Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 31 mei 2022

De Sutter: “Stoppen met openbare diensten uit te persen als een citroen”

HLN
De Sutter: "Stoppen met openbare diensten uit te persen als een citroen"
We moeten de openbare diensten herwaarderen in plaats van hen uit te persen als een citroen. Dat heeft minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter gezegd in reactie op de nationale actiedag.
Lees verder

Dit is de reden waarom Kate Bush opnieuw een wereldhit scoort met 'Running up that hill'
Kate Bush (63) staat terug aan de top van de charts. En da's verrassend, want de Engelse zangeres scoorde vooral in de jaren 80 de ene hit na de andere. Dankzij de serie 'Stranger Things' ontdekt een nieuwe generatie nu haar klassieker 'Running up that hill'.
Lees verder

Union ziet Mazzu contract verbreken met Wet van 78: "Verbijsterd door de handelingen van de coach en Anderlecht"
Terwijl Felice Mazzu vandaag met grote trom werd voorgesteld als de nieuwe coach van Anderlecht, zijn ze bij Union niet te spreken over de manier waarop hij vertrokken is. De vice-kampioen onthult in een eerste reactie dat Mazzu met de Wet van 78 de deur van het Dudenpark uitliep. "We zijn verbijsterd door de handelingen van de coach en RSCA", klinkt het.
Lees verder

En wat als de route van de olympische toorts in 2024 nu eens langs België loopt?
De organisatoren van Parijs 2024 deden de Belgen vandaag even watertanden: de Grote Markt van Brussel kreeg namelijk een sneak preview van de olympische vlaggen die over twee jaar de lichtstad inpalmen. "Ik heb de indruk dat de Spelen morgen al zijn, zo snel volgen de jaren elkaar op", genoot hordeloopster Anne Zagré, die als lid van Team Belgium het evenement mee ondersteunde.
Lees verder

Fenomeen 'spiking' doet celstraffen oplopen tot 15 jaar: "Het is een soort wapen. Zoiets mag zwaar bestraft worden"
Vanaf 1 juni gaat het nieuw seksueel strafrecht van kracht. Ook spiking zal daarvan deel uitmaken, het fenomeen waarbij drugs of medicatie in een drankje wordt verwerkt met als doel seksueel misbruik. "De celstraffen zullen daardoor stijgen van maximaal 10 tot 15 jaar", zegt minister Vincent Van Quickenborne (Open Vld). En zelfs als spiking niet volledig bewezen is, kan een vermeend dader toch worden vervolgd.
Lees verder

Remco Evenepoel animeert en soleert ook naar winst in Gullegem, maar kijkt vooral verder: "Die geërgerde gebaren ga ik niet meer tonen"
Na zes dagen Noorwegen, vier uur trainen op maandag en winst in de kermiskoers van Gullegem op dinsdag mag Remco Evenepoel (22) uitrusten van het geleverde werk. Eind van de week begint hij met de voorbereiding op de Ronde van Zwitserland. De Vuelta zit ook al in zijn hoofd. Maar vooral heeft zijn overwinning in Luik-Bastenaken-Luik van Evenepoel een ander mens gemaakt. "Sindsdien voel ik me meer ontspannen, op en naast de fiets."
Lees verder

Aartsbisschop van Canterbury neemt het op voor prins Andrew: "Hij wil het graag goedmaken"
Justin Welby (66), de aartsbisschop van Canterbury, zegt dat prins Andrew (62) het graag wil goedmaken nu hij heeft geschikt in de misbruikzaak die tegen hem was aangespannen. De geestelijke zegt daarnaast dat iedereen moet leren meer open en vergevingsgezind te zijn.
Lees verder

Hier gaat An 'Bieke' Swartenbroekx wonen in Spanje
An Swartenbroekx (52) maakt haar Spaanse droom waar. Samen met haar man Guido heeft ze een huis gekocht in Andalusië, waar ze het grootste deel van het jaar zullen wonen. Het huis ligt vlak bij het charmante dorpje Arenas, heeft amandelbomen, vijgen, avocado's… en zicht op zee. Dat vertelt ze in 'Story'. Benieuwd hoe dat huis eruitziet? Bekijk het in de video hierboven:
Lees verder

Na chaos op Europese luchthavens: vakbonden Brussels Airport vrezen voor problemen tijdens zomervakantie
Het dreigt een chaotische zomer te worden op de luchthavens denken experts. In Groot-Brittannië en Ierland waren al veel problemen dit weekend. Duizenden mensen misten hun vlucht. Ook in Keulen, Düsseldorf en Schiphol kennen ze het probleem. Op Zaventem was het druk het voorbije weekend, maar er waren geen problemen. Ondanks de vele openstaande vacatures in Zaventem zegt de luchthaven dat ze de drukte van deze zomer aan zullen kunnen.
Lees verder

Amerikaans minister vreest dat chiptekort tot 2024 kan aanslepen
Gina Raimondo, de Amerikaanse minister van Handel, vreest dat het wereldwijde tekort aan computerchips nog langer zal aanslepen dan gedacht. Ze meent dat het wel eens tot 2024 zou kunnen duren vooraleer er tekenen van verbetering te zien zijn. Dat zei ze na haar rondreis in Azië.
Lees verder

"Heeft totaal niets met Wet van 78 te maken": Anderlecht verrast en ontgoocheld door communicatie Union
Terwijl Felice Mazzu vandaag met grote trom werd voorgesteld als de nieuwe coach van Anderlecht, zijn ze bij Union niet te spreken over de manier waarop hij vertrokken is. "Felice Mazzu heeft ons laten weten dat hij zijn contract heeft verbroken volgens de wet van 3 juli 1978", klinkt het bij de vice-kampioen. Anderlecht is op zijn beurt "verrast en ontgoocheld door de communicatie" van Union.
Lees verder

Union wijst op Wet van 78 en is "verbijsterd door handelingen Mazzu en Anderlecht", paars-wit "verrast en ontgoocheld door communicatie"
Terwijl Felice Mazzu vandaag met grote trom werd voorgesteld als de nieuwe coach van Anderlecht, zijn ze bij Union niet te spreken over de manier waarop hij vertrokken is. "Felice Mazzu heeft ons laten weten dat hij zijn contract heeft verbroken volgens de Wet van 78", klinkt het bij de vice-kampioen. Anderlecht is op zijn beurt "verrast en ontgoocheld door de communicatie" van Union.
Lees verder

ROLAND GARROS. Zverev eerste halve finalist bij de mannen - Zanevska en Zimmermann stranden in kwartfinales dubbelspel
De Duitser Alexander Zverev is de eerste halve finalist bij de mannen. Hij klopte de jonge Spaanse sensatie Carlos Alcaraz in vier sets (6-4, 6-4, 4-6, 7-6). De 25-jarige olympische kampioen sleepte de eerste twee sets binnen, met twee keer 6-4. Ook de derde set ging lang gelijk op, maar dit keer kon de jonge Spanjaard op het juiste moment breaken en op zijn beurt een set binnenhalen met 6-4.
Lees verder

Simon Mignolet, trouwe doublure die steeds vaker kansen krijgt bij Duivels: "Ik sta altijd klaar om te helpen"
Wie nationale doelman zegt, zegt meteen Thibaut Courtois. Maar in de schaduw verzamelt trouwe back-up Simon Mignolet (34) tegenwoordig steeds meer caps. Zonder mokken, altijd klaar om te depanneren. Ook nu is het aan hem.
Lees verder

Football Talk. Excelsior Moeskroen gooit de handdoek in de ring en vraagt het faillissement aan
Excelsior Moeskroen vraagt het faillissement aan. Ondanks de gebundelde krachten van het stadsbestuur en de intercommunale IEG (eigenaar van Le Canonnier) om nog te redden wat te redden viel — deelname aan de competitie in tweede nationaal — kon geen oplossing worden gevonden om het voortbestaan van de club te verzekeren. De kandidaat-overnemers die zich de voorbije weken meldden of werden aangezocht, haakten één voor één af. En voor een fusie, zoals enkele jaren geleden met Péruwelz, ontbrak de tijd en geïnteresseerde clubs. Toekomst Menen en KSK Ronse werden gepolst, maar gingen er niet op in.
Lees verder

Jongen (17) gewond na schietpartij vlakbij Nederlandse school
Er heeft namiddag een schietpartij plaatsgevonden op een parkeerterrein in de buurt van een school in het Nederlandse Zoetermeer. Een 17-jarige jongen uit Delft is daarbij gewond geraakt en op eigen initiatief naar het ziekenhuis gegaan. Daar werd hij met spoed behandeld. De politie zoekt in de omgeving naar meerdere verdachten.
Lees verder

Koopkrachtproblemen schudden de politiek wakker: alle partijen willen iets doen voor lagere werkende klasse, maar voorstellen lopen uiteen
Nationale acties van de vakbonden, de inflatie op recordhoogte. Elke partij heeft het begrepen: koopkracht staat bovenaan de politieke agenda. Ze hebben hun eisenbundel klaar. Telkens lopen dezelfde groep mensen onder de aandacht: werkende gezinnen met een laag tot bescheiden inkomen. Iedere partij heeft zo z'n eigen recept om die mensen te helpen.
Lees verder

Regisseur 'James Bond'-film beschuldigd van wangedrag tegen jonge actrices
Regisseur Cary Joji Fukunaga (44), onder meer bekend van de James Bond-film 'No Time To Die', is weer beschuldigd van ongepast gedrag op de set. Meer dan tien ingewijden vertellen aan muziekblad Rolling Stone over grensoverschrijdend gedrag tegenover jonge actrices. Eerder deze maand deelden enkele vrouwen zelf al soortgelijke verhalen op sociale media.
Lees verder

Doden in Mexico door eerste orkaan van het seizoen
Orkaan Agatha heeft in Mexico zeker twee levens geëist. De eerste storm van het orkaanseizoen veroorzaakte volgens de autoriteiten overstromingen en aardverschuivingen.
Lees verder

Feyenoord en Cyriel Dessers komen er niet uit, spits keert terug naar Genk
Behoudens een plotse ommekeer ligt de toekomst van Cyriel Dessers niet in Rotterdam. De 27-jarige spits vond geen persoonlijk akkoord met Feyenoord, waardoor een terugkeer naar Genk lonkt.
Lees verder