Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 11 april 2022

Retie: Werk mee aan de mobiliteit van de toekomst in de Kempen: werkatelier 19 april

Werk mee aan de mobiliteit van de toekomst in de Kempen: werkatelier 19 april
Eind 2021 kwamen we samen met een 100-tal geïnteresseerde Kempenaars. We bedachten acties die de Kempenaar ertoe aanzetten zich duurzamer, veiliger en gezonder te verplaatsen. Denk je graag samen verder na over deze acties? Neem deel aan het tweede werkatelier in Geel op dinsdagavond 19 april.
Lees verder

Infoavond Oekraïne op maandag 25 april - situatie Retie
Op maandag 25 april organiseert het lokaal bestuur een infoavond rond de situatie van de opvang van Oekraïense gezinnen in Retie. We verwelkomen graag (kandidaat-)gastgezinnen die zich hebben aangemeld via #PlekVrij, maar ook inwoners die op een andere manier een steentje willen bijdragen!
Lees verder

Verplichte schatting bij woonkrediet: vloek of zegen?
Vanaf 1 januari is er een nieuwe regel die stelt dat er voor elk woonkrediet een verplichte schatting moet gebeuren van de woonst. Je kan dus niet langer op basis van je aankoopprijs een lening afsluiten bij de bank.
Lees verder

#deKempenbeweegt: ook in april en mei 2022
In april en mei worden de meest recente afleveringen van het populaire bewegings-programma #deKempenbeweegt heruitgezonden op RTV. In het najaar volgt een nieuw aanbod. Wat dit juist inhoudt, weten we later pas. Ondertussen kunnen we alvast thuis blijven sporten.
Lees verder