Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 1 april 2022

Regering maakt 30 miljoen euro vrij om transportkosten werknemers te verlichten

HLN
Regering maakt 30 miljoen euro vrij om transportkosten werknemers te verlichten
De regering maakt 30 miljoen euro vrij om de brandstofkosten van werknemers die de eigen wagen nodig hebben voor professionele verplaatsingen, zoals huishoudhulpen, te verlichten. Dat heeft minister van Werk en Economie Pierre-Yves Dermagne (PS) vrijdag aangekondigd tijdens de persconferentie van de federale regering.
Lees verder

OVERZICHT. Naast België en Nederland kampen ook deze eurolanden met hoge inflatie
De prijzen in België en Nederland gaan door het dak. België kampt volgens Eurostat met een inflatie van 9,3 procent. In Nederland is de inflatie vorige maand opgelopen tot bijna 12 procent. Ook andere Europese lidstaten kampen met oncontroleerbare inflatie sinds de uitbraak van de oorlog in Oekraïne.
Lees verder

CEO PostNL vrijgelaten onder voorwaarden
De Belgische CEO van pakjesbezorger PostNL is vandaag vrijgelaten onder voorwaarden. Ook de nummer 2 van het Nederlandse bedrijf mocht de cel verlaten. Ze zaten sinds maandag in de cel op verdenking van onder andere mensenhandel.
Lees verder

CEO PostNL wordt vrijgelaten onder voorwaarden
De Mechelse raadkamer heeft beslist om Rudy Van Rillaer, de Belgische CEO van PostNL, vrij te laten onder voorwaarden. Dat bevestigt zijn advocaat Michaël Verhaeghe. De twee andere verdachten die nog in de cel zaten, komen vrij zonder voorwaarden. Ze moeten wel nog tot maandag in de cel blijven. Het arbeidsauditoraat beslist dan pas om eventueel nog in hoger beroep te gaan.
Lees verder

Pat Krimson over 'Liefde voor Muziek': "Elk jaar vloekten we dat we er weer niet bij waren"
Aanstaande maandag start op VTM het achtste seizoen van 'Liefde voor Muziek'. Tot de deelnemers behoren deze keer Pat Krimson alias Patrick Claesen (56) en Loredana (36) van 2 Fabiola. En daar is hij héél blij mee. "We zaten al een aantal jaren op een uitnodiging te wachten", vertelt Patje.
Lees verder

Vrouwenploeg Club Brugge krijgt menstruatiecoach. Sportgynaecoloog: "Soms hogere pijngrens tijdens regels"
Belgische primeur bij het vrouwenteam van Club Brugge: volgend seizoen zal de voetbalploeg een menstruatiecoach inzetten. Die is niet louter bedoeld als doekje voor het bloeden, want de vrouwelijke cyclus speelt een cruciale rol in hoe we presteren. Sportgynaecoloog prof. Luc Baeyens geeft tekst en uitleg: "Ik kan het alleen maar toejuichen, het wordt hoog tijd dat er meer rekening wordt gehouden met de cyclus van vrouwelijke topsporters."
Lees verder

Aanpassing wet op kernuitstap goedgekeurd, ontmanteling kerncentrales duurt "minstens tot 2135 en kost tot 40 miljard euro"
De ministerraad heeft vrijdag de aanpassing van de wet op de kernuitstap uit 2003 goedgekeurd. De jongste twee kernreactoren van het land, Doel 4 en Tihange 3, kunnen daarmee tien jaar langer opengehouden worden. Dat is aangekondigd tijdens een persconferentie na afloop van de ministerraad. Ook werd het wetsontwerp over de ontmanteling van de kerncentrales goedgekeurd.
Lees verder

Noodplan Aardgas. Wat als de Russische gaskraan plots dicht gaat? Deze drie noodfases liggen klaar: van oproep van de regering tot verplichte afschakeling
De Russische president Poetin maakt zijn dreigement om de gaskraan naar Europa dicht te draaien voorlopig niet hard. Toch worden overal in Europa de noodplannen van onder het stof gehaald. Ook bij ons. Daarin wordt vastgelegd wat er gebeurt wanneer de kraan plots dicht gaat. Een overzicht.
Lees verder

Football Talk. Bruno Fernandes tekent bij tot 2026 - Zoon Ancelotti voor even hoofdtrainer bij Real Madrid
Zoek niet naar Carlo op de bank bij Real Madrid morgen. De Italiaanse hoofdcoach heeft corona opgelopen. Zijn zoon en T2, Davide, zal het duel tussen Real en Celta Vigo leiden.
Lees verder

Geluid klinkt op Mars anders dan op aarde
Als het mensen ooit gaat lukken om op Mars rond te lopen, zullen ze flink moeten wennen aan het geluid. Dat blijkt namelijk heel anders te klinken dan op aarde. Een internationale groep wetenschappers heeft dat ontdekt dankzij twee microfoons in de Marsverkenner Perseverance. De resultaten zijn vandaag gepubliceerd in het belangrijke wetenschappelijke blad 'Nature'.
Lees verder

LIVE RONDE VAN VLAANDEREN. Jumbo-Visma: "Nog geen nieuws over Van Aert" - Pogacar: "Het wordt een zotte wedstrijd, met of zonder Wout"
Komende zondag weten we wie Kasper Asgreen opvolgt op de erelijst van de Ronde van Vlaanderen. Wout van Aert verkeerde in supervorm, maar achter naam van de Belgische kampioen staan intussen vraagtekens en áls hij al start, zal hij moeten afrekenen met andere toppers als Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar. Op deze pagina zit u goed om al het nieuws in aanloop naar Vlaanderens Mooiste op de voet te volgen.
Lees verder

Raadkamer verlengt aanhouding van ex-deelnemer 'De Bachelorette': "Nochtans treft mijn cliënt in beide dossiers geen enkele schuld"
De ex-deelnemer (34) van datingprogramma 'De Bachelorette' die momenteel in de cel zit voor een steekpartij op de Grote Markt in Oudenaarde, verscheen deze morgen voor de raadkamer van Oudenaarde. Volgens zijn raadsman meester De Mot heeft zijn cliënt geen strafbare feiten gepleegd. Toch heeft de raadkamer zijn aanhouding met een maand verlengd.
Lees verder

Bella Hadid heeft rol te pakken in de tv-serie 'Ramy'
Bella Hadid (25) ruilt de catwalk binnenkort heel eventjes in voor een televisieset. Het Amerikaanse model heeft een rol te pakken in de Hulu-reeks 'Ramy'. Details over het personage van Hadid zijn voorlopig wel nog redelijk schaars.
Lees verder

Regering houdt gevangenissen Dendermonde en Sint-Gillis langer open
De federale regering gaat de gevangenissen van Dendermonde en Sint-Gillis langer openhouden om de overbevolking zo goed mogelijk op te vangen. Dat heeft de ministerraad beslist, zei minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) na afloop van de vergadering op een persconferentie. De effectieve uitvoering van de straffen korter dan drie jaar wordt bovendien stapsgewijs uitgevoerd, zei hij.
Lees verder

Baby komt met twee hoofden en drie armen ter wereld in India
In New Delhi, de hoofdstad van India, is een baby met twee hoofden geboren. De ouders verwachtten eigenlijk een tweeling, maar het kindje kwam met twee hoofden en drie armen ter wereld. Dokters geven de Siamese tweeling maar een kleine overlevingskans. Onze wetenschapsexpert Martijn Peters legt uit.
Lees verder

Eerste Britse politici krijgen boetes van 60 euro voor 'Partygate'-affaire
De Londense politie heeft de eerste boetes uitgedeeld aan Britse regeringsfunctionarissen voor hun deelname aan verboden coronafeestjes, ook wel bekend als de 'Partygate'-affaire. De boetes bedragen 50 pond, omgerekend zo'n 60 euro, zo meldt de Britse nieuwszender 'Sky News'. Wie een boete heeft ontvangen, maakt de politie niet bekend. Wel is bekend dat de Britse premier Boris Johnson niet beboet is.
Lees verder

Israël en Verenigde Arabische Emiraten sluiten vrijhandelsakkoord
Anderhalf jaar na de normalisering van hun betrekkingen, hebben Israël en de Verenigde Arabische Emiraten een vrijhandelsakkoord afgesloten. Zo willen ze hun commerciële relaties aanzwengelen.
Lees verder

Duik het weekend in met Goedele Liekens (en lees morgen haar interview in een gloednieuwe NINA)
Ben je het liefst happy single? Of liever met twee? "Happy met twee, dan", antwoordt Goedele Liekens (59) doordacht. Dat ze als seksuologe, politica en tv-gezicht weet wat ze wil in het leven, ontdek je morgen in NINA. Hoe haar ideale weekend eruitziet? Dat deelt ze alvast in onze weekenddilemma's.
Lees verder

"Laat het ons maar beslissen": scherprechters OHL en Cercle klaar om PO 1-kandidaten Gent en Antwerp het leven zuur te maken
Antwerp, AA Gent en Anderlecht. Twee ploegen spelen play-off 1, eentje valt af. In die ratrace spelen OH Leuven en Cercle Brugge voor scherprechter, met beide nog duels tegen Antwerp en Gent op de planning. Wij legden ons oor te luister bij coaches Marc Brys en Dominik Thalhammer.
Lees verder

Adil & Bilall ronden opnames 'Batgirl' af: "It's a wrap!"
De opnames van de nieuwe superheldenfilm 'Batgirl' zijn afgerond. Een film met een Belgisch kantje, want de prent werd geregisseerd door Adil El Arbi (33) en Bilall Fallah (36).
Lees verder