Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 24 april 2022

LIVE. “Russisch leger stuit op sterk verzet in de Donbas” - Oekraïne spreekt van nog meer Russische raketaanvall...

HLN
LIVE. "Russisch leger stuit op sterk verzet in de Donbas" - Oekraïne spreekt van nog meer Russische raketaanvallen op Odesa
Een tijdelijk staakt-het-vuren waarop Oekraïne aanstuurde vanwege het orthodoxe paasfeest is niet tot stand gekomen. Op zaterdag mislukte bovendien opnieuw een poging om burgers uit Marioepol te evacueren. Rusland en Oekraïne geven daar elkaar de schuld van. De fysieke schade aan de gebouwen en infrastructuur van Oekraïne als gevolg van de Russische invasie bedraagt tot nu toe bijna 55,5 miljard euro, schat de Wereldbank. Dit bedrag zal oplopen omdat de oorlog nog voortduurt. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Negen opvarenden vermiste Japanse rondvaartboot uit ijskoud water opgevist: overige 17 opvarenden nog vermist
De Japanse kustwacht heeft negen mensen gered die op een rondvaartboot zaten die zaterdag ten westen van natuurreservaat Shiretoko bij het noordelijk eiland Hokkaido in de problemen was gekomen. Ze werden in de vroege zondagmorgen (lokale tijd) bewusteloos aangetroffen in het ijskoude water, melden lokale media. Van de overige 17 opvarenden en de boot zelf is nog geen spoor te bekennen.
Lees verder

Netflix trekt (alweer) stekker uit nieuwe film met Will Smith
Na zijn ontslag bij de Academy en zijn tienjarige verbod om te verschijnen tijdens de uitreiking, blijft de klap die Will Smith (53) tijdens de Oscars uitdeelde nog nazinderen. Volgens nieuwskanaal Bloomberg heeft Netflix het aankomende vervolg op 'Bright' geannuleerd, een film waar Smith de hoofdrol in zou vertolken. Toen 'Bright' in 2017 verscheen, was het nog één van de meest gestreamde films ooit voor Netflix.
Lees verder

Radiozender Willy eert Arno vanuit de Ancienne Belgique
Vandaag, zondag 24 april, eert radiozender Willy Arno. Die overleed gisteren na een lange strijd tegen pancreaskanker op 72-jarige leeftijd. Ze doen dat vanuit de Ancienne Belgique, een plek die voor de zanger bijna een 'deel van zijn living' was geworden.
Lees verder

Prins Harry getroffen door chaos op luchthaven Schiphol
Net als veel andere passagiers heeft ook de Britse prins Harry (37) zaterdag vertraging opgelopen door de wilde staking op de luchthaven van Schiphol, meldt 'De Telegraaf'. De hertog van Sussex zou rond 12.50 uur naar Los Angeles vertrekken, maar zijn vlucht liep meer dan 2,5 uur vertraging op.
Lees verder

LIVE LUIK-BASTENAKEN-LUIK. Benoot start niet door ziekte, Evenepoel: "Iedereen weet dat je niet met Wout naar de streep kan gaan"
Vandaag wordt met Luik-Bastenaken-Luik het klassieke voorjaar afgesloten. Tadej Pogacar verschijnt niet aan de start na het overlijden van de moeder van zijn verloofde. Remco Evenepoel en Wout van Aert nemen wel deel. Wat kunnen de Belgische debutanten in La Doyenne? Op deze pagina volgt u alle actie LIVE!
Lees verder

LIVE LUIK-BASTENAKEN-LUIK. Wie volgt afwezige titelverdediger Pogacar op? Dit zijn onze sterren
Vandaag wordt met Luik-Bastenaken-Luik het klassieke voorjaar afgesloten. Tadej Pogacar verschijnt niét aan de start na het overlijden van de moeder van zijn verloofde. Remco Evenepoel en Wout van Aert nemen wél deel. Wat kunnen de Belgische debutanten in La Doyenne? Op deze pagina volgt u alle actie LIVE!
Lees verder

LIVE LUIK-BASTENAKEN-LUIK. Philippe Gilbert neemt afscheid van 'zijn' Luik, Benoot start niet door ziekte
Vandaag wordt met Luik-Bastenaken-Luik het klassieke voorjaar afgesloten. Tadej Pogacar verschijnt niet aan de start na het overlijden van de moeder van zijn verloofde. Remco Evenepoel en Wout van Aert nemen wel deel. Wat kunnen de Belgische debutanten in La Doyenne? Op deze pagina volgt u alle actie LIVE!
Lees verder

Loredana De Amicis (36) vecht terug, ook als haar lichaam moeilijk doet. "Toen heb ik veel aan Pat gehad"
Ze zong de pannen van het dak als ridder in 'The Masked Singer' en toont ook nu in 'Liefde Voor Muziek' waar ze echt thuishoort: op het podium, met toekomstige echtgenoot Pat Krimson aan haar zijde. "Van kinds af aan droomde ik van dit leven", zegt Loredana De Amicis (36). Al moet ze er ook veel voor opgeven, zeker met een lichaam dat tegenpruttelt. "Er zijn momenten dat ik mij echt slecht heb gevoeld."
Lees verder

Olivier Deschacht laat zijn licht schijnen over 'zijn' Anderlecht en de play-offs: "Na de verloren bekerfinale is de top twee een must"
"Een blijvend litteken." Olivier Deschacht (41) weet hoe het voelt om vlak voor de play-offs een bekerfinale te verliezen. "Ik hoop dat Kompany deze week streng geweest is voor zijn groep." De ex-speler van Anderlecht zet zijn club op scherp voor het begin van de Champions Play-offs.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Op bezoek bij Paulette uit 'Stukken van Mensen': "Vrolijke kleuren weerspiegelen wie ik ben"
In Stukken van Mensen kon je aan de items waarop ze bood al een beetje de smaak van Paulette Van Hacht (31) leren kennen. Om te weten waar ze 100 procent voor valt, trok woonexpert Björn Cocquyt naar haar appartement in Antwerpen. Hij kwam er terecht in een walhalla voor fans van kleur en vintage.
Lees verder

BINNENKIJKER. Op bezoek bij Paulette uit 'Stukken van Mensen': "Vrolijke kleuren weerspiegelen wie ik ben"
In Stukken van Mensen kon je aan de items waarop ze bood al een beetje de smaak van Paulette Van Hacht (31) leren kennen. Om te weten waar ze 100 procent voor valt, trok woonexpert Björn Cocquyt naar haar appartement in Antwerpen. Hij kwam er terecht in een walhalla voor fans van kleur en vintage.
Lees verder

Aantal coronadoden stijgt in Shanghai, Peking slaat alarm
Het dodental als gevolg van het coronavirus in Shanghai, dat nog steeds in lockdown is, is vandaag gestegen tot 87. In hoofdstad Peking groeit de ongerustheid en is opgeroepen tot "onmiddellijke actie" na een golf van positieve coronagevallen.
Lees verder

BMW knalt tegen gevel van gloednieuwe broodjeszaak
Een BMW knalde zondagnacht in Torhout tegen de gevel van een broodjeszaak die binnenkort de deuren moest openen. De schade aan de gevel en binnen was groot. De bestuurder van de wagen werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Lees verder

Zelfs in veilige delen van Oekraïne voelt iedereen oorlogsstress
Het dagelijks leven in Oekraïne gaat gewoon door in de gebieden waar de oorlog niet woedt. Mensen doen boodschappen in volle winkels en gaan naar hun werk, kinderen spelen in speeltuinen. Maar wie even onder de oppervlakte kijkt, ziet ook in die veilige regio's veel verborgen leed. "Iedereen kent wel iemand die op de vlucht is geslagen. Iedereen voelt de stress", zegt Arnold van der Werff aan persagentschap ANP. De Nederlander is voor het Rode Kruis actief in de stad Oezjhorod.
Lees verder

"Punch of a lifetime": internationale pers raakt niet uitgepraat over indrukwekkende Fury
Ongrijpbaar, zo acteerde Tyson Fury gisteravond. Met een wel getimede uppercut sloeg hij Dillian Whyte knock-out in de zesde ronde en verlengde 'The Gypsy King' zijn WBC-wereltitel. Nadien zaaide Fury twijfel over zijn bokspensioen - stof voor de Engelse media. "Won and done", klinkt het bij The Sun, terwijl The Daily Mail zich focust op het sportieve: "Punch of a lifetime."
Lees verder

Gered op z'n Russisch: burgers uit Marioepol teruggevonden op 10.000 kilometer van huis
Het was een raadsel wat er gebeurt met Oekraïense burgers die zich laten evacueren door de Russen. Nu zijn er enkele honderden teruggevonden op tienduizend kilometer van huis. Vrijwillig naar Siberië verkast, aldus de plaatselijke pers. Maar daar zijn twijfels over.
Lees verder

80 punten in 26 minuten: bookmakers bombarderen Warriors tot nieuwe NBA-kampioen met dank aan 'Death Lineup 2.0'
De Golden State Warriors hebben geen kluif aan de Denver Nuggets in de eerste ronde van de play-offs. Na drie wedstrijden staat het 3-0. En dat mét een Stephen Curry die vanop de bank begint na zijn enkelblessure. Die voorsprong hebben de Warriors te danken aan hun nieuwe 'Death Lineup', in 26 minuten goed voor maar liefst 80 (!) punten. Volstaat die opstelling vol 'kleine' spelers om kampioen te worden?
Lees verder

"Emanuelle is een vrouw met een masterplan": onze redacteur speurt mee naar 'De Mol'
Het is niet eens veertien dagen geleden dat Mol-kijkend Vlaanderen verbijsterd achterbleef na de onverwachte zelfontmaskering van kinesist Philippe Minguet. Nu is het dus aan zijn opvolger om zoveel mogelijk te saboteren in de jubileumeditie. Maar wie zou de nieuwe Mol kunnen zijn? Wie rammelde de groep met de voetjes? Wie hield geld weg uit de groepspot? Onze man bekeek en bestudeerde, wikte en woog de overgebleven kandidaten. "Bij een van de kandidaten gaat ons Mol-alarm voluit af."
Lees verder

"Je kunt lavendel stekken en zo continu voor verjonging zorgen": zo houd je succesvol lavendel in je tuin
Geen wonder dat lavendel een publiekslieveling is, met die prachtige blauwe bloemen en heerlijke vakantiegeur! Maar waarom staan de struikjes er na een paar jaar kaal bij, en bloeien ze nog nauwelijks? We vroegen het aan tuinexperte Laurence Machiels. "Op de juiste plek planten, veel kalk geven én regelmatig snoeien, is het geheim van een lang levende lavendel."
Lees verder