Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 18 mei 2022

Chauffeur van harmonicabus verdwaalt in kleinste straatjes van Vilvoorde: “Bestuurders vinden de weg niet meer met ...

HLN
Chauffeur van harmonicabus verdwaalt in kleinste straatjes van Vilvoorde: "Bestuurders vinden de weg niet meer met al die omleidingen"
Opmerkelijk beeld in Vilvoorde-centrum woensdagochtend. Een tweeledige bus van De Lijn had zichzelf vastgereden in de kleine straatjes en deed de vlag en enkele gevelstenen van Kapper Sven aan de Guldenschaapstraat sneuvelen. "Hij raakte uiteindelijk door de bocht, maar niet zonder brokken."
Lees verder

IN BEELD. Bart De Wever aan het werk als crimineel tijdens oefening van politie en brandweer
De Antwerpse politie en brandweer hebben woensdag een demonstratie in Antwerpen gegeven waarbij burgemeester Bart De Wever (N-VA) optrad als gijzelnemer. In de stad is een intense samenwerking ontstaan tussen politie en brandweer in de Casualty Extraction Rescue Teams (CE-RT). De voorbije maanden werden in die teams al honderden politie- en brandweermensen opgeleid.
Lees verder

OPROEP. Heb jij een stijlvraag voor onze modespecialist?
Sta je soms weleens voor je kleerkast en denk je: help, wat ga ik aantrekken? Een persoonlijke stylist zoals de celebrities zou plezant zijn, maar helaas is dat niet zo realistisch. Onze moderedacteur David Devriendt is dan the next best thing: hij is voortaan jouw 'fashionfixer', jouw rechtstreekse hulplijn voor stijlvragen.
Lees verder

Ziekenwagen gaat over de kop bij aanrijding in Schoten: ambulancier zwaargewond
Op weg naar een opdracht is woensdagmiddag een ziekenwagen over de kop gegaan op de Botermelklaan in Schoten. Minstens een van de ambulanciers raakte zwaargewond.
Lees verder

Leerlingen spuwen op regenboogvlag in Xaveriuscollege: "Erg dat dit zo'n stempel op onze gemeenschap drukt"
In het Xaveriuscollege in Borgerhout is de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie op 17 mei in mineur geëindigd. Een regenboogvlag op de speelplaats werd door een groep leerlingen naar beneden getrokken, waarop ze het bespuwden en besmeurden met eten. Een deel van de overtreders maakte deel uit van de moslimgemeenschap, en die zou volgens de directie niet goed genoeg geïnformeerd zijn over de betekenis van de vlag. Aan de schoolpoort reageert de gemeenschap op haar beurt verslagen: "We weten precies wat die vlag betekent en staan hier wél voor open."
Lees verder

Minister van Peteghem: "Btw op fietsen verlagen zou geen voordeel voor klant opleveren"
Een btw-verlaging voor fietsen van 21 naar 6 procent zou de klant geen korting opleveren. Dat heeft minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) in de Kamer verklaard. De reden? Producenten stemmen hun prijzen af met de buurlanden, waardoor de doelstelling — een prijsdaling — niet zou worden bereikt, aldus de minister.
Lees verder

Een 'mooie man' is nog altijd een gespierde hunk. "Op vlak van bodypositivity lopen wij ferm achter"
"Mooi dat voor vrouwen dezer dagen bodypositivity bestaat, maar bij mannen lopen we flink achter." Niek (22) deelde op Twitter een foto van een Australische webshop waarbij de diversiteit bij de vrouwelijke modellen in schril contrast staat met die bij de mannelijke mannequins. Het maakt pijnlijk duidelijk: grotematenmode voor heren blijft een niche, en dat is ook te voelen in onze maatschappij. "Mannen die voller zijn worden nog steeds geridiculiseerd."
Lees verder

Waar blijven de curvy mannelijke modellen? Twitteraar kaart gebrek aan bodypositivity bij mannen aan
"Mooi dat voor vrouwen dezer dagen bodypositivity bestaat, maar bij mannen lopen we flink achter." Niek (22) deelde op Twitter een foto van een Australische webshop waarbij de diversiteit bij de vrouwelijke modellen in schril contrast staat met de mannelijke mannequins. Het maakt pijnlijk duidelijk: grotematenmode voor heren blijft een niche, en dat is ook te voelen in onze maatschappij. "Mannen die voller zijn worden nog steeds geridiculiseerd."
Lees verder

Frans farmabedrijf Valneva dient verzoek in tot voorwaardelijke goedkeuring coronavaccin
Het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA bekijkt de voorwaardelijke goedkeuring van het coronavaccin van het Franse farmaceutische bedrijf Valneva voor de EU-markt. Het bedrijf heeft een overeenkomstige aanvraag ingediend, zo maakte het EMA vandaag bekend. Het is niet bekend wanneer een beslissing kan worden verwacht.
Lees verder

"Koning Albert dwong Filip om met dat 'gewone Vlaamse meisje' te breken": deze royal exen grepen naast een kroontje
2022 is geen goed jaar voor de liefde bij de royals. Dit jaar sneuvelden al twee koninklijke relaties: na 25 jaar huwelijk is Iñaki Urdangarin op een affaire betrapt en bezint Cristina van Spanje zich over hun toekomst samen. In Luxemburg blies prins Louis zijn verloving met Scarlett af. Zij grijpt dus naast een prinsessentitel, maar ze is lang niet de eerste. Maak kennis met de kandidaat-royals die het altaar (net) niet haalden, door ontrouw, bemoeizuchtige ouders en zelfs een erotische film. "Van de ene dag op de andere waren mijn carrière en reputatie onherstelbaar beschadigd."
Lees verder

Italië aan het feest! Alberto Dainese verrast vriend en vijand met sterke eindsprint en wint elfde etappe in de Giro
Alberto Dainese heeft vandaag de elfde etappe in de Giro gewonnen. In de sprint in Reggio Emilia hield hij Gaviria en Consonni net achter zich. Dainese wint daarmee zijn eerste etappe in de Giro en pakt revanche voor de nipt verloren sprint in de zesde etappe. Juan Pedro López blijft in het roze.
Lees verder

Na ongelukje in de Giro: wat mag je zeker niét doen tijdens het ontkurken van een fles champagne of schuimwijn?
Wielrenner Biniam Girmay (22) moest noodgedwongen de Giro verlaten na een flater tijdens de podiumceremonie: bij het openen van een fles prosecco kreeg hij per ongeluk de kurk in zijn linkeroog. Wat is de meest veilige manier om een fles champagne of schuimwijn te ontkurken om dit te voorkomen? En hoe ontstaat zo'n ongeluk? We vroegen het aan sommelier Iphy Dubois van Bar Brut en wetenschapsexpert Martijn Peters.
Lees verder

Vijfde bemande ruimtevlucht van Blue Origin uitgesteld na laatste technische controle
De voor vrijdag voorziene vijfde toeristische ruimtevlucht van het bedrijf Blue Origin, met zes mensen aan boord, loopt uitstel op nadat de laatste controles van de New Shepard draagraket een anomalie aan het licht hebben gebracht, zo heeft de onderneming van Jeff Bezos woensdag bekendgemaakt.
Lees verder

Gerenoveerde Toscaanse boerderij zag er nooit eerder zo mooi uit (en die stijl kun je eenvoudig bij jou thuis integreren)
We zullen misschien nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een verbouwde boerderij in Toscane.
Lees verder

9 doden en 24 gewonden bij antiterroristische operatie in Tadzjikistan
Er zijn vandaag negen mensen gedood en vierentwintig anderen gewond geraakt tijdens een "antiterroristische" operatie in het oosten van Tadzjikistan. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken meegedeeld in een persbericht.
Lees verder

Delfine Persoon van hemel naar de hel en terug: West-Vlaamse mag zaterdag dan toch boksen in Dubai
Het hoofd van Delfine Persoon moet stilaan tollen. Niet van de stoten, maar wel van de berichten uit Dubai. Dan weer klinkt het dat ze zaterdag kan boksen, dan weer dat haar gevecht naar oktober is uitgesteld. En nu ziet het ernaar uit dat ze in zeven haasten op het vliegtuig moet springen. "Niet normaal", puft haar trainer en vriend Filiep Tampere.
Lees verder

IN BEELD. Google opent nieuw kantoor in Silicon Valley
Google opent deze week zijn nieuwste bedrijfsgebouw Bay View HQ in Silicon Valley. In het nieuwe gebouw gaan 4.000 medewerkers van de advertentie-afdeling werken. Google stelt dat er alles aan gedaan is om hen een comfortabele terugkeer naar kantoor te bezorgen.
Lees verder

Nederlander verstopt voor 1,8 miljoen euro aan drugs in busje
Een 58-jarige Nederlander is door de Duitse politie en Nederlandse militaire politie betrapt met een hoeveelheid drugs in zijn bestelbusje ter waarde van 1,8 miljoen euro. De man liep tegen de lamp op een parkeerplaats langs de Duitse snelweg A3. Duitsland en Nederland hielden langs de snelweg een grensoverschrijdende controle.
Lees verder

Finland en Zweden gaan samen vuurwapens en antitankwapens kopen
Finland en Zweden gaan samen vuurwapens en antitankwapens kopen, meldt het Finse ministerie van Defensie. Woensdag dienden de twee Noord-Europese landen ook gezamenlijk hun aanvraag voor toetreding tot de NAVO in.
Lees verder

Steeds meer middenklassers in de rij voor een voedselpakket en nooit eerder zo weinig schenkingen: "Ik schaam me, maar wil niet dat mijn kinderen iets tekortkomen"
De energiecrisis zorgt ervoor dat nog nooit eerder zoveel mensen een beroep deden op de voedselbank. Bovendien krijgen de voedselbanken sinds april zo'n 30 procent minder schenkingen, een historische daling. Onze reporter sprak met een voltijds werkende mama die voor het eerst in de rij stond. "Al tien jaar werk ik bij een verzekeringsmaatschappij en toch moet ik nu besparen op eten."
Lees verder