Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 7 april 2022

Twee bijna identieke schilderijen, maar het ene is 13 miljoen meer waard. Hoe kan dat?

HLN
Twee bijna identieke schilderijen, maar het ene is 13 miljoen meer waard. Hoe kan dat?
Twee schilderijen: allebei roodoranje, geschilderd door Rothko, elk ervan abstract, met strepen. Verschil in waarde: 13 miljoen euro. Hoe kan dat? We vroegen het aan galeriste en kunstkenner Sofie Van de Velde.
Lees verder

Twee bijna identitieke Rothko-schilderijen, toch prijsverschil van zo'n 14 miljoen euro. Hoe kan dat?
De twee schilderijen zijn allebei roodoranje met strepen en geschilderd door Rothko. Alleen verschillen ze zo'n 14 miljoen euro in waarde. Galeriste en kunstkenner Sofie Van de Velde legt uit hoe dat komt.
Lees verder

Broer van Julia is samen met 'K2 zoekt K3'-kandidate Jolien: "Ze zou geen goed K3'tje zijn"
In een nieuwe aflevering van 'Up To Date' krijgen we te zien hoe het gaat met Joris, de broer van K3'tje Julia, en zijn nieuwe vriendin Jolien. Joris en Jolien, die zelf deelnam aan 'K2 zoekt K3', leerden elkaar kennen tijdens de opnames van het programma. Ondertussen zijn de twee nog steeds gelukkig samen.
Lees verder

Wat doe je met het geld van de communie of het lentefeest? Vier manieren om te sparen
De tijd van de communies en lentefeesten is weer daar. Is het binnenkort de beurt aan je kind, is de kans reëel dat het wat zakgeld van familie en vrienden ontvangt. Wat doe je daar het best mee als je het niet meteen wil uitgeven, maar liever wil bijhouden voor later? Spaargids.be geeft raad.
Lees verder

Amerikaanse wint 10 miljoen dollar dankzij ongewilde duw aan automaat
Geluk zit soms verscholen in een heel klein hoekje. LaQuedra Edwards wilde voor 40 dollar (37 euro) krasbiljetten kopen aan een automaat in een supermarkt in Tarzana (Los Angeles). Een toevallige voorbijganger botste echter tegen haar, waardoor ze een lotje aantikte dat ze helemaal niet wilde. Dat onaangename voorval leverde haar uiteindelijk de jackpot van 10 miljoen dollar (9,1 miljoen euro) op.
Lees verder

"Bescherming voor mensen uit onveilige landen die Oekraïne ontvluchten, is mogelijk"
Wie zijn land is ontvlucht en permanent in Oekraïne verbleef, kan ook in ons land tijdelijke bescherming krijgen als die persoon niet veilig kan terugkeren naar het thuisland. Dat laat staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) donderdag weten. Wie wel veilig kan terugkeren, heeft geen recht op een tijdelijke bescherming in ons land.
Lees verder

Pijnlijke blunder of geniale zet? Poster van Nicole Kidman-film ontbreekt één cruciaal detail
Vergissen is menselijk natuurlijk, maar de filmstudio achter de film van Nicole Kidman (54) heeft toch een wel héél grote flater begaan. Op de filmposter van de prent ontbreekt namelijk een belangrijk detail: de titel. Heel wat mensen vragen zich dan ook af of de fout wel toeval kan zijn…
Lees verder

Familie Maradona beweert dat verkeerd shirt wordt geveild
Dochter Dalma Maradona en zijn ex-vrouw Claudia Villafane beweren dat Sotheby's een verkeerd shirt veilt van de legendarische voetballer Diego Maradona. Het veilinghuis zegt dat het shirt waarin Maradona zijn twee historische doelpunten maakte op het WK voetbal van 1986 onder de hamer gaat, maar dat klopt volgens dochter Dalma niet. "Het is niet het shirt dat mijn vader droeg in de tweede helft", zei ze op de Argentijnse radio.
Lees verder

Superbelegger Buffett neemt groot belang in laptopproducent HP
Superbelegger Warren Buffett heeft een belang genomen in printer- en computerproducent HP Inc. Via zijn investeringsvehikel Berkshire Hathaway kocht Buffett circa 121 miljoen aandelen, zo blijkt uit ingediende documenten. Met de investering was een totaalbedrag van 4,2 miljard dollar gemoeid. Daarmee heeft de belegger 11 procent van het bedrijf in handen.
Lees verder

"Beleggen doe je best in team": onze geldexpert legt uit wat een beleggingsclub voor jou kan doen
Of het nu voor de sport is, je hobby of het lokale verenigingsleven, voor alles is er wel een club. En dus ook voor beleggers. Maar in tegenstelling tot de voetbalclub en de tennisclub lijkt een beleggingsclub niet bepaald populair. Ten onrechte, zegt onze geldexpert Pascal Paepen. "Je maandelijkse bijdrage van bijvoorbeeld 50 euro komt in een pot terecht die gezamenlijk wordt belegd en doorgaans een mooi rendement oplevert. Zo kan je dus de kosten én risico's van je eerste stappen op de beurs beperken, en vooral ook meer beleggerswijsheid vergaren.
Lees verder

"Door samen te beleggen heb je minder kosten en risico's": de voor- en nadelen van beleggingsclubs
Of het nu voor de sport is, je hobby of het lokale verenigingsleven, voor alles is er wel een club. En dus ook voor beleggers. Maar in tegenstelling tot de voetbalclub en de tennisclub, lijkt een beleggingsclub niet bepaald populair. Ten onrechte, zegt onze geldexpert Pascal Paepen. "Je maandelijkse bijdrage van bijvoorbeeld 50 euro komt in een pot terecht, die gezamenlijk wordt belegd en doorgaans een mooi rendement oplevert. Zo kan je dus de kosten én risico's van je eerste stappen op de beurs beperken, en vooral ook meer beleggerswijsheid vergaren.
Lees verder

Opera over laatste dagen Kurt Cobain in de maak
Het Britse gezelschap Royal Opera House werkt aan een opera over de laatste dagen van het leven van Nirvana-frontman Kurt Cobain. Volgens 'The Guardian' is de voorstelling vanaf oktober te zien in het Linbury Theatre in Londen.
Lees verder

Ferrero roept ook in Australië producten terug
Na heel wat Europese landen, waaronder België, heeft chocolademaker Ferrero kort voor Pasen ook in Australië talrijke Kinder-producten teruggeroepen. Die zijn mogelijk besmet met salmonella, zo deelde het Australische agentschap voor voedselveiligheid (FSANZ) mee.
Lees verder

Van lokale superfoods tot mindful moestuinieren: met deze 7 tips houd je jezelf én de planeet gezond
De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat elk jaar meer dan 13 miljoen sterfgevallen te wijten zijn aan vermijdbare milieu-oorzaken. Denk aan de pandemie, de klimaatcrisis en de toename van chronische ziekten als kanker en astma. Vandaag, op Wereldgezondheidsdag, vestigt het WHO dan ook de aandacht op de link tussen een gezonde planeet, een gezonde geest en een gezond lichaam. Zeven concrete tips om ook in je eigen leven die drie cruciale pijlers mooi te laten samensmelten.
Lees verder

Delhaize haalt sandwich uit de rekken wegens aanwezigheid salmonella
Delhaize haalt de sandwich "Driehoek Mozzarella Pesto 170 g" uit de verkoop. Na een test werd er salmonella gevonden in de broodjes.
Lees verder

Veel tranen en ongeloof bij miljonairskoppel in 'Blind gekocht': "Dit is niet wat we voor ogen hadden"
Het belooft een emotionele aflevering van 'Blind gekocht' te worden. Filip en - dan vooral - Caroline zijn in tranen wanneer ze hun nieuwe woning voor het eerst zien. Bij Aisha en Robin zijn de rollen dan weer omgedraaid. Zij bezorgen Béa en Kelly de shock van hun leven. "Ik voel mij in alle eerlijkheid niet begrepen."
Lees verder

Veilinghuis verwacht dat historisch truitje van Maradona minstens 4 miljoen zal opleveren, maar dochter is stellig: "Verkeerd shirt"
Dochter Dalma Maradona en zijn ex-vrouw Claudia Villafane beweren dat Sotheby's een verkeerd shirt veilt van de legendarische voetballer Diego Maradona. Het veilinghuis zegt dat het shirt waarin Maradona zijn twee historische doelpunten maakte op het WK voetbal van 1986 onder de hamer gaat, maar dat klopt volgens dochter Dalma niet. "Het is niet het shirt dat mijn vader droeg in de tweede helft," zei ze op de Argentijnse radio.
Lees verder

Mooiste liefdeszin in het Nederlands werd in 2003 geschreven door auteur Arthur Japin
"Dit is het enige wat telt, lieverd, dat iemand meer in je ziet dan je wist dat er te zien was." Deze zin, uit de roman 'Een schitterend gebrek' (2003) van Arthur Japin, is verkozen tot mooiste liefdeszin van Nederland. De zin werd verkozen via een peiling van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek in aanloop naar de Boekenweek. Die start zaterdag en heeft als thema 'Eerste liefde'.
Lees verder

Magistraat reageert in opiniestuk scherp op tweet van Demir: "Rechters zijn makkelijke prooi voor populistische politici"
De Belgische magistratenvereniging Magistratuur en Maatschappij (M&M) is ontstemd over een tweet van Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) over een gerechtelijke uitspraak. In een opiniestuk wijst de vereniging onder meer op de scheiding der machten. "Rechters zijn een makkelijke prooi voor een populistisch ingestelde politicus", klinkt het.
Lees verder

Shinji Kagawa, van wereldster op Old Trafford naar Kanarie op Stayen: "De Ketelaere? Zirkzee? Ken ik niet. Nainggolan, die wel"
"Tijdens de rust was Alex Ferguson altijd heel boos op de grote namen. Rooney, 'Giggsy'..." Shinji Kagawa (33) speelde bij Europese grootmachten als Manchester United en Borussia Dortmund, maar eet nu smurfentaart op Stayen. "Lekker zoet, hé."
Lees verder