Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 8 april 2022

Voetbalmakelaar verkoopt onbestaande spelers voor 5 miljoen euro: “Hij beweerde voor Manchester City en Arsenal te ...

HLN
Voetbalmakelaar verkoopt onbestaande spelers voor 5 miljoen euro: "Hij beweerde voor Manchester City en Arsenal te werken"
Bram Schrier, gewezen hulptrainer bij R Antwerp FC, moet zich vrijdagmorgen verantwoorden voor de strafrechter in Antwerpen. De man lichtte van 2008 tot 2016 een twintigtal investeerders voor een geschat bedrag van liefst 5 miljoen euro op met transfers van onbestaande voetballers. Wie in zijn 'spelers' investeerde, beloofde hij intresten van 15 tot 25 %.
Lees verder

Tigermania in Augusta: Woods, gedeeld tiende na eerste dag, maakt comeback onder massale belangstelling
De comeback is een feit. Bijna veertien maanden na zijn zwaar auto-ongeluk sloeg Tiger Woods (46) weer golfballen op The Masters. En dat onder grote belangstelling. Na de eerste dag is de Amerikaan gedeeld tiende.
Lees verder

LEZ-boetes tot drie keer zo duur in België als in Zweden: Brussel, Gent en Antwerpen spannen wereldwijd de kroon
Brussel, Antwerpen en Gent schrijven volgens de Britse site Confused.com wereldwijd de hoogste boetes uit voor wie hun Lage Emissie Zone (LEZ) binnenrijdt met een te vervuilende wagen. Hoe langer hoe meer Europese steden leggen beperkingen op en dat kan je maar beter weten voor je een bezoek plant. Waar vind je die info en wat als je per ongeluk toch de regels overtreedt? We geven een overzicht met handige links.
Lees verder

LEZ-boetes tot drie keer zo duur in België dan in Zweden: Brussel, Gent en Antwerpen spannen wereldwijd de kroon
Brussel, Antwerpen en Gent schrijven volgens de Britse site Confused.com wereldwijd de hoogste boetes uit voor wie hun Lage Emissie Zone (LEZ) binnenrijdt met een te vervuilende wagen. Hoe langer hoe meer Europese steden leggen beperkingen op en dat kan je maar beter weten voor je een bezoek plant. Waar vind je die info en wat als je per ongeluk toch de regels overtreedt? We geven een overzicht met handige links.
Lees verder

Drie jaar na het overlijden van haar man staat Hannelore Bedert weer op de planken: "Emoties raasden door mijn lijf"
In februari 2019 is Stijn Sterckx, de echtgenoot van Hannelore Bedert (38), onverwachts overleden. In de zomer die volgde, kondigde de zangeres nog een rustpauze van onbepaalde duur aan. Deze week maakte Hannelore haar comeback op het podium. "Een kleine stap voor anderen, een gi-gan-ti-sche stap voor madam hier", klinkt het op Instagram.
Lees verder

Jaimie Vaes doet aangifte tegen Lil Kleine: "Niet te bevatten dat iemand je zoveel pijn kan doen"
Jaimie Vaes heeft aangifte gedaan tegen haar ex-partner Lil Kleine. Dat vertelde ze donderdagavond in de talkshow Khalid & Sophie. Het was de eerste keer dat Vaes publiekelijk haar verhaal deed, nadat een maand geleden een filmpje opdook waarin de rapper haar zou hebben mishandeld. "Ik denk dat dit wel nodig was, hoe heftig ook, om uit deze situatie te komen."
Lees verder

Waarom zijn Zirkzee en Kouamé, de paars-witte wapens richting play-off 1 en bekerwinst, zo complementair?
'Brothers in arms'. Joshua Zirkzee (20) en Christian Kouamé (24) zijn de paars-witte sleutel naar play-off 1 en bekerwinst. Een inkijk in het "meest complementaire spitsenduo in jaren bij Anderlecht."
Lees verder

26 lichamen gevonden onder puin appartementsblokken in Borodjanka: "Situatie veel verschrikkelijker dan in Boetsja"
In het Oekraïense stadje Borodjanka, ruim 50 kilometer ten noordwesten van Kiev, is de situatie nog "veel verschrikkelijker" dan in Boetsja. Dat heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky gezegd. "Er zijn meer slachtoffers in dit kleine stadje dan in Boetsja", aldus Zelensky. Hulpverleners hebben alvast 26 lichamen aangetroffen onder het puin van twee gebouwen die gebombardeerd werden
Lees verder

Heb jij het ook moeilijk om rond te komen: "Acht stappen volstaan om weer grip te krijgen op je budget"
Heel wat mensen hebben het moeilijk om rond te komen en moeten steeds vaker hun spaargeld aanspreken. Budgetcoach Sara Van Wesenbeeck geeft acht stappen waarmee ook jij je inkomsten en uitgaven onder controle krijgt of houdt, en formuleert enkele belangrijke lessen voor later. "Maak àltijd eerst een overzicht van je inkomsten en uitgaven."
Lees verder

Budgetcoach helpt jouw huishouden door de crisis: "Acht stappen volstaan om weer grip te krijgen op je budget"
"Budgetteren doe je niet alleen", gelooft budget-, life en business coach Sara Van Wesenbeeck. Volgens haar moeten veel gezinnen samen op zoek naar oplossingen om financiële onzekerheid aan te pakken. Ze schotelt acht stappen voor, waarmee ook jij je inkomsten en uitgaven onder controle krijgt of houdt, en formuleert enkele belangrijke lessen voor later.
Lees verder

België zwaarder getroffen door corona dan andere landen: "We zijn geen goede presteerders in gezondheidszorg"
België is naar West-Europese normen hard getroffen door coronasterfte omdat de gezondheid van de bevolking niet om over naar huis te schrijven is. Dat besluit gezondheidsonderzoeker John Crombez vandaag in De Tijd.
Lees verder

Tanja Dexters schiet als eerste BV vijf keer raak in 'De container cup': "Ooit eens met machinegeweer geschoten in Vegas"
Op donderdag namen Tanja Dexters (45) en Julie Vermeire (23) het tegen elkaar op in 'De container cup'. Tanja haalde vrijwel meteen een eerste record binnen. Bij de schietproef schoot ze vijf keer raak en dat deed nog geen enkele andere BV haar voor. "Ze is duidelijk één met het geweer", klinkt het vol bewondering.
Lees verder

Tesla opent nieuwe fabriek in Texas, productie Cybertruck start volgend jaar
Met een spectaculair feest heeft autobouwer Tesla een nieuwe fabriek geopend in Austin, in de Amerikaanse staat Texas. Het gaat om de tweede Amerikaanse Tesla-fabriek. In het Californische Fremont was er geen plaats genoeg meer.
Lees verder

6 alarmsignalen: hou jij je job vol tot aan je pensioen?
Heb je elke ochtend moeite om jezelf te motiveren om naar het werk te gaan? Dat is een teken aan de wand dat je mogelijk niet (meer) op je plek zit. Jobat.be ontwaart zes alarmsignalen. Is ten minste één ervan op jou van toepassing? Ga dan niet voorbij aan je gevoel.
Lees verder

Oprichtersfamilie verzet zich tegen fusieplannen Euronav en Frontline
De plannen van Euronav om samen te gaan met zijn Noorse sectorgenoot Frontline vallen niet in goede aarde bij de grootste aandeelhouder van de Belgische olietankerrederij. De oprichtersfamilie Saverys verkiest een strategie van vergroening, zegt ze in een persbericht.
Lees verder

CELEB 24/7. Ashley Graham heeft haar handen vol en Britney Spears gaat naakt op vakantie
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Nieuwe bazen, 'nieuwe' wetten: viseert F1-top Lewis Hamilton met juwelenverbod?
Opvallende outfits, kettingen, oorbellen of een neuspiercing. Lewis Hamilton pronkt er gretig mee in de F1-paddock. Soms draagt hij z'n juwelen zelfs tijdens de races. Maar dat lijkt verleden tijd, of toch als het van de nieuwe wedstrijdleiders afhangt.
Lees verder

Miljonairskoppel dan toch voorzichtig positief in 'Blind gekocht', maar blijft dat ook zo?
Caroline en Filip uit 'Blind gekocht' kregen het de afgelopen dagen hard te verduren. Het miljonairskoppel was absoluut niet tevreden met hun nieuwe woning. "Er mag hier een bord met 'te koop' op komen. Het stopt hier", klonk het aanvankelijk. Ondertussen kreeg het veelbesproken koppel hun afgewerkte woning te zien. Benieuwd of ze er nu anders over denken...
Lees verder

Uw gids voor de Amstel Gold Race: hoe ziet het parcours eruit? Naar welke toppers moeten we uitkijken?
Normaliter staat een week na de Ronde van Vlaanderen Parijs-Roubaix op het programma, maar door de Franse presidentsverkiezingen wordt de kasseiklassieker bij uitstek pas volgende week zondag verreden. Toch is er een waardig alternatief: de Amstel Gold Race. In en rond Valkenburg moeten de renners maar liefst 33 pittige hellingen bedwingen. Met de Cauberg, Geulhemmerberg en Bemelerberg als absolute scherprechters in de finale. Ontdek er hier alles over!
Lees verder

Oude video van Will Smith en Jada Pinkett Smith gaat viraal na Oscarincident: "Stop met filmen"
Het is nu al bijna twee weken geleden dat de Oscars werden uitgereikt. Maar de klap die Will Smith (53) uitdeelde aan Chris Rock wordt niet snel vergeten. Nu duikt er weer een oude video op van Will en zijn vrouw Jada Pinkett Smith. De video dateert uit 2019. Jada lijkt haar man ongevraagd te filmen voor haar Instagram Live. De context van de video is niet helemaal duidelijk, maar fans maken zich zorgen over de acteur en vinden het pijnlijk om de beelden te zien.
Lees verder