Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 29 april 2022

Sportpaleis Group heet voortaan ‘be•at’. CEO Jan Van Esbrouck: “De grootsheid speelt ons soms parten, het moe...

HLN
Sportpaleis Group heet voortaan 'be•at'. CEO Jan Van Esbrouck: "De grootsheid speelt ons soms parten, het moet duidelijker"
Onze grootste speler in live-entertainment verandert van naam: Sportpaleis Group — de koepel boven onder meer het Sportpaleis, Vorst Nationaal en de Lotto Arena — heet voortaan 'be•at '. "Eigenlijk hebben we vroeger nooit echt nagedacht over een bedrijfsnaam", aldus CEO Jan Van Esbroeck (58). Hij verklaart de keuze voor rebranding, waar hun groeipotentieel zit en hoe het zit met de coronakater en hoge ticketprijzen. "Af en toe is er toch een realitycheck nodig bij organisatoren."
Lees verder

ANALYSE. Jan Fabre: als de schone kunsten een kader worden voor vuile manieren
Vandaag volgt de uitspraak in de zaak Jan Fabre. Volgens een groep danseressen was hij een manipulator, volgens de kunstenaar gebeurde alles in 'een anarchie van schoonheid'. De rechter moet zodoende een belangrijke, reeds eeuwenoude vraag beantwoorden: wat is kunst?
Lees verder

Hoe kunnen dolfijnen zeemijnen opsporen? VTM NIEUWS ging langs bij Boudewijn Seapark
Het Russische leger zet dolfijnen in om vijandige duikboten en zeemijnen op te sporen in de Zwarte Zee. Dat denken de Amerikanen toch op basis van satellietbeelden van de havenstad Sebastopol. Het is geweten dat de Russen dolfijnen ook al hebben ingezet voor de Noorse kust. Maar hoe leiden ze die dolfijnen op? VTM NIEUWS ging langs bij de van het Boudewijn Seapark en kreeg volgende uitleg.
Lees verder

Dolfijnen die zeemijnen opsporen? Boudewijn Sea Park legt uit hoe dat werkt
Het Russische leger zet dolfijnen in om vijandige duikboten en zeemijnen op te sporen in de Zwarte Zee. Dat denken de Amerikanen toch op basis van satellietbeelden van de havenstad Sebastopol. Het is geweten dat de Russen dolfijnen ook al hebben ingezet voor de Noorse kust. Maar hoe leiden ze die dolfijnen op? VTM NIEUWS ging langs bij de van het Boudewijn Seapark en kreeg volgende uitleg.
Lees verder

Russen bombarderen Kiev "net na gesprek" VN-chef Guterres met Zelensky in Oekraïense hoofdstad: "Dit laat hun ware aard zien"
De raketaanvallen die Kiev donderdag troffen, vonden volgens Volodymyr Zelensky plaats op het moment dat de Oekraïense president de gesprekken met VN-chef António Guterres afrondde. In zijn gebruikelijke videoboodschap zegt Zelensky dat deze actie "de ware aard" van Rusland laat zien en vraagt om een "passende, krachtige reactie".
Lees verder

Autoverzekering fors duurder voor wie in een stad woont
Hoe komt het dat een autoverzekering veel duurder is voor iemand die in de stad woont dan voor iemand in een landelijke gemeente? Is dat altijd het geval? En hoe vind je als stadsbewoner een betaalbare premie? Independer.be licht toe.
Lees verder

Adviseur onthult: "Russische troepen kwamen in eerste uren oorlog op maar enkele minuten afstand van Zelensky en gezin"
In een reportage in het Amerikaanse tijdschrift 'Time' heeft de Oekraïense president Volodimir Zelensky uitgebreid gesproken over zijn ervaringen tijdens de oorlog in zijn land. Hij vertelde onder meer hoe het Oekraïense leger hem in de eerste dagen van de oorlog waarschuwde voor Russische aanvalsteams die in Kiev waren geland met parachutes en als missie hadden hem en zijn gezin te overmeesteren of te doden. Wat ook bijna lukte.
Lees verder

Kwartaalwinst Proximus hoger dan verwacht
Telecombedrijf Proximus heeft in het eerste kwartaal een brutowinst (ebitda) geboekt van 448 miljoen euro, een stijging met 0,4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst lag hoger dan analisten hadden verwacht. Die gingen gemiddeld uit van een winst vóór belastingen, interesten, afschrijvingen en waardeverminderingen van 439,5 miljoen euro. Ook de nettowinst (120 miljoen) lag hoger dan verwacht. Onder meer door op de kosten te letten, werd het effect van de inflatie gematigd, klinkt het.
Lees verder

Jan Fabre weet vandaag of hij de cel in moet
In Antwerpen doet de rechtbank vandaag uitspraak in het proces rond kunstenaar Jan Fabre en zijn danstheatergezelschap Troubleyn. Fabre riskeert drie jaar effectieve celstraf voor feiten van geweld, pesterijen en seksueel ongewenst gedrag op de werkvloer en voor aanranding van de eerbaarheid van één persoon. Zelf ontkent Fabre, die op geen van beide pleidooidagen aanwezig was, dat hij strafbare feiten pleegde.
Lees verder

Jan Fabre krijgt 18 maanden cel met uitstel
In Antwerpen doet de rechtbank vandaag uitspraak in het proces rond kunstenaar Jan Fabre en zijn danstheatergezelschap Troubleyn. Fabre riskeert drie jaar effectieve celstraf voor feiten van geweld, pesterijen en seksueel ongewenst gedrag op de werkvloer en voor aanranding van de eerbaarheid van één persoon. Zelf ontkent Fabre, die op geen van beide pleidooidagen aanwezig was, dat hij strafbare feiten pleegde. Ook vandaag zal hij niet aanwezig zijn, zei zijn advocate.
Lees verder

Nederlandse inflatie op 11,2 procent in april
De inflatie in Nederland is in april wat minder sterk gestegen dan de maand voordien. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ligt de inflatie deze maand op 11,2 procent. In maart gingen de prijzen van consumptiegoederen bij onze noorderburen nog met 11,7 procent omhoog.
Lees verder

James Corden stopt volgend jaar met zijn talkshow
James Corden (43) neemt volgend jaar afscheid van 'The Late Late Show'. De Britse presentator zal in de zomer van 2023 zijn laatste aflevering presenteren, vertelde hij aan entertainmentwebsite Deadline.
Lees verder

Bodyguard getuigt over huiselijk geweld in proces Depp vs Heard: "Ik zag verwondingen op zíjn gezicht"
Hoewel Amber Heard (36) altijd heeft beweerd dat zij het slachtoffer was van huiselijk geweld door Johnny Depp (58), zegt zijn bodyguard Malcom Connolly nu dat hij daar nooit iets van gezien heeft. Integendeel: volgens hem was het net Depp die mishandeld werd.
Lees verder

Slapend je centen laten renderen? Deze formules maken dat mogelijk
Zoek je een alternatief voor het geld op je spaarboekje, maar heb je geen zin of tijd om je geldplaatsingen verder op te volgen? Speciaal voor de minder ijverige investeerder zocht Spaargids.be uit op welke manieren je je centen dan toch optimaal kan laten renderen.
Lees verder

Foutloze Chris Paul zorgt voor NBA-record, Phoenix, Philadelpha en Dallas stoten door in play-offs
Philadelphia, Phoenix en Dallas hebben zich alle drie verzekerd van een ticket voor de tweede ronde van de play-offs in de NBA. In het Oosten komen zo de vier best gerangschikte teams van de reguliere competitie tegen elkaar uit. Chris Paul was bij Phoenix de gevierde man met een nieuw record.
Lees verder

Het brein achter de Tesla Model S startte zijn eigen automerk: zo rijdt de Lucid Air
De man die ooit de Tesla Model S ontwikkelde, verliet het bedrijf van Elon Musk om zijn eigen automerk te starten: Lucid Motors. Hoog tijd voor een bezoek aan Silicon Valley én een allereerste testrit in de Air, de elektrische supersedan die naar verwachting al deze zomer naar België komt.
Lees verder

GELDFLATER. Johans (48) auto had het ene defect na het andere: "Reparatiekosten dubbele van de waarde"
Iedereen maakt wel eens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun monetaire misstap. Deze week vertelt Nederlander Johan Struwe (48) over de zogenaamde ultieme wagen om zijn boot mee te trekken. Uiteindelijk had hij er voor 10.000 euro reparatiekosten aan.
Lees verder

"Je reputatie is wat ze over je zeggen als je niet in de kamer bent": hoe creëer én bewaar je je goede naam?
Een goede naam opbouwen kan soms jaren duren, maar één grote misstap en je bent hem weer kwijt. Hoe kan je je reputatie opbouwen en – minstens even belangrijk – bewaren in moeilijke tijden? We vroegen het aan reputatiecoach Jeroen Wils. "Nog nooit werd er door sociale media en pers op zo'n volhardende manier jacht gemaakt op iemands reputatie."
Lees verder

Franse economie stagneerde in eerste kwartaal door oorlog in Oekraïne
De Franse economie is in het eerste kwartaal niet gegroeid, zo blijkt vrijdag uit een eerste raming van het Instituut voor de statistiek Insee. Analisten waren uitgegaan van een groei met 0,3 procent.
Lees verder

COLUMN. Goedele Liekens over de sugardaddy en zijn sugarbaby: "Is het een escorte in een correcter jasje?"
Goedele Liekens heeft een paar vrienden — welgestelde, single zestigers — die een 'liefje' hebben van zo'n dertig jaar jonger. Een sugarbaby. Ze mag mee naar exotische bestemmingen of chique restaurants, en is een godin in bed. Maar hoe écht is een relatie tussen zo'n oude, rijke knar en zo'n knap, jong ding, vraagt Goedele zich af. Ze vraagt het aan haar oude, rijke vrienden. "'Ik kan er goed mee praten', zegt de ene. 'Ze spreekt hem namelijk nooit tegen', lacht zijn vriend."
Lees verder