar vergroening maken, ook wat onze mobiliteit betreft. De kaap van 50.000 volledig elektrische wagens op onze wegen is overschreden. Quasi volledig te danken aan de bedrijfswagen, die in sneltempo vergroent. De particulier wacht af. Waarom zouden we de overstap wél maken? En wanneer wordt dit voor een particulier interessant?
Lees verder

Huisdokters worden deze zomer naar de kust gelokt met een gratis vakantiewoning, een strandcabine, een dagje Plopsa en veel meer leuke beloningen
De kustgemeenten zijn op zoek naar zomerdokters.Elk jaar is daar een groot tekort aan huisartsen, wanneer de toeristen en tweedeverblijvers er neerstrijken. Het lokken van de dokters mag wat kosten. Ze krijgen gratis een vakantiewoning én talrijke extraatjes.
Lees verder

Dany Peleman, de veroordeelde manager van Astrid Coppens, slaat terug: "Ze wou me zakelijk én privé kapot krijgen"
"Ik dúrf zelfs niet meer terug te blikken op mijn carrière", zegt Dany Peleman (60). Als showbizzmanager ooit aan de top, na twee verloren fraudeprocessen tegen Astrid Coppens (39) een verschoppeling. In z'n eerste interview na de veroordelingen schreeuwt hij alsnog zijn onschuld uit, en daarbij richt hij z'n pijlen ook op Astrids vader en diens "invloed bij de rechtbank". "Zij wou minder belastingen betalen. Dáárom heb ik die contracten aangepast."
Lees verder

Eerste gesprek met nieuwe band Factor 4 van Miguels Wiels: "We hopen op doorbraak en dus meer dan 1 nummer"
Ongeveer 25 jaar geleden hebben Miguel Wiels en William Vaesen K3 opgestart, en vandaag proberen ze dat succesverhaal te evenaren met hun splinternieuwe groep Factor 4. Bandleden zijn Eline Bogaerts (23), Jens De Geyter (18), Yutan Verbelen (24) en Zion Luts (17). "Er was meteen een klik tussen ons", vertelt het viertal in een nieuwe Showbits. "En Miguel en William zijn helemaal niet zo streng als je zou denken." De eerste single van de band heet 'Smeerweer'. "Het zou heel leuk zijn als we in de toekomst op grote podia mogen staan, maar we voelen geen druk om te scoren."
Lees verder

Nieuwe band Factor 4 maakt zich klaar voor doorbraak: "Miguel Wiels is niet zo streng als je zou denken"
Ongeveer 25 jaar geleden hebben Miguel Wiels en William Vaesen K3 opgestart, en vandaag proberen ze dat succesverhaal te evenaren met hun splinternieuwe groep Factor 4. Bandleden zijn Eline Bogaerts (23), Jens De Geyter (18), Yutan Verbelen (24) en Zion Luts (17). "Er was meteen een klik tussen ons", vertelt het viertal in een nieuwe Showbits. "En Miguel en William zijn helemaal niet zo streng als je zou denken." De eerste single van de band heet 'Smeerweer'. "Het zou heel leuk zijn als we in de toekomst op grote podia mogen staan, maar we voelen geen druk om te scoren."
Lees verder

Opnieuw bloedrode cijfers op de beurs: hoe beschermen we ons geld tegen inflatie?"Kies voor aandelen in voeding. Eten en drinken moeten we toch"
Een nieuwe week en andermaal bloedrode cijfers op de beurzen. De Bel 20 gaf in één dag 3,4 procent prijs. Hoe kan een mens zijn zuurverdiende centen nog beschermen tegen inflatie? "Veilige havens zijn moeilijk te vinden. Het is zeker niet het moment om zwaar in aandelen te gaan."
Lees verder

COLUMN. "De rijken, dat zijn de anderen." Exclusief voor u gelekt: de gesprekken over politieke herverkaveling op links
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Conner Rousseau.
Lees verder

Kampioenenmaker of tussenpaus? Ondanks 31 op 33 blijft Schreuder voor verdeeldheid zorgen, buiten én binnen Club
Zelfs de landstitel zal de verdeeldheid niet wegnemen. Alfred Schreuder: goed voor 31 op 33, maar toch niet onaantastbaar in Brugge. En daar zitten de moeizame beginmaanden voor veel tussen. Een situatieschets.
Lees verder

Warmste dag van de week: vandaag klimt het kwik tot 26 graden
Het wordt ook vandaag een warme en overwegend zonnige dag met temperaturen die kunnen oplopen tot 26 graden. Ook de komende dagen blijft het mooie weer aanhouden, meldt het KMI. Vandaag zijn er wel vrij veel hoge en middelhoge wolkenvelden, maar het blijft meestal droog. De maxima schommelen tussen 21 en 26 graden, aan de zee is het wat koeler met 19 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige wind.
Lees verder

STREAMINGTIP. Harry Bosch is terug voor meer gerechtigheid
Na zeven seizoenen kwam er vorige zomer een einde aan de populaire politieserie en tevens langstlopende Prime Video Original-reeks 'Bosch'. Maar inmiddels is Titus Welliver terug als Harry Bosch in de gloednieuwe spin-off 'Bosch: Legacy'.
Lees verder

Songfestivalkenner André Vermeulen verwacht geen saaie editie: "Oekraïne heeft niet op voorhand al gewonnen"
"Als ik in de finale sta, wil ik winnen", vertelde Jérémie Makiese vlak voor z'n vertrek naar het Eurovisiesongfestival. Toch lijkt die kans bijzonder klein. Volgens de bookmakers gaat Oekraïne er met de zege vandoor. "Natuurlijk speelt de Russische invasie daarbij een rol", stelt Songfestival- en buitenlandkenner André Vermeulen.
Lees verder

CD&V wil ongelijkheid in prenatale moederschapsrust wegwerken
Vrouwelijke werknemers die vroeger bevallen dan voorzien, verliezen vaak enkele dagen moederschapsrust. In tegenstelling tot zelfstandigen, mogen werknemers de zeven dagen verplichte prenatale rust niet opnemen na de bevalling, ook niet als hun kindje vroeger dan verwacht geboren werd. CD&V-Kamerlid Nahima Lanjri heeft een en wetsvoorstel ingediend om deze ongelijkheid weg te werken.
Lees verder

OVERZICHT. Opnieuw minder dan 2.000 coronapatiënten in de ziekenhuizen
Er liggen op dit moment nog 1.894 patiënten met een coronabesmetting in de Belgische ziekenhuizen, waarvan 136 patiënten intensieve verzorging nodig hebben. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook de andere parameters gaan verder in dalende lijn.
Lees verder

Eerste beelden uit de slotaflevering van 'De mol' tonen hoe Uma de boel saboteerde
The word is out. Sinds afgelopen zondag weten we dat Uma saboteur van dienst was in 'De mol 2022'. Hoe ze precies te werk ging, komen we eind deze week pas te weten in de laatste aflevering van dit seizoen. Fans van 'De Cooke & Verhulst Show' kregen op maandag wel al een preview.
Lees verder