Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 4 april 2022

Nederlandse bondscoach Louis Van Gaal (70) lijdt aan prostaatkanker: wat zijn de symptomen van deze ziekte en hoe kan...

HLN
Nederlandse bondscoach Louis Van Gaal (70) lijdt aan prostaatkanker: wat zijn de symptomen van deze ziekte en hoe kan je ze herkennen?
De Nederlandse bondscoach Louis van Gaal (70) maakte bekend dat hij aan een agressieve vorm van prostaatkanker lijdt. Dat orgaan is niet groter dan een walnoot en de functie ervan is beperkt. "Pas als je er problemen mee krijgt, besef je dat je er een prostaat hebt", zegt Piet Hoebeke, topdokter, uroloog en professor aan het UZ Gent. Hij vertelt hoe je problemen herkent, wat de prognose is en wie het vaakst getroffen wordt.
Lees verder

"Dikke Nordin" wraakt opnieuw rechters, drugsproces met 51 verdachten stilgelegd
Drugscrimineel Nordin El Hajjioui heeft vanmorgen de rechters gewraakt op een drugsproces met 51 verdachten. Het proces is voor onbepaalde tijd stilgelegd. El Hajjioui die in Dubai verblijft, riskeert in deze zaak twaalf jaar celstraf voor de invoer van cocaïne.
Lees verder

Professionele cannabisplantage met 11 kweekkamers en 2.100 planten ontmanteld
In een woning langs de Haachtsesteenweg in Diegem heeft de lokale politie ViMa (Vilvoorde-Machelen) vrijdag een professionele cannabisplantage ontmanteld. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde.
Lees verder

Louis Van Gaal (70) lijdt aan prostaatkanker, een ziekte die hij geheim hield voor zijn spelers: "Ze zien een gezonde kerel, maar dat is niet zo"
Louis van Gaal (70) kampt met een agressieve vorm van prostaatkanker. Dat heeft de bondscoach van Oranje zelf verteld in het Nederlandse programma 'Humberto'. Van Gaal deelde het nieuws over zijn ziekte niet eerder, omdat hij zijn spelersgroep niet wilde beïnvloeden.
Lees verder

Bewondering voor Pedri 'Potter' na heerlijke goal tegen Sevilla: "Met zijn magische actie liet hij iedereen omvallen"
De opmars van Barcelona in La Liga is voorlopig niet te stuiten. Door de 1-0-zege van zondagavond in de topper tegen Sevilla is de ploeg van Xavi opgeklommen naar de tweede plaats, achter Real Madrid. Supertalent Pedri, die met een magistraal doelpunt de wedstrijd besliste, is vanochtend de gevierde man in de Spaanse kranten.
Lees verder

Hoogste aantal bouwvergunningen in 25 jaar uitgereikt
In 2021 werden er in ons land 31.804 vergunningen uitgereikt voor residentiële nieuwbouw. Volgens de cijfers van Statbel gaat het om een stijging van 11,2 % in vergelijking met een jaar eerder. Het is het hoogste aantal in een kwarteeuw. De vergunde renovaties kwamen zelfs uit op een record van 34.401.
Lees verder

Satellietbeelden tonen massagraf in Boetsja
Op satellietbeelden van de Oekraïense stad Boetsja is een plaats te zien waar afgelopen weekend een massagraf werd gevonden. Gruwelijke beelden van lijken langs de wegen waren gisteren aanleiding tot internationale afschuw en verontwaardiging over de wreedheden die de Russische troepen aanrichtten bij hun terugtrekking uit de regio rond de Oekraïense hoofdstad Kiev.
Lees verder

CELEB 24/7. Britney Spears heeft een nieuwe assistente en Halsey ging onder het mes
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Hongaars referendum over LGBTQ+-beleid is niet-bindend
Het referendum over het omstreden LGBTQ+-beleid in Hongarije is niet-bindend, omdat minder dan de helft van de kiezers is komen opdagen. Hongaren konden zondag "ja" of "nee" antwoorden op vier vragen, waaronder of ze vinden dat geslachtsveranderingen onder kinderen moeten worden "gepromoot" en of scholen workshops over seksuele geaardheid mogen houden zonder toestemming van de ouders.
Lees verder

Roep om scherpere sancties tegen Rusland neemt toe na gruwel in Boetsja: "Oorlogsmisdaden kunnen niet ongestraft blijven"
De roep om nieuwe sancties tegen Rusland neemt toe vanwege de gruweldaden in vooral de Oekraïense plaats Boetsja, die aan Russische troepen worden toegeschreven.
Lees verder

Verdriet blijft Cercle-familie achtervolgen: trouwe supporter Marc (65) overleden vlak voor wedstrijd tegen Gent. "Het is een gitzwarte week geweest"
De Cercle-familie krijgt nog maar eens een dreun te verwerken. Afgelopen weekend moesten ze definitief afscheid nemen van doelman Miguel Van Damme (28) en verloor vrijwilligster Anita (70) de strijd tegen kanker. Alsof het verdriet nog niet groot genoeg was, overleed vlak voor de wedstrijd Marc De Rycke (65). De trouwe supporter was op weg naar het stadion, maar overleed aan een hartaanval. "Niemand zag dit aankomen", getuigt zijn dochter.
Lees verder

Korter douchen, lagere brandstofprijzen en goedkoper openbaar vervoer: zo pakken andere landen de energiecrisis aan
De verlaging van accijnzen moet ervoor zorgen dat een tankbeurt goedkoper is in ons land. Ook de verlaging van de btw op gas, een premie van 200 euro voor wie met mazout, propaan of butaan verwarmt of kookt en de verlenging van het sociaal tarief maken deel uit van het derde pakket steunmaatregelen. Wat doen andere landen om de prijzige energiefactuur aan te pakken?
Lees verder

Boer Garry's dochter Willeke beviel op haar 15e: "Pas enkele uren ervoor hoorde ik dat ik zwanger was"
"Papa kan moeilijk alleen zijn", zegt Willeke (22). "Hij heeft iemand nodig om zijn hart bij te luchten." En dus schreef ze papa Garry (46) in voor 'Boer Zkt. Vrouw'. Die staat misschien wel voor de uitdaging van z'n leven, want hij heeft nooit een andere vrouw gekend dan Willekes mama. De twee vertellen in dit dubbelinterview over hoe het is om onder één dak te wonen, haar onverwachte bevalling en de zware breuk met Willekes moeder. "Sommige dagen ontbrak het me aan fut om op te staan."
Lees verder

Warmtepomp installeren in een slecht geïsoleerd huis? Dit zijn de mogelijkheden
Woon je in een oudere woning, maar wil je ook graag een warmtepomp installeren? Dan moet je met verschillende zaken rekening houden. Hoe weet je of je een warmtepomp kan aansluiten op je huidige radiatoren? En hoeveel moet je extra isoleren? Bouwsite Livios helpt je op weg.
Lees verder

Florian (36) en Stefanie (34) vinden een hoog loon geen prioriteit: "De kinderen zijn niet verwend qua spullen, wel op vlak van tijd die we samen doorbrengen"
Ze doen hun job allebei met veel passie, maar zeker zo belangrijk is hun werk-leefbalans. "We vinden het een absolute noodzaak om veel tijd door te brengen met onze kinderen", zeggen Florian en Stefanie, die voor ons uitrekenden hoeveel ze verdienen. "Met ons gezinsbudget van 4.300 euro kunnen we comfortabel leven. Een dikke auto of dure kleren interesseren ons totaal niet."
Lees verder

"Onze keuken ademt design, maar heeft ons amper 500 euro gekost: Florian (36) en Stefanie (34) vinden vrije tijd belangrijker dan hoog loon
Ze doen hun job allebei met veel passie, maar zeker zo belangrijk is hun werk-leefbalans. "We vinden het een absolute noodzaak om veel tijd door te brengen met onze kinderen", zeggen Florian en Stefanie, die voor ons uitrekenden hoeveel ze verdienen. "Met ons gezinsbudget van 4.300 euro kunnen we comfortabel leven. Een dikke auto of dure kleren interesseren ons totaal niet."
Lees verder

Stookolie wordt opnieuw duurder
Stookolie wordt vanaf morgen weer duurder. Dat meldt de FOD Economie.
Lees verder

Ooggetuigen van gruwelijke oorlogsmisdaden door Russische soldaten in Boetsja spreken: "Ze duwden hem op zijn knieën en schoten hem door het hoofd"
De omvang van het afschuwelijke bloedbad dat het Russische leger aanrichtte in de Oekraïense voorstad Boetsja, ten noordwesten van Kiev, wordt alsmaar duidelijker. 'Bild' sprak met ooggetuige Irina, die haar man voor haar ogen zag doodgeschoten worden. Ook de 'New York Times' verzamelde getuigenissen van Oekraïense burgers die gruweldaden meemaakten. "Ze schoten iedereen neer die ze zagen." We waarschuwen gevoelige lezers voor de harde beelden.
Lees verder

Inflatie in Turkije stijgt tot meer dan 60 procent: hoogste peil in twintig jaar
De inflatie in Turkije is in maart gestegen tot meer dan 60 procent. De prijzen stegen de afgelopen maand met 61,14 procent in vergelijking met een jaar eerder, meldt het nationale statistiekbureau maandag. Dat is de sterkste stijging in twintig jaar. In vergelijking met februari steeg de inflatie met 5,46 procent.
Lees verder

KOERS KORT. Moscon zet punt achter voorjaar: "Mijn conditie zit onder het nulpunt"
Gianni Moscon zal de komende weken niet meer in actie komen in de voorjaarsklassiekers. Dat maakte de 27-jarige Italiaan zelf bekend op sociale media. Moscon, die afgelopen winter INEOS Grenadiers verliet voor Astana, gaf zondag op in de Ronde van Vlaanderen. Eerder dit seizoen liet hij ook al opgaves noteren in de Strade Bianche, E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen.
Lees verder