Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 7 april 2022

Prins Harry verrast Britse team van Invictus Games: “Jullie hebben geen excuus om niet fit te zijn”

HLN
Prins Harry verrast Britse team van Invictus Games: "Jullie hebben geen excuus om niet fit te zijn"
De Invictus Games, een internationaal sportevenement voor militairen die psychisch of lichamelijk gewond zijn geraakt in het leger, vinden dit jaar plaats in Nederland van 16 april tot 22 april. Het Britse team is er alvast helemaal klaar voor. Initiatiefnemer Prins Harry verraste hen tijdens een videocall. "Jullie hebben helemaal geen excuus om niet fit te zijn dit jaar. Jullie hadden er twee jaar de tijd voor", lacht de hertog van Sussex.
Lees verder

Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie betaalde vorig jaar 3,4 miljard aan vakantiegeld uit
De Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie heeft vorig jaar 3,41 miljard euro bruto vakantiegeld uitbetaald aan ruim 1,1 miljoen werknemers. Opmerkelijk is dat het vakantiegeld dat toegekend werd voor de zogenaamde gelijkgestelde dagen op een jaar tijd meer dan verdubbeld is, in de eerste plaats als gevolg van de tijdelijke werkloosheid tijdens de coronacrisis. Dat blijkt donderdag uit het jaarverslag 2021 van de RJV.
Lees verder

Wordt Marine Le Pen de volgende Franse president? Extreemrechtse kandidate snoept steeds meer kiezers af van Macron
Aanstaande zondag vindt in Frankrijk de eerste ronde van de presidentsverkiezingen plaats. Van de twaalf kandidaten zijn er echter slechts twee die een reële kans maken: blijft Emmanuel Macron aan de macht, of moet hij de scepter doorgeven aan de extreemrechtse Marine Le Pen? Die laatste doet het iedere peiling immers telkens een tikje beter. Het verschil tussen beide kandidaten bedraagt momenteel nog amper tussen 1 en 2,5 procent.
Lees verder

Man (44) bewerkt stiefvader (63) met hamer na discussie op straat in Knokke-Heist: "Slachtoffer in kritieke toestand"
De politie van Knokke-Heist onderzoekt een zwaar geval van agressie donderdagmiddag in de Onderwijsstraat. Daar werd een man het slachtoffer van een aanval met een hamer. Dader en slachtoffer zouden tot het zelfde gezin behoren. Volgens onze informatie gaat het om een stiefvader en zijn stiefzoon.
Lees verder

Drie skiërs omgekomen bij lawine in Noorwegen
Bij een lawine in het Noorse Lyngen, in het noorden van het land, zijn drie skiërs om het leven gekomen. Dat meldt de politie donderdag. De zoekacties gaan voort om eventuele andere slachtoffers te vinden.
Lees verder

LIVE PREMIER LEAGUE. Wie wint in Leeds? Anderson afwezig na coronabesmetting
Donderdag is dartsdag. De Premier League trekt voor de negende ronde in het toernooi naar Leeds. Blijft Michael van Gerwen aan de leiding of doet Clayton haasje over? U volgt het live op deze pagina vanaf 20u!
Lees verder

Hoe komt het dat Ferrero al vier maanden wist van salmonella en Kinder Surprise-eitjes toch in de winkel bleven liggen? "Bij kwaad opzet wachten zware boetes"
Voedingsbedrijf Ferrero, producent van Kinder Surprise, is dan toch op de proppen gekomen met een uitleg voor de salmonellabesmetting die inmiddels in acht landen is vastgesteld. Een besmetting bij een filter op 15 december in de fabriek in Aarlen zou aan de basis liggen. De vraag is nu of het bedrijf er wel alles aan deed om zieke consumenten te vermijden.
Lees verder

Aantal aangevraagde werkloosheidsuitkeringen in VS op laagste stand sinds 1968
In de Verenigde Staten heeft het wekelijkse aantal aangevraagde eerste werkloosheidsuitkeringen vorige week de laagste stand sinds 1968 bereikt. Ten opzichte van de week daarvoor is het aantal aangevraagde eerste werkloosheidsuitkeringen met 5.000 gedaald tot 166.000 aanvragen. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Arbeid vandaag in Washington. Dat betekent dat werkgevers in een steeds krappere arbeidsmarkt hun werknemers aan boord weten te houden.
Lees verder

BV 24/7. Jamie-Lee Six poseert in lingerie en Jan Verheyen maakt nieuwe vrienden
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Militaire inlichtingendienst ontkent: "We hebben helemaal geen routers gekocht van Huawei"
De militaire inlichtingendienst ADIV ontkent dat het wifirouters en servers van het Chinese technologiebedrijf Huawei heeft gekocht. Dat heeft de chef van de militaire inlichtingendienst vice-admiraal Wim Robberecht gezegd aan VTM NIEUWS. Zo meteen meer.
Lees verder

Goffin bereikt kwartfinale in Marrakech na "typische gravelmatch"
David Goffin (ATP 74) plaatste zich voor de laatste acht op het ATP-toernooi in Marrakech (gravel/534.555 euro). De Belgische nummer één versloeg in zijn tweede ronde na twee uur en 49 minuten tennis de Spanjaard Pablo Andujar (ATP 73) in drie sets (5-7, 7-6 (7/4) en 6-3).
Lees verder

Evenepoel wil zich ooit zéker aan de Vlaamse koersen wagen, maar ploeg predikt kalmte: "Vorig jaar na Giro beslist het iets rustiger aan te pakken"
Hoeveel Flandrien-gehalte schuilt er in Remco Evenepoel (22)? Heel veel, menen Dirk De Wolf en Johan Museeuw. Voorlopig wijkt hij niet af van 'Het Plan': verder doorgroeien als ronderenner, om vanaf 2023 te kunnen oogsten. Maar ooit, op een dag? "Jawel, waag ik me eraan. Dat weet ik zeker!" Zijn ploeg tempert voorlopig het enthousiasme. "We gaan niet meer voortdurend zijn programma omgooien, zoals we dat in 2021 té vaak hebben gedaan."
Lees verder

Tigermania in Augusta: Woods maakt comeback onder massale belangstelling
De comeback is een feit. Bijna veertien maanden na zijn zwaar auto-ongeluk sloeg Tiger Woods (46) weer golfballen op The Masters. En dat onder grote belangstelling.
Lees verder

Pink Floyd brengt voor het eerst sinds 1994 nieuwe single uit ten voordele van Oekraïne
Vrijdag brengt Pink Floyd nieuwe muziek uit ten voordele van de bevolking van Oekraïne. Het nummer 'Hey, Hey, Rise Up!' is de eerste nieuwe muziek die ze samen als band hebben opgenomen sinds hun album 'The Division Bell' uit 1994.
Lees verder

PORTRET. Rasactrice Reinhilde Decleir (73) brak op haar 60ste door bij het grote publiek: ze werd onderschat, maar niet door wie met haar werkte
Ze geloofde er niks van toen Woestijnvis belde voor de rol in 'Van vlees en bloed' die haar wereldberoemd in Vlaanderen zou maken. Eindelijk, op haar zestigste. "Ik moest er een beetje mee lachen". Reinhilde Decleir (73) overleed maandag na een lange rit oog in oog met kanker. En na een vol, gul leven.
Lees verder

Een gesprek met dartsicoon Peter Wright: "Het is raar om de nummer één van de wereld te zijn, maar het geeft me een goed gevoel"
Peter Wright (52) is uitgegroeid tot een icoon in de dartssport. De excentrieke Schot kroonde zich in januari voor de tweede keer tot wereldkampioen en werd exact één maand geleden voor het eerst nummer één op de ranglijst. Een gesprek met 'Snakebite' over zijn eerste plek op de ranking, zijn vele pijlen en zijn ambities.
Lees verder

Vova (13) werd beschoten door Russische troepen: "Hij werd geraakt in zijn gezicht en heeft een beschadigde ruggengraat"
Vova werd beschoten door Russische troepen toen hij met zijn ouders wegvluchtte uit Kiev. Hij werd samen met zijn moeder naar een ziekenhuis in Kiev gebracht, zijn vader overleefde de aanval niet. De 13-jarige Vova werd geraakt in zijn hoofd en in zijn ruggengraat. Hij moet nog een aantal operaties ondergaan.
Lees verder

Camila Cabello vertelt bij Qmusic openhartig over haar angstaanvallen: "Ik dacht dat er iets mis was met mij"
Camila Cabello (25) onthulde in een interview met Jana De Wilde (24) van Qmusic hoe belangrijk haar familie voor haar is en vertelde ze openhartig over haar angstaanvallen: "Ik wilde heel graag zoals anderen zijn. Ik zag zoveel mensen hun leven leiden, communiceren met elkaar en plezier maken. Ik dacht echt dat er iets mis was met mij want voor mij gaan die dingen veel moeilijker." Op 8 april verschijnt haar nieuwe plaat 'Familia', waar ze ook zingt over de onderwerpen.
Lees verder

Letty (5) uit Baal werd doodziek na het eten van Kinder Surprise: "Dertig keer per dag naar toilet"
In ons land kunnen al minstens zo'n twintigtal personen gelinkt worden met salmonella door Kinder Surprise-chocolade. Eén van hen is de vijfjarige Letty uit Baal. De kleuter werd doodziek na het eten van zo'n eitje, met een lotnummer dat op de verboden lijst staat. "Dag en nacht brachten we door aan het toilet. Het was serieus schrikken", reageert haar mama.
Lees verder

AA Gent onderneemt geen stappen na cruciale buitenspelfase, maar wil VAR-falen verhalen op verantwoordelijken
AA Gent zal dan toch geen stappen ondernemen om de wedstrijd tegen Cercle Brugge te laten herspelen. Cercle-spits Thibo Somers scoorde tegen de Buffalo's, maar leek een voetje buitenspel te staan. Toch greep de VAR niet in, omdat de cameraman te laat op post was. Uiteindelijk tuimelde Gent na het 2-2-gelijkspel uit de top vier.
Lees verder