Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 23 mei 2022

FaZe Clan klopt titelverdediger en wint finale WK ‘Counter-Strike’ in Sportpaleis

HLN
FaZe Clan klopt titelverdediger en wint finale WK 'Counter-Strike' in Sportpaleis
In de finale van het WK 'Counter-Strike' in het Sportpaleis gaat titelverdediger Natus Vincere (NAVI) onderuit tegen een bijzonder sterk FaZe Clan. Het Amerikaanse team neemt zo een half miljoen dollar (473.000 euro) mee naar huis. In onderstaande video zie je alle hoogtepunten van de finale.
Lees verder

FaZe Clan klopt titelverdediger en wint finale WK 'Counter-Strike'
In de finale van het WK 'Counter-Strike' in het Sportpaleis gaat titelverdediger Natus Vincere (NAVI) onderuit tegen een bijzonder sterk FaZe Clan. Het Amerikaanse team gaat naar huis met een half miljoen dollar (473.000 euro).
Lees verder

Fiere Kevin De Bruyne: "Liverpool heeft ons het hele seizoen gepusht om elke wedstrijd uitstekend te zijn"
De titelontknoping in Engeland was er niet een voor hartlijders. Manchester City boog tegen Aston Villa een 0-2-achterstand om in een 3-2-zege, mede dankzij een fenomenale assist van Kevin de Bruyne. "Er was wel even paniek, maar de aansluitingstreffer veranderde alles", klonk het bij onze landgenoot na afloop.
Lees verder

Opnieuw schietpartij in metro New York, nu met een dode
In de metro van New York is zondag een 46-jarige man door een medepassagier in de borst geschoten, melden verschillende media. Hij overleed aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. De politie zoekt nog naar de dader.
Lees verder

Was dit de laatste match van Ruud Vormer voor Club? "Ik wil nog een beetje voetballen"
Feest op Jan Breydel, al was Club natuurlijk al zeker van de landstitel. Voor aanvoerder Ruud Vormer was het al de vijfde - meteen ook z'n laatste? "Ik ga er eens goed over babbelen met mijn vrouw."
Lees verder

Rusland wil 50 nieuwe intercontinentale ballistische raketten in dienst nemen
Rusland is van plan om tegen het einde van de herfst een 50-tal nieuwe intercontinentale ballistische Sarmat-raketten in dienst te nemen. Dat maakte Dimitri Rogozin, het hoofd van het Russische ruimtevaartbedrijf Roscosmos, zondag bekend.
Lees verder

Emotionele Zinchenko tooit Premier Leaguetrofee in Oekraïense kleuren: "Zou deze titel graag op een dag naar huis brengen"
Terwijl zijn land afziet door de Russische invasie, pakte Oleksandr Zinchenko vandaag zijn vierde titel met Manchester City. "Ik ben zo trots om Oekraïner te zijn", vertelde hij emotioneel.
Lees verder

Antwerp-CEO Jaecques over de toekomst van Priske: "We gaan vandaag of morgen met hem rond de tafel zitten, dan zullen we beslissen"
Antwerp won tegen Union dan wel - nota bene hun eerste zege in play-off 1-, toch was hét gespreksonderwerp na de wedstrijd de toekomst van de coach van de Great Old, Brian Priske. "We hebben afgesproken dat we het seizoen met elkaar gingen afwerken en dan rond de tafel zouden zitten", zo reageert Antwerp-CEO Sven Jaecques. "Dan zal de beslissing vallen."
Lees verder

Kompany hangt rookgordijn op over toekomst: "De club heeft het laatste woord"
Duidelijke antwoorden bleven uit. Het rookgordijn rond de toekomst van Vincent Kompany blijft hangen na het gelijkspel tegen Club Brugge. "We zitten de komende dagen samen en we zullen de juiste antwoorden op alle vragen vinden."
Lees verder

Iconische gitaar Kurt Cobain geveild voor 5 miljoen dollar
De blauwe gitaar waar Nirvana-frontman Kurt Cobain op speelde in de videoclip van wereldhit 'Smells Like Teen Spirit' uit 1991 is zondag geveild voor 5 miljoen dollar (4,7 miljoen euro). Vooraf werd verwacht dat de blauwe Fender Mustang een bedrag van zo'n 800.000 dollar op zou brengen. Dat meldt Julien's Auction, dat de veiling organiseerd.
Lees verder

Wereldprimeur: vermoord slachtoffer doet zelf oproep in opsporingsprogramma
Een 13-jarige jongen, Sedar Soares, die in 2003 in Rotterdam werd vermoord, doet nu met behulp van moderne technieken zelf een oproep op televisie aan de dader en aan getuigen om zich te melden. Het gebruik van deepfake-technologie is een wereldprimeur in dit soort zaken, bevestigt een woordvoerder van de Nederlandse politie.
Lees verder

Advocaat van seriemoordenaar Michel Stokx onthult: "Hij bekende moord op Cheryl Morriën (7)"
Vrachtwagenchauffeur Michel Stokx, die hoofdverdachte was in de verdwijningszaak van Nathalie Geijsbregts, bekende voor zijn overlijden de moord op de zevenjarige Cheryl Morriën uit IJmuiden. Dat zegt zijn advocaat in een nieuwe drieledige documentaire over Stokx.
Lees verder

Twee Rafale-gevechtsvliegtuigen botsen bij Franse vliegshow
Twee Rafale-gevechtsvliegtuigen van de Franse luchtmacht zijn vandaag tijdens een vliegshow nabij de Franse plaats Cognac met elkaar in botsing gekomen, melden diverse Franse media. Daarbij brak de staart van een van de vliegtuigen af.
Lees verder

173 kilogram voedselverspilling per Europeaan per jaar
Om de voedselzekerheid te garanderen moet de Europese Unie niet meer, maar minder voeding produceren en haar consumptiepatronen aanpassen. Dat zegt het wereldnatuurfonds (WWF) in het rapport 'Europe eats the world' dat vandaag werd gepubliceerd.
Lees verder

Onderzoekers: "Wereld stevent af op nieuw crisistijdperk. Toxische mix van factoren"
Een gevaarlijk samenspel van milieu- en veiligheidscrisissen vormt een complex risico voor de wereldvrede en luidt een nieuw tijdperk van onvoorspelbare risico's in, waar onze beleidsmakers niet voldoende op zijn voorbereid. Dat zeggen onderzoekers van het in Stockholm gevestigde vredesonderzoeksinstituut SIPRI vandaag.
Lees verder

Albanese ingezworen als nieuwe Australische premier
In Australië heeft Anthony Albanese maandag de eed afgelegd als de nieuwe eerste minister van het land. De leider van het sociaaldemocratische Labor won zaterdag de parlementsverkiezingen.
Lees verder

Wereldwijd meer dan 100 miljoen mensen op de vlucht
Voor het eerst zijn er meer dan 100 miljoen mensen wereldwijd gedwongen op de vlucht. Volgens de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, UNHCR, is die negatieve mijlpaal bereikt door dodelijke conflicten zoals de oorlog in Oekraïne.
Lees verder

Topchef Luc Bellings (57) levert Michelin-ster in: "Ik stop ermee"
Hoogdag in gastronomisch België en Luxemburg, want vandaag worden de Michelin-sterren uitgedeeld. Wie er alvast geen zal ontvangen, is Luc Bellings (57). "Ik stop deze zomer en bedank voor de eer."
Lees verder

Opnieuw drie woonzorgcentra onder verhoogd toezicht
Het agentschap Zorg en Gezondheid heeft drie woonzorgcentra onder verhoogd toezicht geplaatst. Daarbij komt opnieuw de publieke speler Zorgbedrijf Antwerpen in beeld, schrijven De Standaard en Gazet van Antwerpen vandaag.
Lees verder

Dodentol loopt verder op na zwaar onweer in Canada
De zware onweersbuien die zaterdag over het oosten van Canada trokken, hebben volgens een nieuwe, officiële balans aan zeker acht mensen het leven gekost. Eerder was er nog sprake van vier doden. Zo'n 900.000 gezinnen kwamen als gevolg van het noodweer zonder stroom te zitten.
Lees verder