Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 1 april 2022

Zo helpt de smartphone je tijdens de ramadan

HLN
Zo helpt de smartphone je tijdens de ramadan
Voor moslims begint de ramadan weer. Met deze tips zorg je ervoor dat de smartphone je tijdens deze maand helpt in plaats van afleidt.
Lees verder

Helpt verlengd verblijf van Depoitre om ook gewilde Tissoudali langer te houden? "We hebben daarover gesproken"
Bij AA Gent is iedereen blij met de contractverlenging van Laurent Depoitre, die op zijn 33ste voor twee jaar bijtekende. Kan Lolo ook de volgende twee jaar zijn beste niveau handhaven bij de Buffalo's? Depoitre zelf kreeg wat hij wou, zijn coach en zijn medespelers verheugen zich over de verlengde samenwerking.
Lees verder

Westerse wapens voor Oekraïne: hoeveel zijn het er al, hoe geraken ze ter plekke en maken ze echt een verschil?
Sinds het begin van de oorlog heeft Oekraïne al voor 4,2 miljard euro aan buitenlandse militaire hulp ontvangen, zo leert een ruwe schatting die we maakten. Dat bedrag komt overeen met het volledige Belgische defensiebudget voor dit jaar. Opmerkelijk als je weet dat Oekraïne zelf nog ooit de vierde grootste wapenexporteur ter wereld was. Maar hoe geraken westerse wapens ter plekke en maken ze echt een verschil op het oorlogstoneel?
Lees verder

LIVE LOTING WK 2022. Alderweireld in Qatar: "Dit WK bezien als dat van onze laatste kans" - Daar is Martínez - HLN-surfer hoopt op clash met Nederland
Vanavond weten de Rode Duivels tegen wie ze zullen spelen in hun poule op het WK voetbal in Qatar. België gaat in het Doha Exhibition and Convention Center als reekshoofd in de trommel - de loting begint om 18 uur Belgische tijd. Treft België in de poules al een sterk land als Nederland of Duitsland? En voorbij welke opponenten moeten de andere WK-favorieten? Het antwoord krijgt u op deze pagina.
Lees verder

Nieuw personage maakt zijn opwachting in 'Lisa': verloren zoon van Eric duikt plots op
Emanoel Nascimento Borges vervoegt vanaf maandag 4 april de vaste cast van 'Lisa'. Emanoel speelde eerder al mee in de serie 'Panna' en was een van de nieuwe gezichten in het derde seizoen van '#LikeMe'. In de populaire telenovelle kruipt de acteur voortaan in de huid van Arthur Verduyn, de halfbroer van Lisa (Tinne Oltmans).
Lees verder

Rudy Pevenage wil terugkeer Muur en Bosberg in Ronde van Vlaanderen bepleiten
Rudy Pevenage wil bij organisator Flanders Classics een pleidooi houden om de Muur en de Bosberg opnieuw in te passen in het parcours van de Ronde van Vlaanderen. De ex-profwielrenner en -ploegleider van onder meer Jan Ullrich bij Telekom/T-Mobile maak zich sterk dat die ingreep niet zoveel moeite kost. "Ik ken het parcours door en door. Volgens mij is slechts een kleine aanpassing nodig om even tot op de Muur en Bosberg te geraken en vervolgens binnen de tien kilometer weer in Brakel te staan." Pevenage, zelf inwoner van Geraardsbergen, zoekt steun voor zijn oproep en benadrukt dat hij geen commerciële intenties heeft. "Mijn bedoelingen zijn louter sportief. Twee van Vlaanderens meest gerenommeerde hellingen horen gewoon thuis in het traject." De Muur en de Bosberg waren van 1975 tot en met 2011 vaste prik in de finale van 'De Ronde' (die toen nog finishte in Meerbeke). In 2012 werden ze uit het vernieuwde parcours geschrapt. Vijf jaar later doken ze plots terug op, om dan in 2020 weer te verdwijnen.
Lees verder

Na de raketaanval dit jaar: Saoedi-Arabië belooft Formule 1 in 2023 veilig te laten verlopen
De Saoedische instanties hebben beloofd dat in 2023 de veiligheid voor de Formule 1-rijders op punt zal staan. Na een raketaanval op een oliebedrijf op 16 km van het circuit in Djedda, besloten de teamleiders en racers na lang vergaderen om de Grand Prix toch af te werken.
Lees verder

REALITYCHECK. De (zoveelste) hereniging van Rosanna en Niels en hoe Grieks is Fabrizio écht?
'Temptation', 'Ex On The Beach' of 'Love Island': het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
Lees verder

3M betaalt landbouwers 1,8 miljoen euro compensatie voor voorzorgsmaatregelen PFOS-vervuiling
Chemiebedrijf 3M moet 37 landbouwbedrijven in de buurt van de fabriek in Zwijndrecht samen een tegemoetkoming uitbetalen van 1,8 miljoen euro. De som dient ter compensatie van de impact van de zogenaamde no-regretmaatregelen, de voorzorgsmaatregelen die er gelden.
Lees verder

Geschrapte verzekeringsagent blijft verder werken en stuurt onwetende klanten niet-verzekerd de baan op
Een geschrapte verzekeringsmakelaar uit Landen die zijn activiteit bleef uitoefenen en zo klanten onverzekerd de baan opstuurde, komt in de rechtbank weg met een werkstraf. De sjoemelaar werkt momenteel voor de KU Leuven.
Lees verder

Dave De Kock blijft in de cel voor moord op kleuter Dean
Dave De Kock, de hoofdverdachte in de zaak van de moord op en ontvoering van de vierjarige Dean Verberckmoes, blijft voorlopig in de cel. Dat heeft de raadkamer van Dendermonde vrijdag beslist.
Lees verder

Strafonderzoek opgestart na massaontslag bij Britse rederij P&O Ferries
In Groot-Brittannië zijn strafrechtelijke en burgerrechtelijke onderzoeken opgestart naar de beslissing van de Britse rederij P&O Ferries om bijna 800 medewerkers te ontslaan. Dat heeft de overheid aangekondigd. Het bedrijf krijgt forse kritiek voor het massaontslag.
Lees verder

Jan Fabre in brief: "Oprechte verontschuldigingen aan wie zich gekwetst voelt"
Jan Fabre was zelf niet aanwezig tijdens zijn proces, maar zijn advocaten lazen wel een brief voor van hun cliënt. "Ik heb nooit mijn dansers of acteurs willen kwetsen", schrijft hij onder meer.
Lees verder

Cardi B maakt plezier in Disneyland, maar haar serieuze bodyguard gaat met alle aandacht lopen
Het leven van een security-agent, het is niet altijd makkelijk. Zeker wanneer je Cardi B (29) moet beveiligen en die met haar dochtertje Kulture naar Disneyland wil. Op beelden is te zien hoe de zangeres en haar kind dolle pret hebben in een attractie, maar haar security-agent z'n uiterste best doet om serieus te blijven.
Lees verder

N-VA: "Regering-De Croo is bedreiging voor ons sociaal model"
Oppositiepartij N-VA reageert bijzonder kritisch op het oplopende begrotingstekort van de federale regering. "De regering-De Croo vormt een bedreiging voor ons sociaal model", klinkt het.
Lees verder

Regering verplicht handelaars dan toch niet om cash te aanvaarden
De regering zal handelaars dan toch niet verplichten om cash betalingen van klanten te aanvaarden. Ze verwijst wel door naar een Europese aanbeveling.
Lees verder

Vandaag plots 10 graden kouder, maar hoe ziet de eerste week van de paasvakantie eruit?
Wie vandaag buitenkwam, heeft het gevoeld: het is écht koud. De temperatuur zakte dan ook plots zo'n 10 graden. Zijn we vertrokken voor een winters intermezzo in de lente, of wordt het de komende dagen toch wat beter? Onze weerman Frank Duboccage vreest dat het begin van de paasvakantie "er niet zo goed uitziet". Al zal het weekend opnieuw zachter zijn en overwegend droog. Ook de zon zullen we te zien krijgen.
Lees verder

Gilbert de beste ooit op de Oude Kwaremont, Keisse met snelste slotkilometer: dit zijn de Strava-KOM's op de sleutelpunten in de Ronde van Vlaanderen
Er zijn renners die er hun slaap voor laten, anderen liggen er helemaal niet wakker van. Toch is de besttijd op een helling met naam en faam altijd iets om mee uit te pakken. Maar wie heeft nu de zogenaamde KOM's in handen op de scherprechters in de Ronde van Vlaanderen? Wij zochten het uit. Bind er vooral niet te veel conclusies aan vast.
Lees verder

Horrorbeelden in Bataclan getoond op proces
Zeven maanden na de aanvang van het proces zijn voor het eerst horrorbeelden van de terreuraanslagen van 13 november 2015 in Frankrijk in de rechtszaal vertoond. De zitting werd door ongeveer 250 slachtoffers en hun naasten bijgewoond.
Lees verder

BV 24/7. Fabrizio gaat kaal en Peter Van de Veire neemt afscheid van de radio
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder