Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 31 mei 2022

An Swartenbroekx verhuist naar Spanje met haar man: “Ik hoop wel dat het lachen ons niet vergaat”

HLN
An Swartenbroekx verhuist naar Spanje met haar man: "Ik hoop wel dat het lachen ons niet vergaat"
An Swartenbroekx (52) maakt haar Spaanse droom waar. Samen met haar man Guido heeft ze een huis gekocht in Andalusië waar ze ook het grootste deel van het jaar zullen wonen. Over de verhuis, de verbouwingen en het leven onder de zon houdt An ons de komende tijd regelmatig op de hoogte in een gloednieuwe column. "Ik kreeg koudwatervrees. Konden we dit financieel aan? En wat met de familie?"
Lees verder

Hoe zwaarder de auto, hoe meer kans op overlijden zwakke weggebruiker
Voor kwetsbare weggebruikers is het risico om te overlijden de helft groter als ze aangereden worden door een voertuig van 1.800 kilogram in plaats van een voertuig van 1.200 kilogram. Dat blijkt uit een nieuwe studie van Vias Institute.
Lees verder

STREAMINGTIP. Presidentsvrouwen in de spotlights
Vrouwen die zo dicht bij de macht staan, maar eigenlijk geen macht hebben. Het lijkt wel het thema van de maand. Nadat Julia Roberts in de huid van Martha Mitchell kroop voor 'Gaslit', de dramareeks over het Watergateschandaal, serveert Fox nu 'The First Lady'.
Lees verder

Driekoppige jury bepaalt wie de finale speelt in 'Huis gemaakt': "Ik knap écht af op slordig verfwerk"
De apotheose nadert in 'Huis gemaakt'. Vanavond wordt duidelijk welke twee koppels in de finale van morgen zullen strijden voor een gratis huis. Het lot van de drie overgebleven duo's ligt volledige in handen de strenge, driekoppige jury. Ze verklappen hun do's en dont's. "Die hype van zwarte kranen snap ik echt niet", zegt jurylid Hadisa.
Lees verder

"Ik vond het niveau van afwerking lager dan vorig seizoen": jury bepaalt wie de finale speelt in 'Huis gemaakt'
De apotheose nadert in 'Huis gemaakt'. Vanavond wordt duidelijk welke twee koppels in de finale van morgen zullen strijden voor een gratis huis. Het lot van de drie overgebleven duo's ligt volledige in handen de strenge, driekoppige jury. Ze verklappen hun do's en dont's. "Die hype van zwarte kranen snap ik echt niet", zegt jurylid Hadisa.
Lees verder

Kelly Pfaff gaat op zoek naar 'De grootste lefgozer'
Acht waaghalzen pushen elkaar in een afvalrace van vijf afleveringen tot het uiterste met maar één doel voor ogen: 'De Grootste Lefgozer' worden. Een ingenieur, een vastgoedexpert, een steward, een verzekeringsspecialist, misschien bevestigen de acht kandidaten niet het clichébeeld van een onbevreesde daredevil, maar ze zijn het wel.
Lees verder

Zoon van Koen De Bouw coacht Emma Bale in 'Personal Trainers'
Vanavond start het nieuwe sportprogramma 'Personal Trainers' op Play 4. Daarin maken we kennis met enkele coaches met een eigen visie, trainingsmethode en levensstijl. Zij zorgen voor een strak schema en een killer work-out.
Lees verder

OVERZICHT. Nog minder dan 1.000 coronapatiënten in onze ziekenhuizen
In totaal zijn momenteel 952 mensen met corona in het ziekenhuis opgenomen, onder wie 88 patiënten op intensieve zorg. Dat blijkt uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook de andere parameters gaan verder in dalende lijn.
Lees verder

D-day voor Dessers: wordt het Feyenoord of toch een terugkeer naar Genk?
Blijft het Rotterdam of wordt het een retour naar Genk voor Cyriel Dessers (27)? Het belooft alleszins een spannende dinsdag te worden voor de spits. Dan vervalt immers de deadline voor Feyenoord om de aankoopoptie te lichten.
Lees verder

Werner De Smedt krijgt biografie in 'Familie': "Rudi mag serieuze ruzie met Zjef verwachten"
Feest in 'Familie'. Wolff & Bos-hoofdontwerper Rudi Verbiest (Werner De Smedt) stelt zijn langverwachte autobiografie voor. Toen echtgenoot Zjef (Jan Van den Bosch) enkele weken geleden de proefdruk van de memoires onder ogen kreeg, was hij zo ontdaan door diens openhartigheid, dat hij de uitgave wilde tegenhouden. "Dat heeft alles te maken met de wilde verhalen van Rudi in China", vertelt Werner aan Jarne. Ontdek de geheimen van Rudi in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Werner De Smedt pronkt met nieuw 'Familie'-boek over zijn personage: "Maar Rudi mag wel serieuze ruzie met Zjef verwachten"
Feest in 'Familie'. Wolff & Bos-hoofdontwerper Rudi Verbiest (Werner De Smedt) stelt zijn langverwachte autobiografie voor. Toen echtgenoot Zjef (Jan Van den Bosch) enkele weken geleden de proefdruk van de memoires onder ogen kreeg, was hij zo ontdaan door diens openhartigheid, dat hij de uitgave wilde tegenhouden. "Dat heeft alles te maken met de wilde verhalen van Rudi in China" vertelt Werner aan Jarne. Ontdek de geheimen van Rudi in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Vandaag nog fris, maar komend weekend stijgt temperatuur weer tot 25 graden
Er wordt vandaag frisse en licht onstabiele zeelucht naar België gevoerd, waardoor het kwik niet hoger uitkomt dan 19 graden. Vanaf morgen strekt een Atlantische hogedrukzone zich echter uit naar onze streken. Zachtere landlucht kan ons dan bereiken en dat zien we aan de temperaturen. Komende weekend stijgen die zelfs opnieuw tot 25 graden, meldt het KMI.
Lees verder

Lionel Messi had zich z'n eerste jaar bij PSG anders voorgesteld: "Mijn kinderen begrepen niets van die fluitconcerten"
Het eerste seizoen van Lionel Messi in een ander shirt dan dat van FC Barcelona zit erop. In dienst van Paris Saint-Germain moesten de Argentijnse vedette en de Franse club nog even aan elkaar wennen, zo bleek ook uit het feit dat hij soms werd uitgefloten.
Lees verder

Anderlecht wil hem houden, maar ook Joshua Zirkzee tast nog in het duister over toekomst: "Wil vooral geen valse hoop geven"
Zijn appartement in Brussel is nog niet opgezegd - Anderlecht maakt van zijn dossier dan ook een absolute prioriteit. Joshua Zirkzee (21) vanuit Zeist, over het vertrek van Kompany, een Qatarese droom en – uiteraard – zijn toekomst. "Ik geloof dat ik een goeie stap zal zetten."
Lees verder

Shanghai kondigt heropening winkels en terugkeer naar werk aan
De versoepeling van de lockdown in de Chinese stad Shanghai op 1 juni wordt nog verder uitgebreid dan maandag in eerste instantie werd aangekondigd. Winkelcentra en overige winkels mogen weer open en inwoners van gebieden met de status "laag risico" mogen weer naar hun werk, melden de lokale autoriteiten dinsdag. Ook wordt het aantal binnenlandse vluchten naar de stad uitgebreid, meldt plaatsvervangend burgemeester Zong Ming van de stad.
Lees verder

Zevende seizoen van 'Chateau Meiland' op komst
Martien Meiland (60) en zijn gezin hebben duidelijk nog heel wat te vertellen. Er is namelijk een zevende seizoen van 'Chateau Meiland' in de maak. De reeks zal er wel een tikkeltje anders uitzien, want de Meilandjes wonen ondertussen niet meer in Frankrijk.
Lees verder

Nederlandse YouTube-reeks 'BOOS' wordt theatershow
'BOOS', de YouTube-show van presentator Tim Hofman (33), bestaat zes jaar. Daarom organiseert Hofman een theatershow, onder de naam 'BOOS on tour'. Bij ons is het programma vooral bekend om de onthullingen over wangedrag achter de schermen van 'The Voice of Holland'.
Lees verder

Een festivalpintje voor minder dan 3 euro: kan het nog? "Onze bierprijs blijft al voor het derde jaar ongewijzigd"
8,30 euro voor een halve liter bier en 10 euro voor een klein broodje: dat waren de prijzen op Core afgelopen weekend. Festivalgangers met een grote appetijt betalen zich deze zomer blauw aan eten en drinken bovenop hun duurder geworden entreeticket. De prijzen komen in de buurt van die in strandbars in Knokke-Zoute, maar dan zonder het comfort van een mooi glas, een comfortable loungestoel en een parasol. Zijn er nog festivals waar een biertje minder dan 3 euro kost? We zochten het uit.
Lees verder

Jeroom verkoopt 40 van zijn cartoons als NFT
Jeroom (45) veilt voor het eerst een aantal van zijn werken op Catawiki, Europa's toonaangevende online veilingplatform voor bijzondere objecten. De veilig gaat op dinsdag van start en loopt nog tot en met 12 juni. In totaal zullen er zo'n 40 cartoons van de Vlaamse cartoonist geveild worden.
Lees verder

Nieuwe "geloofwaardige aanwijzingen" in verdwijningszaak Théo Hayez na belofte van half miljoen dollar voor belangrijke informatie
Vandaag is het drie jaar geleden dat de 18-jarige Belgische backpacker Théo Hayez voor het laatst is gezien in het Australische kuststadje Byron Bay. De Australische politie en een privédetective onderzoeken nog altijd "geloofwaardige aanwijzingen", waaronder ook nieuwe, nadat in februari een premie van een half miljoen dollar (335.000 euro) werd uitgeloofd voor belangrijke tips.
Lees verder