Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 17 mei 2022

Er zijn steeds meer ‘superpendelaars’. Chloë (23) en Sofie (44): “Soms lijkt mijn dag alleen uit werken te bes...

HLN
Er zijn steeds meer 'superpendelaars'. Chloë (23) en Sofie (44): "Soms lijkt mijn dag alleen uit werken te bestaan"
Duurt het langer dan anderhalf uur voor je van je voordeur tot aan je bureau bent? Dan ben je een 'superpendelaar'. Opvallend: sinds het coronavirus de bedrijfswereld hertekende, zit ver pendelen in de lift. Chloë (23) en Sofie (44) vertellen wat hen drijft om de afstanden te overbruggen, mobiliteitsexpert prof. dr. Cathy Macharis geeft duiding. "Ik ben liever langer onderweg en gepassioneerd door mijn werk, dan dat ik dichter bij huis mijn ei niet kwijt kan."
Lees verder

20 procent minder kans op een gesprek bij taalfouten : dit zijn de 5 grootste afknappers op je cv
Je cv moet ervoor zorgen dat een potentiële werkgever of recruiter je uitnodigt voor een gesprek. Het is dus van groot belang dat je met je cv niet je eigen ruiten ingooit. Jobat.be overloopt daarom vijf afknappers die je absoluut moet vermijden.
Lees verder

"Naast de jackpotwinnaar is Lotto elke trekking opnieuw een grote winnaar": wiskundige bespreekt winstkansen en valkuilen van de Lotto
Woensdag pakt Lotto uit met een jackpot van 4,5 miljoen euro. Het spel blijft erg populair, ondanks alle commotie rond kansspelen. "Statistisch bekeken is het ook geen goed idee om mee te doen, zegt wiskundige Toon Baeyens, assistent aan de UGent. Wij vroegen hem om de statistieken te bekijken die onze Nationale Loterij publiceert. Wat kunnen we eruit leren?
Lees verder

Wat zijn de meest getrokken lottonummers? Wiskundige berekent statistieken en zegt waar je op moet letten
Woensdag pakt Lotto uit met een jackpot van 4,5 miljoen euro. Het spel blijft erg populair, ondanks alle commotie rond kansspelen. "Statistisch bekeken is het ook geen goed idee om mee te doen, zegt wiskundige Toon Baeyens, assistent aan de UGent. Wij vroegen hem om de statistieken te bekijken die onze Nationale Loterij publiceert. Wat kunnen we eruit leren?
Lees verder

Minister-president Jambon tevreden dat opvolging Beke snel geregeld is
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) is blij dat de opvolging in de Vlaamse regering van Wouter Beke, die vorige donderdag ontslag heeft genomen, snel geregeld is. Dat heeft hij dinsdag in een reactie vanuit Vilnius aan Belga gezegd.
Lees verder

Een bomvolle agenda, maar eerst 'bookeskook': zo verloopt de ochtend van kersvers minister Jo Brouns
Jo Brouns (CD&V) is de nieuwe minister van Economie, Werk en Landbouw. De Limburger neemt de bevoegdheden van Hilde Crevits over omdat zij minister van Welzijn wordt, na het onslag van Wouter Beke. We ontbijten samen met de nobele onbekende bij zijn ouders en leren Brouns meteen van zijn volkse kant kennen. "Het ideale ontbijt? Dat is 'bookeskook'."
Lees verder

Bijzondere Ferrari van Michael Schumacher te koop
Een autodealer in Monaco biedt een bijzondere sportwagen aan: een Ferrari California die ooit toebehoorde aan Formule 1-ster Michael Schumacher. Hij kocht de auto zelf in 2009 en reed er bijna vier jaar mee.
Lees verder

Musk: deal kan enkel doorgaan als Twitter garanties geeft over valse accounts
De Amerikaanse miljardair Elon Musk, die op het punt staat socialmediabedrijf Twitter over te nemen, zegt dat die deal enkel kan plaatsvinden als het bedrijf garanties geeft over het aantal valse accounts.
Lees verder

Amber Heard geeft voor het eerst toe dat ze het geld van haar scheiding niet gedoneerd heeft: "Ik kon niet, ik werd aangeklaagd"
Amber Heard heeft voor het eerst toegegeven dat ze haar beloofde 7 miljoen euro voor het goede doel niet gedoneerd heeft. Heard beweerde aanvankelijk dat ze al het geld dat ze ontving na haar scheiding met Johnny zou doneren aan een organisatie die zich inzet tegen huiselijk geweld, en aan een kinderziekenhuis. "Ik kon niet, want ik werd aangeklaagd door Johnny", krabbelt ze nu terug.
Lees verder

"Zelfs knuffels van papa doen me panikeren". Studente (20) werd verkracht in Gents café en zoekt met Faroek naar de dader
Jolien (een schuilnaam) werd afgelopen september verkracht in een bergruimte van een vol café, in de studentenbuurt in Gent. Nochtans waren er tientallen feestvierders in de buurt, maar niemand merkte iets op. De studente vond de moed om anoniem haar verhaal te doen aan Faroek. Ze hoopt dat iemand de verdachte herkent.
Lees verder

Regiomanager bij Action niet ontslagen na klachten over pesterijen: "Problemen waren enkel in Maasmechelen"
De vrouwelijke regiomanager bij Action die in opspraak kwam na massa's klachten van pesterijen, wordt niet ontslagen. Het personeel van Action Maasmechelen had collectief het werk neergelegd. De directie laat nu na lang onderzoek weten dat de vrouw een andere rol krijgt binnen Action.
Lees verder

LIVE GIRO. Tiende rit is spek naar de bek van Van der Poel, Girmay en andere vrijbuiters
Daags na de rustdag krijgt het Giro-peloton de tiende etappe voorgeschoteld. De heuvelachtige tweede koershelft is op maat van Mathieu van der Poel en Biniam Girmay, al is het best mogelijk dat het scenario van Napoli zich herhaalt en er een derde hond met het been wegloopt. Op deze pagina volgt u alle ontwikkelingen op de voet.
Lees verder

"Mijn hart klopt voor de sport": minister Weyts lanceert nieuwe campagne
"Mijn hart klopt voor de sport": met die boodschap wil Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) focussen op ieders liefde voor de sport, ongeacht iemands seksuele voorkeur, geslacht of gender. De minister heeft de nieuwe campagne dinsdag in Affligem gelanceerd, op de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie.
Lees verder

Iconische ketchupfles van Heinz maakt binnenkort plaats voor nieuwe versie van papier
Kraft Heinz, het meest verkochte ketchupmerk ter wereld, probeert momenteel om flessen op basis van papier te maken. Het wil daarmee het eerste sausmerk ter wereld zijn dat volledig hernieuwbare verpakkingen produceert. Maar geen paniek: Heinz belooft dat de nieuwe fles niéts aan de smaak van je favoriete saus zal veranderen.
Lees verder

Boris Becker na woelige eerste weken zowaar nu al overgeplaatst naar comfortabeler deel Londense cel
Ex-tennisser Boris Becker werd eind april veroordeeld tot 2,5 jaar gevangenisstraf, waarvan hij de helft effectief moet uitzitten. De voormalige tennisster zou zo'n drie miljoen pond verborgen hebben gehouden nadat hij failliet werd verklaard. En zijn eerste weken in de Londense gevangenis zijn de Duitser niet al te goed bevallen, maar er is beterschap - Becker is intussen al overgeplaatst naar een comfortabeler deel van de gevangenis. Om zijn tijd daar nuttig te besteden, zou Becker bepaalde gevangenen zelfs Engels leren.
Lees verder

Duurste foto ooit geveild voor maar liefst 12,4 miljoen dollar
Man Ray's beroemde "Le Violon d'Ingres" schreef zaterdag geschiedenis toen het de duurste foto werd die ooit op een veiling is verkocht.
Lees verder

Harry Styles is One Direction-collega's eeuwig dankbaar: "Onze liefde zit heel diep"
De vriendschap en liefde die Harry Styles (28) voor zijn oudeleden van de band One Direction voelt, is 'onbeschrijfelijk'. In een interview met Apple Music liet Styles weten hen 'eeuwig dankbaar te zijn voor hun steun'. Naar eigen zeggen had hij het niet gered zonder Liam Payne, Zayn Malik, Louis Tomlinson en Niall Horan.
Lees verder

Gesofisticeerde drugstunnel ontdekt tussen Mexico en de VS: maar liefst 800 kilogram cocaïne gevonden
De Amerikaanse autoriteiten hebben een ondergrondse smokkeltunnel ontdekt aan de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten. De tunnel, die ongeveer 21 meter onder de oppervlakte ligt, is bijzonder goed uitgerust met onder meer een lift en spoorrails.
Lees verder

Aisha Van Zele en haar partner verlangen naar een baby: "Ik ben heel dankbaar dat Miguel mij nog een kind wil schenken"
Het professionele leven van Aisha Van Zele (37), bekend van het realityprogramma 'The Sky is the Limit', en haar partner Miguel Dheedene (48) loopt op wieltjes, maar hun kinderwens wordt zwaar op de proef gesteld. Eind vorig jaar verloor het koppel hun ongeboren baby na drie maanden zwangerschap. Een gesprek over weer rechtkrabbelen na verlies, haar zakenleven, hun relatie en de overval van Miguel. "In het midden van de nacht belde hij me op dat hij overvallen was. Dat was schrikken."
Lees verder

"Las wandelmomenten in en eindig nooit met een sprint": met deze adviezen van topkinesist Lieven Maesschalck kan iedereen leren lopen
In zeven weken van 'couch potato' naar fitte jogger? Het kan, als je je maar strikt aan je loopschema houdt. "Dat is de enige manier om ervoor te zorgen dat je lichaam niet overbelast raakt en je niet vroegtijdig geblesseerd aan de kant moet blijven", zegt topkinesist Lieven Maesschalck. Hij zet 16 looptips op een rij en schotelt een loopschema voor waarmee je als beginnend loper je conditie opbouwt.
Lees verder