Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 1 april 2022

LOTING WK 2022. Eerst Canada, dan Marokko en Kroatie: Duivels blij met “lastige maar leuke poule”, maar in mogeli...

HLN
LOTING WK 2022. Eerst Canada, dan Marokko en Kroatie: Duivels blij met "lastige maar leuke poule", maar in mogelijke achtste finale wacht kraker
De Rode Duivels spelen op het WK voetbal in Qatar in poule F tegen eerst Canada, dan Marokko en vervolgens Kroatië. Op respectievelijk donderdag 23 november, zondag 27 november en donderdag 1 december. Leuke groep en geen te vroege start, zoals Roberto Martínez dat wenste. Tot zover het goeie nieuws. Want in een mogelijke achtste finale wacht een tegenstander uit de groep met Spanje en Duitsland. Nederland zit in de groep met reekshoofd Qatar en speelt meteen op de openingsspeeldag tegen Senegal.
Lees verder

LOTING WK 2022. "Duivels blij met poule" met Canada, Marokko en Kroatië, maar in mogelijke achtste finale wacht kraker
De Rode Duivels spelen op het WK voetbal in Qatar in poule F tegen eerst Canada, dan Marokko en vervolgens Kroatië. Op respectievelijk donderdag 23 november, zondag 27 november en donderdag 1 december. Leuke groep en geen te vroege start, zoals Roberto Martínez dat wenste. Tot zover het goeie nieuws. Want in een mogelijke achtste finale wacht een tegenstander uit de groep met Spanje en Duitsland. Nederland zit in de groep met reekshoofd Qatar en speelt meteen op de openingsspeeldag tegen Senegal.
Lees verder

LIVE. Ruud Vormer, die 350ste match speelt voor Club Brugge, en Noa Lang in basis tegen Beerschot
• 't Kiel (20u45) • Ref: Bert Put • Club kan tot op twee punten komen van leider Union • Beerschot al veroordeeld naar 1B
Lees verder

LIVE RONDE VAN VLAANDEREN. Mathieu van der Poel kent ploegmaats - Christophe Laporte: "Ook zonder Wout kunnen we meespelen voor winst"
Komende zondag weten we wie Kasper Asgreen opvolgt op de erelijst van de Ronde van Vlaanderen. Wout van Aert staat door een coronabesmetting niet aan de start. Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar zijn enkele van de andere toppers. Op deze pagina zit u goed om al het nieuws in aanloop naar Vlaanderens Mooiste op de voet te volgen.
Lees verder

LIVE RONDE VAN VLAANDEREN. Stijn Vlaeminck: "Van Aert zal waarschijnlijk niet starten" - Pogacar: "Het wordt een zotte wedstrijd, met of zonder Wout"
Komende zondag weten we wie Kasper Asgreen opvolgt op de erelijst van de Ronde van Vlaanderen. Wout van Aert verkeerde in supervorm, maar achter naam van de Belgische kampioen staan intussen vraagtekens en áls hij al start, zal hij moeten afrekenen met andere toppers als Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar. Op deze pagina zit u goed om al het nieuws in aanloop naar Vlaanderens Mooiste op de voet te volgen.
Lees verder

Vrouw (38) verdacht van brandstichtingen in Hoboken blijft in de cel
De raadkamer in Antwerpen heeft de aanhouding bevestigd van de 38-jarige vrouw die verdacht wordt van een reeks brandstichtingen in het Antwerpse district Hoboken. Dat meldt het parket. Ze werd vorig weekend op heterdaad betrapt toen ze een bestelwagen in brand had gestoken.
Lees verder

Jim Carrey stopt hoogstwaarschijnlijk met acteren: "Ik heb genoeg gedaan"
Jim Carrey (60) gaat hoogstwaarschijnlijk met pensioen. De acteur, die de laatste jaren al minder actief was, is naar eigen zeggen wel klaar met zijn carrière. "Enkel als er engelen verschijnen die een script brengen dat in gouden inkt is geschreven, zou ik nog even verdergaan."
Lees verder

Parket van Parijs opent onderzoek voor "onopzettelijke doodslag" na E. coli in pizza's
Het parket van Parijs heeft vrijdag gezegd dat het een onderzoek wegens "onopzettelijke doodslag", "bedrog" en "het in gevaar brengen van anderen" heeft geopend na verscheidene zware gevallen van besmetting met de E.colibacterie bij de consumptie van diepvriespizza's van het merk Buitoni.
Lees verder

Wout van Aert (27) door coronabesmetting niet in Ronde van Vlaanderen: "Het beestje heeft mij op het slechtst mogelijke moment te pakken"
Géén Wout van Aert in de Ronde van Vlaanderen. De Belgische kampioen is geveld door het coronavirus en moet forfait geven voor de Vlaamse klassieker. Dat maakte hij zelf bekend. Ook zijn deelname aan Parijs-Roubaix (17/04) is hoogst onzeker.
Lees verder

Glennis Grace heeft spijt van gevecht in supermarkt: "Ik had beter moeten weten"
Glennis Grace heeft zich laten leiden door haar 'primitieve moederinstinct' toen ze verhaal ging halen bij supermarktketen Jumbo, nadat haar zoon met een bebloed gezicht thuiskwam. Dat zegt de Nederlandse zangeres vandaag in een video, waarin ze terugkomt op de vechtpartij die in februari ontstond. Grace werd daarna aangehouden. "Ik had beter moeten weten."
Lees verder

ONZE OPINIE. Op zijn belangrijkste podium komt Jan Fabre niet opdagen
Jezelf als één van de grootste theatermakers zien, maar het podium niet op durven tijdens je eigen rechtszaak. Jan Fabre zegt altijd de grote emoties op te zoeken in zijn werk, maar hier past enkel een heel klein woord: laf. Vrijdag was de laatste procesdag, een uitspraak volgt op 29 april. Meer dan een celstraf waren de twaalf mensen die zich het slachtoffer voelen van zijn gedrag vooral op zoek naar persoonlijke excuses. Ze kregen een leeg podium.
Lees verder

Werknemers Amazon in New York stemmen voor vorming vakbond
Werknemers van een distributiecentrum van webwinkel Amazon in New York hebben voor de oprichting van een vakbond gestemd. Het is de eerste keer voor Amazon in de Verenigde Staten dat werknemers voor een vakbond stemmen. Daardoor zou Amazon met een bond moeten onderhandelen over bijvoorbeeld loon, rustpauzes en andere arbeidsvoorwaarden.
Lees verder

Benoot en Laporte over forfait Van Aert: "Zonder Wout aan de start is het voor ons moeilijker om te winnen"
Serieuze domper voor Jumbo-Visma. Wout van Aert moet door een coronabesmetting forfait geven voor de Ronde van Vlaanderen. Ploegmaats Christophe Laporte en Tiesj Benoot zijn ontgoocheld, maar blijven strijdvaardig. "We hebben nog steeds een sterk team."
Lees verder

Toby Alderweireld kijkt uit naar WK na loting: "Van mij mag het nu al beginnen" - CEO Peter Bossaert: "Best een zware loting"
Kroatië, Marokko en Canada. Dat zijn de drie tegenstanders van de Rode Duivels in de groepsfase van het WK in Qatar. Toby Alderweireld, actief in de Qatarese competitie, is op zijn hoede: "Lastig, maar op een WK zijn er nu eenmaal geen makkelijke wedstrijden."
Lees verder

Bondscoach Martinez na WK-loting: "Denken dat België en Kroatië zomaar doorstoten is fout" - Toby Alderweireld: "Laat ons in schaduw maar voor verrassing zorgen"
Kroatië, Marokko en Canada. Dat zijn de drie tegenstanders van de Rode Duivels in de groepsfase van het WK in Qatar. Bondscoach Roberto Martinez verwacht moeilijke wedstrijden: "Als je in deze groep niet op je best bent, kom je in de problemen." Ook Toby Alderweireld, actief in de Qatarese competitie, is op zijn hoede: "Lastig, maar op een WK zijn er nu eenmaal geen makkelijke matchen."
Lees verder

SpaceX lanceert waaier van veertig satellieten
Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft een bonte waaier van veertig satellieten gelanceerd, zo was rechtstreeks op het internet te volgen. Vanop Cape Canaveral in Florida vertrok om 18.24 uur Belgische tijd een Falcon-9-draagraket voor de Transporter-4-missie. Die bestond uit veertig satellieten van allerhande pluimage.
Lees verder

Jaimie Vaes reageert op excuusvideo Lil Kleine: "Van enig berouw is geen sprake"
Jaimie Vaes (32) heeft "met enige scepsis" het excuusfilmpje van haar ex-vriend Lil Kleine (27) bekeken. Ze vindt het jammer dat hij niet rechtstreeks spijt aan haar heeft betuigd, maar dat aan "heel veel mensen" deed, staat in een verklaring van Vaes' advocaat Kim Beumer die Privé TV van De Telegraaf in handen heeft. Ook valt uit die verklaring op te maken dat de twee, die met elkaar verloofd waren, hun relatie hebben verbroken.
Lees verder

LIVE. Vanaken op de lat!
• 't Kiel (20u45) • Ref: Bert Put • Club kan tot op twee punten komen van leider Union • Beerschot al veroordeeld naar 1B
Lees verder

EClub Brugge moet naar herkansing in play-offs Counter-Strike-competitie
De play-offs van de 'Counter-Strike:Global Offensive'-competitie betFIRST Elite Series starten met de 'juggernautmatch' tussen de competitietoppers eClub Brugge en LowLandLions. De winnaar gaat meteen naar de grote finale, de verliezer moet in de halve finale een extra ronde spelen.
Lees verder

Kamercommissie Gezondheid keurt prikplicht in de zorg goed
De Kamercommissie Gezondheid heeft deze avond het wetsontwerp van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) over de verplichte coronavaccinatie voor het zorgpersoneel goedgekeurd. Een concrete timing is er niet, maar de prikplicht gaat hoe dan ook nog niet meteen in.
Lees verder