Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 8 april 2022

Raketaanval op vluchtende burgers in treinstation: zeker 39 burgerdoden waaronder ook 2 kinderen, gruwelijke beelden ...

HLN
Raketaanval op vluchtende burgers in treinstation: zeker 39 burgerdoden waaronder ook 2 kinderen, gruwelijke beelden tonen ravage in Kramatorsk
Bij een raketaanval op het treinstation in de Oost-Oekraïense stad Kramatorsk zijn volgens het de gouverneur van Donetsk zeker 39 gevallen en honderden gewonden. Volgens de woordvoerster van de bestuurlijke regio Donetsk zijn er ook twee kinderen onder de dodelijke slachtoffers. Er waren op het moment van de inslag naar schatting 4.000 Oekraïners aanwezig op het station gezien ze op die manier het oosten van het land probeerden te ontvluchten.
Lees verder

Raketaanval op vluchtende burgers in treinstation: zeker 39 burgerdoden waaronder ook 4 kinderen, gruwelijke beelden tonen ravage in Kramatorsk
Bij een raketaanval op het treinstation in de Oost-Oekraïense stad Kramatorsk zijn volgens het de gouverneur van Donetsk zeker 39 gevallen en honderden gewonden. Volgens de geheime dienst SBU zijn er ook vier kinderen onder de dodelijke slachtoffers. Er waren op het moment van de inslag naar schatting 4.000 Oekraïners aanwezig op het station gezien ze op die manier het oosten van het land probeerden te ontvluchten.
Lees verder

Een sandwichbord of koopwaar plaatsen in de winkelstraten van Knokke-Heist? Definitief verleden tijd: "Zorgt voor een omgekeerd effect"
Een sandwichbord of koopwaar plaatsen voor je winkel in Knokke-Heist? Dat is definitief verleden tijd. Het gemeentebestuur wil haar imago als kwalitatieve kustgemeente kracht bijzetten en voert daarom het verbod in. Er zijn nog enkele uitzonderingen mogelijk, mits het aanvragen van een vergunning. "Mooie, brede voetpaden in de winkelstraten zijn nu eenmaal gezelliger", zegt burgemeester Piet De Groote (GBL).
Lees verder

Israëlische premier Bennett geeft leger "totale vrijheid" om tegen terreur op te treden
De Israëlische premier Naftali Bennett heeft vrijdag gezegd dat hij de veiligheidstroepen carte blanche heeft gegeven om "de terreur te overwinnen", na een dodelijke aanval door een Palestijn in het centrum van Tel Aviv.
Lees verder

VDAB gebruikt nog wifirouters van Huawei
In de gebouwen van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) wordt er gebruikgemaakt van netwerkinfrastructuur van Huawei. Gisteren kwam militaire inlichtingendienst ADIV in opspraak omdat het volgens onderzoek van HLN en VTM Nieuws routers en servers van het Chinese bedrijf kocht. ADIV ontkent dat nu.
Lees verder

Miljoenen verdienen met kreunen en hijgen aan de telefoon: het waargebeurde verhaal van Netflix-reeks 'Dirty Lines'
Kreunend en hijgend zit Marly Salomon in de opnamestudio. Aan de andere kant van het glas staan de broers Frank en Ramon, oprichters van bedrijf Teledutch en allebei miljonair. "Ik ben eigenlijk heel preuts", vertelt Marly aan de kijker, vlak nadat ze in de microfoon sensueel "ik kom weer" heeft gegild. Zo begint de nieuwe Nederlandse Netflix-serie 'Dirty Lines', die gebaseerd is op het ware verhaal van de opkomst van de 06-sekslijnen in Amsterdam in de jaren tachtig. Een opmars die ridicuul veel inkomsten met zich meebracht. Voor even dan toch. "Ik heb echt niet aan mijn ouders verteld wat ik allemaal deed."
Lees verder

Bram (36) is al 14 jaar reisleider in Thailand: "Tijdens de coronapandemie heb ik hier een trailrunning community opgestart"
De zoektocht naar een nieuwe uitdaging bracht Bram Van den Bossche (36) toevallig naar Thailand. Intussen woont en werkt hij er al veertien jaar. "Ik had geen idee of de job als reisleider en het land me zouden liggen, maar al snel bleek het de juiste keuze te zijn. Al was de coronapandemie heel zwaar voor de toeristische sector."
Lees verder

Bram (36) is al 14 jaar reisleider in Thailand: "Nu kun je als toerist écht de pracht van het land ontdekken, zonder over de koppen te moeten lopen"
De zoektocht naar een nieuwe uitdaging bracht Bram Van den Bossche (36) toevallig naar Thailand. Intussen woont en werkt hij er al veertien jaar. "Ik had geen idee of de job als reisleider en het land me zouden liggen, maar al snel bleek het de juiste keuze te zijn. Al was de coronapandemie heel zwaar voor de toeristische sector."
Lees verder

Duik het weekend in met de familie Pfaff (en lees morgen hun interview in NINA)
Liever bekend of niet bekend? "Ik zou niet weten wat het is om niet bekend te zijn." Het is al twintig jaar geleden dat we het leven van de familie Pfaff op de voet volgden in hun realitysoap 'De Pfaffs'. Dat de band tussen Jean-Marie, Carmen en hun drie dochters Debby, Kelly en Lindsey nog altijd even sterk is, lees je morgen in NINA. Hoe hun perfecte weekend eruit ziet, ontdek je alvast in onze weekenddilemma's.
Lees verder

Ritchie De Laet kampt met darmprobleem: "Vaak pas laat duidelijk of trainen of spelen mogelijk is"
Antwerp-verdediger Ritchie De Laet kampt met een darmprobleem, zo blijkt uit enkele onderzoeken die de aanvoerder van de Great Old de voorbije weken onderging. Volgens de club is het probleem onder controle, maar kan het af en toe ook voor "zeer vervelende hinder" zorgen. "Het is vaak pas laat duidelijk of trainen of spelen mogelijk is."
Lees verder

Tesla roept in China 128.000 wagens terug wegens gevaar voor botsing
De Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens Tesla gaat in China bijna 128.000 voertuigen terugroepen wegens een fout die tot botsingen kan leiden. Dat heeft de Chinese toezichthouder aangekondigd.
Lees verder

Dit is de Aqualoop in Nederland, voor CenterParcs Benelux de eerste waterglijbaan die een looping maakt
Nederland heeft de eerste waterglijbaan met een looping. De primeur is voor CenterParcs in het Brabantse Kempervennen. Ondanks de naam gaat de glijbaan niet over de kop, want dat zou niet veilig genoeg zijn. "Een loop is een vorm die dusdanig kromt of buigt en zichzelf daardoor kruist. Het is een lus", zegt Twan Wilting, onderzoeker technische natuurkunde bij de TU Eindhoven aan het Nederlandse RTL Nieuws. Bekijk de nieuwe waterattractie in bovenstaande video.
Lees verder

Na de voorjaarsgekte: deze videogames houden je nog weken of maanden zoet
In februari en maart zijn er ongeveer evenveel grote blockbustergames verschenen als tijdens een gemiddelde najaarsmaand. Maar nu valt dat stil tot diep in de zomer, en zul je het dus de komende weken en maanden moeten doen met de titels die er de afgelopen tijd in de winkel zijn geploft. Een selectie van de toppers waarmee je het langste zoet zult zijn.
Lees verder

"Ze ging aan boord van privéjet": is prinses Charlene van Monaco alweer vertrokken?
Prinses Charlene (44) van Monaco haalt al maandenlang de krantenkoppen. De vrouw van prins Albert (64) wordt achtervolgd door geruchten, en als ze niet over haar huwelijk gaan, dan wel over haar gezondheid. Zo raakte onlangs bekend dat de prinses weer 'thuis' is, al zou ze in realiteit niet bij haar echtgenoot verblijven. Maar volgens sommige media heeft de prinses al opnieuw haar koffers gepakt en heeft ze Monaco alweer verlaten.
Lees verder

Ann (51) twee keer in evenveel dagen tijd opgelicht voor 10.000 euro: "Kwetsende kritiek duwt me nóg dieper in de put"
Oplichters hebben Ann Vanmeensel uit Meerbeek in twee dagen tijd meer dan 10.000 euro ontfutseld nadat ze online een handtas van 20 euro wilde verkopen. Omdat ze plots onraad rook, kon voorkomen worden dat ze nog eens 17.000 euro kwijt was. "Mensen vinden me dom, maar alles leek zo echt", vertelt het slachtoffer.
Lees verder

Minder dan helft asielzoekers daagt op voor gesprek bij regionaal terugkeerbureau. Mahdi toch "bijzonder positief"
Van alle uitgewezen asielzoekers die uitgenodigd worden door een regionaal terugkeerbureau van de Dienst Vreemdelingenzaken, kwam in de eerste maanden van het initiatief maar 41 procent opdagen voor een gesprek. Dat blijkt uit cijfers van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V), opgevraagd door Open Vld-Kamerlid Tim Vandenput.
Lees verder

Grote interesse in prequel van 'The Crown': "Er zijn al plannen om te filmen"
Fans van 'The Crown' kunnen met een beetje geluk op twee oren slapen. Er zijn namelijk gesprekken aan de gang over een mogelijke prequel van de reeks. Volgens bronnen is Peter Morgan, de scenarioschrijver van de populaire Netflixserie, zelfs al begonnen aan het script. "Ze zijn erg enthousiast over de verschillende mogelijkheden", klinkt het onder meer.
Lees verder

Siebe Schrijvers en 'superfan' Johan Boskamp grasduinen in het verleden: "Qua voetballend vermogen heeft Siebe z'n plek bij de Rode Duivels"
"Siebe stak er altijd met kop en schouders bovenuit." Johan Boskamp stak zijn bewondering voor Siebe Schrijvers (25) nooit onder stoelen of banken. Van spits bij de nationale U16 tot middenvelder bij OHL: wij brachten het duo samen voor 'a trip down memory lane'.
Lees verder

Van 'kom hier'-vingerbeweging tot diepe stimulatie: seksuoloog legt uit hoe je de 5 erogene spots prikkelt
De G-spot vinden blijft moeilijk. Zó moeilijk dat we soms twijfelen of het mythische genotsplekje wel bestaat. Britse onderzoekers brengen misschien beterschap: zij pleiten nu dat we de G-spot als een 'G-zone' moeten zien. En er is nog meer goed nieuws, want volgens seksuoloog Chloé De Bie is de G-spot niet de enige erogene zone daarbeneden. Vond jij de C-, P- of X-spot al? "We moeten durven masturberen om te weten hoe ons lichaam reageert op aanraking."
Lees verder

Moeten we de G-spot de G-zone noemen? En wat zijn de 4 andere erogene 'spots'? Seksuoloog legt uit
De G-spot vinden blijft moeilijk. Zó moeilijk dat we soms twijfelen of het mythische genotsplekje wel bestaat. Britse onderzoekers brengen misschien beterschap: zij pleiten nu dat we de G-spot als een 'G-zone' moeten zien. En er is nog meer goed nieuws, want volgens seksuoloog Chloé De Bie is de G-spot niet de enige erogene zone daarbeneden. Vond jij de C-, P- of X-spot al? "We moeten durven masturberen om te weten hoe ons lichaam reageert op aanraking."
Lees verder