Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 19 mei 2022

Gemeente Mol: GO! Campus Het spoor zoekt leerkracht Nederlands NT2 voor Oekraïense leerlingen

GO! Campus Het spoor zoekt leerkracht Nederlands NT2 voor Oekraïense leerlingen

GO! Campus Het Spoor zoekt een leerkracht Nederlands NT2 voor de ondersteuning van Oekraïnse leerlingen. Het gaat om een leerkracht secundair, Interesse? Solliciteer snel!

Lees verder

Verbod op onttrekken van water uit onbevaarbare waterlopen vanaf 18 mei

Vanaf 18 mei mag je geen water onttrekken uit alle onbevaarbare waterlopen binnen het stroomgebied van de Kleine en Grote Nete in onze gemeente. Aanvullend op het bestaande permanente onttrekkingsverbod breidde provinciegouverneur Cathy Berx het verbod uit naar bijkomende zones. Dit verbod moet in ecologisch kwetsbare waterlopen het minimale waterpeil garanderen tijdens droge periodes. Het verbod houdt in dat je geen water mag oppompen om velden en tuinen te beregenen. Daarnaast moet je (vis)vijvers volledig afkoppelen van de waterloop. Uitzondering op het verbod omvat het oppompen van beperkte hoeveelheden drinkwater voor vee in een aanpalende weide.

Lees verder

Mol Feest! op 25 augustus met Niels Destadsbader, Sam Gooris én NIVIRO

Met Niels Destadsbader, Sam Gooris en NIVIRO staat Mol Feest! op donderdagavond 25 augustus garant voor sfeer en ambiance. Onze gratis concertavond vormt traditioneel een feestelijke afsluiter van hopelijk een zonovergoten zomer. We trappen af om 19.30 uur.

Lees verder

Bevolkingsdienst extra open op vrijdagvoormiddag 27 mei voor identiteitskaarten

Heb je dringend een nieuwe identiteitskaart, kids-ID of reispaspoort nodig? Dan kan je uitzonderlijk ook op vrijdagvoormiddag 27 mei tussen 9 en 12 uur een afspraak maken bij onze bevolkingsdienst. Normaal is die dag onze bevolkingsdienst gesloten wegens de brugdag na Hemelvaart. Opgelet: de informatie- en onthaalbalie is vrijdag 27 mei wel gesloten. Meld je dus online aan via je bevestigingsmail, of bij de bevolkingsdienst zelf.

Lees verder