Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 13 april 2022

LIVE. Biden beschuldigt Poetin van genocide in Oekraïne

HLN
LIVE. Biden beschuldigt Poetin van genocide in Oekraïne
De Amerikaanse president Joe Biden heeft de Russische wreedheden in Oekraïne voor het eerst met volkenmoord in verbinding gebracht. Hij verwees naar de Russische president Vladimir Poetin als een dictator die de oorlog verklaart en genocide pleegt. De Amerikanen hebben volgens buitenlandminister Blinken "geloofwaardige informatie" dat Rusland mogelijk "chemische middelen" gebruikt bij zijn offensief om de belegerde Oekraïense stad Marioepol in te nemen. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Margo (43) vangt na wallaby Eo twee gloednieuwe babykangoeroes op: "Ik draag hen rond in een draagzak, hou hen warm en geef melk. Ook 's nachts"
Na een halfjaar lang één wallaby te hebben grootgebracht, lopen er vandaag liefst drie jonge kangoeroes bij Margo Laeremans (43), haar man Rudi Oyen (50) en hun dochter Caitlin (14) in het Heusdense Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum rond. Zo vertoeven de nieuwe viervoeters Charlie en Dré in de geïmproviseerde buidel van Margo, terwijl wallaby Eo vrolijk in zijn buitenren rondspringt. "Drie? Nee, dat zagen we niet aankomen. Rudi maakte zich al zorgen bij twee, dus had ik Dré maar even voor hem verzwegen", lacht Margo.
Lees verder

Huis in Vlaanderen dit jaar al 22.000 euro duurder. Maar koper drukt pauzeknop momenteel in: eerste signaal van afkoeling verhitte markt?
Wie de voorbije drie maanden een huis kocht in Vlaanderen, betaalde daar gemiddeld bijna 7 procent méér voor dan vorig jaar, zo blijkt uit de nieuwste Notarisbarometer. Zet deze prijsstijging zich nog door? Kandidaat-kopers duwen momenteel alvast de pauzeknop in. Het eerste teken van een afkoeling van de markt?
Lees verder

COLUMN. Voor Kim Clijsters begint er vandaag meer dan er stopt
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Kim Clijsters
Lees verder

Seppe Nobels staat door 'Restaurant Misverstand' anders in het leven: "Ik ben vaak in tranen naar huis gereden"
"Leef alsof het je laatste dag is, en wees dankbaar voor de dagen die je nog krijgt." Voortaan is dit ook het credo van Seppe Nobels (39). De topchef heeft al vele watertjes doorzwommen, maar 'Restaurant Misverstand' heeft een diepe indruk op hem gemaakt. Ook omdat hij de ziekte Alzheimer ook van dichtbij heeft meegemaakt. "Over futiliteiten kan ik me écht niet meer druk maken."
Lees verder

LIVE. Tien mensen neergeschoten bij schietpartij in metro New York: politie maakt jacht op 62-jarige verdachte uit Philadelphia
Bij een schietpartij in een metrostation in Brooklyn in New York City zijn dinsdagochtend lokale tijd tien mensen neergeschoten. In totaal zijn minstens 23 mensen gewond geraakt: tien mensen liepen schotwonden op, 13 anderen raakten gewond toen ze het station ontvluchtten of liepen een rookvergiftiging op. Geen van de gewonden verkeert in levensgevaar. Dat meldt de New Yorkse politiecommissaris Keechant Sewell. De verdachte, die door de politie is geïdentificeerd als de 62-jarige Frank R. James, is nog steeds op de vlucht. Er is een beloning van 50.000 dollar uitgeloofd voor informatie over de voortvluchtige man. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
Lees verder

LIVE (21u). Jan Vertonghen staat voor erg lastige opdracht tegen aanvallend geweld van Liverpool
Stunt Jan Vertonghen in de Champions League? Benfica moet op het veld van Liverpool een 1-3-nederlaag zien op te halen. De 34-jarige verdediger miste in de Champions League nog geen minuut dit seizoen en moet samen met die andere ervaren rot, Nicolás Otamendi, de boel gesloten houden vanavond. Tegen Sadio Mané en co geen evidentie. Volg de match LIVE op HLN.be!
Lees verder

Tropische storm eist al minstens 58 levens op de Filipijnen
Op de Filipijnen zijn al minstens 58 mensen omgekomen als gevolg van de aardverschuivingen en overstromingen die zijn veroorzaakt door de tropische storm Megi. Dat blijkt uit een nieuwe balans die de autoriteiten woensdag hebben bekendgemaakt.
Lees verder

Vrederechter komt tussen in vurige burenruzie: "Dat spugen naar ons gaat erover"
In 'Vrederechters' swingt een burenruzie swingt de pan uit. Een koppel uit Maasmechelen wordt bestookt en bespuugd door hun nieuwe buurvrouw. "Wij hebben ons best gedaan en zijn vriendelijk geweest, maar dit gaat erover."
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Red Oaks' (Prime Video): "Afzakken naar een 80's ​countryclub"
Apple TV+ heeft 'Physical', Netflix streamt 'GLOW', 'Stranger Things' en 'Dirty Lines': met z'n schreeuwerige mode en weerbarstige kapsels blijven de jaren 80 een frequent bezocht en vooral lucratief speelveld voor streamingzenders. Maar als u echt een throwbackgevoel wil, waarom zapt u dan niet gewoon zelf terug in de tijd? Naar de jaren 80, inderdaad. Maar dan wel met een tussenstopje in 2014, toen Prime Video met 'Red Oaks' op de proppen kwam en drie seizoenen lang een ode bracht aan de komedies van die tijd.
Lees verder

Strenge lockdown in Shanghai biedt geen soelaas: aantal coronabesmettingen blijft stijgen
In de Chinese miljoenenstad Shanghai blijven de coronabesmettingen toenemen ondanks de strenge lockdown die er van kracht is. De gezondheidsautoriteiten registreerden vandaag een recordaantal van 26.330 nieuwe infecties, terwijl in heel China rond de 28.000 nieuwe coronagevallen zijn geteld.
Lees verder

Geen sprake van dialogen over homoseksuele relatie: nieuwe 'Fantastic Beasts'-film ingekort in China
Wie in China naar de nieuwe film 'Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore' gaat kijken, zal daar een andere versie te zien krijgen dan in de rest van de wereld. Filmstudio Warner Bros. heeft namelijk enkele dialogen uit de prent - waarin verwezen werd naar een homoseksuele relatie - weggeknipt. Dat schrijft 'The Hollywood Reporter'.
Lees verder

Ook Club NXT is bijna zeker van 1B: "We hebben geleerd dat je dit verhaal goed moet voorbereiden, vorig jaar waren we aanvankelijk te jong"
De kaarten zijn (zo goed als) geschud. Club NXT mag in principe samen met Anderlecht, Genk en wellicht Standard naar 1B, AA Gent en Antwerp zijn veroordeeld tot eerste amateur. "Alles errond maakt van 1B een enorme surplus", weet Club NXT-coach Rik De Mil. Maar er is ook nog scepsis. "De ervaring leert ons dat Club NXT niet beter is geworden van hun seizoen in 1B", zegt Emilio Ferrera, hoofd opleiding en beloftencoach bij Gent, uit.
Lees verder

Tweede seizoen 'Bridgerton' nu al derde best bekeken Netflix-reeks ooit
Het tweede seizoen van 'Bridgerton' is nog maar 17 dagen te bekijken op Netflix, maar nu al een van de best bekeken reeksen van de streamingdienst. Dat blijkt uit cijfers.
Lees verder

Mariah Carey geeft masterclass om kennis te delen
Mariah Carey (53) gaat haar kennis delen met de wereld door een masterclass te geven waarin ze precies uitlegt 'hoe ze haar stem gevonden heeft'. De zangeres laat via sociale media weten 'enorm uit te kijken naar het delen van een les waarbij de stem als instrument gebruikt wordt'.
Lees verder

"Als je op iemand spuwt, kan dat recht in je gezicht terugkeren": gewaagde woorden van Bayern-coach Nagelsmann prikkelden Villarreal bij nieuwe stunt
Bayern München is uitgeschakeld in de Champions League en nog wel tegen Villarreal. De Spaanse ploeg speelde in de Allianz Arena 1-1 gelijk tegen de Duitse grootmacht. Chukweuze wiste de opener van Lewandowski uit vijf minuten voor tijd. Wat bleek? De Spanjaarden waren extra gemotiveerd door eerdere woorden van Bayern-coach Nagelsmann, die opperde dat Bayern het in eigen huis wel zou afmaken. In Real Madrid-Chelsea kwam het tot verlengingen, de Madrilenen trokken er dankzij een goal van Benzema aan het langste eind.
Lees verder

Een blik achter de schermen bij het gastgezin van De Bruyne en Carrasco: "Kevin kon koppig zijn, maar dat is ook een kwaliteit"
Vanavond supportert hij stiekem voor Yannick Carrasco. Maar Kevin Kis (31) gunt ook z'n andere huisgenoot van weleer, Kevin De Bruyne, dat plekje in de halve finales. "Ik was een beetje hun grote broer." Een blik achter de schermen bij de familie Nys in Zonhoven, het gastgezin van De Bruyne en Carrasco in hun RC Genk-jaren.
Lees verder

Van de 10 minutenregel tot een douchetimer en ontbijten als een keizer: deze kleine bespaaracties schelen een hoop in je budget
Er zijn vele manieren om geld te besparen in je huishouden en de 'kleintjes' worden daarbij vaak vergeten. Acties om op energie, water, eten en vervoer te besparen kunnen soms heel simpel zijn: "Door het deksel op de pan te laten, win je bijvoorbeeld al 30 euro per jaar." Budgetexpert Sara Van Wesenbeeck lijst een reeks eenvoudige budgetacties voor je op.
Lees verder

Van de 10minutenregel tot een douchetimer en ontbijten als een keizer: deze kleine bespaaracties schelen een hoop in je budget
Er zijn vele manieren om geld te besparen in je huishouden en de 'kleintjes' worden daarbij vaak vergeten. Acties om op energie, water, eten en vervoer te besparen kunnen soms heel simpel zijn: "Door het deksel op de pan te laten, win je bijvoorbeeld al 30 euro per jaar." Budgetexpert Sara Van Wesenbeeck lijst een reeks eenvoudige budgetacties voor je op.
Lees verder

DJ Jazzy Jeff neemt het op voor Will Smith
Will Smith heeft steun gekregen van zijn goede vriend DJ Jazzy Jeff, met wie hij furore maakte als het duo 'DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince Of Bel-Air' in de jaren 90. Volgens Jeffrey Allen Townes (57), zoals Jazzy Jeff echt heet, had Smith al veel eerder meerdere mensen een klap moeten verkopen. Dit liet hij weten tijdens een bijeenkomst in een platenzaak in Chicago, meldt The New York Post.
Lees verder