Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 19 mei 2022

‘Caje’ opent eerst Belgian Red Court: “Geweldig voor de jeugd”

HLN
'Caje' opent eerst Belgian Red Court: "Geweldig voor de jeugd"
Goed nieuws voor de voetbalminnende Lierenaars. In de schaduw van het begijnhof werd woensdag een Red Court geopend, een door de voetbalbond geschonken minivoetbalveld. Voormalig Rode Duivel en Liers ereburger Jan Ceulemans mocht het lintje doorknippen.
Lees verder

Bestuurder van Jeep rijdt Leie in maar kan op eigen kracht naar oever zwemmen
Een Jeep is woensdagavond rond 20.45 uur de Leie ingereden ter hoogte van de Europabrug in Gent. Hij kon op eigen kracht naar de oever zwemmen en is ongedeerd.
Lees verder

LIVE EUROPA LEAGUE. GOAL! Borré hangt de bordjes in evenwicht
• Finale • Aftrap: 21u • Ramón Sánchez-Pizjuán (Sevilla) • Scheidsrechter: Slavko Vinčić (Slv)
Lees verder

Pro League houdt eerst 'constructieve' brainstorm over format, dan is er etentje bij Wouter Vandenhaute
De Raad van Bestuur van de Pro League hield vandaag een brainstormsessie over het competitieformat en alles daarrond - strengere licenties, meer solidariteit over de tv-gelden. Het was luidens verschillende bronnen een 'constructieve vergadering'. Gevolgd door: 'We werken verder.' Op de tekentafel ligt een vijfjarenplan, met een trapsgewijze overgang naar een 12-12-12-formule. Hoe ze daar willen komen, leest u hieronder.
Lees verder

Bombardement fabriek Azovstal dreigt alle leven in Zee van Azov uit te roeien
Alle leven in de Zee van Azov wordt bedreigd door het Russische bombardement van de Azovstalfabriek in de havenstad Marioepol. Dat meldt de gemeenteraad van Marioepol op berichtendienst Telegram. Het bombardement zou een faciliteit beschadigd kunnen hebben die tienduizenden tonnen geconcentreerde waterstofsulfide-oplossing tegenhoudt.
Lees verder

Grootste verliezen op Wall Street sinds juni 2020
De aandelenbeurzen in New York hebben woensdag zeer zware verliezen geleden, met de groots daling op één dag van de S&P 500 sinds juni 2020. Tegenvallende resultaten bij winkelketen Target voedden de vrees dat de hoge inflatie de winstgevendheid van veel bedrijven onder druk zet. De warenhuisketen verloor zelf een kwart van zijn beurswaarde.
Lees verder

BASKET KORT. Kangoeroes Mechelen pakt tweede finaleticket * Vanaf zaterdag tegen Oostende in titelfinales
Kangoeroes Mechelen start zaterdag tegen Oostende aan zijn allereerste titelfinales. Het won de 'belle' tegen Leuven Bears met 77-69. Mattias Palinckx en Jo Van Buggenhout kwam ijzersterk van de bank en gaven mmechelen dat tikkeltje extra punch en energie om in een beklijvend slot het verschil te maken.
Lees verder

LIVE EUROPA LEAGUE. Geen winnaar na negentig minuten: Frankfurt en Rangers naar verlengingen
• Finale • 1-1 na 90 minuten, verlengingen (en strafschoppen?) • Ramón Sánchez-Pizjuán (Sevilla) • Scheidsrechter: Slavko Vinčić (Slv)
Lees verder

Familie Planckaert verkoopt chambre d'hôtes in Ardennen: "We kunnen de combinatie niet meer aan"
De familie Planckaert zal hun populaire chambre d'hôtes in Lesterny verkopen. "De beslissing is gevallen", aldus Francesco (40) woensdagavond in 'De Cooke & Verhulst Show'.
Lees verder

LIVE EUROPA LEAGUE. Wordt er nog gescoord in verlengingen, of beslissen penalty's over trofee?
• Finale • 1-1 na 90 minuten, verlengingen (en strafschoppen?) • Ramón Sánchez-Pizjuán (Sevilla) • Scheidsrechter: Slavko Vinčić (Slv)
Lees verder

Zwembad Puyenbroeck overrompeld door honderden bezoekers: politie komt tussenbeide
De politie kwam woensdagnamiddag tussenbeide in het zwembad Puyenbroeck in Wachtebeke nadat het letterlijk overrompeld werd door honderden jongeren en gezinnen uit Brussel en zelfs Charleroi. "Quasi niemand hield zich aan de kledingvoorschriften en de redders voelden zich geïntimideerd. Maar uiteindelijk waren er geen problemen", zegt korpschef Koen Van Poucke van de politiezone.
Lees verder

Eintracht Frankfurt wint Europa League tegen Rangers na slijtageslag en strafschoppen
Bloed, zweet en penalty's. Frankfurt heeft na een slijtageslag de Europa League 2022 gewonnen. De eerste Europese triomf in 42 jaar voor de Duitsers.
Lees verder

LIVE (21u). Begint Lukaku ook tegen het Leicester van Tielemans en Castagne in de basis?
• Inhaalmatch speeldag 27 • Aftrap: 21u • Stamford Bridge • Komen Lukaku, Tielemans en Castagne allemaal aan de aftrap?
Lees verder

Code geel wegens onweersbuien met hagel en rukwinden in hele land: waar en wanneer kan je buien verwachten?
Er is onweer op komst en dat kan mogelijk gepaard gaan met hevige windstoten, hagel en een hoge bliksemfrequentie. Het KMI heeft voor vandaag code geel afgekondigd voor heel België en de FOD Binnenlandse Zaken activeert tijdelijk het noodnummer 1722.
Lees verder

Voormalige koning Juan Carlos keert (even) terug naar Spanje
De gepensioneerde Spaanse koning Juan Carlos brengt vandaag voor het eerst in bijna twee jaar tijd een bezoek aan zijn vaderland. Dat meldt het Spaanse koningshuis. De koning verliet in 2020 plotseling en met onbekende bestemming het land, nadat hij in opspraak was geraakt over transacties met onder meer Saoedi-Arabië.
Lees verder

Verdwenen sms-berichten van Mark Rutte niet meer te achterhalen
De verdwenen sms-berichten van de Nederlandse eerste minister Mark Rutte zijn niet meer te achterhalen. Dat schrijft hij aan de parlementsleden in de Tweede Kamer.
Lees verder

Amnesty: FIFA moet minstens 440 miljoen voorzien voor uitgebuite arbeiders WK Qatar
Amnesty International, een coalitie van mensenrechtenorganisaties, en groepen voetbalfans hebben in een open brief de internationale voetbalorganisatie FIFA opgeroepen om een herstelprogramma op te zetten. Dat zou een vorm van compensatie moeten bieden voor de uitbuiting van arbeiders tijdens de voorbereidingen van het wereldkampioenschap voetbal dit jaar in Qatar. Daarnaast moet het programma ook zorgen dat het misbruik zich niet meer herhaalt in de toekomst.
Lees verder

Biden roept oorlogswet in om tekort aan babymelkpoeder aan te pakken
De Amerikaanse president Joe Biden gaat de 'Defense Production Act' aanwenden om het tekort aan babymelkpoeder in de VS aan te pakken. Dat heeft hij woensdag bekendgemaakt. Het gaat om een erg ongebruikelijke maatregel, want die wet was eigenlijk bedoeld om te worden gebruikt in oorlogstijden.
Lees verder

LIVE. Zelensky belooft hulp aan slachtoffers Russische bezetting - VS heropenen ambassade in Kiev
Alle Oekraïense slachtoffers van de Russische bezetting krijgen speciale hulp van de staat. Dat heeft de Oekraïense president Zelensky woensdag tijdens zijn videotoespraak beloofd. Ook wil Zelensky de staat van beleg voor het hele land met drie maanden verlengen, tot 23 augustus, een dag voordat Oekraïne zijn onafhankelijkheid viert. De Verenigde Staten hebben intussen officieel hun ambassade in de Oekraïense hoofdstad Kiev heropend. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Eerste bevestigde geval van apenpokken in VS, tiental verdachte gevallen in Canada
Na eerdere gevallen in het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Portugal, is het apenpokkenvirus nu ook in de VS opgedoken. Dat heeft de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC woensdag meegedeeld. In het buurland Canada worden ook een tiental verdachte gevallen onderzocht.
Lees verder