Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Johnny Depp getuigt opnieuw op het miljoenenproces tegen Amber Heard: “Ze gebruikte mijn woorden als munitie”

HLN
LIVE. Johnny Depp getuigt opnieuw op het miljoenenproces tegen Amber Heard: "Ze gebruikte mijn woorden als munitie"
Voor de tweede keer neemt Hollywoodacteur Johnny Depp (58) plaats in het getuigenbankje op het proces dat hij tegen zijn ex-vrouw Amber Heard aanspande. Waar hij gisteren redelijk ongestoord z'n zegje kon doen, wacht hem vandaag naar alle waarschijnlijkheid een moeilijkere klus: normaal gezien wordt de acteur dit keer ook door de advocaten van de tegenpartij ondervraagd.
Lees verder

Vier mensen vergiftigd door zuur in thermen van Spa
De thermen van Spa werden deze woensdagmiddag volledig ontruimd nadat per ongeluk zuur was gemorst in de chloortank. De bezorger, twee technisch managers en een vierde persoon werden direct vergiftigd, maar hun leven loopt geen gevaar. Twaalf andere mensen die zich op de parkeerplaats bevonden, werden getroffen door de giftige dampen, aldus de stad.
Lees verder

Minister-president Catalonië dreigt Spaanse regering niet meer te steunen wegens spionage
De Catalaanse minister-president Pere Aragonès heeft ermee gedreigd de centrale regering in Madrid van premier Pedro Sánchez geen parlementaire steun meer te geven vanwege de spionageaffaire. Als niemand de verantwoordelijkheid neemt voor het bespieden van de telefoons van tientallen Catalaanse politici en hun entourage, wordt het "heel moeilijk de parlementaire stabiliteit van de regering in stand te houden", zei Aragonès woensdag aan radiozender RAC1.
Lees verder

Al vier levertransplantaties bij kinderen in Nederland, mysterieuze hepatitis 'topje van de ijsberg'
Een opvallende stijging van het aantal jonge kinderen met acute hepatitis bij onze noorderburen stelt artsen voor een raadsel. In Nederland zijn sinds half maart vier jonge kinderen zo ziek geworden van zo'n leverontsteking dat een levertransplantatie noodzakelijk was. "Wat we in het ziekenhuis zien, is het topje van de ijsberg", klinkt het.
Lees verder

Koningin Mathilde test positief op coronavirus
Koningin Mathilde heeft positief getest op het coronavirus. Dat meldt het Koninklijk Paleis. "De koningin voelt zich goed en volgt de aanbevelingen van haar dokter", klinkt het. De 49-jarige Mathilde moet door de besmetting haar publieke activiteiten deze week uitstellen.
Lees verder

Voorraad isolatie vat vuur tijdens roofingwerken aan villa in opbouw: één arbeider bevangen door rook
Langs de Kanunnik Maesstraat in Marke is brand uitgebroken op een bouwwerf. Isolatie en roofing vatte er vuur. Dat zorgde voor een rookpluim die kilometers ver in het rond te zien was.
Lees verder

De 7 favoriete eetadresjes van Sofie Dumont: "De americain vind je nergens verser dan hier"
"Een mooi linnen tafellaken in een restaurant kan ik altijd appreciëren", vertelt chef Sofie Dumont. "Al eet ik even graag mijn frietjes op het terras van een café op." In welk restaurant schuift ze dan het liefst aan zo'n met linnen bedekte tafel aan? En wat is haar klassieke bestelling in de frituur? Ze deelt haar 7 favoriete eetadresjes in Sint-Idesbald, Brussel, Pepingen, Waterloo, Koksijde en Kopenhagen.
Lees verder

LIVE WAALSE PIJL. Leiders zijn gegrepen, peloton gaat absolute finale in
Daar zijn de Ardennenklassiekers. Te beginnen met de Waalse Pijl. De renners leggen vandaag 202,5 km af tussen Blégny en de Muur van Hoei. Wie zegeviert op de loodzware slotklim? Tadej Pogacar, Julian Alaphilippe of een onverwachte naam? Op deze pagina zit u goed om alle ontwikkelingen rond de koers op de voet te volgen.
Lees verder

Impressionante Dylan Teuns zegeviert op de Muur van Hoei: "Ik wist waar Valverde zou versnellen"
Wat een verrassing! Dylan Teuns (30) heeft de Waalse Pijl op zijn naam geschreven. Onze landgenoot reed iedereen uit het wiel op de Muur van Hoei. Alejandro Valverde werd tweede, Alexander Vlasov derde. Het is de eerste Belgische zege in de Waalse klassieker sinds Philippe Gilbert in 2011.
Lees verder

China schaart zich achter internationale afspraken tegen dwangarbeid
China heeft woensdag twee internationale verdragen tegen dwangarbeid geratificeerd. Dat is gebeurd maanden nadat deskundigen van de Verenigde Naties hun bezorgdheid hadden geuit over de behandeling van etnische en religieuze minderheden in het land. Het gaat met name om vermeende misstanden, waaronder dwangarbeid, in de regio Xinjiang. Die zouden nog altijd spelen.
Lees verder

Netflix keihard onderuit op Wall Street: aandeel verliest 31 procent
Netflix is vandaag een groot deel van zijn beurswaarde kwijtgeraakt. Het aandeel verloor in de vroege handel dik 31 procent op Wall Street. Daarmee verdampte bijna 50 miljard dollar aan beurswaarde.
Lees verder

Beelden tonen barre omstandigheden waarin Russische soldaten leefden tijdens aanval op Kiev
Begin april trokken de Russische troepen zich terug uit de regio rond Kiev, maar nu pas wordt duidelijk in welke barre omstandigheden de soldaten er leefden. Zo was een bos ten noorden van de Oekraïense hoofdstad vier weken lang de uitvalbasis van zo'n 6.000 Russen. "Hier wonen moet moeilijk zijn geweest, want het waren zeer koude winterdagen."
Lees verder

Spermadonor Kyle (30) gaat op 'donortour' door Europa
De Amerikaan Kyle Gordy (30) is een spermadonor. Hij is al vader van 46 kinderen en er komen er nog 8 bij. Momenteel is hij op een 'donortour' door Europa en het Verenigd Koninkrijk om singles en koppels met een kinderwens te helpen. Dit doet hij voornamelijk via artificiële inseminatie. Zijn donaties zijn volledig gratis en Kyle volgt een strikt dieet om zijn zaad gezond te houden. In tegenstelling tot spermabanken, heeft Kyle wel nog contact met zijn kinderen. De geholpen ouders zitten samen in een groepschat en kunnen zo foto's van elkaars halfbroers en -zussen met elkaar delen.
Lees verder

Lonen stijgen in Limburg en West-Vlaanderen: hoe komt dat en wat met de andere provincies?
De Belg verdiende vorig jaar gemiddeld 3.748 euro bruto. Zo leren we uit het nagelnieuwe Salariskompas van Jobat. In de ene provincie gingen de lonen omhoog, in de andere moesten werknemers het met (een beetje) minder stellen. William Visterin, hoofdredacteur van Jobat.be, zoomt in op de resultaten.
Lees verder

Jupiters maan Europa bevat mogelijk water waarin leven kan bestaan, zeggen wetenschappers
Wetenschappers zijn ervan overtuigd dat Jupiters maan, Europa, mogelijk water bevat waarin leven kan bestaan. Dat stellen ze vast nadat ze oppervlaktekenmerken vonden die vergelijkbaar zijn met die op de Groenlandse ijskap. Ondergrondse poelen met zout water kunnen er heel reëel zijn, zeggen de onderzoekers die geloven dat de plaatsen veelbelovende plekken kunnen zijn om te zoeken naar tekenen van leven buiten de aarde.
Lees verder

Twee Golden Buzzers, maar kijkers zijn woest: nieuw seizoen 'Britain's Got Talent' zorgt voor ophef
Het nieuwe seizoen van 'Britain's Got Talent' ligt nu al onder vuur. Tijdens de eerste aflevering werden twee deelnemers - een zangeres en een komiek - meteen beloond met een Golden Buzzer, maar daar gaan de kijkers niet mee akkoord. Zo heeft de zangeres al professionele ervaring en staat de komiek met een eigen show op Amazon Prime. De makers van de talentenjacht werden nu al genoodzaakt om zich te verdedigen.
Lees verder

Er worden steeds minder smartphones verkocht: Chinese lockdowns en prijsstijgingen blijken oorzaak
Heel wat mensen maken zich zorgen over steeds harder stijgende prijzen en dat zit ook de verkoop van smartphones dwars. Volgens marktonderzoeker Canalys verkochten smartphonefabrikanten in het eerste kwartaal van dit jaar 11 procent minder telefoons dan een jaar eerder, mede doordat mensen beter op hun kosten zijn gaan letten nu alles duurder wordt. Daarnaast zetten strenge lockdowns in China een rem op de aankopen van nieuwe toestellen.
Lees verder

Switch gaat verder zonder Apple maar met nieuwe naam
De elektronicawinkelketen Switch verandert het geweer van schouder. De 21 winkels gaan verder als Hubside.Store, gespecialiseerd in opgefriste tweedehandstoestellen. Het contract met Apple, waarvan Switch 'premium reseller' was, is stopgezet. Dat zegt vakbond BBTK.
Lees verder

Shanghai versoepelt voorzichtig maatregelen ondanks stijgende coronacijfers
Shanghai heeft de zware beperkingen op de voedselvoorziening en de Chinese economie enigszins versoepeld. Nochtans neemt het aantal (sterf)gevallen van Covid-19 er nog toe. De stad is sinds het begin van de maand volledig in lockdown.
Lees verder

Russische oppositieleider Navalny roept Franse bevolking op voor Macron te kiezen
De gevangengenomen Kremlin-criticus Alexei Navalny (45) heeft de Franse bevolking opgeroepen om in de tweede ronde van de presidentsverkiezingen op Emmanuel Macron te stemmen. Navalny beschuldigde de partij van de tweede kandidaat Marine Le Pen ervan in het verleden compromissen te hebben gesloten met de Russische president Vladimir Poetin.
Lees verder