Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 12 mei 2022

Gemeente Zottegem: Renovatie stadhuis: stand van zaken

Renovatie stadhuis: stand van zaken
Tijdens de renovatiewerken van het oud Stadhuis op de Markt werd duidelijk dat het leien dak sterk was achteruit gegaan de afgelopen jaren. Na overleg besliste het stadsbestuur om ook het dak nu al te renoveren. Het prachtige gebouw zal dus een tijd langer in de stellingen staan.
Lees verder

Nieuw parkeerbeleid in Zottegem
Op de gemeenteraad van 25 april werden een aantal wijzigingen in het parkeerbeleid goedgekeurd. De stad wil met deze aanpassingen tegemoet komen aan parkeernoden, anticiperen op het betalend worden van de NMBS-parking en het zoekverkeer in het centrum verminderen. De aanpassingen maken het parkeerbeleid in Zottegem transparanter en duidelijker. 
Lees verder

Voorstelling plannen vernieuwing Stadionsite Bevegemse Vijvers
Tijdens een infoavond op 6 mei stelde het stadsbestuur de uitgewerkte plannen voor van de vernieuwde stadionsite. Wat twee jaar geleden begon als een brede oproep naar geïnteresseerde sportclubs en ondernemers, resulteert vandaag in concrete toekomstplannen met plaats voor een bowling, gymnastiek, rugby, padel, atletiek en skatepark.
Lees verder

Onttrekkingsverbod onbevaarbare waterlopen
Omwille van de aanhoudende droogte en de zeer lage waterpeilen heeft de gouverneur van Oost-Vlaanderen een tijdelijk onttrekkingsverbod afgekondigd voor de onbevaarbare waterlopen en publieke grachten in een aantal onttrekkingszones, waaronder ook enkele in Zottegem. 
Lees verder