Doorgaan naar hoofdcontent

Topman van WK Qatar bijt van zich af na kritische toespraak Noorse bondsvoorzitter

Topman van WK Qatar bijt van zich af na kritische toespraak Noorse bondsvoorzitter

Op het Fifa-congres in Doha haalde de voorzitter van de Noorse voetbalbond, Lise Klavens, in een speech uit naar de Fifa en Qatar. Klavens had het in haar toespraak over zowel mensenrechten als gelijkheid en gender. De vertegenwoordiger van het organisatiecomité van het WK, Hassan El Thawadi, was niet opgezet met haar opmerkingen en aarzelde niet om meteen te reageren.  

Lees verder

Waasland-Beveren wacht na incidenten in Lier op wedstrijdverslag

Het competitieduel in 1B tussen Lierse en Waasland-Beveren werd vrijdagavond ontsierd door wangedrag van supporters. De wedstrijd lag in de tweede helft zo'n twintig minuten stil nadat vanuit de tribunes bommetjes en vuurpijlen op het veld werden gegooid.

Lees verder

Afbouw van steunmaatregelen voor corona laat zich meteen voelen: aantal faillissementen stijgt met de helft

Wat gevreesd werd, wordt bewaarheid: nu de steunmaatregelen in het kader van de coronapandemie worden afgebouwd, zit het aantal faillissementen in de lift. In de maand maart werden er liefst 973 uitgesproken, de helft meer dan in 2021. Dat brengt het totaal van het eerste kwartaal op 2.439, ook al ruim 48 procent meer. 'En dat is nog maar een begin', vreest bedrijfsinformatiespecialist Graydon.

Lees verder

Nederlandse regering roept op om thermostaat te verlagen tot 19 graden

De Nederlandse regering roept Nederlanders via advertenties in alle grote kranten op om korter te douchen en de verwarming thuis op maximaal 19 graden te zetten. Ook in overheidsgebouwen gaat de thermostaat 2 graden lager, klinkt het.

Lees verder

Fifa stelt opvolgers van Will Smith en Shakira voor

Tijdens de loting voor het WK voetbal in Qatar zijn de mascotte en eerste officiële hymne van het toernooi voorgesteld. Het nummer wordt gezongen door de Qatarese artiest Aisha en de Amerikanen Trinidad Cardona en Davido. 

Lees verder

Honderden nemen afscheid van doelman Miguel Van Damme

In Jabbeke wordt zaterdag afscheid genomen van Miguel Van Damme. De 28-jarige doelman overleed maandagnacht na een jarenlange strijd tegen leukemie.

Lees verder

President Zelenski: 'Russen leggen mijnen rond huizen en lijken'

De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft zaterdagochtend in een nieuwe videoboodschap zijn bevolking gewaarschuwd dat de Russische troepen zich dan wel lijken terug te trekken uit de omgeving van Kiev en Tsjernihiv, maar dat ze tegelijk 'een complete ramp' aan het creëren zijn door overal mijnen achter te laten, ook rond huizen en zelfs lijken.

Lees verder

Tentenkamp van sans-papiers mag blijven, beslist Molenbeek

Staatssecretaris voor Asiel Sammy Mahdi (CD&V) vroeg de burgemeester van Molenbeek om een tentenkamp van mensen zonder papieren, die de regering onder druk willen zetten, te verbieden. Maar van Cathérine Moureaux (PS) mag het kamp blijven. 'Ik heb niemand nodig om te zeggen wat ik moet doen.'

Lees verder

93-jarige 'nazi-oma' moet jaar de cel in

Een 93-jarige Duitse vrouw is vrijdag veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf omdat ze herhaaldelijk de Holocaust had ontkend.

Lees verder

Twee meisjes overleden bij woningbrand in Ploegsteert

Bij een woningbrand in Le Bizet, een gehucht van Ploegsteert, zijn zaterdagochtend twee meisjes van 10 en 12 jaar oud om het leven gekomen. Dat melden verschillende Waalse media.

Lees verder

Tot twee maanden wachten op verblijfsdocument voor Oekraïense vluchtelingen

Oekraïense vluchtelingen die in Antwerpen een verblijfsvergunning aanvragen, wat recht geeft op onder andere een equivalent leefloon, moeten tot twee maanden wachten op de nodige documenten. 'De toestroom is enorm', klinkt het. In andere gemeenten blijft de wachttijd (voorlopig) onder controle.

Lees verder

President Sri Lanka roept noodtoestand uit, al tot maandag avondklok

De Sri Lankaanse president Gotabaya Rajapaksa heeft de nationale noodtoestand uitgeroepen vanwege grootschalig protest tegen de diepe economische crisis waarin de eilandstaat verkeert.

Lees verder

Voormalig aanklager Internationaal Strafhof roept ex-collega's op: 'Schrijf meteen arrestatiebevel voor Poetin uit'

Carla Del Ponte, de voormalige aanklager van het Internationaal Strafhof in Den Haag, heeft haar voormalige collega's opgeroepen om per direct een arrestatiebevel uit te schrijven voor Russisch president Vladimir Poetin. Dat zegt ze in een interview met de Zwitserse krant Le Temps.

Lees verder

In beeld | Zo beleefde u het DS Podcastfestival in Oostende

De Standaard organiseerde vrijdag en zaterdag het allereerste podcastfestival in Oostende. Twee dagen luisterplezier in het Kursaal Oostende waar de internationale podcastwereld elkaar ontmoette en de trucjes van het vak leerde aan de bezoekers.

Lees verder

Spookrijder veroorzaakt ongeval na wegrijden van politiecontrole

Een spookrijder heeft zaterdagnamiddag een ongeval veroorzaakt op de Antwerpse ring. De bestuurder was eerst al weggereden van een politiecontrole. De wegpolitie van Antwerpen zoekt uit waarom. Bij het ongeval vielen geen gewonden.

Lees verder

Wielrenner Colbrelli mag ziekenhuis verlaten na hartoperatie

Goed wielernieuws, aan de vooravond van de start van de Ronde van Vlaanderen: de 31-jarige Italiaan Sonny Colbrelli heeft het ziekenhuis mogen verlaten. Twee weken geleden werd hij getroffen door een hartaanval tijdens de Ronde van Catalonië.

Lees verder

16.000 wielertoeristen rijden hun Ronde van Vlaanderen

Zo'n 16.000 flandriens van over de hele wereld reden zaterdag hun eigen Ronde van Vlaanderen. In totaal gingen 69 nationaliteiten uit alle windstreken van start. Het Rode Kruis moest voornamelijk tussenkomen voor schaafwonden na valpartijen, maar verder werden geen incidenten gemeld.

Lees verder

STVV boekt met man minder belangrijke zege bij Zulte Waregem

STVV heeft de verre verplaatsing naar de Elindus Arena van Zulte Waregem tot een goed einde gebracht. Moussa Konaté tekende na de rust voor de openingstreffer, nadat Brüls in het begin een penalty zag gestopt worden door Bossut. Wolke Janssens pakte even na die Limburgse 0-1 zijn tweede gele kaart, maar dat weerhield STVV er niet van om de drie punten over de streep te trekken. Bij het ingaan van de extra tijd maakte Rocco Reitz er met een mooie plaatsbal nog 0-2 van. STVV blijft in de running voor een plaats bij de eerste acht. Zulte Waregem maakte opnieuw weinig klaar en is nog steeds niet zeker van het behoud.

Lees verder

Macron belooft meer sociale gerechtigheid en ondersteuning van koopkracht

De Franse president Emmanuel Macron heeft een week voor het begin van de presidentsverkiezingen tienduizenden aanhangers toegesproken tijdens een bijeenkomst in Nanterre, vlakbij de hoofdstad Parijs. 'Ons project voor 2022 is solidariteit en sociale vooruitgang.'

Lees verder

Penalty in blessuretijd veroordeelt Seraing tot voorlaatste plaats (2-2), KV Oostende, Zulte Waregem en Eupen zijn gered

Een thriller van jewelste in de Diaz Arena: KV Oostende heeft zich via het allerkleinste gaatje van het behoud verzekerd. Tot minuut 90 leek het alsof Seraing zou winnen aan zee, maar een penalty van Gueye (2-2) in de blessuretijd zorgde voor een Oostends delirium. Zo zijn Eupen en Zulte Waregem ook meteen gered.

Lees verder

KV Kortrijk klimt twee keer op voorsprong, maar KV Mechelen zet scheve situatie telkens recht en speelt Europe play-offs

Na vier nagelbijtende gelijkspelen heeft KV Mechelen zich met een felbevochten zege tegen een goed KV Kortrijk verzekerd van een plaats in de Europe play-offs. Met twee treffers leek Benchaib Malinwa met een felle kater op te zadelen, maar finaal trokken Cuypers en Hairemans geel-rood over de streep. Al mocht het van geluk spreken toen Coucke nog een hernomen strafschop van Messaoudi pareerde en Peyre de bal enkele tellen later van de doellijn veegde.

Lees verder

Oekraïense onderhandelaar: ontmoeting tussen Poetin en Zelenski mogelijk

Volgens David Arachamja zijn de ontwerpdocumenten voor een vredesverdrag tussen Oekraïne en Rusland in een vergevorderd stadium. Dat maakt een ontmoeting tussen de presidenten Vladimir Poetin en Volodimir Zelenski mogelijk, meldt persbureau Interfax-Ukraine. Volgens de Oekraïense onderhandelaar zal de ontmoeting 'met grote waarschijnlijkheid' plaatsvinden in Turkije.

Lees verder

'Mercury mysteries', 'Het complot tegen de waarheid', 'Zwijgen is geen optie', 'Patiënt Pedro' en 'Fichebak' winnen eerste Vlaamse podcastprijzen

In Kursaal Oostende zijn zaterdagavond tijdens het DS Podcastfestival de Oorkondes uitgereikt, de eerste Vlaamse podcastprijzen. Er werden vijf prijzen uitgedeeld, onder het toeziend oog van juryvoorzitter Wouter Deprez. Daarnaast was er ook een publieksprijs en een lifetime achievement award voor Xander De Rycke.

Lees verder

Antwerp wint met het kleinste verschil bij OH Leuven en doet goede zaak in de strijd voor de Champions' play-offs

Antwerp heeft voor een belangrijke driepunter gezorgd tegen OHL met het oog op een plek bij de eerste vier. Een goal van Seck volstond voor The Great Old, Oud-Heverlee Leuven morste vooral in de eerste helft met de kansen.

Lees verder

Titelkoorts stijgt bij Westerlo, ook Lommel stelt het Westelse titelfeest nog even uit

De champagne mag terug de koelkast in. Het titelfeest wordt nog even uitgesteld bij Westerlo. De Kemphanen waren bij winst zeker van de titel en de promotie naar 1A. Lommel dacht daar echter anders over en won met 2-1 na twee dolle minuten net voor de rust. Uitstel is weliswaar geen afstel. Bij een nederlaag van RWDM morgen, pakt Westerlo alsnog dit weekend de titel.

Lees verder

Praktische gids | Dit moet u weten over de Ronde van Vlaanderen

De Ronde van Vlaanderen 2022 belooft een topeditie te worden. De fans kunnen het wielervoorjaar opnieuw beleven langs het parcours én de allerbeste eendagsrenners tekenen present. Ontdek hier wat u moet weten over de 106e editie van de Ronde van Vlaanderen.

Lees verder

Beetje zon en enkele buien

Op de dag van de Ronde van Vlaanderen krijgen we hier en daar een streepje zon en ook enkele buien. Dat meldt het KMI

Lees verder

Bouwpromotor Bart Versluys overvallen in Oostende: horloge van 350.000 euro gestolen

De Oostendse bouwpromotor Bart Versluys werd vrijdagavond het slachtoffer van een overval in Oostende. De dieven gingen aan de haal met zijn peperdure polshorloge.

Lees verder

Van de beruchte handdruk met Trump tot 'het ei van Lyon': vijf jaar Macron in zes cruciale momenten

De komende weken kiest het Franse volk een nieuwe president. Volgens de peilingen maakt huidig president Macron (44) veel kans om zichzelf op te volgen. Maar wat moeten we precies onthouden van Macrons presidentschap? Buitenlandjournalist Bart Beirlant maakt de balans op in bovenstaande video.

Lees verder

Ouders van vermiste Natacha reizen terug naar Peru om naar hun dochter te zoeken

De ouders van Natacha de Crombrugghe, de jonge vrouw die twee maanden geleden verdween in Peru, keren binnenkort voor de tweede keer terug naar het Zuid-Amerikaanse land om er naar hun dochter te zoeken. Dat zeggen ze in een interview met Le Soir.

Lees verder

Op de vlucht voor oorlog met een auto-immuunziekte: 'Ik werd plots onwel'

Hotel Elektron in Lviv is een voormalig hotel voor spoorwegarbeiders. Vandaag is het een toevluchtsoord voor Oekraïense vluchtelingen. Fotograaf Gert Jochems ging er voor De Standaard op bezoek en sprak met enkelen van hen. Dit is het verhaal van Vladimir en Natalia uit Voehledar.

Lees verder

Ex-winnaars Museeuw en Van Petegem over de Ronde: 'Er is één belangrijke renner: Matteo Trentin'

In Oudenaarde woont aan de ene kant van de Schelde Johan Museeuw (56), drievoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen. Dertig meter verder, over het water, ligt het appartement van dubbele winnaar Peter Van Petegem (52). Daags voor de Ronde wikken en wegen ze de favorieten. 'Als Quick Step zondag wint, ga je iemand heel hoog over de afsluiting zien springen.'

Lees verder