Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 28 april 2022

Na veroordeling voor stalking ex-Miss België riskeert frituurbaas nu 900.000 euro te moeten betalen voor fraude: “...

HLN
Na veroordeling voor stalking ex-Miss België riskeert frituurbaas nu 900.000 euro te moeten betalen voor fraude: "Het is één groot complot"
De Nederlandse zakenman Koos Perdaems (65) riskeert twee jaar cel met uitstel wegens jarenlange belastingontduiking via zijn frituur N°1, vlak bij de Antwerpse Grote Markt. De fiscus vordert onder meer ook 900.000 euro achterstallige personenbelasting. Perdaems raakte vooral bekend als de aanbidder van ex-miss België Ilse De Meulemeester.
Lees verder

ASSISEN. "Hij had zo vaak de kans om van zijn plan af te zien, maar hij ging er toch mee door." Advocaten nabestaanden zijn hard voor Jonas V.
De jury zal donderdagavond dan toch niet in beraad gaan over de vraag of Jonas V. schuldig is aan de oudermoord op zijn vader Adel. Dat onverwachte uitstel, waar de jury de voorzitter specifiek om vroeg, gaf de advocaten van alle partijen wel de kans om hun respectieve standpunten nog eens extra in de verf te zetten. Daar maakten de procureur-generaal en de raadslieden van de nabestaanden gretig gebruik van. "Hij had zoveel andere keuzes, maar koos ervoor zijn vader te doden."
Lees verder

PFOS-onderzoek bij jonge kinderen in Zwijndrecht toont hoge bloedwaarden aan: "Het lijkt wel alsof er een donkere wolk boven onze tuin hangt, misschien krijgen ze nog extra PFOS binnen"
Onderzoek toont aan dat zes van de twintig kinderen in Zwijndrecht te veel PFOS in hun bloed hebben. Drie kinderen zitten zelfs in de hoogste categorie, zo blijkt uit de resultaten die VTM NIEUWS kon inkijken. Inmiddels hebben al meer dan 2.000 buurtbewoners van de 3M-fabriek in Zwijndrecht zich aangemeld voor een bloedonderzoek op de aanwezigheid van PFAS, de verzamelnaam voor duizenden quasi onafbreekbare synthetische stoffen waartoe ook PFOS behoort. Dat meldt ook het Agentschap Zorg en Gezondheid.
Lees verder

ANALYSE. Poetin draait de gaskraan dicht, maar zet daarmee vooral zichzelf klem
De Russische president Poetin heeft gedaan wat niemand verwachtte: hij zet het gaswapen in tegen Europa. Woensdag sloot Gazprom de toevoer af naar Polen en Bulgarije, omdat deze landen weigeren af te rekenen in roebels, zoals hij onlangs had geëist. Maar wat wil Poetin met zijn actie bereiken? En wie doet hij er pijn mee? Vooral zichzelf, zo blijkt alvast uit een analyse van de Volkskrant.
Lees verder

Italië handhaaft mondmaskerplicht bij indoor evenementen
Italië verlengt tot 15 juni de verplichting om mondmaskers te dragen op het openbaar vervoer en bij indoor evenementen. Dat heeft minister van Volksgezondheid Roberto Speranza bekendgemaakt.
Lees verder

Rusland stuurt nieuwe waarschuwing naar Westen: "Stel ons geduld niet verder op de proef"
Rusland heeft opnieuw een waarschuwing naar het Westen gestuurd. "Stel ons geduld niet verder op de proef", maakt de woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken duidelijk.
Lees verder

Gerechtelijk onderzoek geopend naar Orpea-woonzorgcentra in Frankrijk
In Frankrijk is een gerechtelijk onderzoek geopend nadat de Franse staat een klacht had ingediend tegen de woonzorggroep Orpea. Dat meldt het Franse Openbaar Ministerie. De Franse overheid beschuldigt Orpea ervan zijn bewoners slecht te behandelen en vraagt het bedrijf bovendien om subsidies terug te betalen.
Lees verder

Vakbonden VRT dienen actieaanzegging in na aankondiging herstructurering
De drie vakbonden bij de VRT hebben een actieaanzegging ingediend. Die moet alle geplande en niet-geplande acties van de VRT-medewerkers dekken. Deze acties kunnen aanleiding geven tot afwezigheden van werknemers die deelnemen aan de acties. Eventuele afwezigheden worden met deze actieaanzegging door de drie vakbonden gedekt en ondersteund. Dat hebben ACV-VRT, ACOD-VRT en VSOA-VRT donderdagavond aan Belga bekendgemaakt.
Lees verder

Van Gent naar Sicilië: Kobe Desramaults opent nieuw restaurant op Italiaans eiland
Topchef Kobe Desramaults ruilt Gent voor Sicilië. Hij trekt richting Finale di Pollina, een klein dorpje op een uur rijden van de hoofdstad Palermo. "Ik ga er koken met zicht op het schitterende strand", schrijft hij op Instagram.
Lees verder

Wallonië beperkt verkiezingsuitgaven op sociale media
De Waalse regering zet een plafond op de uitgaven die partijen mogen doen voor advertenties op sociale media tijdens de volgende provincie- en gemeenteraadsverkiezingen in 2024. Daarmee tackelen regeringspartijen PS, Ecolo en MR vooral de extreemlinkse PVDA.
Lees verder

Amber Heard in tranen tijdens getuigenis over haar relatie met Elon Musk: "Ze was nooit verliefd op hem"
Normaal gezien is er geen spatje emotie op haar gezicht te bespeuren, maar vandaag pinkte Amber Heard wel degelijk een traantje weg tijdens haar monsterproces tegen ex-man Johnny Depp. Dat gebeurde tijdens een getuigenis over haar relatie met miljardair Elon Musk.
Lees verder

Amber Heard in tranen tijdens getuigenis over Elon Musk: "Ze loog over het geld dat ze beloofde weg te schenken"
Normaal gezien is er geen spatje emotie op haar gezicht te bespeuren, maar vandaag pinkte Amber Heard wel degelijk een traantje weg tijdens haar monsterproces tegen ex-man Johnny Depp. Dat gebeurde tijdens een getuigenis over haar relatie met miljardair Elon Musk. Later tijdens de procesdag werd duidelijk dat Musk maar liefst de helft van Ambers donatie aan het goede doel ACLU betaalde. Dat terwijl Heard had beloofd om de helft van het schikkingsgeld na haar scheiding met Johnny weg te geven.
Lees verder

"Het is omdat Ulla wil blijven": Klopp kondigt in grappig filmpje aan dat hij contract Liverpool verlengt
Jürgen Klopp (54) zit nog zeker tot medio 2026 als manager op de bank bij Liverpool. De Duitser, die nog vastlag tot 2024, heeft zijn contract met twee jaar verlengd. Dat maakte hij zelf bekend in een video op de sociale media van de Engelse club. "Ik heb iets aan te kondigen. Sommigen zullen het leuk vinden, anderen niet. Ik blijf nog twee jaar langer. En ik niet alleen, ook mijn coaches - dat is eigenlijk het belangrijkste. Waarom? Omdat Ulla hier wil blijven. Wat doe je - als goeie echtgenoot - wanneer je vrouw wil blijven? Je blijft! Dat is natuurlijk niet de enige reden. Ik hou van deze club, het is de beste plaats om te zijn. Ik voel me hier heel, heel gelukkig."
Lees verder

Football Talk. Klopp tekent voor twee jaar bij en blijft tot 2026 manager van Liverpool - Dom ruilt Beerschot voor OHL
Jürgen Klopp (54) zit nog zeker tot medio 2026 als manager op de bank bij Liverpool. De Duitser, die nog vastlag tot 2024, heeft zijn contract met twee jaar verlengd. Dat maakte hij zelf bekend in een video op de sociale media van de Engelse club. "Ik heb iets aan te kondigen. Sommigen zullen het leuk vinden, anderen niet. Ik blijf nog twee jaar langer. En ik niet alleen, ook mijn coaches - dat is eigenlijk het belangrijkste. Waarom? Omdat Ulla hier wil blijven. Wat doe je - als goeie echtgenoot - wanneer je vrouw wil blijven? Je blijft! Dat is natuurlijk niet de enige reden. Ik hou van deze club, het is de beste plaats om te zijn. Ik voel me hier heel, heel gelukkig."
Lees verder

BV 24/7. Feest ten huize Destadsbader en een opvallend huwelijksaanzoek voor Kim Van Oncen
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

LIVE PREMIER LEAGUE DARTS. Michael van Gerwen opent de avond tegen James Wade
De Premier League darts houdt vanavond halt in Dublin voor de twaalfde ronde. Als Michael van Gerwen - die begint tegen James Wade - de speeldag wint, is hij zo goed als zeker van een plek in de play-offs. U kan alle wedstrijden LIVE bekijken op VTM2 of hieronder volgen in onze liveblog.
Lees verder

Nederlands scherpste tv-columniste schuift vanavond aan bij 'Vandaag Inside': "Excuses? Dat woord krijgt Johan Derksen normaal nooit uit zijn mond"
Verloopt alles vanavond zoals gepland - met hem weet je namelijk nooit - dan heeft Johan Derksen (73) straks zijn 'welgemeende' excuses voor de 'kaarsverkrachting' aangeboden. Want daartoe heeft tv-zender SBS6 en het overkoepelende Talpa hem nu verplicht. Al twijfelen velen nog altijd aan zijn oprechtheid. Ook de bekende tv-columniste Angela de Jong (46), nota bene als gast aanwezig in het programma: "Excuses is een woord dat Derksen normaal nooit uit zijn mond krijgt."
Lees verder

Paus Franciscus geeft opvallende raad: "Wees lief voor je schoonmoeder"
"Wees lief voor je schoonmoeder." Die opvallende raad gaf paus Franciscus tijdens zijn wekelijkse toespraak op het Sint-Pietersplein.
Lees verder

Minder metro's in Madrid door hoge stroomfactuur
In Madrid rijden er minder metro's rond dan normaal. Wegens de hoogoplopende elektriciteitsrekening ziet de uitbater zich genoodzaakt om zowat een tiende van de ritten te schrappen.
Lees verder

Familie Halyna Hutchins wil dat politie beelden van schietincident verwijdert
De familie van de overleden cameravrouw Halyna Hutchins eist dat de politie van Santa Fe in de Amerikaanse staat New Mexico de beelden van het fatale schietincident op de set van de film 'Rust' verwijdert. Dat zegt de advocaat van de familie in een brief die naar de politie is gestuurd naar aanleiding van de maandag vrijgegeven beelden. Nieuwszender CNN heeft de brief ingezien.
Lees verder