Doorgaan naar hoofdcontent

Last van mieren? Zo jaag je de beestjes weg: “Giet geen kokend water of azijn in je tuin”

HLN
Last van mieren? Zo jaag je de beestjes weg: "Giet geen kokend water of azijn in je tuin"
De lente is nog maar net begonnen, of de eerste mieren zijn weer daar. Ze woelen onder je terras, maken hopen in het gazon en verstikken met hun nest siergrassen en vaste planten. Hoe beperk je de overlast? Tuinexperte Laurence Machiels geeft advies: "Mierennesten in je gazon openvegen is geen goed idee."
Lees verder

Vijf mensen gered na instorting gebouw in China, maar precieze omvang van ramp nog onduidelijk
Vijf mensen zijn gered na de instorting van een gebouw in China. Dat zeggen de autoriteiten na een nacht van zoekoperaties. Ze maakten echter niet bekend hoeveel mensen nog bedolven zijn onder het puin van het gebouw van zes verdiepingen, dat vrijdagnamiddag instortte in Changsha.
Lees verder

Oekraïense veiligheidsdienst pakt 'verraders' op: "Ik ben van gedachte veranderd"
De Oekraïense geheime dienst (SBU) is op zoek naar Russische collaborateurs. In de regio rond Charkiv zijn bijna 400 mensen opgepakt. Viktor is daar een van. Volgens de Oekraïense autoriteiten prees hij Russisch president Poetin op sociale media. "Ik heb veel geschreven", zegt een nerveuze Viktor tegen de agenten van de geheime dienst. "Maar ik ben van gedachte veranderd." Als de man vraagt wat er met hem zal gebeuren, antwoorden de agenten enkel met: "Alles gebeurt volgens de Oekraïense wet".
Lees verder

Kind van 14 maanden valt uit raam van tweede verdieping in Deurne: "Alles wijst op spijtig ongeval"
Een kind van 14 maanden is zaterdagmiddag uit een raam gevallen aan de Alfons Schneiderlaan in Deurne. Dat bevestigt de lokale politie van Antwerpen. Over de omstandigheden is momenteel nog weinig bekend. Het kind is in kritieke toestand naar het UZA overgebracht.
Lees verder

Ben Weyts lanceert nieuwe campagne: "Ga regelmatig met je huisdier naar de dierenarts"
"Ga regelmatig met je huisdier naar de dierenarts, ook als er zich nog geen problemen stellen." Dat is de boodschap die Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) zaterdag lanceert. Met een nieuwe campagne, die in Vilvoorde is voorgesteld, wil de minister baasjes aansporen om geregeld op bezoek te gaan bij de dierenarts.
Lees verder

Bestuurster (51) in levensgevaar nadat ze met Smart inrijdt op vrachtwagen op R4
Op de R4 in Zwijnaarde is een 51-jarige vrouw vrijdagavond levensgevaarlijk gewond geraakt. Ze reed met haar Smart in op een vrachtwagen en zat gekneld. De brandweer diende haar te bevrijden, waarna ze naar het ziekenhuis werd overgebracht.
Lees verder

Alonso leeft mee met Hamilton: "Hij rijdt heel goed, maar eindigt pas als 13de. Zo gaat dat in de Formule 1"
Lewis Hamilton mikte voor de start van het seizoen op een achtste wereldtitel in de Formule 1. Maar dat wordt een onmogelijke missie, zo blijkt na vier grands prix. De Brit van Mercedes heeft niet langer de snelste auto, dat weet ook Fernando Alonso.
Lees verder

Alonso leeft mee met Hamilton: "Hij rijdt heel goed, maar eindigt pas als 13de. Zo gaat dat nu eenmaal in de Formule 1"
Lewis Hamilton mikte voor de start van het seizoen op een achtste wereldtitel in de Formule 1. Maar dat wordt een onmogelijke missie, zo blijkt na vier grands prix. De Brit van Mercedes heeft niet langer de snelste auto, dat weet ook Fernando Alonso.
Lees verder

Tachtiger zwaargewond nadat hij met Aixam in gracht sukkelt
Een 81-jarige man uit Moorslede is zaterdagvoormiddag zwaargewond geraakt bij een ongeval langs de Puitstraat in Moorslede. De man belandde in de gracht tegen het struikgewas. Hij werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis maar verkeert niet in levensgevaar.
Lees verder

Matthias Casse wurgt zich naar finale EK judo, Sami Chouchi nog in running voor brons
De medaille, die is al binnen voor Matthias Casse (-81 kg) na een wurging van de Oekraïner Munikian in zijn halve finale. Vraag is nu alleen of het goud, dan wel zilver wordt op het EK judo. In de finale wacht hem de aartsgevaarlijke Georgiër Tato Grigalashvili. Sami Chouchi maakt nog kans op brons, hij struikelde in zijn kwartfinale over de Oekraïner Munikian. Gabriella Willems (-70 kg) is uitgeschakeld.
Lees verder

Vlammen slaan uit het dak bij woningbrand in Gent
In de Lentestraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag een brand uitgebroken in een woning op het kruispunt met de Stropstraat. Na ruim een uur kreeg de brandweer het vuur onder controle.
Lees verder

De getrouwde Tim beleeft romance met Venezolaanse sekswerker Yoselin. "Die avond moest ik voor het eerst niet betalen"
Sporadisch blaast drukke, getrouwde zakenman Tim* (36) stiekem wat stoom af bij een 'meisje van plezier'. Wanneer hij bij de Venezolaanse Yoselin* (27) langsgaat, is hun connectie meteen anders. "Minder zakelijk, warmer. We hielden de hele tijd oogcontact tijdens de seks." Na een paar betaalde afspraakjes, persoonlijke sms'jes en een heerlijke date wordt Tim meer dan een klant. Tussen hem en Yoselin bloeit iets intens, iets bevrijdend. Maar wil Tim zijn huwelijk en gezin daarvoor opgeven? "Ze genoot altijd zo hard en zonder gêne. Dat zicht deed me de hele wereld vergeten."
Lees verder

Kan je er je boterham mee verdienen? Wordt het straks olympisch? Hoeveel kost het om een veld aan te leggen? De belangrijkste padelvragen beantwoord
Met de Circus Brussels Padel Open wordt van 4 tot 8 mei in ons land een officiële etappe van de World Padel Tour afgewerkt. De top van het padel verzamelt zich op het Gare Maritime van Tour & Taxis. Maar hoe zitten de spelregels precies weer in elkaar? Hoeveel padelterreinen liggen er nu eigenlijk in Vlaanderen? En wat doet de sport met je lichaam? Enkele belangrijke padelvragen beantwoord.
Lees verder

Ook het begin van de carrière van Bruce Willis verliep moeizaam: "Het kostte me drie minuten om een zin af te maken"
Een paar weken geleden raakte bekend dat Bruce Willis (67) stopt met acteren. De Amerikaanse acteur lijdt aan afasie, een taalstoornis waardoor hij zich niet meer goed kan uitdrukken. Het is een abrupt einde aan een carrière die zeker niet van een leien dakje liep. In twee delen staan we stil bij de hoogtes en dieptes uit het leven van een van Hollywoods favoriete actiehelden. "Na een nachtje doorzakken kwam hij met een kater op de set. In plaats van zich te douchen, sprong hij naakt in het zwembad."
Lees verder

Hoe maak je de perfecte hamburger? "Het broodje moét zacht zijn zodat er geen ingrediënten uitvallen als je erin bijt"
De Duitse kookboekenschrijver Martin Kintrup is gefascineerd door hamburgertenten. In zijn nieuwste kookboek bundelt hij daarom meer dan 70 (!) verschillende recepten voor de klassieker. Maar hij brengt ook broodjes, burgerschijven, bijgerechten en extraatjes. Hij wil de liefhebbers zo uitnodigen om zelf creatief aan de slag te gaan. Hij deelt het geheim achter de lekkerste hamburgers én vier exclusieve recepten.
Lees verder

Intermarché-Wanty-Gobert legt goudhaantje Girmay vast tot eind 2026
Biniam Girmay (22) wekte de afgelopen weken veel interesse op van andere ploegen, maar blijft gewoon bij Intermarché-Wanty-Gobert. De Belgische WorldTour-ploeg heeft het contract van het goudhaantje uit Eritrea opengebroken en verlengd tot eind 2026.
Lees verder

Intermarché-Wanty-Gobert legt goudhaantje Girmay vast tot eind 2026: "Dit is mijn familie"
Biniam Girmay (22) wekte de afgelopen weken veel interesse op van andere ploegen, maar blijft gewoon bij Intermarché-Wanty-Gobert. De Belgische WorldTour-ploeg heeft het contract van het goudhaantje uit Eritrea opengebroken en verlengd tot eind 2026. "Ik ben ervan overtuigd dat mijn landgenoten blij zijn dat ik mijn toekomst verbind aan het team dat me toeliet Afrikaanse wielergeschiedenis te schrijven", aldus Girmay.
Lees verder

Helemaal zwart en niks onder haar jasje: dit is de songfestival-outfit van Nederlandse S10
Hoe onze inzending Jérémie Makiese er straks zal bijlopen op het Eurovisie Songfestival in Turijn is nog een goed bewaard geheim, maar dat ligt anders in Nederland. Zangeres S10, die ook bij ons steeds populairder wordt, is met haar oufit naar buiten getreden. Ontwerpers Viktor & Rolf maakten voor haar een variatie op een klassieke pandjesjas, waar ze niets onder draagt.
Lees verder

"Dit is pas een geslaagde renovatie, enkel de binnenmuren bleven staan": makelaar zet startprijs van 550.000 euro op het huis van Sven en Cindy
Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt elke week de proef op de som. Deze week bezoekt hij met Bram Maes van BiX estate een compleet gerenoveerde bungalow in Moorsele in een rustige buurt. "Eigenlijk is dit meer een nieuwbouw dan een gerenoveerd huis", vindt Maes. "Dit is een voorbeeld van een perfecte renovatie."
Lees verder

"Dit soort instapklare en gerenoveerde huizen komen niet vaak op de markt": het huis van Sven en Cindy is volgens makelaar minstens 550.000 euro waard
Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt elke week de proef op de som. Deze week bezoekt hij met Bram Maes van BiX estate een compleet gerenoveerde bungalow in Moorsele in een rustige buurt. "Eigenlijk is dit meer een nieuwbouw dan een gerenoveerd huis", vindt Maes. "Dit is een voorbeeld van een perfecte renovatie."
Lees verder