Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 9 mei 2022

Gemeente Mol: "Nood aan OV2 blijft hoog, maar onmogelijk voor onze school om nu te realiseren”

"Nood aan OV2 blijft hoog, maar onmogelijk voor onze school om nu te realiseren"

Er komt voorlopig geen volgend schooljaar met opleidingsvorm 2 (type 2 en 9) in GIBBO Galbergen. Ondanks de goedkeuring door de Vlaamse overheid beslisten GIBBO Galbergen en het gemeentebestuur om het initiatief op dit moment niet verder uit te bouwen. Verschillende redenen liggen aan de basis van deze beslissing. Het is onmogelijk voor de school om met de huidige schoolgebouwen het door Vlaanderen opgelegde minimumaantal van 30 leerlingen kwalitatief praktijkgericht onderwijs aan te bieden. Bovendien moet de school alle zeilen bijzetten om de besliste modernisering van het bestaande onderwijsaanbod te realiseren, inclusief de uitbouw van de nieuwe richting 'groenvoorziening en decoratie'.

Lees verder

670 leerlingen uit zesde leerjaar leggen fietsexamen af op 11, 18 en 20 mei

Op woensdag 11, woensdag 18 en vrijdag 20 mei leggen 670 leerlingen uit onze gemeente, Balen en Dessel een fietsexamen af. Dit examen is bedoeld voor leerlingen van het zesde leerjaar als voorbereiding op zelfstandig naar de middelbare school fietsen. Na een intensieve oefenperiode leggen de leerlingen bij wijze van proef een vooraf bepaalde route in het Centrum af.

Lees verder

Momenteel worden er veel kittens gevonden. Wat doe je dan?

Nu er veel kittens geboren worden, geeft Poezencentrale Mol richtlijnen wat te doen als je kittens vindt. Geef gevonden kittens in elk geval nooit zelf eten. Afhankelijk van de specifieke situatie, laat je ze bij voorkeur ook best liggen. Wel contacteer je altijd het alarmnummer van de Poezencentrale op 0475 78 64 45. De vrijwilligers komen vervolgens zo snel mogelijk ter plaatse en doen het nodige voor de diertjes. Meldingen over kittens krijgen steeds voorrang.

Lees verder

Ontdek twaalf lokale kunstenaars met 'Atelier in Beeld' van 13 tot en met 15 mei

Van vrijdag 13 tot en met zondag 15 mei stellen onze Molse kunstenaars opnieuw hun werk tentoon! Na twee jaar corona mogen de deuren van de ateliers weer open. Voor het gekende concept van de Open Kunstenatelierroute was het nog net iets te vroeg, maar met het Vlaamse initiatief 'Atelier in Beeld' bieden we een knap alternatief. Maar liefst twaalf creatievelingen ontvangen je graag en tonen je wat ze in hun mars hebben. Neem dus snel een kijkje op www.atelierinbeeld.be en stippel een mooie atelierroute uit doorheen onze gemeente. Je zal versteld staan!

Lees verder