Doorgaan naar hoofdcontent

Dit weten we over het bloedbad op een basisschool in Texas: 22 doden, waaronder 19 kinderen

HLN
Dit weten we over het bloedbad op een basisschool in Texas: 22 doden, waaronder 19 kinderen
Een schutter heeft dinsdagmiddag (lokale tijd) een bloedbad aangericht op een basisschool in de Amerikaanse staat Texas. Hij schoot 19 leerlingen en twee leerkrachten dood. De kinderen variëren in leeftijd van zeven tot tien. Eerder had gouverneur Greg Abbott van Texas veertien dode kinderen en een dode leraar gemeld. De 18-jarige schutter is door de politie doodgeschoten, aldus Abbott, die sprak van een afschuwelijke en onbegrijpelijke daad. President Joe Biden riep later in de avond op tot het aanscherpen van de wapenwetgeving.
Lees verder

Achttienjarige richt bloedbad aan op basisschool Texas: 14 kinderen en een leraar doodgeschoten
Bij een schietpartij op een basisschool in Uvalde in de Amerikaanse staat Texas zijn vijftien mensen om het leven gekomen. Dat meldt Gregg Abott, de gouverneur van de staat. De schutter werd uitgeschakeld. Er zijn ook meerdere gewonden, meldt de politie tijdens een persconferentie.
Lees verder

Achttienjarige richt bloedbad aan op basisschool Texas: 14 kinderen en leerkracht doodgeschoten
Bij een schietpartij op een basisschool in Uvalde in de Amerikaanse staat Texas zijn vijftien mensen om het leven gekomen. Dat meldt Gregg Abott, de gouverneur van de staat. De schutter werd uitgeschakeld. Er zijn ook meerdere gewonden, meldt de politie tijdens een persconferentie.
Lees verder

Dodentol bloedbad basisschool Texas loopt op tot 21, onder wie 18 kinderen
Door een schietpartij in een basisschool in de Amerikaanse staat Texas zijn zeker achttien kinderen en drie volwassenen omgekomen, meldt staatssenator Roland Gutierrez op basis van een briefing door de Texaanse staatspolitie. De kinderen variëren in leeftijd van zeven tot tien.
Lees verder

Dodentol bloedbad basisschool Texas loopt op tot 20, onder wie 18 kinderen
Door een schietpartij in een basisschool in de Amerikaanse staat Texas zijn zeker achttien kinderen en twee volwassenen omgekomen, meldt staatssenator Roland Gutierrez op basis van een briefing door de Texaanse staatspolitie. De kinderen variëren in leeftijd van zeven tot tien.
Lees verder

Vader van Meghan Markle in het ziekenhuis na mogelijke beroerte
Thomas Markle (77), de vader van Meghan Markle (40), heeft mogelijk een beroerte gehad. Volgens de Amerikaanse website 'TMZ' is de ex-lichtregisseur maandag per ambulance naar de spoedafdeling gebracht. Momenteel ligt de schoonvader van prins Harry (37) nog steeds in het ziekenhuis.
Lees verder

Dit weten we over de 18-jarige schutter in Texas: hij had wapens legaal gekocht en droeg een kogelwerend vest
De man die dinsdagmiddag lokale tijd 19 mensen doodschoot op een basisschool in Uvalde (Texas), is geïdentificeerd als de achttienjarige Salvador Ramos. Hij kwam zelf ook om het leven toen de politie ingreep.
Lees verder

Dit weten we over de schutter die verantwoordelijk is voor het bloedbad in Texas
De man die dinsdagmiddag lokale tijd 15 mensen doodschoot op een basisschool in Uvalde (Texas), is geïdentificeerd als de achttienjarige Salvador Ramos. Hij kwam om het leven toen de politie ingreep.
Lees verder

Opnieuw bloedbad in de VS: deze maand al zeker 215 schietpartijen geregistreerd
In de Verenigde Staten vond opnieuw een 'mass shooting' plaats. Bij een schietpartij op een basisschool in Uvalde in de Amerikaanse staat Texas zijn vijftien mensen - veertien leerlingen en een leerkracht - om het leven gekomen. Dat meldt Gregg Abott, de gouverneur van de staat. Er zijn ook meerdere gewonden. De 18-jarige dader wordt geïdentificeerd als Salvador Ramos. Deze maand vonden in de Verenigde Staten maar liefst 215 schietpartijen plaats.
Lees verder

LIVE. Situatie in Loehansk "verslechtert met het uur" - Hongarije roept noodsituatie uit vanwege oorlog in Oekraïne
Volgens de gouverneur van de oostelijke regio Loehansk doen de Oekraïense strijdkrachten hun uiterste best om de opmars van de Russen te stuiten. Toch melden Britse geheime diensten Russische terreinwinst, heeft Moskou de intensiteit van de operaties opgevoerd en proberen de indringers verschillende steden te omsingelen. "De bombardementen worden steeds intenser", aldus nog de gouverneur. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

41-jarige vrouw kritiek na frontale botsing met autotransport op drukke Koolskampstraat
In Lichtervelde is dinsdagavond een automobiliste levensgevaarlijk gewond geraakt bij een ongeval. Volgens getuigen week de vrouw (41) van haar rijvak af. De bestuurder van een grote bestelwagen met daarachter een trailer waarop een BMW stond, kon een botsing niet vermijden. De klap was enorm. Het kostte de brandweer ruim een half uur voor de vrouw bevrijd was uit het wrak.
Lees verder

Noord-Korea vuurt drie ballistische raketten af na vertrek Biden
Noord-Korea heeft drie ballistische raketten afgevuurd richting de Japanse Zee. Dat meldt het Zuid-Koreaanse leger. De lanceringen gebeurden vlak nadat de Amerikaanse president Joe Biden de regio had verlaten.
Lees verder

Schapenkweker beveiligde zijn weide met vijf schrikdraden: "Voor 300 euro blijft de wolf buiten. Daar kan je toch niet voor sukkelen?"
Enige argwaan ten opzichte van het Wolf Fencing Team is veeboeren en hobbykwekers niet vreemd. "Maar uiteindelijk zijn de meesten heel dankbaar", zegt Diemer Vercayie. Dat beaamt schapenkweker Roger Gielen uit Peer. "Je recupereert 90% van de materiaalkosten. Voor een paar honderd euro kan je toch niet sukkelen?"
Lees verder

Vijf keer zoveel boeren vragen bescherming tegen wolven
Liefst 467 veehouders hebben het voorbije jaar de hulp ingeroepen van het Wolf Fencing Team Belgium (WFTB) om hun omheining bestand te maken tegen wolven. Dat zijn er vijf keer meer dan het jaar voordien. Vooral paardeneigenaars werden ongerust na de eerste aanval op een pony in september vorig jaar.
Lees verder

"Wanneer komen we in godsnaam in opstand tegen de wapenlobby?" Emotionele Biden doet oproep voor strengere wapenwet
Na het schietdrama in Texas, waarbij dinsdag achttien leerlingen van een basisschool en een leerkracht door een 18-jarige man werden doodgeschoten, deed de Amerikaanse president Joe Biden een emotionele oproep voor strengere wapenwetgeving. Hij moet echter rekening houden met forse tegenstand van de wapenlobby.
Lees verder

Nergens wordt loon meer belast: België meer dan ooit aan top van 38 OESO-landen
Ook vorig jaar betaalden werknemers nergens meer belastingen op hun loon dan in ons land. Van elk 100 euro brutoloon van gehuwde tweeverdieners met kinderen ging al dik 45 euro naar de staat. Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport dat de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) daarover gisteren publiceerde.
Lees verder

ONZE OPINIE. De definitie van waanzin, zei Einstein? Telkens hetzelfde doen en hopen op een andere uitkomst
1990. Nelson Mandela werd vrijgelaten, de Sovjet-Unie viel uiteen, Koning Boudewijn weigerde de abortuswet te signeren, Koko Flanel ging in première en Jean-Luc Dehaene (CD&V) opende de weg voor het rijbewijs met punten. Zo lang wordt er al gesproken over zo'n rijbewijs. Maar tot vandaag bleef de wet dode letter. De regering-Michel zou het invoeren. De regering-De Croo belooft het ook doen. De politiek wachtte elke keer. Na drie decennia is het wachten op Godot.
Lees verder

Procedurefout beslist mogelijk over zaak gedood zoontje (8): mama kan vrijkomen door te laat telefoontje
Een 46-jarige Gentse die verdacht wordt van de moord op haar achtjarige zoontje en haar twee honden, zou door een procedurefout de kans krijgen om haar cel te verlaten. Haar advocaten waren te laat op de hoogte gebracht dat er een raadkamer plaatsvond. Dat bevestigt een welingelichte bron aan onze redactie.
Lees verder

De 7 werven van De Croo: deze knopen wil Vivaldi komende maanden doorhakken
Premier Alexander De Croo (Open VLD) stak maandag z'n beste beentje voor bij een werfbezoek aan Infrabel in Gent-Zeehaven. Om enkele uren later de belangrijkste politieke "werven" voor de Vivaldi-coalitie af te bakenen tijdens een avondlijk kernkabinet. Wat wil de Vivaldi-coalitie nog realiseren tijdens de laatste twee jaar van deze legislatuur?
Lees verder

Amper vrouwen in Michelingids, maar in nieuw restaurant van Sergio Herman zwaaien er twee de plak: "Keuken of zaal, we trekken het ons allebei aan"
Het is met een vergrootglas speuren naar vrouwen in de Michelingids, maar in het nieuwe restaurant dat Sergio Herman volgende week in Antwerpen opent, zwaaien vrouwen wél de plak. Chef Jaclyn Kong (34) en maître d'hôtel Dorine Van den Eynde (35) vormen de tandem in Blueness Antwerp. "Communicatie is ons geheime ingrediënt."
Lees verder