Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 20 april 2022

Zoveel kost het om 5 minuten een warme douche te nemen

HLN
Zoveel kost het om 5 minuten een warme douche te nemen
Veel mensen beginnen de dag graag met een verkwikkende en liefst uitgebreide douchebeurt. Dit ritueel heeft echter een direct effect op je energierekening. Hoe kan je een al te koude douche bij het aanschouwen van je afrekening vermijden? Mijnenergie.be vertelt hoe je met aangepaste badkamergewoontes flink wat kan bezuinigen op je energieverbruik.
Lees verder

Geen enkel orgaan is zo divers als de penis: "Er zijn er met stekels, flapjes, en zelfs schepjes"
Een unieke kijk in het hoofd van een wetenschapper. Dat is wat er op je wacht in het GUM (Gents Universiteitsmuseum). Al spookt er dit keer maar één vraag door het hoofd van die wetenschapper: maakt de penis de man? Deze eerste expo van het GUM zet het mannelijke lid op een voetstuk, om het vervolgens ook af en toe eens goed onderuit te halen. "Het was niet gemakkelijk om alles tot hier te krijgen. En niet alleen op vlak van logistiek ..."
Lees verder

GBL doet nieuwe overname in gezondheidssector
De Brusselse holding Groep Brussel Lambert (GBL) investeert opnieuw in de gezondheidssector. Ze neemt ditmaal een meerderheidsbelang in Sanoptis, een groep die actief is in oftalmologie (oogheelkunde) in Duitsland en Zwitserland. Dat heeft de Bel20-holding aangekondigd.
Lees verder

Agfa-Gevaert neemt Britse printerproducent over
De Mortselse beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert heeft een akkoord bereikt om de Britse producent van industriële printers Inca Digital Printers over te nemen. Dat heeft Agfa bekendgemaakt.
Lees verder

LIVE (21u30). Real en Courtois op bezoek bij Osasuna
• Estadio El Sadar
Lees verder

Baaldag voor Phoenix in NBA: verrassend onderuit en sterkhouder Devin Booker geblesseerd naar de kant
Phoenix heeft in de eerste ronde van de play-offs in de NBA een verrassende thuisnederlaag geleden tegen New Orleans. De Suns, de beste ploeg uit de reguliere competitie en nummer 1 in de Western Conference, gingen met 114-125 onderuit en zagen bovendien sterkhouder Devin Booker in het derde kwart uitvallen met een dijblessure.
Lees verder

LIVE (21u). Man City (met Kevin De Bruyne?) moet winnen van Trossard en Brighton
• Etihad Stadium (21u)
Lees verder

Auto wordt honderd meter meegesleurd na kop-staartaanrijding met vrachtwagen op E17
Een bestuurder is woensdagochtend gewond geraakt nadat hij met zijn auto zo'n honderd meter werd meegesleurd over de E17. Zijn wagen bleef vasthaken aan de achterkant van een vrachtwagen na een aanrijding.
Lees verder

Hoe je vagina voor gebleekte vlekjes in je ondergoed zorgt. "Je moet je eerder zorgen maken als je ze niét hebt"
Als we één pluim mogen geven aan TikTok, dan wel omdat het platform belangrijke onderwerpen uit de taboesfeer haalt. In dit geval: vaginale afscheiding. Heb jij ook vlekken die in je onderbroek gebleekt lijken en die niet weggaan als je ze wast? Je bent niet alleen. Prof gynaecologie Hans Verstraelen legt uit wanneer je vaginale afscheiding gezond is.
Lees verder

1.827 Oekraïense kinderen krijgen les op Nederlandstalige schoolbanken
Op de eerste schooldag na de paasvakantie hebben 1.827 Oekraïense kinderen plaatsgenomen op de schoolbanken van de Vlaamse scholen. Dat blijkt uit cijfers van het kabinet van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Het gaat daarbij vooral om jonge kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs. "Dit lijken behapbare cijfers, maar enerzijds is dit na de coronacrisis opnieuw een uitdaging en anderzijds weten we dat er nog een instroom zal volgen", duidde Weyts de cijfers in 'De Ochtend' op Radio 1.
Lees verder

LIVE WAALSE PIJL. Tim Wellens verliest nog voor de start pion - Dit zijn onze sterren, wie wint volgens jou?
Daar zijn de Ardennenklassiekers. Te beginnen met de Waalse Pijl. De renners leggen vandaag 202,5 km af tussen Blégny en de Muur van Hoei. Wie zegeviert op de loodzware slotklim? Tadej Pogacar, Julian Alaphilippe of een onverwachte naam? Op deze pagina zit u goed om alle ontwikkelingen rond de koers op de voet te volgen.
Lees verder

Oplapwerk bij Anderlecht, zowel mentaal als fysiek: Kompany neemt er best zijn cursus psychologie nog eens bij
Op Neerpede wordt de schade opgemeten, mentaal én fysiek. Zowel Vincent Kompany als de medische staf hebben deze week heel wat oplapwerk te verrichten in aanloop naar het begin van de Champions' Play-Offs tegen Union.
Lees verder

Weyts reageert op stilleggen Oosterweelwerken: "Nefast voor grote werken in Vlaanderen"
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) vindt het nieuwe arrest van de Raad van State over de Oosterweelwerken "redelijk verbijsterend". "Dit zou ervoor zorgen dat we nergens in Vlaanderen nog twee stenen op elkaar kunnen leggen", reageerde hij woensdag in De Ochtend.
Lees verder

15-jarig meisje op de fiets komt om het leven door bus in Hechtel
In de Limburgse gemeente Hechtel-Eksel is vanmorgen een meisje van vijftien jaar om het leven gekomen in het verkeer.
Lees verder

ASSISEN. Luana (24) krijgt op straat messteek in het hart voor ogen van dochtertje (3): "Anastasia mama pijn doen, Anastasia mama bloed"
Tijdens een wandeling met haar vriend en dochtertje komt Luana Romagnoli (24) in het centrum van Genk plots oog in oog te staan met haar ex Emrah T., gekend als zware jongen, en diens nieuwe vriendin Anastasia N. Er ontstaat een zware vechtpartij, tot Luana plots hevig bloedend achterover valt. Tegen een messteek van 9 centimeter diep in haar hart maakt ze geen schijn van kans. Haar 3-jarig dochtertje ziet als enige van de vele omstanders wie van de twee de fatale messteek uitdeelt. Maar Anastasia en Emrah staan nu wel samen terecht voor de moord.
Lees verder

Luana (24) incasseert fatale messteek in het hart voor de ogen van haar 3-jarig dochtertje: "ze hebben mijn mama pijn gedaan"
Luana Romagnoli (24) was op wandel in het centrum van Genk toen ze op 5 juni 2017 tijdens een gewelddadige confrontatie met haar ex Emrah T. en diens nieuwe vriendin Anastasia N. op straat stierf aan een fatale messteek in het hart. Haar 3-jarig dochtertje zag als enige van de vele omstaanders wie van de twee de messteek uitdeelde. Maar Anastasia en Emrah staan wel samen terecht voor de moord.
Lees verder

Waarom er binnenkort (pas) draken opduiken in 'World of Warcraft'
In de pas aangekondigde nieuwe 'World of Warcraft'-uitbreiding 'Dragonflight' keren draken terug naar de fantasiewereld Azeroth. Wat betekent dat voor spelers van de game? HLN sprak erover met Ion Hazzikostas, de gamedirector van het inmiddels zeventien jaar oude onlinespel.
Lees verder

Harry en Meghan krijgen in Nederland wél een koninklijke behandeling: "Het is een moeilijk politiek spel"
Het is een bijzonder bezoek, dat van de Britse prins Harry (37) en zijn vrouw Meghan Markle (40) aan de Invictus Games in Den Haag. Omdat Harry zijn positie als royal heeft opgegeven, krijgt hij in eigen land geen speciale politiebeveiliging meer. In Nederland werd wél de rode loper voor hem uitgerold, al moeten ze ook daar opletten wat ze doen. "Het is ook een politiek spel, want de banden tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk zijn nauw."
Lees verder

Russische soldaten groeven waarschijnlijk eigen graf rond Tsjernobyl: "Ze groeven loopgraven in besmette grond"
De Russen namen op 24 februari de kerncentrale van Tsjernobyl in. Ze groeven loopgraven, bouwden bunkers en kampeerden in een radioactief bos. De Russische troepen zouden zich door hun roekeloze acties mogelijk blootgesteld hebben aan schadelijke doses radioactiviteit. Het is mogelijk dat ze op langere termijn ziek worden van hun missie. Zo'n duizend Russische soldaten werden ingezet in Tsjernobyl.
Lees verder

Gaspedaal Tesla blijft hangen op 133 kilometer per uur
Een bestuurder van een Tesla Model 3 kreeg in Zuid-Californië naar eigen zeggen de schrik van zijn leven toen de computer van zijn auto vastliep terwijl hij 88 mijl, oftewel 133 kilometer per uur reed. Daardoor bleef het 'gaspedaal' hangen.
Lees verder