Doorgaan naar hoofdcontent

COLUMN. Goedele Liekens verklaart waarom heterovrouwen de slechtste seks hebben. “Hijgen is krijgen!”

HLN
COLUMN. Goedele Liekens verklaart waarom heterovrouwen de slechtste seks hebben. "Hijgen is krijgen!"
Ben jij tevreden over je seksleven? De kans dat je 'ja' zegt, is kleiner als je een heterovrouw bent, blijkt uit onderzoek. Seksuologe Goedele Liekens geeft op haar typerende vlijmscherpe manier, vier redenen voor die genotskloof: vier pijnpunten, dus, die je als heterovrouw kan aanpakken. Van een jammerlijk stilzwijgen tussen de lakens tot een gebrek aan 'mindful seksen'. "Niet alles moet gezegd worden met woorden. Je wil geen 'Hoger! Lager!'-flik zijn in bed."
Lees verder

"Deze dure e-bike vermijden dieven beter": onze mobiliteitsexpert over de gloednieuwe Belgische Cowboy
Deze Belgische e-bike is mooi en hip, maar ook niet perfect en zeker niet de goedkoopste. Is hij je geld waard? Onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn deed de test. "Voor wie gek is op design, maar niet voor een ambitieuze fietstocht."
Lees verder

Oude tweet waarin Texaanse gouverneur aanzet tot wapenaankopen krijgt storm van kritiek: "Ben je nu trots?"
"Een afschuwelijke en onbegrijpelijke daad." Met die woorden betreurde Greg Abbott, de gouverneur van Texas, de schietpartij die in zijn staat 21 mensen het leven kostte. "Mijn vrouw Cecilia en ik rouwen om dit afschuwelijke verlies, en we dringen alle Texanen erop aan samen te komen en onze niet aflatende steun te tonen aan zij die lijden", klonk het verder in een statement van de 64-jarige Republikein. Dat medeleven werd de gouverneur niet in dank afgenomen. De reden: een oude tweet van Abbott waarin hij de Texanen oproept om meer wapens te kopen.
Lees verder

LIVE RONDE VAN NOORWEGEN. Van Poucke mee in vroege vlucht van vier renners, behoudt Evenepoel leiderstrui in korte bergetappe?
De tweede etappe van de Ronde van Noorwegen brengt het peloton over een afstand van 123,8 kilometer van Ulvik naar Geilo. Na 40 kilometer krijgen de renners de beklimming van de Dyranut voor de wielen geschoven. Daarna gaat het peloton in licht dalende lijn richting de finish in Geilo. Behoudt Remco Evenepoel zijn oranje leiderstrui? Volg het hier live op deze pagina.
Lees verder

LIVE. Kate Moss getuigt voor het eerst in monsterproces tussen Johnny Depp en Amber Head: "Johnny heeft mij niet van de trap geduwd"
De 22ste dag van het proces Johnny Depp vs Amber Heard is inmiddels aangebroken. Het Britse model Kate Moss is vandaag als eerste aan zet. Op Depp zelf is het nog even wachten. Begin deze week raakte bekend dat de Amerikaanse acteur opnieuw zou getuigen, maar voorlopig werd hij nog niet opnieuw opgeroepen. Volg hier alles live mee.
Lees verder

LIVE. Kate Moss getuigt in monsterproces tussen Johnny Depp en Amber Heard: "Johnny heeft mij nooit van de trap geduwd"
De 22ste dag van het proces Johnny Depp vs Amber Heard is inmiddels aangebroken. Het Britse model Kate Moss is vandaag als eerste aan zet. Depp zelf laat dan weer op zich wachten. Begin deze week raakte bekend dat de Amerikaanse acteur opnieuw zou getuigen, maar voorlopig werd hij nog niet opnieuw opgeroepen door het juridische team van Amber Heard. Volg hier alles live mee.
Lees verder

Witwaspraktijken of slachtoffer van vriendschapsfraude? Vrouw (63) stort tot 169.000 euro door naar Facebookvriendje
Een 63-jarige alleenstaande vrouw uit Ingelmunster stortte over enkele jaren maar liefst 169.000 euro door naar een man die ze had leren kennen op Facebook. Volgens het Openbaar Ministerie wist de vrouw dat er iets niet pluis was, zelf ontkent ze dat met klem. "Ik moest telkens zijn loon doorstorten omdat er op dat vlak problemen waren op de plaats waar hij verbleef", zegt de vrouw die naar eigen zeggen jarenlang het slachtoffer was van vriendschapsfraude.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Vermoorde privébankier sprak aan tankstation af met schoonheidsspecialiste
Hoe kwam de vermoorde privébankier D.V. (58) bij de 46-jarige schoonheidsspecialiste Kathleen H. uit Borgerhout terecht? Het Antwerpse gerecht probeert daarover meer duidelijkheid te scheppen tijdens een reconstructie. Opvallend: het eerste deel van de reconstructie vond plaats aan een tankstation in Berchem, vlak bij de woning van Kathleen H.
Lees verder

ROLAND GARROS. Alison Van Uytvanck niet opgewassen tegen Coco Gauff
Alison Van Uytvanck (WTA 60) heeft zich woensdag niet kunnen plaatsen voor de derde ronde van Roland Garros. Ze ging in twee sets onderuit tegen de Amerikaanse Coco Gauff (WTA 23), het achttiende reekshoofd. Na een uur en 26 minuten prijkte de 6-1, 7-6 (7/4) eindstand op het scorebord van Court Simonne-Mathieu.
Lees verder

Laboratorium van Marc Van Ranst (KU Leuven) ontdekt "handvol mutaties" in apenpokkenvirus
Het laboratorium van viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) heeft een "handvol mutaties" in het apenpokkenvirus ontdekt. Mogelijke gevolgen voor de besmettelijkheid zijn nog niet duidelijk.
Lees verder

Iran houdt vast aan terechtstelling Djalali: "Alleen nog over tijdstip beslissen"
Iran wil vasthouden aan de terechtstelling van de Zweeds-Iraanse professor Ahmadreza Djalali, die in een omstreden spionageproces de doodstraf kreeg. "De uitspraak is rechtsgeldig, het openbaar ministerie moet alleen over het tijdstip beslissen", zegt justitiewoordvoerder Massoud Setayeshi. Diplomatieke oplossingen, zoals een gevangenenruil, sluit de woordvoerder uit.
Lees verder

Voor het eerst weer op tv: Eddy Demarez maakt comeback tijdens 'Het journaal'
Eddy Demarez (54) was woensdag voor het eerst weer als sportanker te zien op televisie. Sinds november vorig jaar was hij al opnieuw aan de slag achter de schermen bij Sporza, en eerder deze maand maakte de VRT bekend dat hij ook als commentator zou terugkeren. De sportjournalist werd in augustus 2021 tijdelijk op non-actief gezet na ongepaste uitspraken over de Belgian Cats, de Belgische basketbalvrouwen.
Lees verder

LIVE RONDE VAN NOORWEGEN. Aaron Van Poucke mee in vroege vlucht van vier renners, behoudt Evenepoel leiderstrui in korte bergetappe?
De tweede etappe van de Ronde van Noorwegen brengt het peloton over een afstand van 123,8 kilometer van Ulvik naar Geilo. Na 40 kilometer krijgen de renners de beklimming van de Dyranut voor de wielen geschoven. Daarna gaat het peloton in licht dalende lijn richting de finish in Geilo. Behoudt Remco Evenepoel zijn oranje leiderstrui? Volg het hier live op deze pagina.
Lees verder

LIVE GIRO. Van der Poel rijdt met drie metgezellen weg uit kopgroep, Vansevenant in de achtervolging
De zeventiende etappe van deze Giro is een korte, maar pittige rit. In de openingsfase reed een grote kopgroep met 25 renners, waaronder Van der Poel en Vansevenant weg uit het peloton. Zij reden bijna zeven minuten bij elkaar. Nu trekken we naar de laatste vijftig kilometer waar nog twee zware beklimmingen van eerste categorie op het menu staan.
Lees verder

Onthutsende beelden van gevecht tussen footballspeler en luchthavenmedewerker in VS
Americanfootballspeler Brendan Langley (27) raakte slaags met een werknemer van United Airlines op de luchthaven van Newark, in de Amerikaanse staat New Jersey. Beelden van het gevecht van 19 mei gaan de wereld rond.
Lees verder

"Hij wil nog meer!" Onthutsende beelden van gevecht tussen footballspeler en luchthavenmedewerker in VS
Americanfootballspeler Brendan Langley (27) raakte slaags met een werknemer van United Airlines op de luchthaven van Newark, in de Amerikaanse staat New Jersey. Beelden van het gevecht van 19 mei gaan de wereld rond.
Lees verder

Britse royals opnieuw herenigd met prins Harry en Meghan... Of toch als wassen beelden bij Madame Tussauds
De Britse koninklijke familie staat vol glorie, en met z'n allen, in het wassenbeeldenmuseum van Madame Tussauds in Londen. Voor het 70-jarig jubileum van de Queen krijgen ze allemaal een make-over. Vanaf 27 mei zullen ze ook écht te zien zijn in het museum. Op bovenstaande beelden krijg je alvast een sneak peak van de outfits die ze zullen dragen.
Lees verder

Frances Lefebure in 'Een goed jaar'
Tot twee maanden voor z'n dood stond hij nog op de set van 'Een goed jaar', maar in maart 2020 overleed Johny Voners aan huidkanker. Frances Lefebure, die de dochter speelt van Voners in de serie, is dankbaar dat ze nog met hem op de set mocht staan. "Hij deed me echt denken aan mijn eigen vader." En dat is niet het enige wat de set speciaal maakt. in 'Een goed jaar' stond Lefebure voor het eerst samen op de set met haar man Boris, al was er toen nog geen relatie. "Versterkt"
Lees verder

Na zijn winst van twee Michelinsterren in één keer: waar tafelt chef Gert De Mangeleer zelf graag in zijn vrije tijd?
Nadat Gert De Mangeleer zijn restaurant Hertog Jan met drie sterren sloot in 2018, kreeg hij deze week opnieuw twee sterren in één keer voor de nieuwe Hertog Jan at Botanic in Antwerpen. Dat hij lekker eten kan serveren, staat vast, maar waar tafelt hij zelf graag als hij niet in de keuken staat? Waar bestelt hij zijn frietjes of waar schuift hij aan de bar aan na een drukke shift? Hij deelt zijn 7 favoriete eetadressen in Antwerpen, Brussel, Brugge en Leuven.
Lees verder

Familievetes, schandalen en gerechtigheid : deze vijf advocatenseries moet je streamen
Vorig jaar bundelden we in onze Kijkgids al eens de beste advocatenseries. Naar aanleiding van het tweede seizoen van 'Family Law' op Streamz (25/5) schuimden we de verschillende streamingplatformen opnieuw af voor een update. Bingeplezier verzekerd met 'The Good Wife'-sequel 'The Good Fight' (Prime Video), 'Breaking Bad'-prequel 'Better Call Saul' (Netflix), het uit het leven gegrepen 'The Fix' (Disney+) en de Zuid-Koreaanse parel 'Hyena' (Netflix).
Lees verder