Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 11 mei 2022

Jarenlange vete beslecht met waterpistool vol urine op markt van Scherpenheuvel: moeder en dochter moeten op agressie...

HLN
Jarenlange vete beslecht met waterpistool vol urine op markt van Scherpenheuvel: moeder en dochter moeten op agressiecursus
Na een kraampjesoorlog van zes jaar ging uitbaatster Rosette R. drie jaar geleden gewapend met een waterpistool vol urine haar concurrentie te lijf in de schaduw van de basiliek van Scherpenheuvel. De 'munitie' werd aangeleverd door haar dochter Kenia L. De twee moeten nu van de rechter een agressiecursus volgen.
Lees verder

450 gevallen van mysterieuze hepatitisbesmetting bij kinderen wereldwijd: ook 3 gevallen in België
Uit cijfers die het Europees centrum voor ziektepreventie en -bestrijding ECDC woensdag hebben gepubliceerd blijkt dat er wereldwijd ongeveer 450 gevallen van onverklaarbare hepatitis zijn vastgesteld. Ruim 100 van deze gevallen werden binnen de Europese Unie geteld.
Lees verder

Club deltavliegers verliest voorzitter na ongeval in Bevekom: "Rustig zwevend als een vrije vogel, dat was Marc"
Antwerpenaar Marc Tielemans (66) is zondag omgekomen bij een ongeval tijdens het deltavliegen op de luchtmachtbasis van Beauvechain (Bevekom). Hij was er voorzitter van de plaatselijke Avia Airsports-club. "Vader begon op zijn vijftigste met deltavliegen door zijn passie voor de natuur en de lucht. Hij was steeds zó voorzichtig...", reageert zijn familie.
Lees verder

Al 148 doden bij bloederige bendeoorlog op Haïti: mensen levend verbrand, vrouwen verkracht
Een gewelddadige bendeoorlog nabij de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince heeft de voorbije twee weken al 148 mensenlevens geëist. Vrouwen werden verkracht en mensen werden levend verbrand, meldt de lokale mensenrechtenorganisatie Réseau National de Défense de Droits Humains (RNDDH).
Lees verder

LIVE CLUB-UNION. Amper 700 Brusselse fans welkom in Jan Breydel voor dé wedstrijd van het jaar
• Speeldag 4 Champions' play-offs • Aftrap: 20u30 • Jan Breydel • Club Brugge nam afgelopen weekend de leiding over in de Champions' play-offs
Lees verder

Amerikaan (60) sterft aan hartaanval terwijl hij vermoorde vrouw (65) in zijn tuin begraaft
Een man in de Amerikaanse staat South-Carolina is zaterdagmorgen dood aangetroffen in zijn tuin in Trenton, waar hij een vrouw die hij net vermoord had aan het begraven was. Joseph McKinnon (60) had de vrouw gewurgd, melden de lokale autoriteiten. De man zelf stierf na een hartaanval.
Lees verder

'Voice'-verdachten Ali B, Jeroen Rietbergen en Martijn N. worden nog deze maand verhoord
Drie van de vier verdachten in het strafonderzoek rond talentenjacht 'The Voice of Holland' worden deze maand gehoord. Regisseur Martijn N. is maandag aan de beurt, zeggen bronnen rond het onderzoek. Voormalig coach Ali B en bandleider Jeroen Rietbergen mogen later deze maand bij de politie hun kant van het verhaal doen.
Lees verder

België bij 68 landen waar brute conversiepraktijken nog plaatsvinden: federale regering werkt aan verbod
De federale regering werkt aan een verbod op conversiepraktijken. Dat zijn bijvoorbeeld rituele reinigingen of zelfs folteringen met de bedoeling iemands seksuele oriëntatie te veranderen of te onderdrukken. Het is de bedoeling dat het wetsontwerp binnenkort groen licht krijgt van de voltallige regering, meldt staatssecretaris voor Genderlijkheid Sarah Schlitz (Groen), die daarover samenwerkt met minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD).
Lees verder

Achtervolging politie eindigt in crash naast E19
Een geseinde wagen is woensdag gecrasht tijdens een politieachtervolging. Zowel de wagen als het politievoertuig geraakten daarbij beschadigd.
Lees verder

VN hebben 144 miljoen dollar nodig voor redding tanker voor de kust van Jemen
De Verenigde Naties hebben in totaal 144 miljoen dollar (136 miljoen euro) nodig om een olietanker te redden voor de kust van Jemen, waar een milieuramp dreigt. Dat twitterde de VN-noodhulpcoördinator voor Jemen, David Gressly, vandaag bij de start van een donorconferentie. Dit is inclusief 80 miljoen dollar (76 miljoen euro) om de verouderde en onveilige tanker Safer tijdelijk te vervangen.
Lees verder

David Goffin in Rome onderuit tegen Amerikaans talent Jenson Brooksby
David Goffin heeft zich niet kunnen plaatsen voor de derde ronde (achtste finales) op het ATP-toernooi in Rome. De Luikenaar verloor in de tweede ronde tegen de Amerikaan Jenson Brooksby (ATP 38) in twee sets: 6-0 en 7-6 (7/1).
Lees verder

Elektrische wagens twee keer vaker betrokken bij ongeval met gewonden dan andere auto's: "Verrassende cijfers"
Elektrische wagens zijn in verhouding twee keer vaker betrokken bij een ongeval met gewonden dan andere auto's. Dat blijkt uit een analyse van VTM NIEUWS van meer dan 140.000 ongevallen in ons land tussen 2017 en 2020. De conclusies lopen gelijk met gegevens uit Nederland. Waarom elektrische auto's meer ongevallen hebben, is nog niet duidelijk.
Lees verder

Elektrische wagens twee keer vaker betrokken bij ongeval met gewonden dan andere auto's
Elektrische wagens zijn twee keer vaker betrokken bij een ongeval met gewonden dan andere auto's. VTM NIEUWS zoekt uit hoe dat komt. Volg de uitzending hier live.
Lees verder

Vijf dagen VeloVeilig: dit is het voorlopig vaakst gesignaleerde fietsonveilige punt
VeloVeilig Vlaanderen bolt in sneltempo verder. Na vijf dagen werden al 24.000 gevaarlijke fietspunten op de kaart gezet. Voorlopig op kop van het peloton, ook al is dat hier een bedenkelijke positie: het veel te smalle fietspad langs de Mechelsebrug in Antwerpen.
Lees verder

Onderzoek naar wanpraktijken gevangenis in Vorst: "Die gevangenis is een sombere en akelige plek"
"De gevangenis van Vorst dateert uit 1910, maar nu nog steeds lijkt het alsof de tijd is blijven stilstaan. Deze gevangenis is een sombere en akelige plek", zo zei de openbare aanklager woensdag voor het Brusselse hof van beroep. Er is een zaak lopende over de onmenselijke behandeling van gevangenen door veertien cipiers in 2014 en 2015.
Lees verder

LIVE CLUB-UNION. Spelersbus Club Brugge met vuurwerk onthaald door supporters, Skov Olsen opnieuw op de bank
• Speeldag 4 Champions' play-offs • Aftrap: 20u30 • Jan Breydel • Club Brugge nam afgelopen weekend de leiding over in de Champions' play-offs
Lees verder

Vandenbogaerde grijpt net naast kwartfinaleplek in Players Championship 15, nieuwe zege voor Smith
Met een achtste finale op het Players Championship 15 Darts heeft Mario Vandenbogaerde zijn beste prestatie van het seizoen neergezet. In het Engelse Wigan moest hij na een thriller met 6-5 het onderspit delven voor de Engelsman Michael Smith.
Lees verder

LIVE. Romelu Lukaku staat ook tegen Leeds aan de aftrap
• Premier League • Aftrap: 20u30 • Elland Road • Lukaku scoorde vorig weekend tweemaal tegen Wolverhampton
Lees verder

Britten verdeeld: mag Elizabeth de fakkel nog voor haar dood doorgeven aan Charles? "Hij is er klaar voor, zij is op"
Troonsafstand doen, het is in feite not done bij de Brite royals. Maar de laatste dagen heerst er toch een debat in de lokale media, en voor het eerst in tientallen jaren weerklinken beide stemmen even luid. Langs de ene kant wil men Elizabeth niet kwijt, langs de andere kant erkennen zelfs de Britten dat de beste dagen van hun Queen achter de rug zijn.
Lees verder

Financiële baas Moderna na één dag weer weg, met opzegvergoeding van 700.000 dollar
De financieel topman van het Amerikaanse biotechbedrijf Moderna is één dag nadat hij aan zijn functie begon alweer opgestapt. De in april benoemde Jorge Gomez kwam over van de Amerikaanse fabrikant van tandheelkundige apparatuur Dentsply Sirona. Dat bedrijf kondigde deze week een intern onderzoek aan naar het eigen financiële beleid, waarna Gomez opstapte bij coronavaccinproducent Moderna.
Lees verder