Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 6 mei 2022

ASSISEN. Hoogspanning op proces rond moord Silvio Aquino: beschuldigde daagt familie uit door met vinger keel over te...

HLN
ASSISEN. Hoogspanning op proces rond moord Silvio Aquino: beschuldigde daagt familie uit door met vinger keel over te snijden
Voor het hof van assisen in Tongeren is vandaag het assisenproces rond de moord op Silvio Aquino gestart, en dat startte al meteen met hoogspanning. Vermoedelijke opdrachtgever Martino Trotta en vier vermeende uitvoerders van een Bosnische familieclan staan er terecht voor de moord op de jongste broer van de Aquino's, die in Oudsbergen met vijf kogels werd neergeschoten, en de gijzeling van Silvio Aquino en van zijn vrouw Silvia. Sandro Hamidovic, de oudste van de Bosniërs, daagde de Aquino familie in de zaal al meteen uit met een uitdagend gebaar waarbij vinger keel oversnijdt.
Lees verder

Emi uit 'Boer zkt vrouw' over haar romantische date met boer Kim: "Van één ding heb ik veel spijt gehad"
Enkel Ginny (27) en Emi (23) zijn nog op het erf van Kim (30). En de aantrekkelijke aardappelboer gaf aan dat hij met z'n verstand voor Ginny zou kiezen en met z'n gevoel voor Emi. Hij staat dus voor een aartsmoeilijke keuze, vertelt Emi ons. Ze legt ook uit hoe hun date verliep, hoe de band met 'concurrente' Ginny is en hoe ze staat tegenover een relatie met Kim. "Ik heb moeite om mezelf bloot te geven."
Lees verder

Zelf sierlijsten plaatsen als een pro? Johny uit 'Huis Gemaakt' deelt zijn beste tips
Elke week geeft bouwopzichter Johny Kaczmarowski van het programma 'Huis Gemaakt' een handige verbouwtip aan bouwsite Livios, die ook jou kan helpen met je renovatieproject. Vandaag legt hij uit hoe je de plaatsing van plafondlijsten, ook wel gekend als 'moulures', het best aanpakt.
Lees verder

Zelf sierlijsten plaatsen: Johny uit 'Huis Gemaakt' geeft zijn tips om de klus te verlichten
Elke week geeft bouwopzichter Johny Kaczmarowski van het programma 'Huis Gemaakt' een handige verbouwtip aan bouwsite Livios, die ook jou kan helpen met je renovatieproject. Vandaag legt hij uit hoe je de plaatsing van plafondlijsten, ook wel gekend als 'moulures', het best aanpakt.
Lees verder

Ben jij ook verkouden in het voorjaar? "Je kan dat best proberen te voorkomen, en daar is een heel eenvoudige én doeltreffende manier voor"
Ben je ook aan het niezen en snotteren? Je bent niet alleen. Het lijkt soms alsof iedereen nu verkouden is! Toch blijven we deze infectie nog het vaakst associëren met het koude weer van de winter. Onze wetenschapsexpert Martijn Peters zocht uit of verkoudheden écht iets met temperatuur te maken hebben, en of je iets kan doen om ervan gespaard te blijven.
Lees verder

Ben jij ook verkouden in het voorjaar? "Voorkomen is het best, en dat kan op een heel eenvoudige én doeltreffende manier"
Ben je ook aan het niezen en snotteren? Je bent niet alleen. Het lijkt soms alsof iedereen nu verkouden is! Toch blijven we deze infectie nog het vaakst associëren met het koude weer van de winter. Onze wetenschapsexpert Martijn Peters zocht uit of verkoudheden écht iets met temperatuur te maken hebben, en of je iets kan doen om ervan gespaard te blijven.
Lees verder

OPROEP: verpest jouw buur plots je uitzicht?
Het zal je maar overkomen: je hebt uitzicht op een prachtig stuk natuur en plots bouwt je buurman zijn nieuwe huis of garage vlak voor jouw raam. Herkenbaar? Dan wil de redactie van HLN jouw verhaal graag horen.
Lees verder

OPROEP: verpest uw buur plots uw uitzicht?
Het zal je maar overkomen: je hebt uitzicht op een prachtig stuk natuur en plots bouwt je buurman zijn nieuwe huis of garage vlak voor jouw raam. Min of meer herkenbaar? Dan wil de redactie van HLN jouw verhaal graag horen.
Lees verder

Kan Covid-19 erectiestoornissen veroorzaken?
Verlies van smaak en geur, vermoeidheid en verminderde longinhoud. Vervelende symptomen die na een coronainfectie lang kunnen aanslepen. Verschillende onderzoekers denken echter dat ook erectiestoornissen een gevolg kunnen zijn van Covid-19.
Lees verder

EU wil "geheime vriendin van Poetin" op sanctielijst plaatsen: wie is Alina Kabajeva? En welke sancties riskeert ze?
De Europese Unie wil sancties introduceren tegen Alina Kabajeva (38), de vermeende minnares van Vladimir Poetin. Dat schrijft de Britse krant 'The Guardian'. Indien de sancties daadwerkelijk worden uitgevaardigd, belandt Kabajeva op hetzelfde lijstje als Patriarch Kirill, het hoofd van de Russisch-orthodoxe kerk. Maar wat betekenen deze sancties voor de vrienden (en vriendin) van Poetin eigenlijk? En raken ze de Russische president op die manier?
Lees verder

Videobeelden tonen hoe moordverdachte en gevangenismedewerkster gevangenis verlaten, mogelijk hielp ze hem ontsnappen
Een moordverdachte en een gevangenismedewerkster zijn vermist nadat zij hem ophaalde uit de gevangenis in Alabama. Het is voorlopig onduidelijk of Vicki White hem wilde helpen ontsnappen, al zijn daar wel enkele aanwijzingen voor. De kans bestaat echter ook dat ze ontvoerd werd. "Ze is hoe dan ook in gevaar", klinkt het. In een Facebookpost vraagt de politie van Lauderdale County om uit te kijken naar het duo. Op nieuwe videobeelden is te zien hoe de twee de gevangenis verlaten.
Lees verder

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Separatisten plaatsen Russische verkeersborden in Marioepol - Zelensky: "Rusland heeft honderden ziekenhuizen verwoest"
Rusland wil volgens de Oekraïense regering de zwaar belegerde Azovstalfabriek in de Oekraïense havenstad Marioepol tegen maandag veroveren. Dat heeft Oleksi Arestovytsj, een raadgever van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky gezegd. Op 9 mei viert Rusland de 77ste verjaardag van de zege op het Duitsland van Adolf Hitler in de Tweede Wereldoorlog. Voor vandaag is er nog een evacuatiepoging in Marioepol gepland, meldt de Oekraïense vicepremier Irina Veresjtsjoek. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in ons liveblog.
Lees verder

Expert tipt de beste parfums voor moederdag: "Geef een geur cadeau die een gedeelde herinnering is"
Dit weekend vieren we mama's en daar hoort een cadeautje bij. Komt goed, want met een parfum maak je elke vrouw blij. Geen idee waar te beginnen? Geen zorgen: dankzij een enquête weten we precies waar de gemiddelde Vlaamse vrouw het meest van houdt. Wij delen de resultaten met jullie en tippen de beste parfums om aan moederlief cadeau te doen.
Lees verder

WhatsApp krijgt komende weken reactie-emoji en groepen tot 512 deelnemers
WhatsApp verdubbelt met een update de gebruikerslimiet van groepen naar 512 en laat gebruikers grotere bestanden delen. Die bestandslimiet was 100MB en wordt 2GB. Ook voegt de update reactie-emoji toe. De verspreiding van de nieuwe functies naar gebruikers gaat gefaseerd.
Lees verder

Special Ones in GP Miami: Mercedes met kleurrijke achtervleugels, Norris met NBA-tintje
Dit weekend trekt de Formule 1-karavaan voor de eerste keer naar Miami voor een Grand Prix. Enkele rijders hebben voor de gelegenheid speciale tools voorzien. Mercedes met Lewis Hamilton zal aantreden met kleurrijke achtervleugels op hun wagens, Lando Norris van McLaren zal met een helm in de vorm van een NBA-basketbal aan de start staan.
Lees verder

Gefrustreerde West Ham-coach keilt bal richting nietsvermoedende ballenjongen: "Hij kwam net goed voor een volley"
Niet West Ham, maar Eintracht Frankfurt speelt de finale van de Europa League. En dat zorgde gisteravond voor frustraties bij de Engelsen. Vooral West Ham-coach David Moyes viel uit zijn rol. De Schot knalde gefrustreerd een bal naar een ballenjongen en kreeg daarvoor een rode kaart. Op de persconferentie achteraf kwam hij met opvallende excuses.
Lees verder

Bitcoin zakt naar laagste stand sinds midden februari
De bitcoin en andere cryptomunten verliezen waarde nu veel centrale banken hun monetair beleid verstrakken. Vandaag daalde de koers van de bitcoin naar ongeveer 35.500 dollar (omgerekend zo'n 33.591 euro), de laagste stand sinds midden februari.
Lees verder

Sprookje aan scherven bij leeuwen in Antwerpse Zoo: Kira (3) verhuist naar Noorse dierentuin omdat 'koning' Nestor geen twee vrouwen wil
Mensen schieten niet altijd met elkaar op en zo loopt het soms ook bij leeuwen. De Antwerpse Zoo zwaait half mei leeuwin Kira uit. "Er zit een haar in de boter in haar relatie met mannetje Nestor. Die heeft drie welpjes met leeuwin Tasa. Kira gaat nu naar een Noorse dierentuin."
Lees verder

Bpost onderuit op Brusselse beurs na inflatiewaarschuwing en kwartaalcijfers
Het aandeel van bpost noteert vrijdag rond 11 uur meer dan 9 procent lager op de Brusselse beurs. Beleggers knappen af op het kwartaalrapport dat het post- en pakjesbedrijf daags voordien na de slotbel presenteerde. Bpost waarschuwde onder meer voor een "potentieel neerwaarts risico" van 40 miljoen euro dit jaar en kende een grote terugval van het pakjesvolume in eigen land.
Lees verder

Boer William reageert zélf op commotie Titjana: "Heb haar zeker niet uit romantiek gekozen"
Boer William heeft nog de keuze tussen twee dames: Amber en Titjana. Maar op die laatste kwam best wat commentaar.
Lees verder