Doorgaan naar hoofdcontent

Katja (49) moest eigenlijk een tweeling zijn: “Mijn leven is een diep gat”. Expert licht ‘Vanishing Twin Syndro...

HLN
Katja (49) moest eigenlijk een tweeling zijn: "Mijn leven is een diep gat". Expert licht 'Vanishing Twin Syndrome' toe
Een op de acht eenlingen die vandaag rondlopen, zouden eigenlijk een tweeling geweest zijn. Ook babytherapeut Katja Wydhooge (49). Al heel haar leven ervaart ze een soort verlangen dat nooit ingevuld raakt. "Ik voel me vaak zonder reden depressief. Ik zou het omschrijven als een zwart gat, een sluimerende leegte die nooit wegebt." Ze is ervan overtuigd dat ze last heeft van het Vanishing Twin Syndrome, waarbij een kindje vroegtijdig in de baarmoeder sterft. "Ik word er dagelijks mee geconfronteerd." Twee proffen proberen de hechte band tussen tweelingen te verklaren.
Lees verder

OVERZICHT. Ongezien spannende titelstrijd in Premier League, Milan en Inter knokken om 'Scudetto': hoe staat het in de andere Europese competities?
Thibaut Courtois en Eden Hazard kunnen de champagne ontkurken met Real Madrid. Ook in de Ligue 1 en de Bundesliga is de titelstrijd beslist. PSG mocht de titel vieren dankzij een mooi doelpunt van Lionel Messi en Bayern maakte het voor eigen publiek af in 'Der Klassiker'. In de Premier League gaat het titelduel tussen Manchester City en Liverpool onverminderd voort, terwijl in Italië stadsrivalen AC Milan en Inter om de 'Scudetto' blijven strijden. Een overzicht.
Lees verder

OVERZICHT. Ongezien spannende titelstrijd in Premier League, Milan en Inter strijden om 'Scudetto': hoe staat het in de andere Europese competities?
Thibaut Courtois en Eden Hazard kunnen de champagne ontkurken met Real Madrid. Ook in de Ligue 1 en de Bundesliga is de titelstrijd beslist. PSG mocht de titel vieren dankzij een mooi doelpunt van Lionel Messi en Bayern maakte het voor eigen publiek af in 'Der Klassiker'. In de Premier League gaat het titelduel tussen Manchester City en Liverpool onverminderd voort, terwijl in Italië stadsrivalen AC Milan en Inter om de 'Scudetto' blijven strijden. Een overzicht.
Lees verder

Europeanen hebben te veel vuile stoffen in hun lichaam: heel wat PFAS bij jongeren
Alle Europeanen worden blootgesteld aan "een alarmerend hoog niveau van verontreinigende stoffen". Dat concludeert het Europees biomonitoringinitiatief, een project waar wetenschappers van het Vlaams kenniscentrum VITO en de UAntwerpen nauw bij betrokken zijn.
Lees verder

Zal Europa het klaarspelen om alle olie en gas uit Rusland te boycotten? "We zitten allemaal in hetzelfde schuitje"
De Europese Commissie wil de import van Russische olie dit jaar geleidelijk bannen, maar hoe haalbaar is dit? "Dit jaar nog een einde maken aan alle toevoer? Dat lijkt me onrealistisch", zegt energie-expert Joannes Laveyne van de Universiteit Gent.
Lees verder

Nieuwe miljardenboete dreigt voor Apple wegens schenden Europese regels
Apple moet vrezen voor een nieuwe miljardenboete voor het schenden van Europese concurrentieregels. Het Amerikaanse techbedrijf misbruikt zijn marktmacht door een chip die contactloos betalen met iPhones en iPads vergemakkelijkt voor te behouden aan zijn eigen betaalsoftware, stelt de Europese Commissie.
Lees verder

Ook komend weekend grote drukte op Schiphol verwacht
Ook komend weekend zal de luchthaven van Schiphol "alle zeilen bij moeten zetten" om de drukte het hoofd te kunnen bieden, zegt een woordvoerder. Niet alleen komen er veel vakantiegangers terug, ook wat betreft vertrekkende passagiers belooft het druk te worden. De problemen worden mede veroorzaakt door personeelstekorten.
Lees verder

Woelige tijden op de energiemarkt: zo liggen de kaarten voor de leveranciers vandaag
Piekende energieprijzen, leveranciers die overkop gaan en een recordaantal klachten… De stelling dat er een en ander beweegt op de energiemarkt is wellicht een understatement. Maar hebben al die recente gebeurtenissen ook de verhoudingen tussen de verschillende energieleveranciers door elkaar geschud? En speelt het metertype een rol bij de leverancierskeuze van prosumenten? Mijnenergie.be maakt de balans op.
Lees verder

Meer dan 1,5 miljoen mensen schreven zich al in op de Bel-Me-Niet-Meer-lijst: expert geeft advies om een eind te maken aan ongewenste telefoontjes
"Hallo, spreek ik met Trees Vandamme?" "Euh, ja?" "Mevrouw, bent u nog tevreden met uw huidige telecomleverancier?" Reclametelefoontjes, we krijgen er allemaal wel mee te maken. Vaak anoniem en nog vaker erg vervelend. Maar kan je ook voorkomen dat je ze krijgt – en hoe dan? En wat met frauduleuze televerkopers? Wij vroegen het aan Lien Meurisse, woordvoerder bij de FOD Economie die het online Meldpunt beheert.
Lees verder

Wat moet je doen als je regelmatig vervelende telefoontjes krijgt van televerkopers en oplichters?
"Hallo, spreek ik met Trees Vandamme?" "Euh, ja?" "Dag mevrouw, bent u nog tevreden met uw huidige telecomleverancier?" Reclametelefoontjes, we krijgen er allemaal wel mee te maken. Vaak anoniem en nog vaker erg vervelend. Maar kan je ook voorkomen dat je ze krijgt – en hoe dan? En wat met frauduleuze televerkopers? Wij vroegen het aan Lien Meurisse, woordvoerder bij de FOD Economie die het online Meldpunt beheert.
Lees verder

Jan Smit wordt de nieuwe voorzitter van voetbalclub FC Volendam: "Dit was niet mijn plan"
Jan Smit wordt vanaf 1 juli de nieuwe voorzitter van de Nederlandse voetbalplog FC Volendam. Hij volgt Piet Kemper op die onlangs bekendmaakte zijn termijn van drie jaar niet te verlengen.
Lees verder

België aangeklaagd voor willekeur bij grenscontroles
Twee internationale studenten die vorig jaar werden gearresteerd bij een grenscontrole en zo'n twee weken werden vastgehouden in een detentiecentrum, stappen naar de rechter om een schadevergoeding te eisen. Dat meldt Move, een coalitie van Belgische vluchtelingorganisaties, maandag.
Lees verder

KOERS KORT. Alejandro Valverde staat in afscheidsjaar voor tweede deelname - Quick-Step Alpha Vinyl rekent op Cavendish en drie Belgen in Giro
De Spaanse veteraan Alejandro Valverde leidt samen met de Colombiaan Ivan Ramiro Sosa de selectie van Movistar voor de Ronde van Italië, die vrijdag van start gaat. De inmiddels 42-jarige Valverde, recent nog tweede in de Waalse Pijl en Strade Bianche, is bezig aan zijn laatste seizoen en pikt daarin (pas) voor de tweede keer de Giro mee. Bij zijn enige eerdere deelname in 2016 werd de Murciaan derde (achter Vincenzo Nibali en Esteban Chaves) en won een bergetappe.
Lees verder

Moderedacteur over het belang van het Met Gala: "Het thema te letterlijk nemen is de grootste faux-pas"
Het is dé hoogdag van het jaar voor mode en celebrities, en binnen enkele uren is het weer zo ver: het Met Gala in New York. Elke eerste maandag van mei komt de crème de la crème van de beaumonde samen voor een verkleedpartijtje om U tegen te zeggen. Er binnen geraken is niet simpel, noch goedkoop, en de hele wereld kijkt mee. Onze moderedacteur David Devriendt legt uit hoe het Met Gala tot zo'n iconisch evenement uitgroeide. "Anna Wintour heeft in het verleden al mensen van de gastenlijst gebonjourd."
Lees verder

Johan Derksen blijft wel aan de bak bij radioprogramma, waar hij 'Here We Go Again' draait
De Nederlander Johan Derksen, die onlangs in opspraak kwam toen hij live op tv een verkrachting bekende, is één van zijn baantjes niet kwijt. Radiozender Arrow Bluesbox Radio weigert hem te ontslaan. Vandaar dat de man zondagavond weer op de radio te horen was. Hij had het er niet over het voorval in 'Vandaag Inside', maar liet de muziek voor zich spreken.
Lees verder

Ongeloof in Duitsland: Bayern feest op Ibiza na "gênante vertoning", coach die tegen degradatie vecht vreest concurrentievervalsing
Bayern München leed afgelopen weekend een verrassende 3-1-nederlaag bij FSV Mainz. Geen ramp, de Rekordmeister is al kampioen. Maar wat meteen na de match gebeurde, doet de wenkbrauwen fronsen. Ze namen namelijk direct het vliegtuig naar vakantie-eiland Ibiza. Felix Magath, coach van het tegen degradatie vechtende Hertha BSC, heeft het gevoel dat een Bayern dat zich niet meer honderd procent geeft zo indirect schuldig maakt aan concurrentievervalsing.
Lees verder

Teek die mensen allergisch maakt voor rood vlees teistert VS: slechts één beet kan ernstige reactie uitlokken
Nu de lente volop in het land is, trekken we er massaal op uit. Jammer genoeg doet de teek dat ook bij temperaturen die hoger zijn dan 10 graden. En terwijl de teken in onze contreien al behoorlijk vervelend zijn, moeten ze in de VS afrekenen met een exemplaar waardoor mensen allergisch kunnen worden voor rood vlees.
Lees verder

Geen olie meer in supermarkt door oorlog in Oekraïne
De oorlog in Oekraïne begint te leiden tot lege rekken met olie in de supermarkt. Ook talloze producten waarin olie verwerkt zit, worden schaarser. 70 procent van alle zonnebloemolie die wij invoeren, komt namelijk uit Oekraïne en Rusland.
Lees verder

#TeamBelgium is vertrokken: Jérémie Makiese reist af naar Turijn voor het Songfestival
Il est parti. Nadat hij zaterdag nog een MIA mocht uitreiken — en zich nadien ook amuseerde op het sectorfeest —, begint Jérémie Makiese vandaag aan z'n Songfestivalavontuur. Onze afgevaardigde stapte maandagmiddag op het vliegtuig naar Turijn. "Ik heb er superveel zin in", aldus Jérémie. "En als het even kan, ga ik de wedstrijd winnen. (lacht)"
Lees verder

Football Talk. FIFA legt Senegal en Nigeria forse boete en toeschouwersverbod op - FA en Everton openen onderzoek naar Richarlison na incident met vuurpijl
De FIFA heeft maandag de sancties bekendgemaakt die het treft tegen Senegal en Nigeria naar aanleiding van de incidenten in de WK-kwalificatiewedstrijden van maart dit jaar. WK-ganger Senegal krijgt een boete van 170.900 euro opgelegd voor de supportersincidenten in de beslissende partij tegen Egypte. Nigeria, dat zich niet wist te plaatsen voor het eindtoernooi in Qatar, moet 146.500 euro betalen voor incidenten in de wedstrijd tegen Ghana. Beide landen moeten hun volgende wedstrijd ook achter gesloten deuren spelen.
Lees verder