Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 23 mei 2022

Graanprijs staat historisch hoog: loont het voor Vlaamse boeren om te switchen naar tarweteelt en kan dat zomaar?

HLN
Graanprijs staat historisch hoog: loont het voor Vlaamse boeren om te switchen naar tarweteelt en kan dat zomaar?
Een ton graan kost op dit moment dubbel zoveel als voor het uitbreken van de oorlog in Oekraïne. Zullen de Vlaamse landbouwers nu massaal overschakelen op het telen van tarwe? "Al het beschikbare zaaigoed voor zomertarwe was dit jaar alleszins uitverkocht."
Lees verder

Boekenverkoop herleefde even door coronacrisis maar daalt sindsdien weer
De dalende trend in de verkoop van boeken die al jaren aan de gang is, werd even doorbroken door de coronacrisis. In de jaren 2020 en 2021 steeg de verkoop na enkele slechte jaren. Toch valt op dat de verkoop van Nederlandstalige boeken, zowel in de winkel als online, jaar na jaar afneemt. Dat laat de Groep van Algemene Uitgevers (GAU) weten in een persbericht.
Lees verder

WHO: "Uitbraak van apenpokkenvirus is te stoppen"
Volgens Maria Van Kerkhove, hoofd opkomende ziektes en zoönoses van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), is de uitbraak van het apenpokkenvirus te stoppen. De epidemiologe beweert dat de ziekte terug te brengen is naar het gebied waar het virus oorspronkelijk voorkomt, namelijk West- en Centraal-Afrika.
Lees verder

Het zit er bijna op: herbekijk hier de 10 grappigste momenten uit 'De Cooke & Verhulst Show'
Straks zit het erop: het is alweer tijd voor de allerlaatste week van de 'De Cooke & Verhulst Show'. James Cooke en Gert Verhulst houden het voor bekeken, maar ze hebben dan ook al drie hilarische seizoenen achter de rug. Herbekijk hier nog eens de grappigste highlights uit de show.
Lees verder

Wout van Aert wil WK tijdrijden skippen en alles op de wegrit zetten
De kans is groot dat vice-wereldkampioen tijdrijden Wout van Aert in Australië de WK-chrono laat schieten. Van Aert wil alles op de wegrit in Wollongong zetten en is bereid daarvoor de tijdrit op te offeren. "Het is een denkpiste, maar we hakken de knoop pas door na de Tour", bevestigt sportief manager Merijn Zeeman aan onze redactie.
Lees verder

Hulp vragen bij het invullen van de belastingaangifte kan enkel na telefonische afspraak
Wie hulp nodig heeft bij het invullen van zijn belastingbrief, kan hiervoor terecht in de kantoren van de Federale Overheidsdienst Financiën. Het is wel nodig om op voorhand een afspraak te maken, laat de FOD Financiën weten.
Lees verder

Veroordeelde pedofiel vlucht net na uitspraak naar Ibiza: "Hier kan ik mijn beroep beter voorbereiden dan in de gevangenis"
Een hardleerse pedofiel uit Brugge zit momenteel op Ibiza. En dat terwijl hij eigenlijk in een gevangenis in ons land zou moeten zitten. Hij werd vrijdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar en het openbaar ministerie wou hem meteen laten opsluiten. De politie trof hem bovendien thuis niet aan, maar twee dagen later postte hij plots een tekstje op sociale media vanuit… Ibiza. En dat probeert hij zowaar zelf te verantwoorden.
Lees verder

Persoon kreeg bevestiging dat ze nu de officiële uitdaagster is van WBC-kampioene Baumgardner: "Ze kan niet om ons heen"
Delfine Persoon (37) moet een kans krijgen om tegen kampioene Alycia Baumgardner te boksen om de échte WBC-titel. Die bevestiging kreeg onze landgenote naar eigen zeggen. Persoon veroverde afgelopen weekend in Abu Dhabi de vacante WBC Silver-titel bij de supervedergewichten en normaal volgt er daardoor straks dus nog een prestigieus titelgevecht.
Lees verder

LIVE. Club-spelers arriveren in open bussen aan Grote Markt, waar duizenden fans hen opwachten
Nog maar eens feest in Brugge, want de Club viert vandaag de titel met de supporters. De spelers vertrekken om 19 uur in twee open bussen aan het Jan Breydelstadion en arriveren een halfuurtje later op de Grote Markt, waar het feest vervolgens moet losbarsten. Op deze pagina hoeft u niks van de titelviering te missen.
Lees verder

LIVE. Lang, Vormer, Vanaken en co vertrekken in open bussen richting Grote Markt voor titelviering Club
Nog maar eens feest in Brugge, want de Club viert vandaag de titel met de supporters. De spelers vertrekken om 19 uur in twee open bussen aan het Jan Breydelstadion en arriveren een halfuurtje later op de Grote Markt, waar het feest vervolgens moet losbarsten. Op deze pagina hoeft u niks van de titelviering te missen.
Lees verder

Wanneer Ibrahimovic begint aan z'n titelspeech, wordt het muisstil in Milan-kleedkamer (tot hij plots het kot afbreekt)
Hij liet de champagne gretig knallen en stapte met flinke sigaar in de mond het veld op. En of die eerste landstitel van AC Milan in elf jaar veel betekende voor Zlatan Ibrahimovic. Dat blijkt ook uit z'n titelspeech. De Zweed van 40 maakte er de Milan-kleedkamer eerst muisstil mee, waarna hij ze ook al snel weer in lichterlaaie zette. De orkestmeester van dienst.
Lees verder

Brits parlementslid krijgt celstraf wegens aanranding van vijftienjarige jongen in 2008
Een parlementslid van de Britse Conservatieve partij heeft maandag anderhalf jaar cel gekregen wegens aanranding van een destijds vijftienjarige jongen in 2008. Hij werd in april schuldig bevonden, zo berichtte SkyNews.
Lees verder

Politie bevestigt: "Prikletsels gevonden bij slachtoffers voetbalwedstrijd KV Mechelen"
Er zijn wel degelijk letsels van naaldinjecties gevonden bij enkele slachtoffers die zaterdag onwel werden tijdens een voetbalmatch tussen KV-Mechelen Racing en Genk. Dat bevestigt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande van de zone Mechelen-Willebroek aan onze redactie.
Lees verder

Politie krijgt tientallen tips na oproep van vermoord slachtoffer in deepfake-video
De Nederlandse politie heeft tientallen tips binnengekregen over de in 2003 in Rotterdam gedode 13-jarige Sedar Soares. Hij deed zondagavond in een deepfake-video 'zelf' een oproep op de televisie aan de dader en getuigen om zich te melden.
Lees verder

Zuckerberg aangeklaagd voor rol bij privacyschandaal Facebook
Mark Zuckerberg, topman van Facebook-moederbedrijf Meta Platforms, wordt aangeklaagd voor zijn rol in het privacyschandaal rond Cambridge Analytica. Karl Racine, een aanklager in het district waar de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. onder valt, heeft eerder zonder resultaat geprobeerd Zuckerberg verantwoordelijk te stellen. Nu zegt Racine na "uitgebreid onderzoek" bewijs te hebben voor de persoonlijke betrokkenheid van de topman in het schandaal.
Lees verder

Billie Eilish heeft tourettesyndroom: "Erg vermoeiend"
Volgens Billie Eilish is het leven met het syndroom van Gilles de la Tourette, een neurologische aandoening, "erg vermoeiend". Dat vertelt de actrice in een nieuwe aflevering van de Netflix-serie 'My Next Guest Needs No Introduction' van David Letterman.
Lees verder

Angela Lansbury ontvangt oeuvreprijs bij uitreiking Tony Awards
Actrice Angela Lansbury krijgt tijdens de uitreiking van de Tony Awards volgende maand de Lifetime Achievement Award overhandigd, melden diverse Amerikaanse entertainmentwebsites maandag.
Lees verder

Twee meldingen van mogelijke 'needle spiking' op dag van Belgian Pride
De organisatoren van de Belgian Pride in Brussel heeft tot nu toe twee meldingen gekregen van mensen die zaterdag, tijdens de Pride Parade, een prik zouden hebben gekregen. Het gaat om een man en een vrouw.
Lees verder

Aantal gevallen van apenpokken in Groot-Brittannië gestegen tot 56
Het aantal gevallen van apenpokken in Groot-Brittannië is ruim verdubbeld. Het steeg met 36 tot 56 bevestigde gevallen sinds 7 mei, meldt de Britse gezondheidsautoriteit UKHSA. In Groot-Brittannië werden ruim twee weken geleden de eerste gevallen van de ziekte in Europa vastgesteld. Inmiddels verspreidt de aandoening zich gestaag.
Lees verder

Evenepoel begint met veel goesting aan deel 2 van zijn seizoen: "Na Luik gaan ze mijn zelfvertrouwen niet snel wegpakken"
Het regent in Noorwegen, en het is er maar een graad of tien. En toch heeft Remco Evenepoel (22) er zin in. Vandaag begint deel 2 van zijn seizoen. "Het belangrijkste is dat ik snel het goeie gevoel vind bergop."
Lees verder