Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE RONDE VAN VLAANDEREN. Pogacar onder stoom! Tourwinnaar imponeert op Oude Kwaremont

HLN
LIVE RONDE VAN VLAANDEREN. Pogacar onder stoom! Tourwinnaar imponeert op Oude Kwaremont
Wie wint de Ronde van Vlaanderen? Wout van Aert staat door een coronabesmetting niet aan de start, maar met mannen als Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar zijn er nog genoeg toppers van de partij om er een memorabele editie van te maken. Op deze pagina zit u goed om Vlaanderens Mooiste op de voet te volgen!
Lees verder

LIVE RONDE VAN VLAANDEREN. Pogacar, Van der Poel, Van Baarle, Madouas en Wright op kop na Taaienberg, de rest geklopt?
Wie wint de Ronde van Vlaanderen? Wout van Aert staat door een coronabesmetting niet aan de start, maar met mannen als Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar zijn er nog genoeg toppers van de partij om er een memorabele editie van te maken. De Tourwinnaar imponeerde op de Oude Kwaremont, wie trekt in de finale het laken naar zich toe?
Lees verder

Zes doden en tien gewonden bij schietpartij in Sacramento: schutter nog niet opgepakt
In het Amerikaanse Sacramento heeft een schietpartij plaatsgevonden. Daarbij zijn zes doden en tien gewonden gevallen. Dat meldt de politie. Volgens lokale krant 'The Sacramento Bee' en persagentschap Reuters is de schutter nog niet opgepakt.
Lees verder

Supporters steunen Lara (2) in strijd tegen leukemie met roze ballonnen langsheen parcours Ronde
Kleur het parcours van de Ronde roze voor prinses Lara. Die vraag kwam eerder deze week van de nichtjes van het 2-jarige meisje, dat in het ziekenhuis vecht tegen leukemie. En de oproep viel niet in dovemansoren.
Lees verder

Massale steun van de wielersupporters voor Lara (2) in haar strijd tegen leukemie, sterkt de familie in moeilijke tijden: "We hebben nog niet van de koers gezien, we kijken enkel naar de roze ballonnen"
Kleur het parcours van de Ronde roze voor prinses Lara. Die vraag kwam eerder deze week van de nichtjes van het 2-jarige meisje, dat in het ziekenhuis vecht tegen leukemie. En de oproep viel niet in dovemansoren. Er werd een roze lint door Vlaanderen getrokken en tal van grote namen betuigden hun steun.
Lees verder

Wielertoerist (51) zakt in elkaar na ritje in Brugge: slachtoffer in kritieke toestand afgevoerd
Een 51-jarige wielertoerist uit Jabbeke vecht in het ziekenhuis voor zijn leven nadat de man zondagmiddag in elkaar zakte tijdens een ritje. Dat gebeurde in de Zandstraat in Brugge. Een verpleegster die passeerde startte meteen de reanimatie.
Lees verder

Vera en Dimitri uit 'Big Brother' uit elkaar: "Jammer, ik dacht oprecht de liefde gevonden te hebben"
Vera en Dimitri, die de liefde vonden in het 'Big Brother'-huis, zijn alweer uit elkaar. Dat nieuws bevestigt Vera op Instagram.
Lees verder

De tien geboden volgens Katrien De Becker: "Ontrouw zou ik kunnen vergeven, ik ben het ook al geweest"
Katrien De Becker (50) heeft het als Tania in 'Thuis' niet altijd onder de markt, maar in het echte leven heeft de actrice alles perfect op de rails. "Heel lang wou ik het alleen maar anderen naar de zin maken, zodanig zelfs dat ik mezelf compleet vergat", vertelt ze in een uitgebreid gesprek rond de tien geboden. Ze praat over de relatie met haar ouders, starstruck zijn wanneer je Ronn Moss ontmoet en die keer dat inbrekers via haar slaapraam naar binnen probeerden te komen. "Daarna heb ik nooit meer met het raam open geslapen."
Lees verder

Football Talk. PSG kan nog een keer op Ramos rekenen - Celtic wint derby tegen Rangers
De derby in het Schotse Glasgow is voor de tweede keer dit seizoen gewonnen door Celtic. Het werd 1-2 in het Ibrox Stadium. Nochtans kwam Rangers al na drie minuten op voorsprong dankzij een doelpunt van Aaron Ramsey, maar nog voor de rust keerde Celtic de scheve situatie volledig om. Rogic en Carter-Vickers scoorden.
Lees verder

REISTIP. In Noord-Spanje trein je op 4 dagen in volle luxe van Bilbao naar Léon en terug: "Dit is net een cruise"
Agatha Christie had er een moord voor gedaan: vier dagen boemelen door Noord-Spaanse bergen in een luxetrein vol kleurrijke karakters en een barrijtuig met een onuitputtelijke ginvoorraad. Reporter Sander Groen boekte een coupé, genoot van de luister en fronste af en toe de wenkbrauwen bij de excursies onderweg. "Erg toeristisch is het bergachtige binnenland niet."
Lees verder

LIVE. Nieuwkoop kopt Union opnieuw op voorsprong!
• Standard nu ook met licentiezorgen • Union nog steeds zonder geschorste Vanzeir • Heenmatch eindigde op 4-0 voor Union • Ref: Nathan Verboomen
Lees verder

Ed Sheeran dankbaar voor tiende nummer met miljard streams
Ed Sheeran heeft via sociale media zijn fans bedankt voor het meer dan een miljard keer beluisteren van zijn nummer 'Bad Habits' op Spotify. Met het nummer is de Britse zanger voor de tiende keer toegetreden tot de zogeheten Billions Club van de streamingsdienst, een hitlijst met liedjes die meer dan een miljard keer beluisterd zijn.
Lees verder

Servische verkiezingen in oorlogsschaduw: populistische president belooft stabiliteit
Nu weer oorlog woedt op het Europese continent, hoopt de Servische populistische president Aleksandar Vucic zondag bij de verkiezingen in Servië een tweede mandaat te winnen door stabiliteit te beloven.
Lees verder

Union loopt weer vijf punten uit op Club na zege tegen Standard en verzekert zich van Europees voetbal als winnaar reguliere competitie
Union deed zijn sterke uitreputatie weer alle eer aan en pakte de volle buit bij de trip naar Sclessin: 1-3. Union heeft zo zekerheid om de Champions' play-offs als leider te starten en speelt gegarandeerd Europees. Enige minpunt: sterkhouders Teuma en Van der Heyden vielen geblesseerd uit.
Lees verder

Vrouw krijgt weeën op trein: passagier trekt aan noodrem
Op de trein van Eupen naar Oostende heeft een reiziger zaterdag ter hoogte van Hoegaarden aan de noodrem getrokken. Een zwangere vrouw kreeg plots hevige weeën. Omdat de noodrem werd getrokken, kwam de trein meteen tot stilstand. Ter plekke kon de vrouw niet geholpen worden, waarna de trein met 12 minuten vertraging het traject verder zette richting Leuven. Daar stonden de hulpdiensten klaar op perron 1 om de vrouw mee te nemen naar het ziekenhuis. Het is niet bekend of ze ondertussen ook haar kind op de wereld heeft gezet.
Lees verder

Van een machtsexplosie gesproken: Pogacar rolt alles en iedereen op tijdens tweede passage over Oude Kwaremont
De Ronde van Vlaanderen begon niet best voor Tadej Pogacar, die voor het eerst aan de start stond. Bij een wegversmalling op 249 kilometer van de streep ging de tweevoudige Tourwinnaar onderuit. Een ongelukkige tuimelperte waarbij de Sloveen zijn powermeter verloor. Pogacar moest enkele kilometers achtervolgen, maar voorts viel de schade mee. Hij schudde de spieren in z'n rechterbeen even los en keerde dan vrij snel terug in het peloton.
Lees verder

Nieuwe rouw treft Cercle Brugge: persdame en ex-voorzitster Supportersfederatie overleden
Nog geen week na het overlijden van Miguel Van Damme wordt Cercle Brugge opnieuw getroffen door rouw. Anita Van Osselaer (70), die sinds jaar en dag instond voor het onthaal van de persmensen bij Cercle en die ook een tijdlang voorzitster was van de Supportersfederatie, overleed zondagochtend.
Lees verder

Hoe de zoon van een oorlogscrimineel zich ontpopte tot Vlaamse Anna Delvey: "'Fotomodel' licht al zeven jaar hotels, restaurants en verzekeringsmaatschappijen op"
Philosophe N. (32), de zoon van een Rwandese oorlogscrimineel die zich in ons land voordoet als een rijke hoteleigenaar, fotomodel of ingenieur, licht al zeven jaar lang verzekeringsmaatschappijen en horecazaken op. Hij slaapt in hotels en eet in restaurants zonder daar ooit voor te betalen en steelt en verkoopt dure speedpedelecs die hij huurt van leasefirma's. De meesteroplichter sloeg al toe in Brugge, Brussel, Antwerpen en Gent.
Lees verder

Remco Evenepoel over de tegenvallende Vlaamse klassiekers van The Wolfpack: "Niet leuk om plots als underdog aan de start te staan"
Met de Ronde van het Baskenland test Remco Evenepoel zich een laatste keer voor zijn grote doelen in de Ardennen. Grote ambities na een zwaar trainingskamp heeft hij niet: "Het wordt zaak om de benen dag per dag aan te voelen en vooral niet te forceren."
Lees verder

Na getuigenissen over verkrachtingen, executies en plunderingen in Oekraïne: "Tijd voor een arrestatiebevel tegen Poetin"
Er duiken meer beelden en getuigenissen op over de wreedheden die het Russische leger zou hebben begaan in Oekraïne. De schreeuw om president Poetin als opperbevelhebber voor het Internationaal Strafhof te brengen, zwelt aan. "Hij is een oorlogscrimineel." Komt er binnenkort een aanhoudingsbevel?
Lees verder