Doorgaan naar hoofdcontent

Kinderen onwel na meldingen over ‘needle spiking’ op tienerfestival We R Young in Hasselt: “Wondjes die kunnen ...

HLN
Kinderen onwel na meldingen over 'needle spiking' op tienerfestival We R Young in Hasselt: "Wondjes die kunnen wijzen op naaldprikken"
Alle kinderen die zijn opgenomen nadat ze onwel werden op het tienerfestival We R Young, mogen vanavond nog het ziekenhuis verlaten. Het festival werd stilgelegd na verschillende meldingen van 'needle spiking'. Er paniek ontstaan zijn onder de jonge festivalgangers, waarna de medische diensten werden overstelpt door jongeren met klachten van hyperventilatie. "Bij een aantal van hen zijn er sporen vastgesteld van wondjes die kunnen wijzen op eventuele naaldverwonding", zegt burgemeester Steven Vandeput (N-VA). "Het is nu afwachten om te zien of de verwondingen door naalden komen".
Lees verder

Nog zes kinderen in ziekenhuis na meldingen over 'needle spiking' op tienerfestival We R Young in Hasselt: "Wondjes die kunnen wijzen op naaldprikken"
Op dit moment zijn nog zes kinderen opgenomen in het Jessa-ziekenhuis in Hasselt nadat het tienerfestival We R Young werd stilgelegd door de politie. Na verschillende meldingen van 'needle spiking' zou er paniek ontstaan zijn onder de jonge festivalgangers en de medische diensten werden overstelpt door jongeren met klachten van hyperventilatie. "Bij een aantal van hen zijn er sporen vastgesteld van wondjes die kunnen wijzen op eventuele naaldverwonding", zegt burgemeester Steven Vandeput (N-VA). "Het is nu afwachten om te zien of de verwondingen door naalden komen".
Lees verder

Grootvader en moeder van schutter Texas getuigen: "Als ik wist dat hij wapens had, dan had ik hem aangegeven"
De Verenigde Staten verkeren in shock nadat een 18-jarige schutter negentien schoolkinderen en twee leraren heeft doodgeschoten in Texas. De grootvader van de jonge dader heeft nu voor het eerst gereageerd. Hij had er geen idee van dat de jongeman vorige week wapens had gekocht. Hij beschreef hem als een rustige tiener die het grootste deel van zijn tijd alleen op zijn kamer doorbracht. Ook de moeder van de schutter getuigde dat haar zoon "niet gewelddadig"was.
Lees verder

LIVE CONFERENCE LEAGUE. Feyenoord blijft zoeken naar gelijkmaker, Roma geeft weinig weg
• Finale Conference League • Aftrap: 21u • Arena Kombëtare (Tirana, Albanië) • Scheidsrechter: István Kovács (Roe)
Lees verder

LIVE. Klopp denkt niet aan wraak voor verloren CL-finale: "Zo zit Liverpool niet in elkaar"
Zaterdag is het zover. De finale van de Champions League tussen Liverpool en Real Madrid. Real houdt vandaag een mediadag. Coach Carlo Ancelotti kwam al aan het woord. Hij sprak ook over Eden Hazard. "Eden is enthousiast en traint heel goed. Hij kan spelen." Straks kunnen ook de spelers individueel worden gesproken. Volg het allemaal in onderstaande liveblog.
Lees verder

PORTRET. Hoefkens werd piepjong kampioen, nadien volgden (tijdelijke) exit in Brugge en verhuis naar Marbella: "Teleurgesteld dat ik als speler nooit iets won bij Club"
Drie jaar terug had Carl Hoefkens het 'gehad met het voetbal'. Het kon hem niets meer schelen. Maar het kan verkeren. Op z'n 43ste mag hij zich de nieuwe trainer van Club Brugge noemen. Een carrièreschets van een man die op z'n 18de al kampioen van België was, met blauw-zwart als speler nooit wat won en op een bepaald moment zelfs een nieuwe adrenalinerush vond als personal trainer.
Lees verder

Advocaten slachtoffers aanslagen Parijs: "Het leven is een permanente strijd geworden op het ritme van angst"
Op het proces naar de aanslagen van 13 november 2015 hebben woensdag de advocaten van de burgerlijke partijen het leed benadrukt dat de slachtoffers hebben moeten doorstaan. "De vraag is nu, wat gaan jullie met deze getuigenissen doen?", zo richtte Frédéric Bibal zich tot het bijzondere hof in Parijs.
Lees verder

Feyenoord-fans maken er boeltje van tijdens finale Conference League: vechtpartij in stadion en boete voor vuurwerk
Vlak voor het begin van de finale tussen Feyenoord en AS Roma om winst van de Conference League is er een vechtpartij uitgebroken op een tribune met supporters van de club uit Rotterdam. Die kan zich ook aan een boete van de UEFA verwachten voor het gebruik van vuurwerk. Die werd door Feyenoord-supporters afgestoken op de tribunes van de Arena Kombëtare van Tirana, Albanië. Ze gooiden ook brandende fakkels op het speelveld.
Lees verder

Starliner-capsule van Boeing afgekoppeld van ruimtestation ISS
De onbemande Starliner-capsule van Boeing heeft zich woensdag losgemaakt van het Internationaal Ruimtestation ISS, zo was rechtstreeks op NASA TV te volgen.
Lees verder

Anderlecht-spelers reageren op vertrek Kompany: "Bedankt voor alles, coach"
Het vertrek van Vincent Kompany laat zijn spelers niet koud. Heel wat pionnen van RSCA reageerden al via sociale media. Onder anderen Lior Refaelov en Francis Amuzu toonden hun dankbaarheid, Marco Kana wenste hem veel succes in de toekomst. Een overzicht.
Lees verder

Josh Duggar van '19 Kids & Counting veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf jaar
Josh Duggar (34), bekend van de TLC-show '19 Kids & Counting', is op woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf tot dertien jaar. Omgerekend gaat het om een celstraf van 151 maanden.
Lees verder

Flip Kowlier en Bazart-gitarist Simon Nuytten poseren voor het eerst met hun lief
De Vlaamse muziekwereld zakte vanavond af naar het Kursaal van Oostende voor De Eregalerij van Radio 2. Na twee coronajaren werden Soulsister en producer Wouter Van Belle geëerd voor hun rijkgevulde carrière met heel wat hits en klassiekers. Ze kregen een muzikale ode van tal van collega-artiesten. Twee van hen waren Flip Kowlier en Bazart-gitarist Simon Nuytten. Zij poseerden op de rode loper voor het eerst met hun vriendin.
Lees verder

Argentijnse wetenschappers vinden fossiel van 'draak des doods'
Argentijnse wetenschappers hebben een nieuwe soort ontdekt: een enorm vliegend reptiel. Het wezen draagt de bijnaam 'draak des doods' en leefde zo'n 86 miljoen jaar geleden tussen de dinosaurussen.
Lees verder

Hij kwam, zag en overwon: keizer Mourinho is eerste trainer die Champions League, Europa League en Conference League wint
Hij kwam, hij zag, hij overwon. Een stad ligt aan de voeten van een oude keizer, die de afgelopen jaren meer verdeelde dan dat hij heerste. Divide et impera. In zijn woorden, in de gestes. Impressies van een jaar Mourinho-mania in Roma, met de Conference League-finaletriomf tegen Feyenoord woensdagavond als orgelpunt. Of hoe een Portugese opschepper al won voor hij effectief zijn eerste trofee had gewonnen.
Lees verder

Geen eindzege, wel een titel om fier op te zijn: Dessers is topschutter van Conference League
Een troostprijs. Cyriel Dessers is topschutter geworden van de eerste editie van de Conference League geworden. De spits van Feyenoord kwam niet tot scoren tijdens de verloren finale tegen AS Roma (1-0), maar zijn concurrent Tammy Abraham ook niet.
Lees verder

"Eén foutje werd meteen afgestraft": titel van topschutter is slechts troostprijs voor Dessers
Cyriel Dessers is topschutter geworden van de eerste editie van de Conference League. De spits van Feyenoord kwam niet tot scoren tijdens de verloren finale tegen AS Roma (1-0), maar zijn concurrent Tammy Abraham ook niet. Slechts een troostprijs, na de match overheerste uiteraard de teleurstelling: "Ellebogen, krabben, trekken. Ze zijn meedogenloos."
Lees verder

ROLAND GARROS. Nadal pakt 300ste grandslamzege - Ook Alcaraz door na zenuwslopende vijfsetter
Rafael Nadal heeft zich bij de laatste 32 geschaard. De 21-voudig grandslamkampioen, die in de avondpartij de Fransman Corentin Mouteut met 6-3, 6-1 en 6-4 versloeg, is in de derde ronde de tegenstander van Botic van de Zandschulp. Nadal stond in de derde set met 2-0 achter en bij 5-3 verzuimde hij het duel uit te serveren. Een game later maakte hij het toch af, op de service van de nummer 139 van de wereld.
Lees verder

Elon Musk zet toch geen Tesla-aandelen op het spel om Twitter te kunnen kopen
Nadat Elon Musk dag op dag een maand geleden officieel aankondigde dat hij sociaal netwerk Twitter zou kopen, bleek dat hij daarvoor 12,5 miljard dollar aan Tesla-aandelen moest gebruiken als onderpand om een lening aan te gaan bij de bank. Uit een nieuw ingediend document blijkt dat dat niet meer nodig zal zijn om de aankoop te bekostigen.
Lees verder

José Mourinho doet het weer: AS Roma wint met Conference League eerste Europese beker uit clubgeschiedenis
José Mourinho heeft het weer geflikt. De Portugese coach heeft AS Roma met de Conference League een eerste prijs sinds 2008 bezorgd. Na een matige finale in Tirana werd het 1-0 tegen het Feyenoord van Cyriel Dessers. De Nigeriaanse Belg is met tien goals wel de uiteindelijke topschutter van het toernooi.
Lees verder

Franse rechter blokkeert toelaten boerkini in zwembad
Een Franse rechter heeft een streep gezet door het besluit van de stad Grenoble om boerkini's in gemeentelijke zwembaden toe te staan. Minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmanin, die vindt dat religieuze kwesties niet thuishoren op openbare plekken, verwelkomde de uitspraak op Twitter als "uitstekend nieuws".
Lees verder