Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 6 april 2022

LIVE CHAMPIONS LEAGUE. Mendy gaat pijnlijk in de fout, Benzema duwt z’n derde tegen de touwen

HLN
LIVE CHAMPIONS LEAGUE. Mendy gaat pijnlijk in de fout, Benzema duwt z'n derde tegen de touwen
Chelsea-Real Madrid, een heruitgave van de halve finale van vorig seizoen, een terugkeer ook van Thibaut Courtois naar z'n ex-club. De Rode Duivel zag in de eerste helft Karim Benzema uitpakken met twee schitterende kopbalgoals. Chelsea reageerde via Havertz, Lukaku blijft vooralsnog op de bank. Volg het verloop van de match live op deze pagina of kijk naar VTM2!
Lees verder

IN BEELD. Oekraïense kleuters in Lviv oefenen hoe ze naar schuilkelder moeten lopen tijdens raketaanval
In de 'Smart English'-kleuterschool in de stad Lviv, in het westen van Oekraïne, is het voor de leerlingen en hun leerkrachten dagelijkse kost om vliegensvlug naar de schuilkelder van de school te vluchten. Zo houden de leerkrachten noodoefeningen voor het geval er een luchtaanval op de stad zou plaatsvinden. De beelden tonen hoe de oorlog in het land een impact heeft op het leven van alle Oekraïners, ook op dat van de allerjongsten.
Lees verder

Courtois uitgefloten door Chelsea-supporters: "Als er iemand mentaal sterk genoeg is, is hij het wel"
Geen aangename terugkeer op Stamford Bridge. Thibaut Courtois werd vanavond uitgefloten door de supporters van Chelsea, waar hij tussen 2014 en 2018 speelde. "Dat komt binnen, maar hij kan er wel tegen", aldus Marc Degryse.
Lees verder

VS leggen ook sancties op tegen dochters van Poetin
De Verenigde Staten leggen nieuwe sancties op tegen Rusland. Ze zijn gericht tegen twee grote banken en tegen de dochters - Katerina en Maria - van president Vladimir Poetin en de familie van de minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov, meldt het Witte Huis.
Lees verder

Wie anders? Fenomeen Karim Benzema zet Real op rozen met twee heerlijke kopballen
Karim Benzema, dames en heren. Op de gezegende leeftijd van 34 beter dan ooit tevoren. Met twee heerlijke kopballen zette de Franse spits Real Madrid op Stamford Bridge na nog geen halfuur al op rozen.
Lees verder

Actrice Reinhilde Decleir (73) overleden na strijd tegen kanker
De Vlaamse actrice Reinhilde Decleir, zus van acteur Jan Decleir, is overleden. "Ze ging op 6 april 2022 volgens eigen wens heen, na een lange strijd tegen kanker", zo meldt haar familie aan Belga. Decleir speelde mee in heel wat Vlaamse series, zoals 'Van Vlees en Bloed' en 'Beau Séjour'. Ze werd 73 jaar.
Lees verder

Vlaamse actrice Reinhilde Decleir (73) overleden
De Vlaamse actrice Reinhilde Decleir is overleden. "Ze ging op 6 april 2022 volgens eigen wens heen, na een lange strijd tegen kanker", zo meldt haar familie aan Belga. Ze is de zus van de bekende acteur Jan Decleir. Decleir speelde mee in heel wat Vlaamse series, zoals 'Van Vlees en Bloed' en 'Beau Séjour'. Ze werd 73 jaar.
Lees verder

Kan Wesley de echte Rock ontmaskeren in 'Welkom in de familie'? "Ik heb plots een enorme ingeving"
In de tweede aflevering van 'Welkom in de familie' wordt Wesley uit Brasschaat uit zijn eigen leven ontvoerd en gedropt in het leven van Rock. Niet alleen de naam is wat bijzonder, ook het leven van Rock is helemaal anders dan Wesley gewoon is. Zo ontwaakt Wesley niet in een huis. "Ik had gedacht dat ze me in een huis zouden droppen: huisje, tuintje, boompje. Maar ik kwam terecht op een boot!" En die boot heeft alles te maken met Rocks werk: "Ik heb echt met die boot gevaren. Daar kan Piet Piraat nog iets van leren", lacht Wesley.
Lees verder

LIVE. 1-0! Kan Bayern zich herpakken na rust?
• Woensdag 21.00 uur • Kan Villarreal grootmacht Bayern verrassen? • Estadio de la Ceramica • Scheidsrechter: Anthony Taylor (ENG)
Lees verder

VS sturen 5.000 Starlink-internetontvangers naar Oekraïne
Het Amerikaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkeling (USAID) zei woensdag dat het 5.000 Starlink-terminals van SpaceX aan Oekraïne heeft geleverd. De bedoeling is dat daardoor de internettoegang voor inwoners wordt verbeterd na de Russische invasie.
Lees verder

LIVE CHAMPIONS LEAGUE. Lukaku maakt z'n opwachting na wereldsave Courtois, wat kan Chelsea nog?
Chelsea-Real Madrid, een heruitgave van de halve finale van vorig seizoen, een terugkeer ook van Thibaut Courtois naar z'n ex-club. De Rode Duivel zag in de eerste helft Karim Benzema uitpakken met twee schitterende kopbalgoals. Chelsea reageerde via Havertz, maar schoot zichzelf in het begin van de tweede helft in de voet. Lukaku mocht op het uur invallen. Volg het verloop van de match live op deze pagina of kijk naar VTM2!
Lees verder

Wie anders? Fenomeen Karim Benzema ook tegen Chelsea goed voor hattrick
Karim Benzema, dames en heren. Op de gezegende leeftijd van 34 beter dan ooit tevoren. Met twee heerlijke kopballen en een cadeautje van Edouard Mendy is de spits ook tegen Chelsea van levensbelang voor Real Madrid.
Lees verder

Gary Anderson mist Premier League-manche in Leeds door positieve coronatest
Gary Anderson mist morgen in Leeds de negende speelavond van de Premier League Darts. De Flying Scotsman testte positief op het coronavirus. Michael van Gerwen, normaal zijn tegenstander in de kwartfinale, hoeft nu pas in de halve finales voor het eerst in actie te komen.
Lees verder

Courtois legt misnoegde Chelsea-fans het zwijgen op met fantastische save bij terugkeer op Stamford Bridge
Een nieuwe wereldsave. Thibaut Courtois werd vanavond bij zijn terugkeer op Stamford Bridge uitgefloten, maar de Rode Duivel kreeg de misnoegde Chelsea-fans stil na een fantastische redding.
Lees verder

LIVE. 1-0! Ook na rust geen beterschap: Villarreal dichter bij 2-0, dan Bayern bij 1-1
• Woensdag 21.00 uur • Kan Villarreal grootmacht Bayern verrassen? • Estadio de la Ceramica • Scheidsrechter: Anthony Taylor (ENG)
Lees verder

Zo reageert Vlaanderen op de dood van Reinhilde Decleir: "Zoveel aan jou gehad, dank je wel"
De Vlaamse actrice Reinhilde Decleir is woensdagavond overleden. "Ze ging op 6 april 2022 volgens eigen wens heen, na een lange strijd tegen kanker", zo meldt haar familie aan Belga. Heel veel mede-acteurs en fans halen mooie herinneringen aan haar op en uitten hun medeleven op sociale media.
Lees verder

Vrienden en collega's reageren geslagen op overlijden van Reinhilde Decleir: "Zoveel aan jou gehad, dank je wel"
De Vlaamse actrice Reinhilde Decleir is woensdagavond overleden. "Ze ging op 6 april 2022 volgens eigen wens heen, na een lange strijd tegen kanker", zo meldt haar familie aan Belga. Heel veel mede-acteurs en fans halen mooie herinneringen aan haar op en uitten hun medeleven op sociale media: "Ze was een mama voor iedereen."
Lees verder

Onherkenbaar Bayern de boot in bij Villarreal door matchwinnaar Danjuma
Een zwak Bayern verslikt zich in Villarreal en heeft nog werk voor de boeg in de terugwedstrijd. Onherkenbaar in de eerste helft, met weinig beterschap in de tweede. Villarreal hield al bij al makkelijk stand en trekt met het kleinste verschil naar München. In de andere wedstrijd van vanavond scoorde Benzema opnieuw een hattrick.
Lees verder

Hattrickheld Benzema zet Real Madrid met één been in de halve finales, octopus Courtois imponeert opnieuw met wereldsave
Real Madrid heeft een prima zaak gedaan met het oog op de halve finales in de Champions League. De Spaanse club van Rode Duivel Thibaut Courtois ging in de heenmatch van de kwartfinales in Londen met 1-3 winnen van Chelsea. Karim Benzema was de grote held met drie goals. Romelu Lukaku mocht na een uur invallen, hij miste voor Chelsea dé kans op de aansluitingstreffer.
Lees verder

Noodnummer 1722 geactiveerd wegens code geel voor wind en regen
Het nummer 1722, voor niet-dringende interventies door de brandweer, wordt geactiveerd. Dat meldt de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken. Het KMI heeft namelijk gewaarschuwd voor krachtige wind en intense regen.
Lees verder