Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 17 mei 2022

Gemeente Mol: Verteltas helpt kleuters en kinderen lagere school omgaan met angst en stress

Verteltas helpt kleuters en kinderen lagere school omgaan met angst en stress

In onze bibliotheek kan je voortaan een verteltas uitlenen die kinderen en hun ouders, leerkrachten,… leert hoe stress en angst kinderen beïnvloeden en wat daarbij kan helpen. In de tas vind je een verhaal, invulblaadjes, een aantal spelletjes en bijhorende speluitleg. Aan de hand van de spellen krijgt je kind inzicht in z'n gedrag bij angst en stress. Daarnaast krijgt het tips om ermee om te gaan. De verteltas is beschikbaar in verschillende talen. Interesse? Vraag ernaar!

Lees verder

N18 tussen Dessel en Retie volledig afgesloten vanaf 18 mei, omrijden via Brasel

Het gemeentebestuur van Dessel meldt dat de N18 tussen Dessel en Retie vanaf woensdag 18 mei tot vermoedelijk midden juli afgesloten wordt voor alle verkeer, met uitzondering van fietsers. Dit volledig afsluiten is noodzakelijk voor het uitvoeren van ingrijpende rioleringswerken op één van de kruispunten van de N18. Dessel voorziet in beide rijrichtingen een omleiding via Brasel. Let op: via de N118 kan je tot en met 23 juni uitsluitend richting Retie rijden. In de andere rijrichting geldt eveneens een omleiding via Brasel.

Lees verder

Opwaardering site 15 Kapellekens: geef online je mening na de eerste workshop

Kon je op woensdag 11 mei niet aanwezig zijn op de eerste workshop over de 15 Kapellekens, maar wil je graag een bijdrage leveren aan de opwaardering van deze prachtige omgeving? Op www.gemeentemol.be/15kapellekens vind je alle info én krijg je de kans om online je visie te delen. Tijdens de eerste geslaagde workshop verzamelden we de ideeën en inzichten van een 40-tal gemotiveerde buurtbewoners en inwoners van Achterbos. Op 21 juni verzamelen we opnieuw voor de tweede workshop. Je kan zeker deelnemen als je de eerste workshop niet volgde. Iedereen is welkom!

Lees verder

Gemeentediensten gesloten op donderdag 26 en vrijdag 27 mei

Op donderdag 26 en vrijdag 27 mei zijn de meeste gemeentediensten gesloten. Uitzonderingen zijn de dienst toerisme, het Jakob Smitsmuseum en de bar van het lokaal dienstencentrum in Ten Hove. Deze diensten zijn op beide dagen open. De bibliotheek, het restaurant van het lokaal dienstencentrum in Ten Hove, zwembad Vita Den Uyt en sporthal Den Uyt kan je een bezoek brengen op vrijdag 27 mei. Op vrijdag 27 mei voorzien we ook buitenschoolse kinderopvang in vier centrale kinderclubs. De cultuurbalie is ook uitzonderlijk gesloten op zaterdag 28 mei. Raadpleeg onze actuele openingsuren op www.gemeentemol.be/openingsuren.

Lees verder