Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 10 mei 2022

Grote kans op zeer warme, droge zomer. Klimaatexperts: “Droogte nu heeft al gevolgen, aarde mogelijk nog voor 2027 ...

HLN
Grote kans op zeer warme, droge zomer. Klimaatexperts: "Droogte nu heeft al gevolgen, aarde mogelijk nog voor 2027 al 1,5 graad warmer"
Er is de voorbije weken nauwelijks een spatje regen gevallen en daar komt de komende tijd geen verandering in. Volgens prognoses van het Europees Centrum van middellangetermijnvoorspellingen is de kans daardoor groter op een drogere en warmere zomer dan normaal. Tegelijk waarschuwt de VN dat de aarde tegen 2027 al minstens één jaar 1,5 graden Celsius warmer zal zijn dan voor het industriële tijdperk. "Dat is geen verrassing, maar het doet pijn om dat wetenschappelijk bevestigd te zien", zegt klimaatexperte Jill Peeters.
Lees verder

Marthe van K3 praat voor het eerst over haar huwelijk: "Heel erg dat iemand z'n mond voorbijgepraat heeft"
Mango mango, coconut papaja. K3 heeft een nieuwe oorwurm voor de zomer in de aanslag en blikte daarvoor dinsdag een bijhorende videoclip in. Tussen het zand en de palmbomen straalde vooral een pas gehuwde Marthe (25). Vorige week zei ze in alle stilte ja tegen choreograaf Sinerjey Meyfroodt (35). "We wilden onze verloving en trouw geheimhouden om langer met ons tweetjes te genieten", vertelt ze. "Voor een huwelijksreis hebben we nu geen tijd."
Lees verder

België trekt meer dan 27 miljoen euro uit voor donorconferentie Syrië
België draagt 27,55 miljoen euro bij aan de internationale donorconferentie van de EU voor Syrië. Dat zegt de Belgische ambassadeur bij de EU Willem van de Voorde. Het gaat om de zesde conferentie die de EU organiseert ter ondersteuning van de Syrische bevolking die intussen al elf jaar gebukt gaat onder een oorlog. De conferentie leverde 6,4 miljard euro op, werd na afloop bekendgemaakt.
Lees verder

375 miljoen dollar op tien jaar tijd: Tom Brady wordt na carrière analist en tekent monstercontract bij Fox Sports
Tom Brady (44), de meest succesvolle American footballspeler aller tijden, gaat na zijn carrière als speler aan de slag als analist bij Fox Sports. En dat doet de superster niet gratis. Brady zou naar verluidt op tien jaar tijd zo'n 375 miljoen dollar (356 miljoen euro) opstrijken.
Lees verder

375 miljoen dollar op tien jaar tijd: Tom Brady wordt na dit seizoen analist en tekent monstercontract bij Fox Sports
Tom Brady (44), de meest succesvolle American footballspeler aller tijden, gaat na zijn carrière als speler aan de slag als analist bij Fox Sports. En dat doet de superster niet gratis. Brady zou naar verluidt op tien jaar tijd zo'n 375 miljoen dollar (356 miljoen euro) opstrijken.
Lees verder

Meteen kritiek op 'Da's dikke liefde' van Lotte Van Wezemael: "Weer gereduceerd tot beoordelen op uiterlijk?"
Lotte Vanwezemael is binnenkort samen met dr. Servaas Bingé te zien in het nieuwe Play4-programma 'Da's dikke liefde'. Een programma waarin koppels met een maatje meer proberen om weer in form te geraken, zodat ze hun relatie nieuw leven kunnen inblazen. Het format krijgt meteen scherpe kritiek op sociale media. "Dit is zo cliché."
Lees verder

Meteen kritiek op 'Da's dikke liefde' van Lotte Van Wezemael: "Weer gereduceerd naar beoordelen op uiterlijk?"
Lotte Vanwezemael is binnenkort samen met Dr. Servaas te zien in het nieuwe Play4-programma 'Da's dikke liefde'. Een programma waarin koppels met een maatje meer proberen in weer in form te geraken, zodat ze hun relatie nieuw leven in kunnen blazen. Het format krijgt meteen scherpe kritiek op sociale media. "Dit is zo cliché."
Lees verder

Apple stopt na 20 jaar met de iPod
Na 20 jaar stopt Apple met de iPod. De muziekspeler blijft nog te koop zolang de voorraad strekt, zo heeft het Amerikaanse technologiebedrijf bekendgemaakt. Toenmalig Apple-topman Steve Jobs, overleden in 2011, introduceerde de iPod in oktober 2001. Doorheen de jaren verschenen verschillende uitvoeringen.
Lees verder

LIVE. Michael Ngadeu brengt AA Gent op voorsprong, Shved mist gelijkmaker: wie pakt de drie punten in KV Mechelen-AA Gent?
AA Gent kan vanavond op het veld van KV Mechelen al zeker zijn van een eerste plek in de Europe play-offs. Daarvoor moeten de Buffalo's vanavond winnen in Mechelen en mag Genk zelf geen drie punten pakken thuis tegen Charleroi. Pakken Vanhaezebrouck en AA Gent straks negen op negen of blijven de drie punten Achter De Kazerne?
Lees verder

Populair voetbalspel FIFA verandert definitief van naam
Het einde van een tijdperk. Het populaire voetbalspel FIFA krijgt vanaf volgend jaar een nieuwe naam: 'EA Sports FC'. Dat liet de ontwikkelaar vandaag weten.
Lees verder

Bondscoach Gert Vandebroek leidt Yellow Tigers ook op Nations League én WK: "Speelsters spraken 100 procent hun steun uit"
Vijf maanden nadat ex-internationals hun beklag deden over psychisch grensoverschrijdend gedrag leidt bondscoach Gert Vande Broek weer de trainingen bij de Yellow Tigers. "En alle speelsters spraken 100 procent hun steun uit voor Gert en het programma dat is opgesteld," zegt Koen Hoeyberghs, directeur topsport bij Volleybal Vlaanderen.
Lees verder

Bondscoach Gert Vande Broek leidt Yellow Tigers ook op Nations League én WK: "Speelsters spraken 100 procent hun steun uit"
Vijf maanden nadat ex-internationals hun beklag deden over psychisch grensoverschrijdend gedrag leidt bondscoach Gert Vande Broek weer de trainingen bij de Yellow Tigers. "En alle speelsters spraken 100 procent hun steun uit voor Gert en het programma dat is opgesteld", zegt Koen Hoeyberghs, directeur topsport bij Volleybal Vlaanderen.
Lees verder

Kim Huybrechts beste Belg in Players Championship 14, winst voor Michael Smith
Met een 1/8ste finale was Kim Huybrechts (PDC-34) in het Engelse Wigan de beste Belgische darter op het Players Championship 14. Richie Edhouse (PDC-61) hield de 36-jarige Antwerpenaar met 6-2 uit de kwartfinales.
Lees verder

LIVE. Michael Ngadeu brengt AA Gent op voorsprong, Mrabti mist penalty: wie pakt de drie punten in KV Mechelen-AA Gent?
De tweede helft is op gang getrapt met een 0-1-voorsprong voor AA Gent. De Buffalo's kwamen op voorsprong door een doelpunt van Ngadeu op hoekschop in minuut 36. Een paar minuten later raakte Shved niet voorbij Davy Roef. Vlak voor de pauze kreeg KV Mechelen nog een penalty na een fout van Godeau op Cuypers, maar Mrabti miste. Pakken Vanhaezebrouck en AA Gent straks negen op negen of blijven de drie punten Achter De Kazerne?
Lees verder

Iedereen kan een Max Verstappen zijn in nieuwe Formule 1-videogame
De nieuwste editie van de jaarlijkse F1-videogame is de eerste die optimaal gebruikmaakt van de hardware in de nieuwe consoles, en de eerste waarin je in VR kunt racen. Maar de ware vernieuwing zit hem wellicht in de door 'adaptieve AI' gedreven moeilijkheidsgraad, die een ervaring op maat van iedere speler wil leveren. Met andere woorden: iedereen kan in 'F1 2022' een Max Verstappen zijn in het diepst van zijn gedachten.
Lees verder

Van "bende nobody's" tot "ballon die niet barst": hoe Union inspiratie kan putten uit acht heldhaftige promovendus-kampioenen in Europese topcompetities
Union kan nog steeds een historische stunt lukken. In het na-oorlogse profvoetbal is het zeer uitzonderlijk dat een promovendus in de hoogste klasse meteen de titel wint. Uit de Europese grootste voetballanden gingen slechts acht clubs Union voor. De heldenverhalen van toen kunnen Union inspireren: "De rivalen dachten: 'Ze zullen wel breken.' Maar we zijn nooit gebroken."
Lees verder

Van "bende nobodies" tot "ballon die niet barst": hoe Union inspiratie kan putten uit acht heldhaftige promovendus-kampioenen in Europese topcompetities
Union kan nog steeds een historische stunt lukken. In het na-oorlogse profvoetbal is het zeer uitzonderlijk dat een promovendus in de hoogste klasse meteen de titel wint. Uit de Europees grootste voetballanden gingen slechts acht clubs Union voor. De heldenverhalen van toen kunnen Union inspireren: "De rivalen dachten: 'Ze zullen wel breken.' Maar we zijn nooit gebroken."
Lees verder

Sportweddenschappen behoren tot de meest verslavende: "Te vaak zien we voetbalgokkers van 18 die geld van vakantiejob verkwistten"
"Voetbalweddenschappen behoren samen met online slotmachines en roulettes tot de meest verslavende soort." En dus is gokverslavingsexpert Ronny Willemen tevreden met het verbod op gokreclame. "Al zou het ook voor bepaalde risicovolle online spelen van de Nationale Loterij moeten gelden."
Lees verder

Sportweddenschappen behoren tot meest verslavende: "Te vaak zien we voetbalgokkers van 18 die geld van vakantiejob verkwistten"
"Voetbalweddenschappen behoren samen met online slotmachines en roulettes tot de meest verslavende soort." En dus is gokverslavingsexpert Ronny Willemen tevreden met het verbod op gokreclame. "Al zou het ook voor bepaalde risicovolle online spelen van de Nationale Loterij moeten gelden."
Lees verder

Dit is de nieuwe Range Rover Sport: "Een hoop technologie om dingen te kunnen die geen mens er ooit mee zal doen"
Land Rover stelt vanavond de nieuwe Range Rover Sport voor, de dynamische SUV met een stevig prijskaartje, maar daar staat tegenover dat deze wagen heel wat meer kan dan een andere. Onze mobiliteitsspecialist Brecht Vanhaelewyn bekeek alvast het nieuwe luxepaardje: "De lat wordt weerom hoger gelegd."
Lees verder