Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 2 april 2022

LIVE RONDE VAN VLAANDEREN. Ook premier De Croo rijdt vandaag zijn (kleine) Ronde: “Eén van de mooiste dagen van he...

HLN
LIVE RONDE VAN VLAANDEREN. Ook premier De Croo rijdt vandaag zijn (kleine) Ronde: "Eén van de mooiste dagen van het jaar" - Mick Van Dijke is vervanger van Van Aert
Komende zondag weten we wie Kasper Asgreen opvolgt op de erelijst van de Ronde van Vlaanderen. Wout van Aert staat door een coronabesmetting niet aan de start. Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar zijn enkele van de andere toppers. Op deze pagina zit u goed om al het nieuws in aanloop naar Vlaanderens Mooiste op de voet te volgen.
Lees verder

Vlaanderen krijgt volwaardige gamehub
Er komt een volwaardige gamehub in Vlaanderen, een fysieke locatie waar gameontwikkelaars kunnen samenwerken en ideeën uitwisselen. De gamehub is één van de speerpunten in de nieuwe visienota van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle, die vandaag werd voorgesteld op het FACTS-festival in Gent.
Lees verder

Voormalig topkeepster Hope Solo opgepakt op verdenking van kindermishandeling en rijden onder invloed
Hope Solo is eerder deze week gearresteerd in North Carolina. De voormalig keepster van het nationale elftal van de Verenigde Staten wordt aangeklaagd voor kindermishandeling, verzet bij haar arrestatie en rijden onder invloed, aldus de politie.
Lees verder

'Lisa'-acteur Bert Verbeke en moeder Annemie vertellen over het belang van therapie: "Ik had nood aan 'onderhoud', het is nogal veel geweest"
"Corona, vader worden, dat had allemaal een serieuze impact op mijn leven", zegt 'Lisa'-acteur Bert Verbeke (39). Dankzij de gesprekken met zijn therapeut voelt hij zich naar eigen zeggen 'als herboren'. En hij kan natuurlijk ook altijd bij zijn mama Annemie Deckmyn (67) terecht. Moeder en zoon zijn heel close en ook professioneel is er een klik.
Lees verder

De terugkeer van Tunesië als goedkope zomerbestemming: "Enkele vlucht al vanaf 49,99 euro"
Tijdens de paasvakantie start reisorganisator TUI opnieuw met vluchten naar Tunesië. Vooral door strenge quarantaineverplichtingen bleef de populaire bestemming meer dan twee jaar gesloten. Tunesië is goedkoop, maar veel meer dan een zonbestemming. Onze reisexpert Johan Lambrechts vertelt je alles wat je moet weten voor je je vakantie boekt: hoeveel kost het? Wat met de coronaregels en welke bezienswaardigheden zijn er?
Lees verder

Ingrid (61) sterft bij zware crash vlak voor woning van haar zoon: "Plots was er een enorme knal, pas later besefte ik dat het mama was"
"Mama stond altijd voor iedereen klaar. Bijna heel mijn leven woonden we samen. Ze deed alles voor me." Kevin Daenekindt, de zoon van de 61-jarige vrouw die vrijdagochtend om het leven kwam bij een zwaar verkeersongeval in Jabbeke, is zwaar aangeslagen. Ingrid Van Gierdeghom had afgesproken met haar zoon, maar werd aangereden toen ze wou afslaan. Ze stierf op de oprit van Kevin.
Lees verder

Ingrid (61) sterft bij zware crash vlak voor woning van haar zoon: "Plots was er een enorme knal, maar pas later besefte ik dat het mama was"
"Mama stond altijd voor iedereen klaar. Bijna heel mijn leven woonden we samen. Ze deed alles voor me." De zoon van de 61-jarige vrouw die vrijdagochtend om het leven kwam bij een zwaar verkeersongeval in Jabbeke, is zwaar aangeslagen door het verlies van zijn moeder. Ingrid Van Gierdeghom had afgesproken met haar zoon, maar werd aangereden toen ze wou afslaan en stierf op de oprit van Kevin. "Ongeloof: dat gevoel overviel me toen ik hoorde dat het mama was", zucht de man.
Lees verder

Voka: "Kans op recessie in komende maanden wordt zeer reëel"
De Vlaamse ondernemingen verwachten nog aanzienlijke prijsstijgingen in de komende maanden. Dat blijkt uit een nieuwe enquête van Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen. De combinatie van toenemende leveringsproblemen en spectaculair stijgende kosten voor energie, grondstoffen en lonen duwt onze economie zwaar in de remmen. "De kans op een recessie in de komende maanden wordt zeer reëel", waarschuwt Voka.
Lees verder

Adil El Arbi reageert op incident Will Smith: "Ik wou dat we nu gewoon over zijn Oscar konden praten"
Adil El Arbi (33) heeft gereageerd op de Oscarrel tussen Will Smith (53) en Chris Rock (57). De Belgische regisseur stond nog met Smith op de set voor 'Bad Boys for Life' en ziet hem een beetje als z'n grote broer. "Ik hoop dat alles snel voorbijgaat, dat ze met elkaar kunnen praten en dat ze elkaar kunnen vergeven."
Lees verder

Wout van Aert (27) door coronabesmetting niet in Ronde van Vlaanderen, Wuyts: "Kans op Roubaix is fiftyfifty"
Géén Wout van Aert in de Ronde van Vlaanderen. De Belgische kampioen is geveld door het coronavirus en moet forfait geven voor de Vlaamse klassieker. Dat maakte hij zelf bekend. Ook zijn deelname aan Parijs-Roubaix (17 april) is hoogst onzeker. Onze analist Michel Wuyts schat die kans op 50 procent.
Lees verder

Wielertoeristen (inclusief premier De Croo) rijden Ronde van Vlaanderen
De lage temperaturen zijn vandaag ook voelbaar in de Vlaamse Ardennen. Daar rijden 16.000 liefhebbers de Ronde van Vlaanderen voor Wielertoeristen. Premier Alexander De Croo (Open Vld) is één van hen.
Lees verder

Ongeval op Antwerpse Ring bij Borgerhout zorgt voor zware verkeershinder richting Gent
Door een ongeval op de Antwerpse Ring ter hoogte van Borgerhout zijn momenteel drie rijstroken versperd in de richting van Gent. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum op Twitter. Over de exacte omstandigheden van het ongeval is nog geen nieuws. Het ongeval zorgt voor bijzonder zware verkeershinder.
Lees verder

Paus bekritiseert Poetin zonder zijn naam te noemen: "Een potentaat met nationalistische claims die volkomen uit de tijd zijn"
Paus Franciscus heeft voor het eerst felle kritiek geuit op de Russische president Poetin naar aanleiding van de invasie van Oekraïne. Zijn naam noemde hij daarbij echter niet.
Lees verder

Duitse man (61) laat zich 87 keer inenten tegen het coronavirus
In Sasken, een deelstaat in het oosten van Duitsland, werd een 61-jarige man al 87 keer gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat terwijl een derde van de inwoners van Saksen nog niet is ingeënt.
Lees verder

LIVE RONDE VAN VLAANDEREN. Ook premier De Croo rijdt vandaag zijn (kleine) Ronde: "Eén van de mooiste dagen van het jaar" - Van Dijke vervanger van Van Aert
Komende zondag weten we wie Kasper Asgreen opvolgt op de erelijst van de Ronde van Vlaanderen. Wout van Aert staat door een coronabesmetting niet aan de start. Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar zijn enkele van de andere toppers. Op deze pagina zit u goed om al het nieuws in aanloop naar Vlaanderens Mooiste op de voet te volgen.
Lees verder

Tom hunkert naar de vrouw van zijn beste vriend. "Haar lichaam tegen het mijne: dat voelde juist"
Wanneer de getrouwde Tom* (29) de vrouw van zijn beste vriend ontmoet — de lieve Nora* (20) — beleeft hij een absolute coup de foudre. Twee jaar sterft hij inwendig op elke dubbeldate en fantaseert hij over gestolen momenten met haar. "Mensen zeggen altijd: 'Vecht tegen je gevoelens.' Maar sorry, tegen zulke gevoelens kón ik niet vechten." Wanneer zwijgen hem te zwaar wordt, legt Tom voor Nora een bom onder z'n leven. "Ik kuste haar. Op haar vochtige lippen proefde ik opluchting."
Lees verder

Wuyts in het Wiel. De Ronde van Vlaanderen 2000: het klapstuk van Andrei Tchmil, die zo helemaal zijn geschonden imago oppoetste
Een schat aan verhalen. Verteld door dé Stem van de Koers. Michel Wuyts graaft voor u in zijn fichebak en diept verhalen op uit zijn langgevulde carrière. Aan de vooravond van alweer een wielerklassieker. Vandaag: Andrei Tchmil die in 2000 in de Ronde van Vlaanderen op z'n 37ste zijn droomkoers won. Dat na enkele ontluisterende anti-Tchmil-jaren. "Meerbeke raakte in vervoering, Tchmil in extase. Zijn oerkreet klonk tot voorbij de Oeral."
Lees verder

Streetfishing is hip bij jongeren: "Voor zo'n 150 euro heb je al wat nodig is voor een beginner"
Urenlang naar een dobber zitten staren vanop een visbak? Dat is niks voor streetfishers. Met hun hengel wandelen de beduidend jongere vissers langs het water, op zoek naar een plek waar roofvissen gretig in hun felgekleurd kunstaas bijten. Liefst maken ze er een wedstrijd van, met tweekoppige teams die (mits wat ervaring) enkele meters vis vangen. Hoe werkt het, mag je zomaar streetfishen en wat heb je nodig? We vroegen het aan hengelexpert Edy Beeckaert en streetfisher Stijn Lens.
Lees verder

PVDA voert actie voor lagere brandstofprijzen: "Mensen zijn boos omdat overheid zo beperkt tussenkomt"
De PVDA voert vandaag in het hele land actie voor lagere brandstofprijzen. Op tal van kruispunten worden bestuurders opgeroepen om te toeteren en om de petitie van de partij te ondertekenen. "Mensen zijn boos over de zeer beperkte tussenkomst van de overheid", zegt Vlaams parlementslid Kim De Witte.
Lees verder

Waarom speelt Qatar de openingswedstrijd niet? Wanneer spelen de Rode Duivels? Neem uw agenda erbij: het speelschema voor het WK in Qatar
Traditiegetrouw opent het gastland het WK, maar dat is deze editie niet het geval. Senegal en Nederland hebben de eer om op 21 november om 11 uur Belgische tijd de hoogmis van het internationale voetbal op gang te trappen. Dat heeft alles te maken met verzoeken van de Amerikaanse televisie en voetbalbond Qatar. Wanneer komen de Rode Duivels in actie? Ontdek het hier!
Lees verder