Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 5 april 2022

Oprichter van Clouseau Bob Savenberg (60) trekt zich terug uit politiek om zich te focussen op oude liefde: “Ik ben...

HLN
Oprichter van Clouseau Bob Savenberg (60) trekt zich terug uit politiek om zich te focussen op oude liefde: "Ik ben bezig met enkele tv- en muziekprojecten, misschien open ik wel weer een boekingskantoor"
Bob Savenberg (60) heeft besloten om de Dilbeekse politiek vaarwel te zeggen. De medeoprichter van Clouseau en ex-manager van Natalia werd in 2018 nog verkozen als gemeenteraadslid en sinds 2019 is hij voorzitter voor zijn lokale Open Vld-partij. "Nu is het tijd om mijn carrière in de entertainmentsector nieuw leven in te blazen", vertelt hij ons.
Lees verder

Lisa toont in herkenbare video hoe vliegangst voelt. "Tijdens de rit naar de luchthaven ween ik al"
Hoog boven de wolken vliegen, al dromend over de verre bestemming waar je zult landen. De meesten vinden het hemels, maar voor een heel aantal mensen zijn vliegtuigen de hel. Lisa Di Giovanni (20) behoort tot die tweede groep. "Eens ik op zo'n vliegtuigstoeltje zit, begin ik te trillen als een rietje." Gedragstherapeute Barbara Depreeuw geeft zeven tips voor mensen met vliegangst, zodat je zorgeloos op je bestemming geraakt tijdens de (paas)vakantie.
Lees verder

Lisa toont in herkenbare video hoe vliegangst voelt. "Tijdens de rit naar de vlieghaven ween ik al"
Hoog boven de wolken vliegen, al dromend over de verre bestemming waar je zult landen. De meesten vinden het hemels, maar voor een heel aantal mensen zijn vliegtuigen de hel. Lisa Di Giovanni (20) behoort tot die tweede groep. "Eens ik op zo'n vliegtuigstoeltje zit, begin ik te trillen als een rietje." Gedragstherapeute Barbara Depreeuw geeft zeven tips voor mensen met vliegangst, zodat je zorgeloos op je bestemming geraakt tijdens de (paas)vakantie.
Lees verder

7 voedingsmiddelen die volgens voedingsdeskundige veroudering afremmen: "Tal van 100-jarigen roemen eieren als hun geheim ingrediënt"
Belgen worden gemiddeld zo'n 26 jaar ouder dan een eeuw geleden, maar toch doen we dat niet altijd in goede gezondheid. "Hoe we verouderen, is voor 49 procent genetisch bepaald. De overige 51 procent is het gevolg van omgevingsfactoren zoals voeding: dat kraakt of maakt je gezondheid", stelt Eric De Maerteleire, bio-ingenieur en doctor in de Landbouwkundige en Toegepaste Biologische Wetenschappen. Welke voedingsmiddelen helpen dan tegen veroudering?
Lees verder

Twee rijstroken versperd op E19 aan de afrit van Brecht
Op de E19 richting Antwerpen is een ongeval gebeurd aan de afrit van Brecht. Twee rijstroken zijn daardoor versperd.
Lees verder

GAMEREVIEW. 'Lego Star Wars: The Skywalker Saga' is meer dan ooit een digitale pretdoos
Het is al zes jaar geleden – van 'The Force Awakens' – dat we nog een 'Lego Star Wars'-game hebben zien verschijnen. Maar 'Lego Star Wars: The Skywalker Saga' kan tellen als retour en forme: de game legt de bouwstenen voor een potentieel geheel nieuwe generatie Lego-licentiegames.
Lees verder

BV 24/7. Klaasje toont dat ze sportief is en zo ziet Fabrizio er binnen 50 jaar uit
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Twee broers opgepakt voor schietpartij met zes doden in Sacramento
De politie heeft een tweede verdachte opgepakt na de schietpartij in de Amerikaanse stad Sacramento, waarbij zes doden vielen. De 27-jarige man werd op de plaats van de schietpartij aangetroffen met ernstige schotwonden en werd naar het ziekenhuis gebracht. Hij werd al snel als verdachte geïdentificeerd.
Lees verder

Pure wanhoop van Oekraïense ouders: ze schrijven contactgegevens op lichaam van hun kinderen
Een klein kind met een luier om staat met de rug naar de camera. Op het lichaam van het meisje hebben de ouders hun contactgegevens geschreven in grote letters en cijfers. In Oekraïne 'taggen' moeders en vaders hun kinderen voor het geval ze wees worden of zoek raken in een oorlog die niets of niemand ontziet.
Lees verder

Tadej Pogacar, Ghana en Jan Smit: Nederlanders lachen zich nog eens kapot met ons competitieformat
De play-offs naderen met rasse schreden in de Jupiler Pro League. Een gelegenheid voor de Nederlanders om te spotten met het competitieformat van onze vaderlandse competitie. De Speld Sport, een satirisch online nieuwsmagazine, legt, in onderstaand filmpje, op geheel eigen wijze de werking van de Champions' play-offs uit.
Lees verder

LIVE (21u). Jan Vertonghen staat met Benfica voor zware opdracht tegen Liverpool - Luis Diaz keert met Liverpool terug naar Portugal
In het Estadio da Luz staat het Benfica van Jan Vertonghen voor een zware opdracht tegen Liverpool, waar er niet meer dan een bijrol zal weggelegd zijn voor Divock Origi. In de vorige ronde sleepte Benfica zich voorbij Ajax, maar de tegenstander van vanavond is van een ander kaliber. Wie wint de heenmatch van de kwartfinale van de Champions League? Volg het hier LIVE!
Lees verder

COLUMN. Margriet Hermans over 'Liefde voor Muziek': "Koen Buysse had voor het eerst in z'n leven stemproblemen"
Dit seizoen is Margriet Hermans (68) als éminence grise hét middelpunt van 'Liefde Voor Muziek'. De zangeres hield het hele avontuur lang een dagboek bij, en gunt ons zo iedere week een unieke blik achter de schermen. In de eerste aflevering vertelt ze over het afscheid van haar echtgenoot, de kennismaking met de kandidaten - die ze niet zo goed gegoogeld had -, en de verschillen tussen hen. "Sommige collega's hadden genoeg bagage bij zich om drie maanden te overleven in het Amazonewoud!"
Lees verder

LIVE. Haalt peloton vroege vluchters nog in? Wie wint langste etappe in Ronde van het Baskenland?
Vandaag staat de langste etappe van de Ronde van het Baskenland op het programma. Het peloton moet tussen Leitza en Viana 207,6 kilometer afleggen. De rit eindigt op een oplopende aankomst. Wie zegeviert? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Alaphilippe rondt knap voorbereidend werk Evenepoel af in Ronde van Baskenland, Hermans derde
Deugddoende overwinning voor Quick.Step-Alpha Vinyl. Julian Alaphilippe schreef de tweede etappe van de Ronde van het Baskenland op zijn naam na knap voorbereidend werk van Remco Evenepoel. Quinten Hermans was een knappe derde, Primoz Roglic behield zijn leiderstrui.
Lees verder

Griekenland betaalt IMF-schuld twee jaar eerder dan voorzien af
Griekenland heeft de laatste schijf van zijn schuld bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) twee jaar eerder dan voorzien terugbetaald. Dat blijkt uit een tweet van de Griekse premier.
Lees verder

Minderjarige daders van overval met machete en pistool zijn opnieuw op vrije voeten: "Belgische justitie was niet bevoegd"
De twee overvallers die vrijdagmiddag in hartje Brugge een 18-jarige scholier beroofden met een machete en pistool, blijken twee Nederlandse tieners te zijn van amper 16 en 17 jaar oud. Omdat het Belgische gerecht niet bevoegd is, werden beide verdachten na een nachtje cel opnieuw vrijgelaten.
Lees verder

Ditte krijgt kankerdiagnose en schrijft een boek met mama-wijsheid voor haar dochters
"Binnenkort vertellen de dokters me hoeveel maanden ik nog te leven heb. Ik ga sterven. Ja, mensen sterven. Dat is niet het einde van de wereld", dacht Ditte Van de Velde (58) nadat ze te horen had gekregen dat er een groot kankergezwel op haar nieren zat. Ze begon te schrijven. Korte stukjes tekst en goede raad voor haar twee dochters. Mama-wijsheid die ze hen nog gauw wou meegeven, zoals: 'Doe eerst eens samen de afwas en kijk wat dat geeft, voor je met een knappe jongen het bed induikt'.
Lees verder

LIVE. Zelensky spreekt VN-Veiligheidsraad toe: "Vreselijkste oorlogsmisdaden in Oekraïne sinds Wereldoorlog"
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft vandaag de VN-Veiligheidsraad toegesproken. In zijn speech vergeleek de president de Russen met IS-strijders, aangezien ze talloze burgers van Boetsja, een voorstad van de Oekraïense hoofdstad Kiev, op koelbloedige manier zouden hebben vermoord. Volgens Zelensky zijn de "vreselijkste oorlogsmisdaden sinds de Wereldoorlog" gepleegd in Oekraïne. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Ook joodse gemeenschap stapt naar mensenrechtenhof tegen verbod op onverdoofd slachten
Negen mensen uit de Belgische joodse gemeenschap zijn naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) gestapt uit onvrede met het verbod op onverdoofd slachten in Vlaanderen en Wallonië. Dat laat hun Franse advocaat weten. Het gaat onder meer om de Brusselse opperrabbijn Albert Guigui.
Lees verder

Grote volière moet oplossing bieden voor ophokplicht bij dierenopvang Rata's Animal Shelter: "Zoveel kippen op kleine plaats is niet langer vol te houden"
De ophokplicht voor pluimvee is voor dierenopvangcentrum Rata's Animal Shelter in Belsele niet langer vol te houden. "Het broedseizoen komt eraan en de hormonen spelen op. Teveel kippen op een kleine plaats is niet langer te verantwoorden", zegt uitbaatster Ines Nicque. Het opvangcentrum wil nu een grote volière bouwen die haar volledige buitengebied overspant.
Lees verder