Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE (13u30): Zet Club Brugge leider Union meteen onder druk?

HLN
LIVE (13u30): Zet Club Brugge leider Union meteen onder druk?
• Jan Breydel
Lees verder

Eén lichaam geborgen, negen vermisten na tweede mijnongeluk op week tijd in Polen
Reddingswerkers hebben het lichaam geborgen van een van de mijnwerkers die vermist raakten na een beving, die gepaard ging met een groot lek van methaangas, in een kolenmijn in het zuiden van Polen. Dat heeft mijnbouwbedrijf JSW zondag bekendgemaakt. Reddingswerkers zoeken voort naar negen andere kompels in de mijn van Zofiowka.
Lees verder

Heb jij al spookbeelden gezien tijdens een wandeling?
Al eeuwenlang maken wandelaars over de hele wereld melding van vreemde verschijningen in heuvelachtige gebieden en gebergtes. Maar waar komen die verhalen toch vandaan? Onze wetenschapsjournalist Martijn Peters legt het uit.
Lees verder

30, 50, 100 euro of meer? De leukste handtassen per budget om cadeau te geven op Moederdag
Of je nu een klein of groot budget hebt: jouw mama verdient een mooi moederdagcadeau. Met een nieuwe handtas scoor je gegarandeerd. Wij gingen voor jou op zoek naar de leukste modellen van het moment, voor de leukste mama's.
Lees verder

KOERS KORT. Kopecky haalt podium in omnium - Evenepoel en fanclub steunen slachtoffers van overstromingen
Op de derde en voorlaatste dag van de manche voor de Nations Cup baanwielrennen in het Schotse Glasgow is Lotte Kopecky zaterdagavond als derde geëindigd in het omnium.
Lees verder

HLN LIVE LUIK-BASTENAKEN-LUIK. Benoot start niet door ziekte, Evenepoel: "Iedereen weet dat je niet met Wout naar de streep kan gaan"
Vandaag wordt met Luik-Bastenaken-Luik het klassieke voorjaar afgesloten. Tadej Pogacar verschijnt niet aan de start na het overlijden van de moeder van zijn verloofde. Remco Evenepoel en Wout van Aert nemen wel deel. Wat kunnen de Belgische debutanten in La Doyenne? Op deze pagina volgt u alle actie LIVE!
Lees verder

Zangeres Leki getroffen door beroerte: "Ze moet veel dingen opnieuw leren"
Zangeres Leki (44), bekend van hits als 'Breakin' Out' en 'Crazy', heeft een beroerte gehad. Dat meldt haar producer Stef Kamil Carlens op Facebook. Karoline Kamosi, zoals de artieste echt heet, herstelt nu in een rehabilitatiecentrum.
Lees verder

"Oostende verliest een grote 'menère'": fan, vriend, cafébaas en burgemeester nemen afscheid van Arno
Arno, zaterdag overleden aan de gevolgen van pancreaskanker, stond met zijn ene been in Brussel waar hij woonde en zijn andere in Oostende waar hij opgroeide. In de kuststad herdenken ze hun ereburger met een rouwregister. Hij zal er ook uitgestrooid worden op zee, dat meldt het stadsbestuur. Hoe ontwaakt Oostende? Wij gingen praten met de burgemeester, de cafébaas waar Arno graag een pintje ging pakken, een fan die 400 optredens zag en een vriend. "Wat wij hem hebben gegeven is maar een kleinigheid tegenover wat Arno ons heeft achtergelaten", beseffen velen.
Lees verder

"Vaak begint het in de puberteit en mindert het na het vijftigste levensjaar": 1 op de 5 heeft last van hoofdroos. Wat kan je eraan doen?
Niets zo vervelend als een jeukende hoofdhuid en schilfertjes die zich door de dag op je kledij nestelen. Toch ondervinden heel wat mensen er last van. In totaal zou zelfs 10 tot 20 procent van de bevolking kampen met hoofdroos. Hoe krijg je het? En vooral: wat kan je ertegen doen? Dermatologe Griet Voet legt uit.
Lees verder

Mag ik nog groenten eten uit de tuin als ik een asbestdak heb? En kunnen kinderen veilig buiten spelen? Vijf vragen over asbest beantwoord
Asbest: een woord dat bij huiseigenaars en huizenjagers het angstzweet doet uitbreken. Asbestdeeltjes zijn schadelijk wanneer je ze inademt. Ze hopen zich op in de longen en kunnen na langdurige blootstelling ziektes als longkanker veroorzaken. Wat als er asbest in je dak verwerkt zit? Mag je dan nog groenten uit je tuin eten? En kan je zelf het mos van je dak verwijderen? Bouwsite Livios beantwoordt de vijf meest gestelde vragen over asbest.
Lees verder

Football Talk. Betis wint finale Copa del Rey tegen Valencia - Club leent De Cuyper langer uit aan Westerlo - Emmen en Heerenveen azen op gewilde Dost
In Spanje heeft Real Betis de Copa del Rey gewonnen. In de finale tegen Valencia in het stadion van Sevilla, kwamen de Beticos na elf minuten op voorsprong met een kopbal van Iglesias. Op het halfuur maakte Duro gelijk voor Valencia na een lob over Bravo. Daarna werd er niet meer gescoord en moesten penalty's beslissen wie er de Spaanse beker mee naar huis mocht nemen. Alle penalty's werden omgezet, maar de 19-jarige Amerikaan Yunus Mensah was de enige die miste voor Valencia. Miranda scoorde voor Real Betis de laatste en beslissende penalty en zo won de kleine broer van Sevilla voor de eerste keer sinds 2005 de Copa del Rey.
Lees verder

64 miljoen euro aan Vlaamse boetes op kilometerheffing, waarvan nog 21 miljoen te innen
Sinds de opstart in 2016 van de kilometerheffing voor vrachtwagens werd voor een totaalbedrag van bijna 64 miljoen euro aan Vlaamse boetes uitgeschreven. Bijna 21 miljoen euro daarvan moet nog worden ontvangen. Dat blijkt uit informatie die Vlaams fractievoorzitter Peter Van Rompuy (CD&V) opvroeg bij Vlaams Minister van Financiën Matthias Diependaele.
Lees verder

LIVE LUIK-BASTENAKEN-LUIK. Van Aert: "Ik moet de beste klimmers volgen", kopgroep van elf heeft vijf minuten
Vandaag wordt met Luik-Bastenaken-Luik het klassieke voorjaar afgesloten. Tadej Pogacar verschijnt niet aan de start na het overlijden van de moeder van zijn verloofde. Remco Evenepoel en Wout van Aert nemen wel deel. Wat kunnen de Belgische debutanten in La Doyenne? Op deze pagina volgt u alle actie LIVE!
Lees verder

Football Talk. Philippe Clement ziet Monaco 1-4 winnen in Saint-Etienne - Betis wint finale Copa del Rey tegen Valencia
Op de 34e speeldag in de Franse Ligue 1 is Monaco zaterdagavond met 1-4 gaan winnen bij Saint-Etienne. Trainer Philippe Clement gunde Eliot Matazo enkele minuten speeltijd. In de 86e minuut mocht de middenvelder invallen.
Lees verder

Maddie-verdachte in brief naar Duitse vrouw: "Ik heb nooit iets misdaan... Nu ja, bijna nooit"
Christian Brückner, de officiële verdachte in de zaak-Maddie, laat voor het eerst van zich horen. De 'Daily Mail' beweert een brief in handen gekregen te hebben waarin hij zijn onschuld uitschreeuwt. "Ik heb nooit iets misdaan... Nu ja, bijna nooit", klinkt het daarin.
Lees verder

Bockie De Repper stelt zich open bij Jani: "Mijn vader is onverwacht overleden, maar ik vond dat niet erg"
In 'Viva la feta' leren Jani Kazaltzis en Otto-Jan Ham op het Griekse eiland Sifnos een andere kant kennen van hun bekende gasten. Deze week: Bockie De Repper, die openhartig vertelt over zijn jeugd en de (ontbrekende) band met zijn vader.
Lees verder

Van exotisch shoppen tot vegan taart: de 8 hotspots waar Ingeborg het liefst vertoeft. "Hier waan ik me op Ibiza"
Tv-gezicht Ingeborg Sergeant (55) vindt door de opnames van 'I can see your voice' op VTM en haar yogaopleidingen amper tijd om eropuit te trekken. Als ze dat toch doet, is één ding zeker: ze is verknocht aan plekken die haar lichaam en geest in balans brengen. Dit zijn haar acht favoriete adressen. "Op deze plek herkent geen kat mij."
Lees verder

"Ik wil dat ze door de juiste mensen omringd wordt": dit is de 'inner circle' van de Queen waar Harry zijn twijfels bij heeft
Afgelopen donderdag vierde koningin Elizabeth haar 96ste verjaardag, al werd die overschaduwd door de uitspraken van prins Harry, die zijn twijfels uitte over de mensen die zijn grootmoeder omringen. Maar wie zijn die intimi van de Queen, die haar bijstaan met raad en daad? Heel wat sleutelfiguren zijn intussen overleden, maar wie overblijft, vormt een steeds hechter opvangnet rond de vorstin. Ze nemen zelfs regelmatig taken van haar over. Van schoondochter Sophie (57) tot kleermaakster Angela Kelly (64): dit is de 'inner circle' waar de Queen steeds meer op rekent.
Lees verder

'Voor haar' van man Gene Thomas blijft favoriete nummer van Kristel Verbeke: "Ik ben nog altijd heel verliefd op hem"
Ex-K3'tje Kristel Verbeke (46) en zanger Gene Thomas (49) zijn al 23 jaar een koppel. Bij 'Zot gedraaid' op Joe vertelt ze over haar favoriete nummer. Dat is 'Voor haar', het nummer dat Gene speciaal voor haar schreef. "Ik sta nog altijd te blinken als ik het hem hoor zingen op een podium. Dan heb ik soms echt zin om te roepen: Dat is voor mij! Dat is mijn liedje", vertelt Kristel.
Lees verder

Minstens 80 doden na explosie in illegale olieraffinaderij in Nigeria
Bij een explosie van een illegale olieraffinaderij in Nigeria zijn minstens 80 mensen om het leven gekomen. Dat melden de hulpdiensten.
Lees verder