Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 17 mei 2022

Gemeente Mol: Denkdag dorpsplein Ginderbuiten gemist? Geef voor 2 juni online je mening!

Denkdag dorpsplein Ginderbuiten gemist? Geef voor 2 juni online je mening!

Op zaterdag 14 mei ontving het dorpsteam van Ginderbuiten maar liefst 130 geïnteresseerden om samen te dromen over het ideale dorpsplein voor het gehucht. De Ginderbuitenaren geven aan nood te hebben aan een groene ontmoetingsplaats met speelruimte voor kinderen. Had je geen tijd om langs te komen? Laat dan voor 2 juni online je stem horen via het online formulier. Mis deze kans niet!

Lees verder

Type 2 op Saigo Sterrenbos succesvol gestart, nu al lange wachtlijst

Amper vier jaar na de opstart van type 2 op Saigo Sterrenbos kampt de school al met een stevige wachtlijst voor het nieuwe onderwijsaanbod. Tot onze grote spijt is er volgend schooljaar geen plaats voor maar liefst 15 kindjes. Zij blijven noodgedwongen op de wachtlijst, wat betekent dat ze geen aangepast onderwijs krijgen in de eigen regio. Uit deze cijfers blijkt ook voor onze regio de grote nood aan onderwijs op maat voor kleuters en kinderen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Ook voor het type basisaanbod verlopen de inschrijvingen bijzonder vlot en is de maximumcapaciteit bijna bereikt.

Lees verder

Officiële opening expo 'Boerenpsalm' Jakob Smitsmuseum groot succes!

Op zondag 15 mei opende de nieuwe expo 'Boerenpsalm' van het Jakob Smitsmuseum. 'Boerenpsalm', misschien wel het beste boek van Felix Timmermans, verscheen deze maand in een heel nieuwe editie. De expo speelt in op deze heruitgave. De feestelijke plechtigheid van 15 mei werd ingeleid in de kerk van Sluis door Rik Van Cauwelaert. Nadien kwam Koen Broucke aan het woord over de expo en zijn illustraties bij 'Boerenpsalm', en over het grafisch en beeldend werk van Timmermans en Smits. Bart Van Loo, schrijver van het voorwoord van 'Boerenpsalm', vertelde waarom 'Boerenpsalm' een van de beste boeken is die hij ooit gelezen heeft. Het geheel werd muzikaal ondersteund door Robin Verheyen & het Goeyvaerts Trio. Nadien verhuisde het talrijke gezelschap naar het museum zelf voor een eerste blik op de collectie van Broucke, Timmermans en Smits, én een gezellige receptie. De aanwezigen genoten zichtbaar!

Lees verder

Ginderbuiten (N103) vanaf 30 mei 3,5 maanden onderbroken voor rioleringsproject

Van maandag 30 mei tot en met half september is Ginderbuiten (N103) volledig onderbroken tussen de Kastanjestraat en de Wilgenstraat. De onderbreking is nodig voor een rioleringsproject dat Aquafin en het gemeentebestuur samen realiseren. De omleiding voor verkeer van en naar het Centrum verloopt via de Zuiderring (N71). Voor fietsers bewegwijzeren we een plaatselijke omleidingsroute via de Singellaan en De Ruggen. Het project moet vermijden dat het huishoudelijk afvalwater van ongeveer 4.400 inwoners van Ginderbuiten en Gompel (deels) bij hevige regenval nog in de Scheppelijke Nete belandt. Om de betrokken buurtbewoners rechtstreeks te informeren over het verloop van de werken, organiseren we voor hen op donderdag 19 mei een infovergadering. Ze ontvingen hiervoor een uitnodiging per brief.

Lees verder