Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 20 april 2022

Switch moet verder zonder Apple: “We zijn diep teleurgesteld in de manier waarop ze onze klanten hebben misleid”

HLN
Switch moet verder zonder Apple: "We zijn diep teleurgesteld in de manier waarop ze onze klanten hebben misleid"
De elektronicawinkelketen Switch verandert het geweer van schouder. De 21 winkels gaan verder als Hubside.Store, gespecialiseerd in opgefriste tweedehandstoestellen. Het contract met Apple, waarvan Switch 'premium reseller' was, is stopgezet. "We zijn diep teleurgesteld in de manier waarop ze onze klanten hebben misleid en hebben beslist om onze relatie met Switch te beëindigen", aldus Apple in een reactie.
Lees verder

"Ze zijn als kanonnenvlees naar de oorlog gestuurd": woede overheerst bij slachtoffers op proces rond silobrand waarbij Matthias (24) het leven liet
"Hun zoon is zomaar voor de leeuwen geworpen. Hij had geen schijn van kans." De ouders van Matthias Vuylsteke (24) kunnen niet begrijpen dat de jongeman zonder enige beveiliging naar een silo in Vichte werd gestuurd, waar het daags voordien nog had gebrand. Drie werkmakkers van Matthias overleefden een enorme steekvlam, de Vichtenaar zelf liet het leven. Twee bedrijven werden vervolgd en riskeren 3 jaar na datum fikse geldboetes. De firma waar het ongeval plaatsvond vraagt echter de vrijspraak en wijst met een beschuldigende vinger naar de brandweer.
Lees verder

Refs vragen Pro League om extra ondersteuning 3D-lijn
Het Referee Department zal de Pro League vragen om extra ondersteuning tijdens de play-offs. Komt er een extra cameraman om de 3D-lijn te garanderen?
Lees verder

Westerse steun aan Oekraïne vergeleken: eigenlijk doet zelfs Viktor Orbán het beter dan België
"We laten niemand in de steek", zwoer premier Alexander De Croo (Open Vld) op de donorconferentie over Oekraïne. Maar geweldig diep gaat de Belgische steun aan het land nu ook weer niet. Vergeleken met andere westerse landen zijn we maar een middenmoter. En afgemeten aan onze rijkdom doet zelfs het Hongarije van de Poetin-gezinde Viktor Orbán het beter dan wij.
Lees verder

Oplichter in wielerwereld die 207 miljoen euro beloofde voor nieuwe ploeg Van Avermaet krijgt 37 maanden effectief
Een 60-jarige man uit Knokke-Heist is door het hof van beroep in Gent veroordeeld tot 37 maanden effectieve celstraf voor oplichtingen in het wielermilieu. Serge G. wierp zich op als nieuwe geldschieter voor de wielerploeg rond Greg Van Avermaet, maar kwam nooit met geld over de brug. Het hof beval zijn onmiddellijke aanhouding.
Lees verder

Elf arrestaties in Duitsland na huiszoekingen, ook in België, wegens cocaïnesmokkel
Bij huiszoekingen in een onderzoek naar een internationale bende van drugshandelaars zijn in Duitsland elf mensen opgepakt. De bende wordt ervan verdacht dat ze meer dan 23 ton cocaïne vanuit Zuid-Amerika in de Europese Unie binnenbracht, zo deelde de recherche van Nedersaksen in Hannover mee. Ook in België zouden huiszoekingen verricht zijn.
Lees verder

IN BEELD. Van indrukwekkende springkastelen tot ravottende minister: zo ziet zonovergoten Buitenspeeldag in Vlaanderen eruit
Jong en minder jong Vlaanderen juicht, want vandaag vindt de 15de Buitenspeeldag plaats onder een stralende hemel. Wij trokken met onze camera's op pad om de glimmende gezichten op beeld vast te leggen. Kruisten onder meer ons pad: uitgelaten jongelui, ontspannen ouders, en een enthousiaste minister van Jeugd. "Kinderen moeten zich ook zonder speelgoed kunnen amuseren."
Lees verder

Europees Parlement steunt voorstel voor universele oplader
Binnen enkele jaren zal er officieel een universele oplader voor kleine en middelgrote elektronische toestellen op de Europese markt komen. Dat staat vast, nu na de lidstaten ook het Europees Parlement zich achter het voorstel van de Europese Commissie heeft geschaard. In de toekomst zullen alle smartphones, tablets, hoofdtelefoons en andere elektronica uitgerust moeten zijn met een USB-C-poort, waarop een uniek type oplader zal passen.
Lees verder

Homofobe gezangen zorgen voor kleine smaad op bekerwinst van KAA Gent: "Als club vinden we dit niet kunnen"
Afgelopen weekend schreef KAA Gent geschiedenis door Anderlecht te verslaan in de finale van de beker van België. De steun van de supporters zat er ongetwijfeld voor iets tussen. Die waren al sinds maandagochtend op post in Paleis 12 in Brussel, waar uitbundig gefeest werd. Eén supporter zorgde echter voor een valse noot door op het podium te kruipen en homofobe gezangen in te zetten.
Lees verder

Indonesisch leger bant omstreden 'maagdelijkheidstest' of 'tweevingertest' voor vrouwelijke rekruten
Het Indonesische leger heeft de omstreden 'maagdelijkheidstest' voor vrouwelijke rekruten afgeschaft. Dat heeft een woordvoerder, generaal-majoor Budiman, bekendgemaakt. Een jaar geleden deed de landmacht de test al in de ban, nu volgen de luchtmacht en de marine.
Lees verder

ELYSEE 2022. Tv-debat Macron/Le Pen. Wat valt er vanavond te verwachten van deze 'terugmatch'?
19°C. En geen graadje meer. Zo 'warm' is het straks in studio Lendit, gelegen vlak bij het Stade de France, wanneer uittredend Frans president Emmanuel Macron en challenger Marine Le Pen het om 21 uur tegen elkaar zullen opnemen in het eerste en enige tv-debat van deze campagne. Voor Le Pen is dit het debat van haar leven. Voor Macron wordt het op eieren lopen.
Lees verder

Crevits "verontwaardigd en gedegouteerd" door wanpraktijken bij PostNL
Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) reageert "verontwaardigd en gedegouteerd" op de nieuwe getuigenissen over uitbuiting en kinderarbeid bij pakjesleverancier PostNL. "Dit moet ophouden", zei de minister in het Vlaams Parlement.
Lees verder

"Rotonde samen psychologisch 'ontsmetten'": 950 leerlingen stappen morgen naar plaats waar meisje (15) verongelukte
Alle 950 leerlingen van het Don Boscocollege in Hechtel-Eksel wandelen morgenvroeg naar het rondpunt aan de school waar vanmorgen hun medeleerlinge van 15 jaar verongelukte. Het meisje werd niet gezien door een buschauffeur die afdraaide aan een rondpunt. "Honderden leerlingen nemen elke dag dit rondpunt. Hier bewust samen zijn is heel belangrijk", zegt traumapsycholoog Erik De Soir.
Lees verder

John Fury zorgt voor tumult bij 'stare down' van zijn zoon voor titelkamp met Whyte: "Stop toch met schreeuwen als klein kind"
Het moet een primeur in de bokswereld zijn: een titelgevecht waarbij op de afsluitende persconferentie louter lovende woorden verkondigd worden. Tot de entourage zich moeide. Net voor de stare down kreeg John Fury, vader van Tyson (33), het aan de stok met de broer van Dillian Whyte (zie video hierboven vanaf seconde 48), zaterdag de tegenstander in een kamp om de WBC-wereldtitel bij de zwaargewichten. Vooraf herhaalde Fury zijn wens om na zaterdag de bokshandschoenen op te bergen. Winst voor 94.000 fans in Wembley moet het gedroomde afscheid zijn. "Het is tijd om te genieten van het leven."
Lees verder

Gerard Butler schittert in eerste trailer van 'Last Seen Alive'
In 'Last Seen Alive' zien we hoe Will Span (Gerard Butler) zijn toekomstige ex-vrouw naar het huis van zijn schoonouders brengt. Alleen verdwijnt Lisa (Jamie Alexander) op mysterieuze wijze tijdens een tussenstop bij een benzinestation. Will zet vervolgens alles op alles om Lisa terug te vinden.
Lees verder

LIVE (21u). Speelt PSG, zonder Messi en Neymar, vandaag al kampioen? Dan moet het voorbij Angers
• Ligue 1 • Stade Raymond-Kopa • Messi, Neymar, Verratti en Kimpembe ontbreken bij PSG • Bij winst is PSG vijf speeldagen voor het einde al kampioen, als Marseille punten laat liggen
Lees verder

ASSISEN: 22-jarige jongen uit Essen doodde zijn vader met vijf kogels om zijn moeder te beschermen
Maandag start het assisenproces tegen de 22-jarige Jonas V. uit Essen. Die doodde op 1 augustus 2020 zijn vader Adel Mabrouk (60) door hem te doorzeven met vijf kogels uit een ouderwetse revolver. Naar eigen zeggen wilde Jonas enkel zijn moeder verdedigen omdat hij vreesde dat zijn vader, die zijn moeder wel vaker sloeg, haar iets aan zou willen doen. Mabrouk zelf leidde min of meer een dubbelleven en bleek twee gezinnen te hebben waar hij voor moest zorgen.
Lees verder

GEMS-experten uitgenodigd voor nieuw wetenschappelijk comité, ter voorbereiding van nieuwe pandemie
De leden van de expertengroep GEMS, die op 8 april ophield te bestaan, zijn gevraagd deel te nemen aan een nieuw wetenschappelijk comité. Dat comité moet advies geven over de pandemische beheerstrategie. Dat zijn de ministers van Volksgezondheid van ons land overeengekomen.
Lees verder

"Europese vestiging van Amazon betaalde in 2021 geen belastingen"
De Europese webwinkeldivisie van Amazon zou in 2021 geen belastingen hebben betaald. Dat meldt het financiële persbureau 'Bloomberg' op basis van documenten die het kon inkijken. Het Europese onderdeel van het Amerikaanse bedrijf was vorig jaar goed voor een omzet van 51,3 miljard euro, maar had onder de streep een tekort van 1,2 miljard euro. Daardoor zou het bedrijf geen winstbelasting verschuldigd zijn. Ook zou het een belastingvoordeel van 1 miljard euro hebben ontvangen.
Lees verder

LIVE. Chelsea nog eens met Lukaku: Rode Duivel in de basis voor topper tegen Arsenal
• Chelsea nummer drie in Premier League • Arsenal strijdt om vierde plaats en CL-ticket • Stamford Bridge • Ref: Jonathan Moss
Lees verder