Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 17 april 2022

Opvolgers Peter Van de Veire bij MNM bekend

Opvolgers Peter Van de Veire bij MNM bekend

Na het vertrek van Peter Van de Veire staat bij radiozender MNM een nieuw duo klaar om de ochtendshow te presenteren: Kawtar Ehlalouch en Robin Keyaert. Dat maakt de zender bekend.

Lees verder

Opgelet met wedstrijd voor gratis Efteling-tickets

Op Facebook duiken opnieuw advertenties op van valse wedstrijden, waarmee je bijvoorbeeld gratis toegangstickets voor de Efteling kan winnen. Bij die advertenties staan partners als energiebedrijf Luminus, maar dat zegt nergens van te weten. Bovendien maken de kleine lettertjes duidelijk dat er iets niet klopt. Dat blijkt uit onderzoek van VRT Nieuws.

Lees verder

Zelfs cactussen bedreigd door opwarming van de aarde

Ongeveer 60% van de cactussoorten zal de komende decennia te maken krijgen met een minder gastvrij klimaat als gevolg van de opwarming van de aarde. Dat blijkt uit onderzoek van wetenschappers van de Universiteit van Arizona.

Lees verder

Nu al drie arrestaties na door politie georganiseerde hackathon

Een zogenoemde hackathon, waarbij specialisten van verschillende politie- en veiligheidsdiensten via publiek beschikbare bronnen zoals websites op zoek gaan naar informatie over voortvluchtige criminelen, heeft nu ook tot een derde arrestatie, in Colombia, geleid.

Lees verder

Waarom Oekraïne hoopt op regen, veel regen

Het Oekraïense leger krijgt hulp uit de lucht. Niet van gevechtsvliegtuigen, maar van regen. 'Geen goed moment voor Rusland om een offensief te beginnen', zegt Peter Wijninga van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies (HCSS).

Lees verder

Hijskraan levert acht ton zware magneet aan ziekenhuis in Izegem

De Roeselaarsestraat in Izegem was vrijdagochtend afgesloten ter hoogte van de Sint-Jozefskliniek voor de levering van een nieuwe NMR-scanner. Het gevaarte weegt acht ton en werd op zijn plaats geduwd via een gat in de muur in het nieuwe gebouw. Het gaat om een grote investering voor het ziekenhuis.  

Lees verder

Geen Marianne Vos in Parijs-Roubaix

De kasseiklassieker Parijs-Roubaix moet het vandaag zonder topfavoriete stellen: Marianne Vos legde een positieve coronatest af.

Lees verder

Populaire sekswerker mag weer op Tiktok

Sekswerker Mel mag weer op Tiktok. Vorig weekend werd ze geblokkeerd omdat de inhoud van haar bijdragen 'ongepast' was. Maar eigenlijk beantwoordde ze via het populaire medium alleen maar vragen van jongeren.

Lees verder

Officieel: Union wint van Beerschot met 5-0

De disciplinaire raad voor het profvoetbal van de voetbalbond heeft een uitspraak gedaan in de zaak Union-Beerschot. Union wint met 5-0. De raad volgt daarmee de vordering van het bondsparket.

Lees verder

Politie smst klanten van drugsdealer

Meer dan 250 personen in de buurt van het Nederlandse Venlo hebben vrijdag een sms'je gekregen van de politie. Alle 250 waren ze klanten van een opgepakte drugsdealer en hun telefoonnummer werd in de smartphone van de dealer gevonden.

Lees verder

Schip met 750 ton diesel gezonken voor Tunesië

De Tunesische autoriteiten doen er alles aan om een milieuramp af te wenden, nu een middelgrote tanker voor de kust is gezonken.

Lees verder

Longo Borghini rondt solo van 30 kilometer succesvol af in Parijs-Roubaix

De Italiaanse Elisa Longo Borghini (Trek-Segafredo) heeft dankzij een solo van ruim 30 kilometer Parijs-Roubaix op haar naam geschreven. Onze landgenote Lotte Kopecky won de sprint van de achtervolgende groep, voor de Nederlandse Lucinda Brand.

Lees verder

Lotte Kopecky grijpt net naast de zege in Roubaix: 'Ik ben toch vooral ontgoocheld'

Geen nieuwe overwinning voor Lotte Kopecky. De Belgische kampioene reed heel de dag alert voorin, maar op een aanval van Elisa Longo Borghini had ze geen antwoord. De tweede plek was dan ook het hoogst haalbare.

Lees verder

De Bruyne moet toekijken hoe Manchester City onderuit gaat tegen Liverpool

Liverpool heeft in de halve finale van de FA Cup Manchester City uitgeschakeld met 2-3. Kevin De Bruyne bleef na zijn blessure op de bank zitten.

Lees verder

Protest tegen geplande koranverbranding in Zweden ontaardt in rellen

Bij een protest in de Zweedse stad Örebro zijn zaterdag een tiental politieagenten en een betoger gewond geraakt. Het protest brak uit nadat de autoriteiten het licht op groen hadden gezet voor een evenement waarbij een koranverbranding zou plaatsvinden.

Lees verder

Luisteraars Radio 1 zetten Arno bovenaan Classics 1000

Het nummer 'Les yeux de ma mère' van Arno is door de luisteraars van Radio 1 verkozen tot het beste nummer ooit. Het staat voor het eerst bovenaan de Radio 1 Classics 1000, waar het Pink Floyd van de eerste plaats houdt.

Lees verder

Hoe Lotte Kopecky net naast een tweede monument greep

Met een tweede plaats in Parijs-Roubaix bewees Lotte Kopecky nogmaals dat ze dit seizoen tot de wereldtop is toegetreden. Toch voelde de uitkomst als een gemiste kans.

Lees verder

Weerbericht | Het wordt een zonnige Pasen

Het wordt een zonnige Pasen, met vooral in het westen hoge wolkensluiers.

Lees verder

Wat de indexering van uw loon nu juist betekent

Nu de inflatie de pan uitswingt, kunnen we in België rekenen op het systeem van automatische loonindexering om onze koopkracht te behouden. 'Een cruciaal instrument' volgens De Croo, maar ook een bron van nervositeit voor de werkgever. Wat kan beter aan het systeem? Economiejournalist Stijn Decock laat er zijn licht op schijnen.

Lees verder

Noord-Korea test 'nieuw wapensysteem'

Noord-Korea heeft twee projectielen afgevuurd in de richting van de zee. Dat zou het Zuid-Koreaanse leger zondag gemeld hebben volgens persbureau Yonhap.

Lees verder