Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 12 mei 2022

Jacques Vermeire waagt zich opnieuw aan TikTok na schouderbreuk: “Maar echt dansen lukt nog niet”

HLN
Jacques Vermeire waagt zich opnieuw aan TikTok na schouderbreuk: "Maar echt dansen lukt nog niet"
In februari brak Jacques Vermeire (70) zijn schouder nadat de hond des huizes hem letterlijk voor de voeten liep, en daar hangt een lange revalidatie aan vast. Hoe het intussen met hem gaat? Hij is nog volop aan het revalideren, maar kan wel opnieuw verschijnen in de TikTok-video's van dochter Julie. "Hij kan opnieuw normaal functioneren en al met minder beperkingen bewegen, zoals in de TikToks te zien is", geeft de manager van de komiek een update. "Maar echt dansen, dat lukt nog niet meteen."
Lees verder

Studio 100 pakt uit met nieuwe belevingsexpo in Oostende, ook 'K3 Immersive Bootcamp' keert terug
In Kursaal Oostende kan je van 8 juli tot en met 4 september genieten van 'Studio 100 Aan Zee': een combinatie van de nieuwe 'Studio 100 Belevingsexpo' en het succesvolle 'K3 Immersive Bootcamp'. Plop, Bumba, K3, Mega Mindy, Samson & Marie, Piet Piraat en nog vele andere figuren nemen jong en oud mee doorheen de rijkgevulde geschiedenis van Studio 100.
Lees verder

Zelfs haar fans hebben genoeg van de naaktfoto's: gaat het wel echt goed met Britney Spears?
Bloot op het strand, in haar huis of in de slaapkamer, met haar hondje tegen zich aangedrukt. Wie de Instagrampagina van Britney Spears (40) bekijkt, krijgt een intiemere blik in haar leven dan verwacht. En dat baart sommige fans grote zorgen. Nochtans leek het een pak beter met haar te gaan sinds de bewindvoering werd beëindigd: zwanger van een derde kind en verloofd met haar grote liefde Sam Asghari (28). "Maar het gaat duidelijk nog steeds niet goed", aldus vlogster Shallon Lester (41). "Ze deelt meer over haar vagina dan over haar twee andere kinderen." Gaat het inderdaad slechter met Britney dan iedereen denkt? Wij legden ons oor te luisteren bij psychologe Margo Van Landeghem, die het online gedrag van de zangeres onder de loep neemt.
Lees verder

Meer dan 11.000 kilogram afval uit Amerikaans zoetwatermeer Lake Tahoe gehaald
Bijna een jaar geleden lanceerde een non profit-organisatie het ambitieuze project 'Clean Up the Lake' waarmee vrijwilligers Lake Tahoe - een groot zoetwatermeer in Californië - afvalvrij wilden maken. Inmiddels loopt het project ten einde. Het resultaat? Er werd maar liefst 11.247 kilogram afval door duikers verzameld.
Lees verder

'On adventure with dad': Belgische vader brengt boek uit met hilarische opvoedingstips voor papa's (in spe)
Met zijn Instagrampagina 'On adventure with dad' wist Kenny Deuss, papa van Alix (3) en Aster (1), wereldwijd al 450.000 fans te verzamelen. En sinds vandaag zijn z'n hilarische (bewerkte) beelden over het vaderschap ook in boekvorm verkrijgbaar. De Antwerpenaar deelt met ons zeven gouden — en nogal creatieve — opvoedingstips voor (toekomstige) vaders: volg ze op eigen risico.
Lees verder

Na half miljoen Instagramvolgers brengt papa Kenny Deuss een boek uit: zijn 7 (hilarische) tips voor vaders
Met zijn Instagrampagina 'On adventure with dad' wist Kenny Deuss, papa van Alix (3) en Aster (1), wereldwijd al 450.000 fans te verzamelen. En sinds vandaag zijn z'n hilarische (bewerkte) beelden over het vaderschap ook in boekvorm verkrijgbaar. De Antwerpenaar deelt met ons zeven gouden — en nogal creatieve — opvoedingstips voor (toekomstige) vaders: volg ze op eigen risico.
Lees verder

Pitbull Hailley redt vingers van haar baasje Nicolas (66): "Ze zag de angst in mijn ogen, en probeerde mijn dochter te verwittigen"
Even een band vervangen, dacht Nicolas Beckx (66) uit Tessenderlo afgelopen dinsdag. Het kostte hem bijna zijn vingers, die plots klem kwamen te zitten. Nicolas schreeuwde het uit en gelukkig hoorde zijn hond Hailley hem. "Mensen hebben vaak geen al te best beeld van pitbulls, maar kijk: de onze is de perfecte familiehond!"
Lees verder

"Hoe bruin je wordt, ligt niet aan de zonnebrandcrème waarmee je jezelf beschermt": dermatoloog ontrafelt 9 feiten en fabels over zonnen
De komende dagen belooft het bijzonder warm en zonnig te worden. Daar willen heel wat mensen uiteraard van profiteren. Maar hoe geniet je optimaal van dat zonlicht? Wanneer verbrand je (het snelst), en is dat werkelijk ongezond? We zochten het samen met dermatoloog Thomas Maselis uit en lijsten negen feiten en fabels op over zonnen.
Lees verder

"Je krijgt geen bruin tintje van de zon door het raam, maar de schadelijke gevolgen treden wel op": dermatoloog ontrafelt 9 feiten en fabels over zonnen
De komende dagen belooft het bijzonder warm en zonnig te worden. Daar willen heel wat mensen uiteraard van profiteren. Maar hoe geniet je optimaal van dat zonlicht? Wanneer verbrand je (het snelst), en is dat werkelijk ongezond? We zochten het samen met dermatoloog Thomas Maselis uit en lijsten negen feiten en fabels op over zonnen.
Lees verder

Beurswaakhond onderzoekt Elon Musk over melding van zijn belang in Twitter
De Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) doet onderzoek naar de melding van Tesla-topman Elon Musk over zijn grote belang in Twitter in april. Volgens 'The Wall Street Journal' bekijkt de SEC of Musk te laat melding heeft gemaakt van die deelneming. Inmiddels heeft Musk al een overname van Twitter beklonken ter waarde van 44 miljard dollar (42 miljard euro).
Lees verder

Je tuin omtoveren tot een wellness? Zo ga je te werk
Wil je 100% relaxen zonder eerst de ellende van vliegveld, uitvoerige incheckprocedure of lange autorit te moeten verduren? Tover je eigen tuin dan om tot een wellnesszone en scoor een instant vakantiegevoel bij het opengooien van je terrasdeur. HLN Shop lijst op wat je daarbij kan helpen.
Lees verder

Madonna verbaast met expliciete kunst waarin ze bevalt van robotduizendpoten en bomen
Madonna weet opnieuw om de gemoederen bezig te houden. De 63-jarige popkoningin heeft drie zeer expliciete kunstwerken naar buiten gebracht: videoclips waarin een naakte, digitale versie van haarzelf bevalt van vlinders, bomen en robotduizendpoten.
Lees verder

Ombudsman Pensioenen klaagt aan: 78% van de gepensioneerden weet niet dat er online berichten op hen wachten
Niks mis met het reduceren van papier- en drukkosten, maar het zou wel handig zijn als gepensioneerden op de hoogte zouden worden gebracht dat er post op hen wacht in hun MyPension... Het jaarverslag 2021 van de Ombudsdienst Pensioenen is uit en dat legt naar goede gewoonte de werkpuntjes voor de pensioendiensten bloot.
Lees verder

Clinton Mata wellicht niet fit voor eventuele titelmatch op Antwerp, maar dat verpest zijn humeur niet: "Ja, man. Drie!"
Clinton Mata (29) geraakt allicht niet fit voor de match van zondag tegen Antwerp. De verdediger moest gisteren na 55 minuten naar de kant met een hamstringblessure. De blessure tast zijn humeur niet aan: Mata vertrok deze middag met een brede lach aan het Belfius Basecamp. Dat hoeft niet te verwonderen: Club kan zondag op de Bosuil zijn achttiende landstitel pakken.
Lees verder

FOD Werk: "Aanwervingskans voor 60-plussers vrijwel nihil"
De aanwervingskans van een 60-plusser die werkloos of inactief is, is vrijwel "nihil". Dat blijkt uit recente cijfers van de federale overheidsdienst Werk naar eindeloopbanen.
Lees verder

Worden pakketjes binnenkort door boot op zonnepanelen geleverd? "Vergeet elektrische bestelwagens, dit is de toekomst"
Restafval ophalen? Bol.com-pakketje leveren? Colruyt-boodschappen aan huis bezorgen? Als het van Geert Dekleermaeker (51) afhangt, gebeurt het in steden binnenkort allemaal met een boot die op zonne-energie vaart. Het concept van de Gentse ondernemer is uniek in Europa. "Er is al interesse vanuit Duitsland, Zweden en Frankrijk."
Lees verder

"Hij is een Argentijn die niet goed zwemt. Emiliano onder water": verontwaardiging in Frankrijk nadat Nice-fans lachen met verongelukte Sala
Er heerst enorme verontwaardiging in Frankrijk. Tijdens Nice-Saint-Étienne (4-2) lachte een aantal thuisfans met de verongelukte Emiliano Sala, die in 2019 om het leven kwam bij een vliegtuigcrash toen hij op weg was naar zijn nieuwe club Cardiff City. "Hij is een Argentijn, die niet goed zwemt, Emiliano onder water, Emiliano onder water", weerklonk gisteren in de Allianz Riviera.
Lees verder

Ooit bijna bij Club en straffer dan Lukaku en Tielemans: 7 dingen die u nog niet wist over Francis 'Ciske' Amuzu
Een spraakwaterval is het niet, het liefst laat Francis Amuzu (22) zijn voeten spreken. Vandaag speelt 'Ciske' zijn 150ste wedstrijd in het shirt van Anderlecht. Wij serveren u zeven weetjes over het nummer 7 van paars-wit.
Lees verder

GETEST: Kawasaki Versys 650. "Tegenover zo'n laag verbruik zijn zelfs elektrische motoren kansloos"
De Kawasaki Versys 650 gaat al bijna 15 jaar mee, en dankzij enkele esthetische en elektronische aanpassingen is de nieuwe, derde generatie klaar voor de toekomst. De naam 'Versatile System' dekt nog steeds de lading en deze ultieme pendelmotor is ook interessant voor je portefeuille. Onze motorexpert Arno Jaspers testte hem uit in Girona en was diep onder de indruk: "Veel rijcomfort, alle veiligheidssnufjes en een lage gebruikskost. Dit is hoe je een auto vervangt."
Lees verder

Berlijn beschuldigt Rusland ervan energie te gebruiken "als wapen"
De Duitse minister van Energie Robert Habeck heeft Rusland er donderdag van beschuldigd energie te gebruiken "als een wapen", na de sancties die door Moskou opgelegd werden aan meer dan dertig westerse energiebedrijven en de reductie van de gastoevoer naar Europa.
Lees verder