Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 10 mei 2022

Gemeente Mol: Minder vrachtverkeer door Sluis, Achterbos en Millegem: wat is stand van zaken?

Minder vrachtverkeer door Sluis, Achterbos en Millegem: wat is stand van zaken?

Om op termijn het (doorgaand) vrachtverkeer in de gehuchtskernen van Sluis, Achterbos en Millegem te verminderen, is een verbindingsweg tussen de N18 (Turnhoutsebaan) en N118 (gewestweg Retie РGeel) noodzakelijk. Deze verbindingsweg is alleen mogelijk wanneer ook de Ring van Geel wordt doorgetrokken tot aan de N118. Anders krijgt het reeds drukke centrum van Geel extra verkeer te verwerken. Onder coördinatie van de provincie loopt sinds enkele jaren een ruimtelijk planningstraject om beide projecten te realiseren. Voor elk project werden na een inspraakronde verschillende alternatieve scenario's en tracés geselecteerd. Recent herleidde de provincie de locatie voor een verbinding tussen de Geelse Ring en de N118 tot een noordelijke zoekzone. Dit vormt ook voor onze gemeente een belangrijke stap in dit regionaal mobiliteitsdossier.

Lees verder

Een eet- en/of drankkraampje uitbaten tijdens 'Mol Feest!' op 25 augustus?

Horeca-uitbaters en handelaars kunnen zich tot en met 24 mei 2022 kandidaat stellen om een eet- en/of drankkraampje uit te baten tijdens Mol Feest! op donderdag 25 augustus. De kraampjes zullen opgesteld staan op het Rondplein. Stel je kandidaat via www.visitmol.be/cateringMolFeest. Je vindt er ook de deelnemingsvoorwaarden terug. Het aantal plaatsen is beperkt. Kandidaten moeten voldoen aan alle volwaarden.

Lees verder

Park De Kiosk: aanleg nieuw basketbalplein en uitbreiden BMX-zone

Half mei zetten we opnieuw enkele stappen in de heraanleg van Park De Kiosk. De aannemer start eerst met het opbreken van het huidige basketbalveld om nadien het nieuw veldje aan te leggen. Hij breidt ook de BMX-zone uit en plaatst de betonnen platen op de plaatsen waar de picknick- en zitbanken terechtkomen. In het najaar planten we extra bomen en vaste planten. Op dat moment maken we ook de heuvel voor extra groen.

Lees verder

Jakob Smits krijgt plekje in volgende Het Kunstuur in Mechelen

'Onze' schilder Jakob Smits is met zijn werk 'De soldaten trekken voorbij' opgenomen in de vierde tentoonstelling van Het Kunstuur in Mechelen. Speciaal voor deze bijzondere gelegenheid restaureerde Piet Deceuninck dit schilderij. Tijdens deze bijzondere tentoonstelling vertelt acteur Jan Decleir het bijzondere verhaal achter dit schilderij. Je kan deze tentoonstelling van Het Kunstuur bezoeken van 16 mei tot 30 november.

Lees verder