Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 21 mei 2022

Automobilist belandt in Kanaal Leuven-Dijle: 56-jarige man gereanimeerd

HLN
Automobilist belandt in Kanaal Leuven-Dijle: 56-jarige man gereanimeerd
Een voertuig is vrijdagvanavond in het Kanaal Leuven-Dijle beland ter hoogte van Cargill. De brandweer kon op de nipper het leven van de 56-jarige bestuurder redden. De omstandigheden van het ongeval zijn op dit moment nog onduidelijk.
Lees verder

Van de klim van Russell tot de val van Schumacher, onze F1-watcher over de stijgers en dalers op de F1-beurs
"In Formule 1 ben je maar zo goed als je gisteren presteerde." Of ook nog: "Gisteren halfgod, vandaag schlemiel." Het zijn geijkte uitdrukkingen in het F1-jargon. Barcelona is de 6de GP van het jaar: na amper een kwart van het seizoen zijn sommige coureurs al van hun pluimen verloren, of is hun marktwaarde gestegen. Waarom deze tien coureurs hun aandeel hebben zien stijgen of dalen.
Lees verder

Halve wereld streek neer op fetisjfestival in Antwerpen. En helaas ook het apenpokkenvirus
Nadat er donderdagavond een eerste geval van het apenpokkenvirus opdook in ons land, is er intussen sprake van drie besmette personen. Het drietal woonde het fetisjfestival Darklands in Antwerpen bij, waar het virus rondging. "Er is reden om aan te nemen dat het virus is binnengebracht door bezoekers uit het buitenland", reageert de festivalorganisatie.
Lees verder

Boeing-ruimtevaartuig Starliner gekoppeld met ISS
Het onbemande ruimtevaartuig Starliner van Boeing heeft succesvol aangelegd bij het internationale ruimtestation ISS. De Starliner vertrok donderdag vanaf de lanceerbasis in Cape Canaveral en koppelde bijna 26 uur later, om 02.28 uur Nederlandse tijd en ongeveer een uur later dan gepland, aan bij het ruimtestation.
Lees verder

Iets kleiner Batibouw opent de deuren
Na een digitale editie in 2021 en uitstel in februari opent bouwbeurs Batibouw vandaag opnieuw de deuren in Brussels Expo. Met 600 exposanten zal de fysieke editie van 2022 wel wat kleiner zijn dan in het verleden. Voor corona kon de beurs nog op zowat 800 deelnemers rekenen.
Lees verder

Israëlische soldaten doden Palestijnse tiener op Westelijke Jordaanoever
Bij een actie van het Israëlische leger is vanmorgen in Jenin, op de Westelijke Jordaanoever, een Palestijnse tiener om het leven gekomen. Dat zegt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid.
Lees verder

Hoe veilig is fietsen in jouw gemeente: bekijk hier het VeloVeilig Rapport
Hoe VeloVeilig is jouw gemeente? Van 7 tot 15 mei hebben tienduizenden Vlamingen gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Het resultaat is een zeer fijnmazige fietskaart van elke Vlaamse gemeente. Daarnaast hebben 37.516 lezers deelgenomen aan een grote bevraging over hoe VeloVeilig hun gemeente is. Het resultaat van het grootste fietsonderzoek ooit vind je in het VeloVeilig Rapport. Selecteer jouw gemeente en kijk hoeveel gevaarlijke fietspunten in jouw buurt op de kaart zijn gezet en wat inwoners vinden over hun gemeente als het gaat over fietsveiligheid.
Lees verder

Tekenen dat Iran terechtstelling van VUB-docent toch weer wat uitstelt
Zaterdag verstrijkt het ultimatum dat Iran gesteld heeft voor de executie van Ahmadreza Djalali (50). Maar er zijn tekenen dat het ayatollah-regime nog wat langer met het leven van de VUB-docent blijft sollen.
Lees verder

Jasmien Claes, alias mevrouw Mignolet, het pit achter de kampioenenmaker van Club: "Simon is mijn tegenpool. Hij is niet zo licht ontvlambaar als ik"
"Zij heeft thuis ook de Champions' play-offs gespeeld." Meet Jasmien Claes (34), alias mevrouw Mignolet. Trotse mama ook van Lex en de nog frêle Vin. Én het pit achter de kampioenenmaker van Club. "Ik ben meer zoals Noa Lang."
Lees verder

INTERVIEW. Ervaren gids Hilde Crevits (CD&V) staat voor een moeilijke tocht op Welzijn: "Ik weet niet of ik in Wouter zijn plaats had kunnen voortdoen"
Na Openbare werken en Mobiliteit, Onderwijs, Werk, Economie en Landbouw is Hilde Crevits (CD&V) nu bevoegd voor Welzijn. De gids is ervaren, de tocht is moeilijk. "Wouter Beke vroeg het mij. In 2019 zag ik het niet zitten, nu wel. En misschien ben ik wel nodig."
Lees verder

Elke dag 45 auto's gestolen in ons land
In België worden gemiddeld 16.500 wagens per jaar gestolen, wat overeenkomt met 45 auto's per dag. Op de gewogen Europese ranglijst staat ons land daarmee op de negende plaats.
Lees verder

Kwik neemt een duik: tot 20 graden vandaag, morgen vrij zonnig
Na het verdwijnen van mogelijk ochtendgrijs, wordt het vandaag wisselend bewolkt met vooral hoge en middelhoge wolkenvelden. Het blijft meestal droog bij maxima die variëren tussen 15 graden in de Hoge Ardennen, 17 graden aan zee en 20 graden in vele andere streken. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Tot 20 graden vandaag met zon en wolken, maar meestal droog
Na het verdwijnen van mogelijk ochtendgrijs, wordt het vandaag wisselend bewolkt met vooral hoge en middelhoge wolkenvelden. Het blijft meestal droog bij maxima die variëren tussen 15 graden in de Hoge Ardennen, 17 graden aan zee en 20 graden in vele andere streken. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Activiste dringt door tot rode loper Cannes en protesteert tegen seksueel geweld in Oekraïne
Een vrouw heeft vrijdagavond tijdens een première op het festival van Cannes geprotesteerd tegen het seksueel geweld tegen vrouwen in Oekraïne. De vrouw trok op de rode loper een groot deel van haar kleren uit. Op haar lichaam had ze met verf de tekst Stop raping us ('Stop met ons te verkrachten') geschreven, over de kleuren van de Oekraïense vlag.
Lees verder

Carl Devos: "Corona en Oekraïne zijn niet langer een excuus voor de lamentabele toestand van Vivaldi"
De klad zit in federale en Vlaamse regering. Er is veel te doen, maar ze raken niet vooruit. Ze sukkelen met de uitvoering van gemaakte afspraken. Er is wantrouwen. Iedereen is met zichzelf bezig. De Wetstraat is een tranendal.
Lees verder

Russen gijzelen tienerzoon van Oekraïens politicus: "Maar ik kán niet op hun eisen ingaan"
Toen de Russen binnenvielen in Melitopol, wou Vladyslav (16) bij zijn zieke opa blijven. Maar toen die stierf en hij toch vluchtte, werd de jongen opgepakt. Al wekenlang zit de tiener nu vast, omdat zijn vader politicus is. Die laatste is ten einde raad. "Als ze geld zouden willen, dan had ik dat allang verzameld."
Lees verder

Quinten Hermans dicht bij nieuwe deal met Intermarché, dat crossproject sowieso voortzet: "Met of zonder Tormans"
Behoudens spectaculaire wending zal Intermarché-Wanty-Gobert ook de komende jaren kunnen rekenen op Quinten Hermans (26). Op de weg én in het veld. Met Tormans? "Of zonder", laat teammanager Jean-François Bourlart het nog open. "Ik ben niet vergeten wat zich de voorbije maanden allemaal heeft afgespeeld."
Lees verder

Nog op zoek naar een plek om te feesten deze zomer? Hier vind je de gezellige kleinere festivals in Vlaanderen
Na twee jaar wachten mogen we weer uitkijken naar een volwaardige festivalzomer. Zo zijn Rock Werchter en Tomorrowland al in volle voorbereiding om hun uitverkochte festivalweides te laten genieten als vanouds. Maar de zomermaanden bieden zoveel meer dan de welbekende grote namen. Overal in Vlaanderen kun je kleinschalige, gezellige festivals met elk hun unieke troeven ontdekken. Wij geven hier alvast enkele suggesties voor jouw festivalagenda.
Lees verder

Ozark Henry mag dan toch (een beetje) in het Engels zingen op de Vlaamse feestdag
Wie komt zingen op de Vlaamse feestdag, doet dat enkel in het Vlaams. Dat was de redenering van het Vlaams Parlement toen ze Ozark Henry (52) vroegen om op 11 juli op te treden in het Brusselse stadhuis, zo zegt zijn boekingsagent. Toen die weigerde, kon het opeens toch (deels) in het Engels.
Lees verder

Kamagurka (66) blikt terug op zijn verleden: "Ik weet niet meer exact op welk moment het snel is beginnen gaan"
Alweer twee dagen geen 65 meer, maar hij blijft 'als een halvegare' tekenen, schilderen, exposeren en toeren, zoals nu met Herr Seele. Nee, we zijn nog lang niet van Kamagurka af. 'Mijn absurdisme is een gigantisch antwoord op oorlogen.''
Lees verder