Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Eerste zeer voorlopige resultaten: Le Pen op kop in overzeese gebieden

HLN
LIVE. Eerste zeer voorlopige resultaten: Le Pen op kop in overzeese gebieden
Marine Le Pen lijkt voorlopig aan het langste eind te trekken in de Franse overzeese gebieden. Dat schrijven Franstalige Belgische media zoals RTBF en La Libre, naar eigen zeggen op basis van goede bronnen.
Lees verder

REACTIES. Nainggolan: "Top twee wordt nu heel moeilijk" - Schreuder: "Genieten om Lang zo te zien spelen"
Gemengde gevoelens bij Radja Nainggolan na de nederlaag tegen Club Brugge. Antwerp bleef met lege handen achter, maar zette wel een bemoedigende prestatie neer.
Lees verder

Duits openbaar vervoer verwacht drukte door invoering maandpas van 9 euro
Personeel van Deutsche Bahn is bezorgd over grote drukte in treinen en stations door de invoering van een goedkope pas om met het openbaar vervoer te kunnen reizen. Om de impact van de sterk gestegen brandstofprijzen tegen te gaan heeft de Duitse overheid gezegd dat er een pas komt van slechts 9 euro per maand voor reizen met het openbaar vervoer.
Lees verder

Modeblad Vogue Russia doet de boeken toe door stijgende censuur in Rusland
Begin maart kondigde Vogue Russia op Instagram aan dat er geen aprilnummer in de winkel zou liggen. Nu blijkt dat de uitgeverij van Vogue zijn volledige Russische afdeling zal sluiten. De reden: de toenemende censuur in Rusland en natuurlijk de oorlog in Oekraïne. "Hoewel we al meer dan twintig jaar een succesvol bedrijf hebben in Rusland, wordt het ons nu onmogelijk gemaakt om hier te blijven opereren."
Lees verder

Indonesische vulkaan Anak Krakatau uitgebarsten: aswolken tot 3 kilometer hoog
De Indonesische vulkaan Anak Krakatau is zondag uitgebarsten. De uitbarsting ging gepaard met aswolken tot 3.000 meter hoogte. Dat heeft Deny Mardiono van de Indonesische geologische dienst verklaard aan het Franse persagentschap AFP.
Lees verder

Max Verstappen heerst in Imola, baaldag voor Ferrari in thuishaven
Max Verstappen heeft in het hol van de leeuw de GP van Emilia-Romagna gewonnen. De regerende wereldkampioen reed van start tot finish aan de leiding. Red Bull-ploegmaat Sergio Perez werd tweede, voor Lando Norris. Ferrari kende in de eigen thuishaven een baaldag. WK-leider Charles Leclerc ging op het einde in de fout en werd zesde. Carlos Sainz gaf al op in de eerste ronde.
Lees verder

LIVE. Verboomen ontspoort en stuurt zowel Vadis als Hein naar de kleedkamer!
• Ghelamco Arena (16u)
Lees verder

LIVE. Lukaku valt in, kan hij de score openen in Chelsea-West Ham?
We trappen de tweede helft op gang met een 0-0-tussenstand. Chelsea probeerde een opening te zoeken maar kon de defensie van West Ham niet ontwrichten. Romelu Lukaku startte op de bank, maar viel in in de 75e minuut. Kunnen the Blues het laken nog naar zich toe trekken of gaat West Ham met de drie punten naar huis?
Lees verder

Stijn Meuris over Arno: "Toen zijn laatste plaat af was, was ook zijn leven af"
"Het was mijn favoriete artiest, podiumkunstenaar, levenskunstenaar en ook zanger", aldus Noordkaap-frontman Stijn Meuris over de zopas overleden Arno. "Gezien mijn leeftijd: één van de eerste groepen die ik aan het werk zag was TC Matic, en dat heeft zo'n verpletterende indruk op mij gemaakt. En niet alleen op mij, maar op half mijn generatie."
Lees verder

Emotionele Evenepoel na "beste dag op fiets ooit": "Dit doet deugd na de moeilijke periode, waarin ik mentaal en fysiek afgezien heb"
Remco Evenepoel (22) heeft vandaag met Luik-Bastenaken-Luik het eerste Monument uit zijn carrière gewonnen. En hoe! Onze landgenoot kletste de rest uit het wiel op La Redoute en hield solo stand tot de finish in Luik. "Ik heb vandaag de beste Remco laten zien", aldus Evenepoel in het flashinterview.
Lees verder

Dries Mertens scoort openingsdoelpunt tegen Empoli, maar Napoli geeft dubbele voorsprong uit handen
In de Serie A heeft Dries Mertens opnieuw de weg naar de netten gevonden. In de wedstrijd tegen Empoli kon de Rode Duivel net voor de rust de score openen. Maar de thuisploeg kon de situatie in de tweede helft nog omkeren en houdt zo de drie punten thuis.
Lees verder

Deze week in 'Familie': problemen voor Guido en Jelle, maar heeft Véronique wél geluk?
Deze week stijgt de spanning in 'Familie', en dat geldt zeker voor Guido (Vincent Banic). De toch wel pijnlijke ontdekking van Niko (Jo Hens), die ontdekte dat Jef blijkbaar heel wat geld heeft, belooft de gemoederen serieus te beroeren.
Lees verder

"Je hebt het gedaan hé, vriend!": fantastische beelden tonen hoe geëmotioneerde Remco Evenepoel na de finish in de armen valt van ouders en vriendin
Geweldige beelden van Remco Evenepoel na de finish van Luik-Bastenaken-Luik. Onder anderen Papa Patrick, mama Agna en vriendin Oumi maar ook Quick.Step-Alpha Vinyl-baas Patrick Lefevere en ploegmaat Tim Declercq stonden klaar om de winnaar na zijn huzarenstukje in de armen te vallen. Met alle emoties van dien, uiteraard. "Je hebt het gedaan hé, vriend. Je hebt het gedaan", wist Agna met haar vreugde geen blijf. "Fantastisch voor de ploeg, echt waar!" Ook Remco barstte in tranen uit en kreeg een dikke knuffel van Oumi.
Lees verder

LIVE. Doelpunt Lemajic afgekeurd!
• Ghelamco Arena (16u)
Lees verder

Belg (23) sterft op vakantie in Frankrijk bij crash tegen boom
Een jonge Belg (23) is tijdens zijn vakantie in Frankrijk om het leven gekomen bij een ongeval. Dat schrijft de Franse krant 'Voix du Jura'. De twintiger raakte met zijn auto van de weg af en crashte tegen een boom. Zijn 20-jarige passagier raakte zwaargewond.
Lees verder

LIVE. Bongonda mist alweer uitstekende kopkans
• Ghelamco Arena (16u)
Lees verder

Invaller Pulisic schenkt Chelsea de drie punten, Lukaku mag kwartier voor tijd invallen
Chelsea pakt drie belangrijke punten in de strijd om de top vier in de Premier League. Pulisic viel in en scoorde net voor tijd het enige en winnende doelpunt. Romelu Lukaku startte op de bank, maar viel in in de 75e minuut. Craig Dawson, centrale verdediger van West Ham, pakte net voor het openingsdoelpunt een rode kaart na tussenkomst van de VAR.
Lees verder

Dries Mertens scoort openingsdoelpunt tegen Empoli, maar Napoli geeft dubbele voorsprong nog uit handen
In de Serie A heeft Dries Mertens opnieuw de weg naar de netten gevonden. In de wedstrijd tegen Empoli kon de Rode Duivel net voor de rust de score openen. Maar de thuisploeg kon de situatie in de tweede helft nog omkeren en houdt zo de drie punten thuis.
Lees verder

Bang afwachten nadat 12-jarige Julie met fiets gegrepen wordt door wagen: "Haar zesde leerjaar afmaken zal er waarschijnlijk niet inzitten"
Familie en vrienden van de 12-jarige Julie Picart uit Ronse beleven bange uren nadat het meisje zaterdagnamiddag door een wagen werd gegrepen in Veurne. Julie was er met een vriendinnetje aan het fietsen. "Onze dochter raakte heel zwaargewond en werd met de helikopter in kritieke toestand overgebracht naar het UZ in Gent. Daar wordt ze in een kunstmatige coma gehouden", vertelt papa Thoma.
Lees verder

LIVE (18u30). Sergio Gómez ontbreekt bij Anderlecht, Kana krijgt de voorkeur op Olsson tegen Union
• Dudenpark (18u30) • Ref: Jonathan Lardot • Union eindigde de reguliere competitie als leider, Anderlecht was derde • Hoe heeft paars-wit de verloren bekerfinale verteerd?
Lees verder